• 9.376.921 stemmen

Re-Animator (1985)

Horror / Komedie | 86 minuten / 104 minuten (verlengde versie)

Genre: Horror / Komedie

Speelduur: 86 minuten / 104 minuten (verlengde versie)

Geregisseerd door: Stuart Gordon

Met onder meer: Jeffrey Combs, Bruce Abbott en Barbara Crampton

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Re-Animator

"Herbert West has a good head on his shoulders... and another on his desk."

Een student medicijnen keert terug uit Zwitserland waar hij samen heeft gewerkt met een bekende wetenschapper die op een vreemde manier dood gegaan is. Op zijn universiteit gaat de student gewoon door met zijn experimenten om de doden weer tot leven te wekken.

Herbert West

Dr. Carl Hill

Dean Alan Halsey

Melvin the Re-Animated (onvermeld)

Swiss Professor (onvermeld)

Swiss Woman Doctor (onvermeld)

Dr. Gruber (onvermeld)

rep_robert schreef:

Ik verwachtte gewoon een lekkere no-brainer pulp film met lekker veel splatter. Niet één met veel te veel geneuzel(vooral het eerste uur) waarin je eigenlijk niets anders te doen hebt dan het proberen te volgen van de brakke dialogen. Het biedt te weinig variatie en creativiteit. Leuk geprobeerd allemaal die brakke scenes in een dokterszaal of bij iemand thuis, maar echt interessant wordt een pulp film er niet van.

Ken weinig creatievere horrorfilms dan deze. Briljant, geestig en uitermate goede gore. Wie dat niet ziet, kan het horrorgenre beter kompleet links laten liggen. Een juweeltje!

avatar van rep_robert

Goede gore? Als iets tegenviel in deze film is het wel de gore. Voor zover er uberhaupt al iets gebeurt in deze film.

avatar van Reinbo

Vandaar dat dit door kenners en liefhebbers als een absolute klassieker wordt beschouwd...

avatar van rep_robert

Zoals Jeroentjuhhhhh altijd zo mooi zegt, het is een beetje zwak om de meerderheid kaart te spelen. Dat vind ik hier zeker opgaan

Ik vind de gore echt belabberd, zoals ik in mijn mening ook aangeef heb ik me dood lopen ergeren aan dat onthoofde hoofd, om maar iets te noemen. Verder weet het qua gore gewoon weinig te bieden, dus om te zeggen dat de gore uitermate goed is doet mij de wenkbrauwen gewoon fronzen.

Verder vind ik mijn mening verder wel een goede tekst om mijn teleurstelling rondom deze film te verwoorden.

avatar van Reinbo

Ik heb het niet over de meerderheid, maar over de liefhebbers en kenners. De meerderheid vindt dit niet zo heel geweldig gezien de veel te lage score. Dat hij de halve film met z'n hoofd in het bakkie loopt is juist briljant. Als je dat al niks vindt, houdt het snel op. Daarnaast is West een van de tofste personages die er is. Verder was dit zeker toen hij uitkwam baanbrekende gore, maar ach, dat zal de cgi generatie wel weinig doen. Persoonlijk vind ik dit soort latex werk 100 keer leuker.

avatar van rep_robert

Latex werk is zeker leuk en veel oude pulpfilmpjes bewijzen dat. Maar de manier waarop het afgehakte hoofd continu in beeld komt is gewoon afgrijselijk. Wanneer het op een tafel ligt zie je gewoon dat er een gat in de tafel zit en iemand zijn kop erdoorheen steekt. Of je ziet het hoofd aan de zijkant van het frame waardoor je weet dat er iemand net buiten beeld staat( dit effect: http://i41.tinypic.com/2mn1yk2.png ). Geen idee wat er baanbrekend zou moeten zijn aan de gore in deze film. Genoeg films uit de jaren 80 die hier met ruim gemak overheen gaan.

avatar van goongumpa

goongumpa

levensechte sfx zouden niet passen bij de toon van deze hilarische, originele film.

Tonypulp

Helemaal mee eens. Beetje het Evil Dead-effect. Het past allemaal perfect in de context van de film, tijdsbeeld en algehele toon (rijk aan humor). Dankzij het zelfbewuste is het dan ook een tijdloze klassieker geworden voor de 80's ''liefhebbers''.

rep_robert schreef:

Toch ken ik er geen waarin iemand met ijn afgehakte hoofd in den hand een vrouw oraal probeert te bevredigen.

Tonypulp schreef:

Spreek maar voor jezelf. Ben ook een 80s liefhebber maar ik reken Re Animator niet tot mijn klassiekers.

Tonypulp

Ik kan uiteraard nooit voor iedereen spreken en heb die intentie ook niet, zo'n nuance spreekt altijd voor zich. De ik-wel/ik-niet reacties zijn overbodig .

En of je het er nou mee eens bent of niet, het heeft een klassieke status.

Filmkriebel

Maak er dan ook geen statement van.

Filmkriebel schreef:

Dan ben je ook geen liefhebber. Re-Animator is gewoon een van De Klassiekers uit de jaren 80. Hoort met Nightmare on Elm Street, Evil Dead, The Fly, American Werewolf in London, Scanners, The Thing, Friday the 13th, Hellraiser en nog een paar tot de absolute toppers.

Edit: Ik kom ook verrassend weinig van deze titels tegen bij je 4+ stemmen, dus misschien moet je jezelf afvragen of je echt zo'n liefhebber bent.......

Tonypulp

Er is hier iemand in ons midden die mieren neukt. En ik ben het niet

Filmkriebel

@Reinbo Met jouw opsomming ben ik het volledig eens ! Maar ReAnimator vind ik niet in dat rijtje passen. Heeft wel een hoog amusementsgehalte en neemt zich niet serieus. Alleen duurt het lang voor het iets wordt en kon ik er niet makkelijk inkomen. Met voorgenoemde films vlieg je er wél onmiddellijk in.

Reinbo schreef:

Goed, ik wil mezelf dan geen 80s horrorliefhebber noemen.

Filmkriebel schreef:

Ik vind Herbert West vanaf het begin een geweldig personage. Hij is weird, arrogant en vastbesloten. Geweldig hoe hij de kat van zijn vriendin gewoon gebruikt. Totaal rucksichloos, erg eng. Een van de beste personages die ik ken. Film is een groot feest, mede dankzij de geweldige (van Psycho gejatte) soundtrack.

Wat vind je van deel 2?

Filmkriebel

Ook Dr Hill vond ik creepy met zijn lang uitgestreken gezicht. Hij is uiteindelijk net zoveel "mad professor" dan West. Bride Of ReAnimator heb ik niet gezien maar bvb wel From Beyond van dezelfde regisseur. Hetzelfde soort film eigenlijk. Humor is ook altijd riskant bij horror. Veel mensen kijken horror voor de spanning maar met humor haal je dit net weg en komen de bloederige taferelen ook niet meer hard aan en blijf je wat op je honger. Want ReAnimator is helemaal niet spannend.

rep_robert schreef:

[sarcasmodus]Nu je het zegt, vreselijk. Net als de hele film eigenlijk; het is volgens mij niet eens een echte docu[/sarcasmodus]... Beetje relativeren en proberen/leren mee te gaan in de suggestie zal een volgende keer hopelijk wonderen doen.

Filmkriebel schreef:

Gewoon checken of een bepaalde titel bekend staat om z'n humor of juist de spanning, dat wordt gemiddeld genomen goed aangegeven.

Filmkriebel

Ach ik sta open voor alles en wil alles wel eens proberen van film. Dat doe jij toch ook?

Filmkriebel schreef:

Spannend is het inderdaad niet.. Mikt de film ook totaal niet op. Het is hilarisch en grotesk.

Filmkriebel schreef:

Dan kun je een film als deze (horrorkomedie) beter proberen als je in een avontuurlijke bui bent, niet als je - zoals je net aangaf - niet op je honger wilt blijven zitten.

Filmkriebel

Re-Animator doet me ook heel erg hieraan denken :

grand guignol

Meneer Bungel schreef:

Dan kun je een film als deze beter proberen als je in een avontuurlijke bui bent, niet als je - zoals je net aangaf - niet op je honger wilt blijven zitten.

haha juist. Ik heb hier nog enkele horrors liggen (o.a. Society van dezelfde makers) maar ik durf er nauwelijks nog aan te beginnen om geen ontgoocheling rijker te zijn en omdat ze hier ook al geen beste score hebben.

Meneer Bungel

Hoe kan je nog ontgoocheld raken met (kennelijk) zulke lage verwachtingen? Maar goed, ik krijg de indruk dat je er als een berg pulp tegenop ziet, en dan zeg ik: gewoon niet doen.

avatar van barcam

barcam

Aangename horror film die uitblinkt door zijn humor, gore, personages,sfeer, grappige effecten.

Een must voor de echte horror fan.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Op de nummer 8 in de Horror Top 25 met de beste horrorfilms van de jaren '80 staat Re-Animator van Stuart Gordon. Sinds 7 oktober tellen we bij Midnight Movie Review dagelijks af om op Halloween de beste horrorfilm van de jaren '80 vrij te geven.

Voor de video: Halloween '80s Horror Top 25 - Nr. 8 Re-Animator

avatar van RuudC

RuudC

Leuke film met zeer geestig gevonden scenes, maar wat is het jammer dat Re-Animator zo traag op gang komt. Natuurlijk moet er wel enige uitleg komen over hoe er in deze setting doden tot leven gewekt, maar het echte spektakel vindt in het laatste half uur plaats, al vond ik het gedoe rond de kat ook hilarisch. Het verhaal komt helemaal niet lovecraftiaans over, wat vooral te maken heeft met de humor. Wat betreft zombiekomedies is dit wel een van de betere. Jeffrey Combs is een gaaf acteur in dit soort flicks en zet een heerlijk ietwat geflipte professor neer. Het feest begint pas echt wanneer de collega-dokter onthoofd wordt en op afstand zijn lichaam zonder hoofd bestuurt. Dan wordt het echt hilarisch, waardoor Re-Animator een keurige voldoende verdient. Lekkere B-horror met uiteindelijk voldoende gore en humor. Velen beschouwen dit dan wel als Stuart Goron’s beste film. Die eer is wat mij betreft weggelegd voor Dagon.

avatar van Lennert

Lennert

Ik ben fan van Gordon. Het is niet de beste regisseur, maar hij is wel de persoon die er steevast in slaagt om leuke Lovecraft verfilmingen neer te zetten en dat pleit echt in zijn voordeel. Re-animator komt in dat opzicht niet bijster veel overeen met het Lovecraft verhaal door de moderne setting en het overgrote deel aan slapstick Evil Dead momenten met over the top gore, maar het heeft een heerlijk cult-sausje en een fijn jaren '80 sfeertje dat ik zeker kan waarderen. Echt goed is het allemaal niet, maar wel zeer leuk.

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik zag dat het inmiddels al weer vier jaar geleden was dat ik deze heb gezien. Ik wist er helemaal niks meer van, dus veel indruk had hij niet achter gelaten. Waarschijnlijk was ik niet helemaal in de stemming, want ik kan deze probleemloos met een ster ophogen.

Het intro belooft heel veel goeds waarin we een paniekerige Combs zien die zijn met bloed doordrenkte mede-geleerde probeert te reanimeren. Helaas is de opbouw daarna iets te lang, waardoor ik vorige keer mijn aandacht er moeilijk kon bijhouden. Combs als de prettig gestoorde Herbert West kon ik nu veel meer waarderen, heerlijk hoe gedreven hij is om zijn experiment te laten slagen. Abbott acteert de sympathieke goodguy en Crampton is een mooie vrouw die dat maar wat graag aan ons laat zien.

De film staat bol van de absurde humor en gaat compleet over de top na een uur. De onthoofde dokter is hilarisch, zeker wanneer hij met zijn eigen hoofd Megan wilt beffen, lekker gestoord. Maar de echte traktatie komt in de vorm van heel veel bloed en erg geslaagde special effects. Ingewanden zien er uitstekend uit en de naakte zombies zorgen voor een enorme kliederboel. Passende soundtrack ook, ook al deed ie ergens aan denken. Ja, dit smaakt zeker naar meer.