• 8.904.275 stemmen

Gli Uomini dal Passo Pesante (1966)

Western | 105 minuten

Genre: Western

Alternatieve titels: Showdown / The Tramplers

Oorsprong: Italië / Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Albert Band en Mario Sequi

Met onder meer: Gordon Scott, Joseph Cotten en Muriel Franklin

Gesproken taal: Italiaans

Plot Gli Uomini dal Passo Pesante

Een militair van de Burgeroorlog keert naar huis terug. Zijn oude vader, die een groot stuk land in Texas bezit, houdt met ijzeren hand toezicht over zijn talrijke zonen. Hij kan het verlies van de Lidstaten niet aanvaarden. Niet heel zijn familie deelt de onbeperkte haat van de vader tegenover de Noorderlingen en sommigen beginnen het steeds moeilijker te krijgen om zijn despotische bevelen uit te voeren. Uiteindelijk ontstaan er ernstige conflicten.

logo tmdbimage

Lon Cordeen

Hoby Cordeen

Alice Cordeen

avatar van thunderball

thunderball

Deze vannacht bekeken op een R1 Wild East dvd.
Hoewel de film meer aanvoelt als een Amerikaanse western, incl. het ontbreken van grote close-ups van markante koppen en een final duel met de hoofdschurk, is dit toch wel een behoorlijk goede Spaghetti western geworden, vol steeds meer opgevoerde spanning en emotie richting het einde toe.

Vooral de casting is geslaagd met ex-Tarzan Scott in hoofdrol en Cotten als zijn vader en het recht in eigen handen nemende schurk.
Ook zeker een positieve bijdrage is aanwezigheid van Nero (op begintitels en posters als Frank Nero) in vroege rol en zoontje Mitchum, want voor zijn doen niet zó houterig als in b.v. "Grand Canyon Massacre", hij toont daadwerkelijk hier en daar wat emotie.

Verder zien we zelfs een mooi in beeld gebrachte scene, waarbij honderden koeien te paard worden gedreven, dat er van alles qua koeienrassen door elkaar loopt vergeten we dan maar even, een film met veel koeien is voor mij altijd een plus!

Eindconfrontatie met hoofdschurk annex vader is misschien ietwat teleurstellend, maar paste op de één of andere manier wel bij de film.

Kan niet anders stellen dat ik heb genoten, dus laat ik gul zijn: een acht, ofwel vier sterren.