• 9.373.588 stemmen

Re-Animator (1985)

Horror / Komedie | 86 minuten / 104 minuten (verlengde versie)

Genre: Horror / Komedie

Speelduur: 86 minuten / 104 minuten (verlengde versie)

Geregisseerd door: Stuart Gordon

Met onder meer: Jeffrey Combs, Bruce Abbott en Barbara Crampton

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Re-Animator

"Herbert West has a good head on his shoulders... and another on his desk."

Een student medicijnen keert terug uit Zwitserland waar hij samen heeft gewerkt met een bekende wetenschapper die op een vreemde manier dood gegaan is. Op zijn universiteit gaat de student gewoon door met zijn experimenten om de doden weer tot leven te wekken.

Herbert West

Dr. Carl Hill

Dean Alan Halsey

Melvin the Re-Animated (onvermeld)

Swiss Professor (onvermeld)

Swiss Woman Doctor (onvermeld)

Dr. Gruber (onvermeld)

avatar van as

as

Van Bloody disgusting.com:

Re-Animator' Goes Sequel Crazy

Although it was already known that Jefferey Combs would be returning in House of Re-Animator, the fourth Re-Animator, if it happened- but how about a 5th and 6th film?! Max writes in from the Horrorfind Weekend convention that took place this past Saturday in Glen Burnie, Maryland, "While meeting Jeffrey Combs I asked him about a Re-Animator 4, he stated he is preparing to sign on to not only 4, but 5 and 6 as well. No word if they will be theatrical releases yet, but he definately said he is signing on." How's that for goods?! House is a political satire that should certain people be back in office, then I would do it. I hope I do not have to go ahead with it, but if I do, it would be about V.P. Cheney passing from a heart attack and since he basically runs everything, Dr. West is called in to bring him back.

avatar van Reinbo

Vannacht om 24.00 uur op veronica, brilliante en hilarische horrorfilm. Absolute aanrader!!! 4,5*

avatar van metaledje

metaledje

inderdaad,had vroeger al van allerlei zieke horrorfilms gekeken,dit was er 1 van..geweldig lekker dit

avatar van Edie

Edie

Net gezien, als eerste deel vond ik hem erg vermakelijk, heerlijk om Jeffrey te zien acteren

Toch boeide het mij allemaal niet heel veel, en kon het mij weinig uitmaken of ze een meer of minder re-animeerde, en of iemand wel of niet dood ging.. Ik leefde niet echt mee, ook niet nodig misschien; tis allemaal splasher/gore en schrikmomenten..

3* blijven staan omdat ik het best orgineel vind, het vervolg is wél haast hetzelfde als dit, en zal mijn stem daarbij even herzien..

avatar van Purmerend

Purmerend

Super horror, en dan vooral het laatste gedeelte van de film is top. 3,5*

avatar van Minotrax

Minotrax

Hehe... echt lachen gisteravond Geef hem net als Purmerend 3,5 sterren.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Geweldig horrorfestijn met genoeg gore effecten, genoeg humor en meer dan genoeg bloed om mij te kunnen bekoren. Een echte 80's-klassieker met de bijbehorende special effects!! > 4.5*

avatar van Waku

Waku

Cult!!!!

Bij Re-animator val je niet van je stoel van de spanning maar wel van het lachen. Afgehakte nog levende ledematen.Een brabbelend afgehakt misvormd hoofd, Stuart Gordon draait er zijn hand niet voor om.

3,5

avatar van otherfool

otherfool

Aardige komische horror-film, al vond ik Frankenhooker toch nog wel wat geiniger. Maar heb me prima vermaakt. Toch maar de vervolgen eens opsnorren.

3*.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Flink ranzige, flink foute horrorfilm. Voor de liefhebber erg vermakelijk. 3,5*

Halcyon

Weet iemand wanneer en of deze op DVD uitkomt in Europa? Uncut weliswaar en Engels gesproken.

Halcyon

Als bij wonder heb ik de uncut en engelstalige versie vandaag voor slechts 5 euro gevonden in een prullenwinkel van jewelste. De uitgave is wel wat slordig maar ben blij dat ik hem alsnog heb gevonden.

Halcyon

Ranzig, goor, smerig, over the top, hilarisch, absurd, geniaal, … Woorden schieten tekort om deze schitterende film te beschrijven. Stuart Gordon trakteert met Re-Animator de kijker op enkele onvergetelijke filmmomenten die prompt de annalen van de horrorgeschiedenis horen in te gaan.

Afgehakte ledematen, doorboorde torso’s, liters bloed, een afgehakt hoofd dat gedreven wordt door een onophoudelijke drang naar seks, … Allemaal te gek voor woorden, maar tegelijk zo oprecht in beeld gebracht dat je als kijker niet anders kan dan lekker achterover leunen en genieten. Oprecht omdat je gewoon voelt dat de makers enorm veel plezier beleefden aan het maken van deze film. Iets wat ik miste bij bijvoorbeeld “Beyond: Re-Animator” dat met momenten te geforceerd overkwam.

Alle viezigheid in Re-Animator is trouwens het resultaat van een nutcase van een medische student, op briljante wijze vertolkt door Jeffrey Combs, die met een fluorescerende substantie de doden terug tot leven injecteert. Een mad scientist en enkele levende doden is een simpel en vaak beproefd concept, maar o zo efficiënt en altijd in staat om menig horrorfanaat te bekoren.

Re-Animator is in elk geval een film die absoluut thuishoort in het rijtje der goorste films aller tijden, naast Braindead, Zombi 2, … Kijken dus!

Och ja, als ik het nu zo allemaal lees, overroepen.

't Is een schattig 80s horror filmpje dat het vooral moet hebben van de nogal knullige humor, maar daar houdt het ook een beetje mee op.

Bij momenten heeft het veel weg van een amateurproject, de HP Lovecraft aan het begin doen ook interessantere dingen vermoeden. Acteerwerk is lamentabel, maar ook hoe alles in beeld wordt gebracht is te triest voor woorden. Zielloos en kleurloos camerawerk, maar vooral de belichting had toch een pak beter gemogen, zeker in dit soort films. Zo kan je een hoop knullige effecten vermommen.

Iets waar de film niet mee inzit. De gore in deze film is plastiek en rubber. Het wordt dat eigenlijk ook nergens echt goor of smerig. Toch een beetje jammer, als je de reputatie van de film kent. Want blijft er dan over ? Knullig grappige momenten, zoals het lijk dat z'n eigen hoofd overal mee naartoe sleurt, en een stapel aan melige clichés. Mad scientists, flashy gekleurde goedjes, een paar borsten.

Verder is de Psycho Remix score ook een beetje irritant vond ik. Vroeg me vooral af of dat zomaar mag ?

Ranzig, goor, smerig, over the top, hilarisch, absurd en geniaal is het allesbehalve, daar zijn andere films voor. Wie een wat knullige 80s horror film wil zien zit hier wel op z'n plaats.

avatar van Jurado

Jurado

Onderhond schreef:

Wie een wat knullige 80s horror film wil zien zit hier wel op z'n plaats.

Ben er gek op!!

Erg lekkere film.

Re-Animator is gemaakt met veel plezier en dat spat van het scherm af. Iedereen is in topvorm en volgens mij genieten ze stuk voor stuk van hun rol in deze film. Vooral Gale als Dr. Hill mag in dat opzicht niet klagen .

Goede, vlotte, niet al te lange, creatieve, grappige en bloederige horrorfilm. Dan noem je toch bijna wel elk aspect wat nodig is om een topper te produceren. Sommige moorden en situaties waren hilarisch. De onthoofde Dr. Hill dat zijn hoofd meedraagt zorgt voor een paar erg amusante scenes.

De gore mag er trouwens ook wel zijn. Gordon is zeer creatief te werk gegaan. Erg moeilijk lijkende effecten worden erg effectief opgelost en het 'rubber en plastiek' zoals hierboven is vermeld is alleen maar een toevoeging. Waren alle horrorfilms van nu maar voorzien het ouderwetse handwerk.

Camerawerk was ook zo slecht nog niet. Gewoon degelijk camerawerk dat er staat om de geweldige absurditeit vast te leggen. De film riep niet om hoogstaande trucjes.

Opvallend vond ik de soundtrack, die deze film van een zeer hoge score afhoudt.

Wat bezielde deze gasten om de Psycho soundtrack op een paar noten na compleet over te doen? Jammer want het was totaal niet nodig geweest.

Heb me erg goed vermaakt met deze film waar ik al een tijdje naar uitkeek maar nergens te pakken kon krijgen. Bedankt Halcyon nogmaals voor het verzenden van de DVD .

Samen met 'Dagon' Stuart Gordon's meest geslaagde film.

Halcyon

Ben blij dat je hem leuk vond Ricardo, maar ik had wel zo'n vermoeden . Je moet zeker Beyond: Re-Animator nog eens checken, die is ook best te pruimen. Deel 2 is het minst van de drie vind ik.

avatar van mikey

mikey

Onderhond schreef:

't Is een schattig 80s horror filmpje

Niet schattig maar . 80's horror flicks rule!!!!

dutchtuga

Ja, was niet zo moeilijk dit goed te vinden Film geeft wat een horrorliefhebber wil. Zijn de vervolgen trouwens de moeite waard?

Halcyon

Deel 3 wel, deel 2 is wat minder, hoewel diezelfde sfeer nog steeds goed overkomt. Heb vernomen dat er binnenkort een vierde deel aankomt.

dutchtuga

Klopt, heb ik ook gelezen. En een vijfde en zesde deel als we Combs mogen geloven.

avatar van mikey

mikey

Door Brain Yuzna?

dutchtuga

Dat weet ik niet. Zie bovenstaand bericht van as van 27 augustus.

avatar van 606

erg gore film zoals het moet en ook goed geacteerd.

4,5 ster

avatar van brucecampbell

brucecampbell

klassieke horror met gitzwarte humor. prachtig!!

avatar van Boeikens

Boeikens

Een prachtige splatter film met een goede dosis humor. Ok, het acteerwerk is wat minder en de huidige special effects zijn zeker beter maar zoals gezegd, een echte splatter film waar dit allemaal een mindere rol speelt. Deze films kijk je voor de gore en de humor is hier zelfs aardig meegenomen. Don't like it = don't watch it.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Niet slecht, maar het latere "Dolls" van dezelfde kineast blijft mijn favoriet. Zo een parel als het poppensprookje zal hij wellicht nooit meer maken.

voor DOLLS

avatar van White Trash

White Trash

Erg ranzig filmpje dit..vond het ook wel een naargeestig sfeertje hebben zo in het motuarium..

Ziekelijke humor met dat hoofd van die doktor wat er af lag en vervolgens haar proberrede te beffen haha

avatar van cambal

cambal

Nog zo een leuke cult film . Doet me denken aan stripverhalen uit Creepy en Macabre .

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Geweldige splatter film. Heerlijke personages met Herbert West voorop. Aanrader!