• 9.379.389 stemmen

Death Proof (2007)

Actie / Thriller | 113 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: Grindhouse: Death Proof / Grindhouse Presents: Quentin Tarantino's Death Proof

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Kurt Russell, Rosario Dawson en Vanessa Ferlito

Releasedatum: 7 juni 2007

Plot Death Proof

"A crash course in revenge."

Voor Austins coolste DJ, Jungle Julia, biedt het vallen van de nacht de gelegenheid zich te ontspannen met haar beste vriendinnen, Shanna en Arlene. Van Guero's tot aan de Texas Chili Parlor worden deze sexy chicks verlekkerd nagekeken. Niet alle aandacht is echter onschuldig: ongemerkt worden ze gevolgd door Stuntman Mike. Deze doorleefde rebel loert naar ze vanuit zijn opgevoerde Chevy Nova, en terwijl de meiden zich aan het bier zetten, loopt slechts enkele meters verder het toerental van Mike's geheime wapen gevaarlijk hoog op....

avatar van Jokertje

Jokertje

1* voor de vette bak waar mee gescheurd word. Voor de rest kon de film mij weinig bekoren net als al het andere werk van Tarantino. Don't like his style.

avatar van toscana99

toscana99

1 voor slecht en saai verhaal. Vergeleken met Pulp Fiction (5 ! ) is Death Proof echt pulp.

avatar van Theunissen

Waarom deze film vergelijken met Pulp Fiction ? Moet iedere film die Quentin Tarantino maakt vergeleken worden met Pulp Fiction Wat een onzin, dit zijn gewoon 2 complete andere films.

avatar van magnifique

magnifique

saai

heb me verschrikkelijk verveeld en had echt hele extreme grote moeite om deze uit te zitten tot einde.

avatar van Iceman69

Iceman69

bij gebrek aan tijd heb ik vooral door alle positieve reacties hem even gekeken, en na de eerste stunt waarbij 4 doden vielen, zakte de film een beetje in maar vond het een heel leuk gegeven dat zo'n stoere machoman, opeens een bange chicken werd toen het opeens omgedraait werd en de hunter de hunted werd, eigelijk vond ik de film in zijn geheel toch best wel een aardig. daarom 5 punten

avatar van Muchacho

Muchacho

Behoorlijke tegenvaller. Ik keek deze voordat ik Planet Terror zag en ik had er veel meer van verwacht. De achtervolging op het einde was niet echt spectaculair en de personages doen op dat moment behoorlijk domme dingen. Ook was de moordenaar behoorlijk lame.

Toch, om een of andere reden bleef ik kijken. De film heeft namelijk wel iets dat het geheel niet echt saai maakt, dus vandaar de 3 sterren.

avatar van posty

posty

3,25 gemiddeld?

geen QT fans.

ik vond het juist ouderwets QT vermaak!

je moet ook vooral de details kunnen waarderen...

avatar van Driello

Driello

Typische Tarantino-film. Perfect gecaste acteurs (alsof de rollen voor de acteurs zijn geschreven, wat wellicht zelfs gedeeltelijk zo is),zeer lange maar boeiende dialogen die eigenlijk nog belagrijker zijn dan de gebeurtenissen en een uitermate boeiend gefilmd verhaal. Een verhaal wat eigenlijk zo simpel is dat je het in twee zinnen kan vertellen op een boeiende wijze uitgesmeerd over 114 minuten. Niet mis.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Erg toffe film.

Zeker niet Tarantino's beste, maar heb me geen moment verveeld. Vooral het eerste deel is erg vermakelijk, best leuke dialogen doorspekt met een toffe soundtrack. De beste scène (de crash) zit halverwege. Wat volgt in deel twee is een beetje een herhalingsoefening, maar dan net iets minder. Ook de personages waren iets minder interessant. Ook hier een aardig einde, zij het iets minder spectaculair dan het einde van deel één.

Maar toch een vermakelijke film.

avatar van pierrrke

pierrrke

eerste deel is zowat perfect, super geacteerd( zoals in elke tarantinofilm), sfeer staat als een huis(zoals elke tarantino film) , je leert stuntman mike (geweldige rol neergezet door Russel) kennen ,was ik even vergete dat hij de psychopaat was in het begin want daar liet hij niets van merken. en chicks natuurlijk.
lapdance krijge we ook niet al te vaak te zien in films, ook leuk.
tweede helft was ook wel leuk, maar miste toch wel de sfeer, stuntman mike komt hier te weinig voor ook en grotendeels jagen de vrouwen hier op hem ipv omgekeerd, maar word wel voor een deel goed gemaakt door autoscene, het daarop volgende slot is gewoon kick-ass.
Met meer grindhousesfeer in het tweede deel en wat meer actie (want als er actie was, spatte het echt van je scherm) had het wel eens een epic grindhousefilm kunnen zijn.

Quentin Tarantino is een van mn lievelings regisseurs maar ik vind dat hij altijd dat net te weinig mooie actie scenes laat zien, (behalve kill bill 1) ,
jammer want zulke actiescenes zijn vaak van echt hoog niveau.

avatar van 009

Toen ik hem in de cinema zag vond ik hem slecht,

...

ik ga deze eens opnieuw moeten zien...

avatar van elvis01

elvis01

Echt een apparte film, helemaal Quentin Tarantino style. Mensen die niet bekend zijn met zijn films, kunnen met deze film gelijk zijn stijl herkennen ben ik van mening (you hate it, or love it). Ikzelf (niet echt een fan van QT) heb deze film goed kunnen waarderen. Het is een vreemde eend in de bijt deze Death Proof. Een film uit 2007 die eruit ziet als 1980. De sfeer + cast is optimaal en houdt de film boeiend. Het lijkt een verouderde topfilm die op sommige als een b-film kan overkomen. Ik heb hem ieder geval kunnen waarderen, een dikke 3 sterren.

avatar van sofripa

sofripa

Hmmm, de eerste 46 minuten is dit vooral een bla, bla film. Er gebeurd werkelijk niks. Ja, de acteurs zijn erg goed, details van alles vond ik ook top maar Tarantino tergt veel te veel. Daarna gaat het gelukkig in een hogere versnelling met een paar mooie scenes. Moet gezegd worden. Maar overall red dit de film niet temeer door zijn zeer onevenwichtige karakter. Op naar 'deel 2' zijnde Planet Terror.

avatar van Corcicus

Corcicus

Saai.

Ik ben wel degelijk een Tarantino fan, maar ik behoor niet tot het clubje (cf. Cannes) die vindt dat alles in goud verandert wat die man aanraakt. Dit was een bijzonder oninteressante filmervaring tenzij je een passie hebt voor nagellak- en lippenstift anekdotes. Want daar gaat het zo een 80% v.d. speelduur over. Na hooguit een kwartier was het al verveeld afwachten tot 't moment waarop Kurt Russell een einde komt maken aan die waanzin. Dat momentum blijft tot overmaat van ramp uit en één maal hij in beeld komt, krijg je er zijn geouwehoer nog bij ook. De actie beperkt zich tot de laatste vijf minuten van de film: schabouwelijk. Zelfs de dialogen konden het geheel niet optrekken: Tragisch.

Absoluut gebuisd!

avatar van Baggerman

Baggerman

Zéér matig. Ik had beter verwacht van Tarantino. Vooral in het acteren rammelt de film. Niet om ààn te zien. Ik weet niet waar Tarantino zijn actrices heeft gevonden, maar in ieder geval niet op een toneelschool of een plaats dat ook maar iets met acteren te maken heeft. Tarantino zelf doet het overigens ook niet best in zijn kleine rolletje.

Kurt Russell vond ik daarentegen wel een lichtpuntje, al vond ik hem op het einde ook tenenkrommend. En Zoë Bell: kudo's voor haar stuntwerk, maar acteren kan ze totaal niet!

Waar Tarantino me altijd vooral kan boeien met zijn dialogen, lukt hem dat bij mij hier niet. Bij het eerste groepje dames zat ik al wat verveeld het geheel te volgen, krijgen we bij de tweede groep weer iets soortgelijks! Erg saai.

avatar van lexiepexie

lexiepexie

the last kick was heavy!

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Tweederde van de film is slap gelul van vrouwen. Op zich niet altijd even tof, maar een paar rijmende quotes maken het toch nog goed. Afijn, het duurt even, maar uiteindelijk barst Death Proof los met een legendarische auto-achtervolging. Wat ontzettend stoer gedeelte is dat . Al met al toch een van de zwakkere Tarantino's, maar een ruime voldoende kan ik het wel geven .

avatar van Ton Paulusse

Ton Paulusse

Heeft me lang niet zo geboeid als andere films van Tarantino. Wel een geweldig slot.

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Zeer Goed !1!!!

Ik verbaas me er over dat ik over deze nog niet mijn mening had gegeven eerlijk gezegd, maar toen zal ik nog wel niet zo actief geweest zijn alhier.
Ik denk dat ik deze voor het laatst zag een goed jaar vanaf dit schrijven, en voor mij betekent het dat als alles hiervan nu nog is blijven hangen een teken is dat dit een prima plaatje was/is

Vooraf gezegd, ik ben redelijk Tarantino fan geworden door o.a. Death Proof.
Ik vind de man (QT) gewoon een erg prettig regisseur met al zijn eigenaardige filmkenmerken.
Check de wiki er maar eens op na.
Tarantino films kunnen dan ook redelijk met de tarantino-bingo kaart gekeken worden om te checken of alle filmkenmerken aanwezig zijn...

Goed, over deze film dan.
Toch wel in mijn top 3 van zijn films.
Geniale en goede soundtrack, pakkende verfilming en typische dialogen.
Na deze film vergeet je iig nooit meer het 'Hold Tight' van dave, dee dozy beaky mitch and titch.

Er wordt leuk gespeeld met kleur en beeldeffecten, maar evengoed kan ik begrijpen dat dit voor sommigen als storend ervaren wordt.

De film is in 2 delen neergezet en er dreigt een inkak momentje halverwege, maar als je even vasthoudt komt de spanning weer goed terug richting het einde.
Het daadwerkelijke einde is medogenloos maar wel redelijk suf.
Enniewee, het ging mij verder om alles er tussen.

Kurt Russel speelt zijn hoofdrol lekker weg als oud gediende en we zien Quentin zelf ook nog even als bar-eigenaar.
Mooie meiden waar het verhaal om draait doen het leuk op het doek qua acteerwerk en voor de vertegenwoordiging van mooie meiden op zich.

Jah, zal er niet veel verder over uitwijden.
Film is echt een Tarantino dingetje, en als je zoals ik hier gek van bent dan ga je alleen al prat op alle standaard kenmerken, verwijzingen en technieken.

Zag dat deze morgenavond (vanavond) op de televee komt, Kijken!!!

cijfer al tijd geleden toegekend, maar echt wel waard!

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Toen de doublebill Grindhouse werd aangekondigd, keek ik er erg naar uit. Een film van Robert Rodriguez en een film van Tarentino achter elkaar. Ik was dus ook verrast toen hun gezamelijke prokect Grindhouse falikant flopte en na een week ofzo al uit de bios verdween! Rodriguez en Tarentino die floppen? Hoe kon dat?

Niet veel later verschenen hun eigen bijdrages in een langere versie apart in de bioscoop met een stuk meer succes. En toch wachtte ik op de dvd-release. Het geweldige Planet Terror verscheen in een zeer mooi uitgevoerde en uitgebreide digipack, terwijl Tarentino's Death Proof in een erg mooie metalcase verscheen (helaas geen steelbook). Maar oh, wat is de film moeilijk om door te komen! Vooral het begin is traaaaag en saaaai! Op een gegeven moment komt er wel wat actie, maar het is duidelijk dat Tarentino niet in allerbeste doen was.

Hij heeft soms geweldige films, maar soms ook niet. Zoals hier.

avatar van TimZor

TimZor

Het viel mij toch wel tegen. Vooral ook omdat Tarantino voor mij toch wel een 4 of 5 tal potentiele 5 sterren films op zijn CV heeft staan.

avatar van blablabla89

blablabla89

Aparte film, echt helemaal Quentin Tarentino. Ik ben pas halvwege ingeschakeld dus ik heb het eerste deel gemist maar als ik het zo lees was daar toch niet doorheen te komen dus misschien maar goed ook. Op zich het verhaal stelt werkelijk niks voor maar wat heb ik geboeid zitten kijken naar die ellenlange dialogen die op bepaalde momenten echt hilarisch waren. De film dankt zijn succes aan de geweldige acteerprestaties. Zó natuurlijk en realistisch dat je je bijna gaat afvragen of er uberhaupt wel sprake was van 'acteren'. De achtervolging was ook erg gaaf hoewel het een erg hoog Powerpuff-girl-gehalte had. Nogmaals ik heb de film niet in zijn geheel gezien dus ik zal mij daarom onthouden van het geven van een cijfer maar voor wat ik gezien heb is het zeker het kijken waard!

avatar van yeyo

yeyo

blablabla89 schreef:

De laatste keer dat ik de film zag viel me juist op hoe weinig 'echt' de personages zijn. Tarantino wordt altijd geprezen om zijn dialogen en ze zijn meestal best gevat, maar het mindere eraan vind ik dat de personages soms te gelijkaardig praten (nl. als geeky filmnerds). Die discussie over Vanishing Point e.d. is daar een goed voorbeeld van.

avatar van Rory Breaker

Rory Breaker

Aardig. Visueel leuk gedaan, vooral het eerste deel, wat me overigens ook het meeste boeide. Leuke rol van Russel in rol van maniak. De dialogen boeiden me wat minder, dan in de andere films van Tarantino. De achtervolgingen zijn wel erg goed, met als hoogtepunt die crash van het eerste deel, heerlijk en super vet . Het tweede deel begint wat traag, mede door die Reservoir Dogs-achtige restaurantscene. Die dialogen vond ik niet scherp genoeg.

Muziek is wel cool, maar kon er helaas niet voor zorgen dat het af en toe wat saai werd.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Met grote afstand het beste werk van Tarantino.

De sfeer van dat eerste deel is fenomenaal, de car chase van het 2e deel minstens zo indrukwekkend. De film is constant scherp, de overgang (met de crash) richting het 2e deel is daarnaast de beste scene die Tarantino ooit neer heeft weten te zetten. Uitgerekend zijn beste werk krijgt die erkenning niet, de rest wel..

Heb me voor de 3e maal geweldig vermaakt, (audio)visueel dusdanig stoer, dat deze met gemak op de dikke 4.5 blijft staan.

avatar van deselby

deselby

Tarantino wordt zwaar overschat.

avatar van trebremmit

trebremmit

Bij een tweede keer kijken beviel hij me eigenlijk nog minder, wat een ontzettend zwak gelul over niks, in andere films van hem zijn de dialogen nog boeiend en scherp maar hier was het echt een drama.

Kort samengevat komt de film hier op neer:1e deel Blahblahblahblah vrrrroem dood, 2e deel blahblahblahblah vrrroeem dood.

avatar van Nicholas

Nicholas

Heerlijke film.

Dat einde is echt schitterend! Prachtige rol van Kurt Russell die het nogal leuk vind om een stel meiden keihard af te maken. Zoals ook bij dat eerste groepje gebeurt, snoei- en knetterhard

Helaas voor Stuntman Mike zijn de rollen dus op het einde omgedraaid en blijkt hij toch niet zo'n harde te zijn. Dit eindigt in een soort Jesus Christ Superstar musical-achtige retaliation scène die het verhaal tot een mooi eind brengt.

Lekkere dialogen, mooie vrouwen, goeie muziek en een prachtrol van Kurt Russell. Deze film is een tikkie vreemd, maar wel lekker!

avatar van Redlop

Redlop

Bij genre moet ook staan: Komedie. Want dat is deze film voor mij in de eerste plaats. Je moet denk ik wel veel bronmateriaal gezien hebben om dit te kunnen waarderen, heb ik het idee.

PatrickBateman schreef:

Hmmm, als ik een hippe film wil maken doe ik dus het volgende:

- Ik neem een aantal slechte actrices en laat deze de hele film slap ouwehoeren.

- Ik neem een uitgerangeerde acteur die dringend verlegen zit om werk.

- Ik voeg wat kunstmatige film grain toe en knip een paar keer verkeerd.

- In plaats van een stunt double laat ik gewoon de stuntvrouw zelf acteren. Temidden van de rest valt dat toch niet op.

- Ik noem het een hommage aan de B-film uit de jaren 70.

Dat lukt mij ook wel...of wacht even...toch niet, ik heet namelijk geen Quentin Tarantino. Pech gehad.

Maar dan ben je niet origineel, want dan doe je Tarantino na, en daarnaast moet het je ook maar lukken om jouw film die retro look te geven.

avatar van yeyo

yeyo

Tarantino is dan toch ook niet origineel, want hij doet ook maar na? Bovendien vind ik al dat retro gedoe best vermoeiend: grauw beeld, 'missing reels' e.d.. de eerste drie films van Tarantino waren tenminste unieke, eigen producten die iets betekenden en hun impact nog steeds niet verloren hebben. Death Proof langs de andere kant is bijzonder weinig gedurfd en inventief. Tarantino heeft bewezen dat hij meer kan zijn dan een fanatieke fanboy, maar legt de lat hier énorm laag.

Nicholas schreef:

Eerder Russ Meyer-achtig zou ik denken.