Genre: Actie / Horror
Speelduur: 91 minuten / 105 minuten (internationale versie)
Alternatieve titels: Grindhouse: Planet Terror / Grindhouse Presents: Robert Rodriguez's Planet Terror
Geregisseerd door: Robert Rodriguez
Met onder meer: Freddy Rodríguez, Rose McGowan en Josh Brolin
Releasedatum: 16 augustus 2007
Bekijk via Disney+
Bekijk via CANAL+
Plot Planet Terror
"Humanity's last hope… rests on a high power machine gun!"
Het doktersechtpaar William en Dakota Block wordt tijdens hun nachtdienst overspoeld met dorpelingen die onder de rottende zweren zitten en een verdacht lege blik in hun ogen hebben. Onder de gewonden is Cherry Darling, een go-go danseres wier been van haar lichaam werd gescheurd tijdens een gewelddadige aanranding. El Wray, haar voormalige wederhelft, staat aan haar zijde en waakt over haar als een havik. Cherry is dan wel gehavend, ze is nog lang niet uitgedanst. Wanneer de gewonden transformeren in bloeddorstige psychopaten, leiden Cherry en El Wray een team van toevallige strijders de nacht in. Onvermijdelijk stormen ze af op het noodlot waarbij miljoenen mensen besmet zullen worden, talloze doden zullen vallen en een kleine groep overlevenden zich een weg moet vechten naar de laatste veilige plek in Planet Terror.
Cherry Darling
Abby
Tony Block
Romey
jordandejong
Ja dat is nou net het beetje extra aan deze geweldige film.
Ik vond midden in de film dat. Sorry voor de problemen er mist een filmrol ook geweldig. Hoe kom je erop.
ILDIB
Waarom dat ellendige filter steeds? Vreselijk. De film zelf is behoorlijk te pruimen, maar dat misselijkmakenden oudheidsfilter verpestte mijn humeur behoorlijk. Nergens voor nodig. Het genre krijgt al genoeg eer door het verhaal, dat hoef je niet te benadrukken met dat gekut met strepen en vlekken in beeld etc. Werkte bij mij behoorlijk averechts, terwijl het verhaal en getoon lekker wegkeek.
DroBje!
Lekker over de top film, die duidelijk een contract hadden met Heinz.
De film is zeer eenvoudig. Zo worden uitspraken vaak letterlijk genomen, maar dit past wel in het totaalplaatje.
Hij kijkt makkelijk weg en we hebben ons erg vermaakt
Le Edzel
Die filter gaf net dat extratje voor mij. Vond het goed passen en vond het ook verre van vervelend. Ieder zijn ding uiteraard.
Maar voor mij maakt het de film toch net iets specialer, weer iets minder doorsnee.
Gewoon erg vermakelijk, lekker over de top, veel actie, geen moeilijke plot-twists etc. Vind de film, zoals ik al eerder zei, zeer geslaagd.
Ben erg benieuwd ook naar die trailers.
the new guy
Jah ik zie niet zo in dat je, wanneer je een paar uitzonderlijk goede films hebt gemaakt, zomaar ontzettende pulp moet gaan maken.
Best een vette film, maar zo overdreven verneukt. Trekt me totaal niet.
the new guy
O en by the way: Voor degenen die The Thing (1982) hebben gezien, films zagen er dus niet zo uit in die tijd.
Vascago
The Thing is dan ook geen Grindhouse film.
chevy93
Wat een ongelofelijk hoog gemiddelde. Ik heb hem net gekeken. Zal er nog een nachtje over slapen, maar het gaat zeker een dikke onvoldoende worden
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Je moet wel een wat bredere smaak hebben wil je dit waarderen..
chevy93
Hoe moet ik bredere smaak opvatten?
Waarschijnlijk moet je gewoon van gore houden.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Nee hoor, ik hou wel van gore, maar genoeg slappe gore-werkjes te noemen. De uitwerking, de hilarische over-the-top-heid, de foute genialiteit en de fijne cast doen het hem voor mij, maar je moet er gewoon van kunnen houden..
chevy93
Ik ben niet van de horror. En zeker niet dit soort horror. Alhoewel sommige delen goed te doen waren, was het soms te veel over-the-top.
Heb hem ook alleen maar gekeken, omdat het bij Death Proof hoort.
chevy93
De enige reden dat ik deze film heb gekeken, was omdat het de tweede helft van Grindhouse is. Ook had Planet Terror de twijfelachtige eer om sinds lange tijd een film te zijn waarbij ik serieus heb nagedacht om de film stop te zetten. Dat vind ik zonde omdat ik dan dat uur gewoon kwijt ben. Het einde maakte dan ook nog wat goed.
Sowieso heb ik weinig met het horrorgenre. Er is dan ook maar een handvol horrorfilms dat ik echt goed vind. En dat zijn dan de subtiele horrorfilms (d.w.z. die eng zijn vanwege je verbeelding) en zeker geen gore. Rodriguez heeft het hier lekker over the top gemaakt, dus het was wel redelijk te pruimen, maar op momenten was het gewoon teveel over the top om leuk te zijn. Het was gewoon te goedkoop. Ik kreeg niet het gevoel van zo slecht dat het goed is.
Af en toe nog wel wat leuke scènes, zoals de scène met these are my little friends, de scène van die man (Alex meen ik) die ballen verzamelt. of de scènes met die BBQ-man. Maar veel meer zijn er niet en dat is gewoon te matig op 1,5 uur.
Wel leuk om Tarantino nog even te zien. Ik wist niet dat hij ook hierin speelde.
Gewoon niet mijn genre en de over the top beelden maakten dat niet goed.
Aleks_Khu
ziek over the top en focking grappig. Beetje te vergelijken met de 2e helft van from dusk till dawn.
pinooo1990
Briljante film gewoon:D. Het sfeertje is goed met dat filter, en er zitten hele ranzige momenten in die onwijs op de lachspieren werken.
killer13
erg vermakelijke film, leuke filter. is weer eens iets anders he. lekker over-the-top en goede acteerprestaties
mister blonde
Vermakelijker dan dit komt het niet. Heerlijk. 4,5 sterren.
Vraagje; was die trailer Machete, nu een van de drie trailers die oorspronkelijk tussen beide films zaten?
_Casper_
wow geweldige film is dik, echt een topper!
dikke 3.75 ster zou ik em geven
aanrader!
movie acteurs
Heerlijke actie/horror.
Vooral die scene in de gevangenis met Tarantino is geweldig.
Alles is lekker over the top en het gore is hier ook goed. En Rose McGowan speelt haar rol ook geweldig. 4,5.
fappie
- 2005 stemmen
Ja dat is nou net het beetje extra aan deze geweldige film.
Haha.. de ontbrekende akte.. (zo was dat bij ons vertaald). Geniaal inderdaad
louisvf
Gewoon niet mijn genre en de over the top beelden maakten dat niet goed.
Hoezo niet u genre? Horror is ook mijn genre niet hoor maar dit is alles behalve horror, het is gewoon pure cult.
Niets maar ook niets in deze film is serieus genomen en dat lijkt me ook duidelijk. De cliche's stapelen zich op en dan wel over the top bedoeld natuurlijk. Je moet aan deze film beginnen, wetende dat je het niet serieus moet nemen en dan is het gewoon lachen geblazen. Trouwens ook enkele hilarische bijrollen en simpele one-liners maken het af. Dan heb ik eigenlijk ook nog niets gezegd van de prachtige soundtrack, de geweldige sfeer en het visuele gehalte van de film...
Maar oke, deze film is niet voor iedereen weggelegd... daarom dat hij ook niet geslaagd was in Amerika, waar ze een serieuzere film hadden verwacht (of ze begrepen het gewoon niet). Ik denk dat geen één filmkenner/liefhebber kan zeggen dat deze film ronduit slecht is, dan heb je volgens mij de film gewoon niet gesnapt. Zeggen dat het jouw ding niet is, daar kan ik best mee leven. Maar daarom geef je een film nog geen onvoldoende (zo heb ik een hekel aan het horror genre maar zal je wel films terug vinden die ik zeker een 3* moet geven...)
En trouwens een andere reden waarom je deze film zou moeten hebben bekeken lijkt me Robert Rodriguez
louisvf
En ik kan zelf wel bepalen wat ik van jouw cijfer vind. Verplicht u trouwens tot niets. Jammer dat je alles zo persoonlijk opneemt.
Justinw
Hou niet van Horror maar als afsluiter van een hersenloos film marathonnetje toch wel geslaagd.
Eerst Popcorn en Hot Tub Time Machine bekeken. Die waren maar deels geslaagd dus toen deze ermaar in gestopt.
Ik stoorde me totaal niet aan het oude Grindhouse sfeertje dat ze hier wilden neerzetten. De filter werkte eerder positief, en de Machete Trailer
De film zelf gaat eigenlijk helemaal nergens over, maar dat is dan ook weer de kracht.
Een dorp raakt besmet en de overlevenden schieten zich erdoorheen. Had er wel iets meer van verwacht, maar ben allesbehalve teleurgesteld. Met coole cameo's van Willis en QT himself is dit toch erg vermakelijk. Met de nodige zweren en abcesem die voor wat gore leveren, en wat coole weapontricks van El Wray heb ik me prima vermaakt.
Nu nog Death Proof zien en hoop dat Grindhouse nog een keer als geheel word uitgebracht op een schijfje.
P.S
De stijl van de film deed me heel erg denken aan die Coca Cola spotjes van tegenwoordig. Staan die toevallig in verband met elkaar?
wu-tang
begint erg leuk leuk jaren 80 sfeertje mede door de muziek en screenfilters
vette aktie , droge humor en ranzige puisterige scenes , kortom beviel me wel
alleen laatste 3 kwartier was echt te langdradig , en de laatste aktie scene was zo over de top , dat zelf de mount everest een heuveltje leek !!
op basis van het eerste goede uur een dikke 3 ster , maar had meer kunnen zijn , als het einde me niet zo was tegengevallen !!
fappie
- 2005 stemmen
P.S
Ja.. nu je het zegt
. Die zitten ook vol met explosies en alles.
Rosicky
Vreemd eigenlijk, dat ik deze nog niet gezien had. Gisteren 'Machete' gekeken en daarom deze er maar eens bij gepakt. Heerlijke over-de-top pulp. Bruce Willis is waarschijnlijk zijn meest wazige sub-cameo en Quentin Tarantino ook in een brute bijrol. Veel gore, veel humor, veel aktie, een echte Rodriguez. Goeje film, en ja, hij is beter dan Death Proof.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

True Romance