Le Colt Cantarono la Morte E Fu... Tempo di Massacro (1966)
Genre: Western
Alternatieve titels: Massacre Time / Django the Runner / The Brute and the Beast
Italië
Geregisseerd door: Lucio Fulci
Met onder meer: Franco Nero, George Hilton en Linda Sini
Gesproken taal: Italiaans
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Le Colt Cantarono la Morte E Fu... Tempo di Massacro
"THE MASSACRE MEN - They carry their hate in their holsters and a name on every bullet in their belts..."
De gestoorde Junior vermoordt een man. Tom Corbett gaat vervolgens op zoek naar de moordenaar van zijn vader, samen met zijn alcoholische halfbroer om hun dorst naar wraak te stillen.
Tom Corbett
Mercedes
Undertaker
Sonko

ichi
Behoorlijk gewelddadige en rap vertelde western(met Fulci heb je dat welles) met de altijd coole Franco Nero.

CinemAvanti.nl
Franco Nero wordt opgeroepen om terug te komen naar het dorpje waar zijn broer nog woont want er is een schurk die de boel terroriseert. Dit was Fulci's eerste 'uitstapje' na vrijwel alleen maar komedies gemaakt te hebben. De uitzinnige stijl en gore van zijn latere films is hier nog vrij beperkt aanwezig maar toch weet hij het visueel heel aantrekkelijk te houden. Eigenzinnige camerastandpunten, framing waar echt over nagedacht is en diepe shots met gebruik van short-focus houden het allemaal leuk om naar te kijken. De cast is ook bijzonder leuk, Franco Nero is goed maar wordt zowat overschaduwd door George Hilton die op zijn best is als hij teveel gedronken heeft en zonder problemen iedereen uitschakelt, soms acrobatisch hangend aan de zijkant van zijn paard. Franco heeft ook dynamiet in zijn vuisten want 1 klap is genoeg om iemand uit te schakelen of hem maar liefst 10 meter verderop te laten belanden. De schurken worden gespeeld door Giuseppe Addobbati en Nino Castelnuovo. Vooral Nino is lekker over the top met zijn bizarre trekjes en alom gevreesde zweeptechnieken. De hele film is eigenlijk een beetje over the top maar het maakt het allemaal des te leuker. De Engelse dub is op zich goed te doen maar er zijn momenten dat hij ineens hilarisch bizar klinkt. Let bijvoorbeeld op de barman als hij begint te praten, ik heb het nog zeker drie keer teruggespoeld. Zo zijn er nog meer terugspoel momenten, bijvoorbeeld als Franco nero ineens in een turner verandert en via een perfect uitgevoerde salto mortale zijn vijanden uitschakelt. Bijzonder vermakelijke film.

feanaro surion
Interessante spaghetti-western. Goed acteerwerk, mooie locaties, goed camerawerk maar helaas een mindere climax. De opbouw is goed en laat je wachten op een mooi over-the-top einde, toch is de 'ontknoping' cliché en voorspelbaar en valt de actie op het einde wat tegen. 3.5*

FatMike
- 1976 stemmen
Niet een typische, maar wel weer een goede film van Lucio Fulci.
Langzaam opbouwend verhaal, waarbij de sfeer steeds grimmiger wordt. Charismatische koppen in close-up, ouderwets mep- en
schiet geluid en een toffe score.
Jammer dat een van de figuren bijna onverstaanbaar was.
Ik kon op die momenten wel ondertitels gebruiken, maar deze ontbreken.
Kleine 4 sterren, maar toch 4 sterren!

stephan73
Hoewel ik niet zo gek ben op klassieke westerns, heb ik altijd erg kunnen genieten van de Italiaanse variant. Massacre Time is geen uitzondering.
Fulci maakt een film zoals ik die niet eerder van hem heb gezien (ik heb voornamelijk zijn splatterfilms gezien) en hij weet er een erg leuke film van te maken.
Het acteerwerk is wisselvallig en er wordt soms behoorlijk overgeacteerd. Franco Nero speelt op de automatische piloot en deze rol verschilt niet veel van die van Django (alleen die is stukken harder, beter en donkerder). De topacteerpresentaties komen van zowel George Hilton, die als dronkaard nog steeds zijn mannetje weet te staan, en ook van Nino Castelnuovo, die een behoorlijk sadistische rol heeft.
Al in al is dit een erg lekkere western, die bewijst dat er voor mij ook binnen dit genre genoeg te genieten valt.

rody289
spaghetti-western van lucio fulci eens wat anders dan
zijn gore en splatter films was best vermakelijk toen ik
de trailer op internet zag moet ik hem zien
moet zeggen vond hem goed een aanrader voor
elke western liefhebber maar de kwaliteit was er donker
het was ook de vhs met een aantal goeie scenes met
de sweep en de climax
4.0

Brix
- 19500 berichten
Twee top spaghetti-western acteurs maken dit voor mij nog geen top film.
Teveel is nooit goed, en dat is hier zeker het geval.
De doden vallen weer eens in rap tempo, en ik raakte de tel al gauw kwijt.
Hoe meer er vallen hoe minder effect het heeft.
De regisseur telde zo te zien het aantal schoten dat je met één lading van een Colt kunt afvuren ook niet echt.
Dat resulteert in een stuk of tien-twaalf zonder herladen.
Een heel goede scène is die waarin Nero vreselijk ervan langs krijgt met een bullwhip.
Maar in een mum van tijd gaat hij weer monter op pad.
Nero ziet er uit als een kruising tussen Django en Eastwood's man with no name.
Van zijn capaciteiten als western acteur ben ik ten stelligste overtuigd, en hij doet naar mijn mening in geen enkel opzicht onder voor bijvoorbeeld Eastwood.
In actiescènes vind ik hem zelfs sterker.
Maar ik heb veel betere films met hem gezien.
Hilton is zeker ook niet slecht, maar erg over de top, en dat gaat gauw vervelen.
De humor is er vaak teveel aan.
De settings zijn oké.
De muziek redelijk.
Geen slechte Spaghetti western, maar ook niet een van de betere is mijn mening.

brucecampbell
Western zal nooit mijn favoriet genre worden, maar eentje met Fulci als regisseur en Di Leo als scenarioschrijver wou ik toch niet missen.
Het is allemaal erg goed meegevallen dankzij Nero en Hilton en de leuke muziek van Coriolano Gori.
De film bewandelt wel dezelfde weg als zovele westerns, maar het is zeker een aangename zit.

louie
Ik heb deze western van het weekend gezien en vond hem wel vermakelijk met weer een koele franco nero. Ik mag george hilton ook wel graag zien spelen in deze rol. De zweep scene deed me denken aan High Plains Drifter met Clint Eastwood.

jordandejong
Doordat ik een groot fan van Fulci's horrors ben moest ik deze gewoon ook zien.
De hele film wordt er (zoals in meer spaghetti-westerns) een aanstekelijke soundtrack in je kop geramt zodat je hem aan het einde op z'n minst mee kan neuriën.
Tom Corbett is een coolere versie van Clint Eastwood's character(s) in Leone zijn films. Ik vond zowiezo de casting wel goed gedaan, want ook dat Chineese mannetje met zijn veschrikkelijke rottebek past goed bij de tijd waar de mensen zich niet zo vaak wasten. Verder zaten er een paar erg leuke scene's bij zoals die ene met de zweep, maar om die in deze tijd nou nog schokkend te noemen.
Alles bij elkaar was het toch wel een erg leuke western waarmee Fulci laat zien dat hij ook andere dingen kan dan horror's maken.

Jonesy
mooie poster ook waarbij nog 2 kamers geladen zijn, haha. ik ga hem vanavond/vanacht even kijken en ben zeer benieuwd. Franco Nero en George Hilton, brix schreef dat het alsnog fout kon gaan maar als liefhebber kan ik het natuurlijk niet laten. Ik heb er goeie verwachtingen over.

Jonesy
Lekker doorsnee allemaal hangt aan de goede kant van spaghetti westerns en er zitten een aantal merkwaardige scene's in "tjah in welke spaghetti eigenlijk niet he" Leuk voor een zondagavond maar je moet niet te slaperig zijn!!! (wat met het klok verzetten van afgelopen nacht wel goed uitkwam

thunderball
Deze pas geleden ontvangen en afgelopen weekend bekeken, onder de titel The Brute and the Beast.
Kon kiezen tussen twee Engelse audio tracks, een Europese en een Amerikaanse. Heb voor de eerste gekozen, hoewel ik liever de Italiaanse had gehad.
Verassend leuke Spaghetti western, waarbij twee sterren uit het genre aan elkaar worden gekoppeld: Nero en Hilton.
Hoewel ik Nero heel hoog heb zitten, moet ik toegeven dat hij in deze film redelijk op de automatische piloot leek te acteren, terwijl Hilton stukken meer indruk op mij maakte. Die laatste kende ik tot nu toe alleen van naam, maar vond hem vrij cool en gaaf, ga zeker meer van hem zien.
Verhaaltje is voor het genre redelijk standaard, maar had zeker zo zijn momenten en er werd lekker veel afgeknald, zeker door Hilton, die er duidelijk zin in had.
Nino Castelnuovo als belangrijkste schurk is goed opdreef en feitelijk een complete psychopaat en sadist. De scene waarin hij Nero volledig met een zweep afranselt maakt behoorlijk indruk.
Echter HET hoogtepunt van de film was toch wel Nero, die schietend in een op hol geslagen kar tegen een muurtje knalt, daardoor er uit wordt geworpen, in de lucht als een volleerd turner een salto maakt, achter de schurken terecht komt en ze vervolgens neerknalt. Hilarisch!
Kortom: een heel vermakelijke film.
Een zeven, ofwel 3,5 ster.

shrink
- 2080 berichten
Gewoon een standaard western filmpje, maar omdat ie uit handen komt van Lucio Fulci gekocht en bekeken.

Flavio
Geen western die me lang bij zal blijven. Het begint nog wel veelbelovend met een drijfjacht op een gevangene, al lijken de honden onderweg af en toe een plaspauze te nemen want elk shot hebben ze de ongelukkige bijna te pakken om in het volgende shot opeens weer op honderden meters achterstand te staan. Na deze intro volgt een vlot verteld maar weinig beklijvend avontuur waarin de westernclichés je om de oren vliegen, van de sadistische maar muzikaal niet onbegaafde Junior tot de handenwrijvende doodgraver- en vrijwel elk schot dat de bijna blind geranselde held dan wel zijn stomdronken broer afvuurt is natuurlijk raak. Visueel is het ook niet de mooiste western, locaties worden vaak hergebruikt en vrouwelijk schoon is in deze film non-existent. De muzikale score vond ik nog wel OK.
Er zijn enkele brute scenes maar omdat het zo razendsnel gaat wordt je weinig tijd gegund mee te leven. Wie was die Carradine eigenlijk en waarom moest zijn gezin dood? En moet ik rouwig zijn dat de zojuist bekend gemaakte vader sterft in de armen van zijn nog nauwelijks van alle openbaringen bekomen zoon? Het is nogal wat informatie die hij in een paar minuten te verwerken krijgt. Het eindigt ook nog teleurstellend met een wat dwaze shootout met stunts die in een circus niet zouden misstaan en waarbij het steeds herhaalde "hello gentlemen" wat flauw begon te worden.
Overigens mijn allereerste Fulci pas, ik begrijp dat deze atypisch is voor zijn oeuvre dus ga binnenkort maar eens aan zijn horrors beginnen.

GrobbekuikenXL
Leuk toch wel. Maar lang niet zo bloederig als ik dacht. Had oude recensie gelezen uit krant op Delpher. Binnenkort op blu ray in Duitsland.

Lakte
Franco Nero heeft hierin dezelfde outfit aan als Clint in The Good, The Bad and The Ugly!

En ook de bluray bij Arrow komt eraan naar het schijnt.

Animatiefilm van 'The Witcher' krijgt eerste cijfers, miniserie van Thomas Vinterberg komt naar Nederland | MovieMeter Recap

Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?

Derde seizoen 'Euphoria' is hoogstwaarschijnlijk ook meteen het laatste

De grootste hits van Prime Video: deze films worden nu het meest bekeken

Per Qualche Dollaro in Più
Western, 1965