• 9.380.137 stemmen

Death Proof (2007)

Actie / Thriller | 113 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: Grindhouse: Death Proof / Grindhouse Presents: Quentin Tarantino's Death Proof

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Kurt Russell, Rosario Dawson en Vanessa Ferlito

Releasedatum: 7 juni 2007

Plot Death Proof

"A crash course in revenge."

Voor Austins coolste DJ, Jungle Julia, biedt het vallen van de nacht de gelegenheid zich te ontspannen met haar beste vriendinnen, Shanna en Arlene. Van Guero's tot aan de Texas Chili Parlor worden deze sexy chicks verlekkerd nagekeken. Niet alle aandacht is echter onschuldig: ongemerkt worden ze gevolgd door Stuntman Mike. Deze doorleefde rebel loert naar ze vanuit zijn opgevoerde Chevy Nova, en terwijl de meiden zich aan het bier zetten, loopt slechts enkele meters verder het toerental van Mike's geheime wapen gevaarlijk hoog op....

avatar van Corcicus

Corcicus

deselby schreef:

Tarantino wordt zwaar overschat.

yeyo schreef:

Tarantino is dan toch ook niet origineel, want hij doet ook maar na?

Hij persifleert en maakt daarvan een genre an sich.

yeyo

Ik zou niet weten waar je dat haalt. De dialogen zijn inderdaad komisch bedoeld (zoals altijd bij Tarantino), maar het is niet alsof hij de spot drijft met bepaalde genrekenmerken.

yeyo schreef:

maar het is niet alsof hij de spot drijft met bepaalde genrekenmerken.

Ik dacht juist dat de spot drijven met genre's The Unique Selling Point van Tarantino was? In ieder geval zeker in Death Proof.

avatar van pieteroyama

pieteroyama

Deze film is duidelijk 1 van zijn mindere films. Hij valt erg tegen als je al zijn andere films hebt gezien. De film in ouderwetse stijl uitbrengen. (net alsof er beschadigingen in de film zitten) is al lang niet meer origineel. (ik zag trouwens ook een stukje film in zwart/wit).

Het verhaal is wel eeeeerrrrrruuuuuggg langdradig. Had veel korter gekund. Maar goed, toch maar 3 sterren gegeven.

Redlop schreef:

Niet bepaald, ik denk dat hij teveel respect heeft voor die bepaalde genres om ze belachelijk te maken. Hij wou van deze film duidelijk iets 'cool', 'sleazy' en 'obscuur' maken.

Dat jij anders beweert, is je goed recht, maar zonder context of voorbeelden is het weinig overtuigend.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Vind Tarantino ook eerder een filmmaker die eerder een ode brengt aan bepaalde genres dan er de spot mee drijft. De liefde voor B-films spreekt meer uit Death Proof dan dat hij belachelijk wil maken imho.

Madecineman schreef:

Mee eens, dat bedoel ik ook te zeggen, maar persifleren wil ook niet direct zeggen bespotten toch?

avatar van gijsvogel

gijsvogel

jeroentjuhhhhh schreef:

Met grote afstand het beste werk van Tarantino.

De sfeer van dat eerste deel is fenomenaal, de car chase van het 2e deel minstens zo indrukwekkend. De film is constant scherp, de overgang (met de crash) richting het 2e deel is daarnaast de beste scene die Tarantino ooit neer heeft weten te zetten. Uitgerekend zijn beste werk krijgt die erkenning niet, de rest wel..

Heb me voor de 3e maal geweldig vermaakt, (audio)visueel dusdanig stoer, dat deze met gemak op de dikke 4.5 blijft staan.

Leuk om te lezen dat ik niet de enige ben die dit een geweldige QT film vind!

Redlop schreef:

Toch wel hoor.

Redlop

Dan is dat inderdaad ook niet het goede woord. Maar het ging in die context dus om de originaliteit.

yeyo

Ja ik vond je eerste redenering nogal raar overkomen, maar dat doet er weinig toe. Een gebrek aan originaliteit is niet wat er naar mijn inzien scheelt met deze film. Ik vind enkel dat Tarantino talent genoeg heeft om een film te maken met echte personages in echte situaties. Death Proof is dan nogal een gemakkelijke keuze, beetje teren op verwijzingen, knipoogjes en de zogenaamde grindhouse-ervaring. Eigenlijk echt een lege, eendimensionale film.

avatar van esoxlucius

esoxlucius

Wat een vreselijk langdradig gebeuren. Het meeste werk van tarantino kan ik wel waarderen maar nu had ik moeite om m´n ogen open te houden. Dit is duidelijk z´n minste film.

Mijn advies: laten liggen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Weer eens herzien met een vriend die de film nog niet gezien had. Eerste helft blijft fenomenaal (geweldige Grindhouse sfeer plus eyecandy), maar moet toch wel wat puntaftrek toepassen op het erg vervelende tweede helft. Zelfs Winstead in cheerleaderpakje kan daar niets aan veranderen, wel weer een plus voor het Russ Meyer einde maar daar is alles ook mee gezegd. Binnenkort de Grindhouse BD opzetten, even kijken of DP daar beter uit de verf komt.

avatar van Tristan Scelso

Tristan Scelso

Goed en lekker lange film. Goed geacteerd en goede muziek. Deze film kan ik echt vaak weer opnieuw zien! Verhaal is ook heel goed. Precies wat je verwacht met zo een film. Zit een beetje van alles in.....

avatar van m1701

m1701

heb nog nooit zo'n rare en wazige film gezien!

alleen het filmwerk was erg mooi, maar het verhaal.....

heb geen idee wat daar de bedoeling van was.

Snap ook niet wat Tarantino toch elke keer weer in zijn film doet,

want acteren kan hij niet!

Vond het een beetje een rare film

2,5* voor vooral het camerawerk en Russell

rose

Ik vond hem goed te pruimen. En die twist in het verhaal vond ik nu juist weer erg leuk! Wie verwacht nu zoiets? Heerlijk!!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Twist? Heb ik iets gemist?

Naomi Watts schreef:
Twist? Heb ik iets gemist?
Dat juist hij nu het slachtoffer werd! Ik vond dit echt geweldig!! Of zag jij het aankomen dan?

avatar van Apster

Apster

Destijds had ik hele andere verwachtingen van de film en was het een enorme teleurstelling. Tweede kijkbeurt veranderd de zaak toch compleet, al is dit nog steeds niet Tarantino's beste werk.

avatar van m1701

m1701

rose schreef:

dat is toch meestal in de film?!?!?! Op het eind wordt de moordenaar toch (bijna) altijd vermoord......

m1701 schreef:

Daar zie je het meestal ook wel aankomen. Vond dat hier juist heel verrassend!

Ik heb nog even wat spoilertags geplaatst.

avatar van flomotions

flomotions

Eindelijk weer eens een echte Tarantino!

Briljant (doch simpel) verhaal waar heerlijk onbevangen naar gekeken kan worden.

De film draagt volledig op dialoog; beelden en uiteraard de voortreffelijke soundtrack.

Heb van begin tot eind genoten van Kurt Russell; geweldige muziek; geweldig vrouwelijk schoon; heerlijke dialoog; voortreffelijke actie en prachtige muscle-cars...

Wat wil je nog meer!

Voor mij duidelijk de betere film van de Grindhouse-serie.

avatar van puckb96

puckb96

Een typische Tarantino film die ik graag zie. Non-stop actie, grof taalgebruik, lange dialoog en lekkere wijven Kurt Russell speelt een komische en gewelddadig gestoorde seriemoordenaar. Het verhaal is helemaal niks, maar de humor en de actie mag er zeker zijn. Daarintegen kan ik Planet Terror niet aanraden. Toch zal ik een keer de complete Grindhouse film willen zien. De film mag nog wel iets langer duren. 1 uur en 27 min volgens IMDB. Op Moviemeter staat echter 114 min wat ik niet kan geloven want de film leek heel kort. Eindelijk speelt Tarantino ook weer eens een rol in zijn film als Warren. Geweldige komisch einde met het Ship's Mast was heerlijk gevonden. Een typische Tarantino scene Waar kan ik eigenlijk de Extended Version van 127 minuten kopen? Ik zal die graag willen hebben. Dus kortom: een Tarantino film die niet in je collectie mag ontbreken.

avatar van AC1

AC1

Nog eens bekeken. Deel 1: oké met oké grieten. Deel 2: vervelend met vervelende grieten.

PS: Lee in haar gele cheerleaderpakje is natuurlijk een moordchick maar die wordt snel overbodig en vergeten.

PS 2: De dikdoenerij van Tarantino in de docu is verbijsterend. Nee, zeggen dat je "artistieke kunde voorlopig geen beperkingen kent" vind ik geen vorm van humor.

avatar van vph1272qm

vph1272qm

erg grappig dat vrouwen het in deze film over carmovies hebben, vanishing point bv, geweldige film trouwens....

het duel tussen de 2 autos in deze film is ook geweldig, wat een gaaf geluid, zo'n vette v8...

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Lekker filmpje zeg. Lekkere dames, lekkere wagens.

Ze doen allebei waar ze zin in hebben. Zuipen en racen als een maniak.
Heerlijk die crash die vier keer terugkwam. Lichaamsdelen vliegen door de lucht, ze worden gewoon zonder pardon in één klap afgemaakt. Klabammm!
Absoluut geen diepgang natuurlijk, maar dat belemmmerd het kijkplezier niet. Kurt Russell doet het ook gewoon goed.
De race had misschien iets spectaculairder gemogen en ik vroeg me ook af waarom geen van de twee 'n keer op de rem trapte.
Het einde kwam vrijwel uit het niets, maar dat geeft niet. Stuntman Mike is dood, dus so be it.
Die 'oude' look met die strepen, vlekken en zwart/wit past er ook prima bij.

Ik heb me wel vermaakt.

avatar van misterwhite

misterwhite

Vermakelijk maar iets wat te langdradig!

Taratino heeft mij altijd wel kunnen verassen en dat doet hij nu wel weer maar dan alleen het eerste gedeelte van deze film. Het 2de gedeelte kon mij eigenlijk weinig boeien, hier en daar werd het wel leuk maar het duurde gewoon te lang.

Het einde is wel weer vet.

avatar van puckb96

puckb96

Geniale ode aan de carsexploitation.