Ramon K schreef:
Voor Leone's eerste western
Fistfull of Dollars was Eastwood zo ongeveer 6e keus om de man zonder naam te spelen. Leone wilde eigenlijk Fonda, en heeft de rol oa aangeboden aan Coburn en Bronson. Tuurlijk heeft die 'internationale verkoopbaarheid' daar ook mee te maken. Sterker nog: al die Italiaanse regisseurs wilden hun spaghettiwesterns als Amerikaanse films presenteren, zelfs aan het eigen Italiaanse publiek. Regisseurs en componisten kregen Amerikaanse namen op de optiteling en wanneer de hoofdrol naar een Italiaanse acteur ging, dan kreeg die ook een Amerikaanse naam. Zo is Gianni Garko een favoriet acteur van me aan het worden in spaghettiwesterns, maar in zijn eerste westerns kreeg hij het synoniem 'Gary Hudson' op de begincredits.
Ik had wel gehoord dat Leone de rol aan Bronson had aangeboden, dat er nóg meer gegadigden waren wist ik nog niet.
Dank voor de info.
Gianni Garko, onder de naam John Garko, was al sinds zijn eerste 'Sartana' film (toen die hier in de bioscopen kwam) een van mijn 'spaghetti western' favorieten.
Ik heb nog ergens bioscoop advertenties uit kranten van die tijd liggen (van 'Sartana' films etc.) Ik knipte die allemaal netjes uit destijds,haha.
Dat hij ook het synoniem Gary Hudson gebruikte is dan weer nieuw voor mij.
Giuliano Gemma (ook een van mijn favo's)heeft ook onder diverse Amerikaans klinkende namen gewerkt.
Ja, inderdaad, welke Italiaanse acteur of actrice uit die periode niet?