• 9.378.621 stemmen

Gesproken taal: Engels, Russisch, Turks, Oekraïens en Urdu

Releasedatum: 29 november 2007

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Eastern Promises

"Every sin leaves a mark."

Anna is een idealistische vrouw in wier armen een jong Russisch meisje sterft tijdens een bevalling. Anna weet niets van de vrouw en haar handtasje is het enige houvast dat ze heeft met betrekking tot de identiteit van de vrouw. Haar zoektocht leidt haar diep in de wereld van de Russische maffia in Londen en haar nieuwste lid: Nicolaï. Nicolaï is ingehuurd om vermoorde tegenstanders van de bende onherkenbaar te maken en het blijkt dat een dagboek in het handtasje van de Russische bewijzen bevat tegen Nicolaï’s baas.

avatar van tgminoes

tgminoes

Erg sterk gespeeld. Eerste film die ik zie van Viggo Mortensen na The Lord of the Rings. Ik vond het wel ietwat voorspelbaar.. maar welke film is dat tegenwoordig niet meer...

avatar van opa_paul

opa_paul

tgminoes schreef:

Dat ligt niet aan de films, maar aan de hoeveelheid van wat je zelf gezien hebt. Als je heel veel films gezien hebt dan wordt het steeds moeilijker om een film te kijken die je nog verrast, schokt, interesseert en/of emotioneert. Weet zeker dat het heel anders is om bijvoorbeeld 'seven' of 'saw' te kijken als een van de eerste films die je ooit ziet... Nu is het allemaal gewoontjes geworden he...

avatar van Halcyon

Halcyon

Cronenberg...

Ik vond het een redelijke film. Sober genoeg en erg goed geacteerd. Door Watts, door Cassel, maar in de eerste plaats toch door Mortensen. Het genre is niet aan mij besteed, maar het scenario kon me toch wel bekoren. Zeker niet Cronenbergs beste, maar hij laat zien dat hij als een vis in het water is in meerdere genres.

avatar van guylopez93

guylopez93

serpico schreef:

Het lijkt me eerlijk gezegd sterk dat dat de titelverklaring is

Niet dat ik verder veel met die paaswensen kan Als de film begint is het kerstmis! Ik dacht dat het Oosterse beloften was (letterlijk dus ) en dat dat iets te maken had met de principes van de Russische maffia ofzo ...

dat dacht ik eerst ook

avatar van martinovitch

martinovitch

Super goede film. Heel goed en overtuigend geacteerd. Prachtig en spannend verhaal en die russische maffia was gewelig overtuigend. 4*

avatar van brabusRUS

brabusRUS

mister blonde schreef:

Beetje late reactie, maar wil er toch even op terugkomen. Ik heb een Servische vriendin, die thuis overwegend Servisch spreekt. Toch spreken ze ook regelmatig met elkaar in het Nederlands. Soms wat meer dan een andere keer. Dat gebeurt veel vaker bij allochtonen groepen onderling. Waarom zou dat hier niet zo kunnen zijn?

Ik ben zelf Rus en woon al 14 jaar in Nederland, maar ik praat met mijn ouders en Russische vrienden onderling altijd Russisch. Alleen Marokkanen praten bijna altijd onderling Nederlands, bij andere nationaliteiten ligt het meestal anders.

Marokkanen praten onderling ook geen Nederlands hoor. Hoogstens de jonge gastjes die hier zijn opgegroeid.

avatar van N811

N811

Zoals Kos zegt:

Bovendien praten ze meestal met een eigen soort nederlands met wat arabische woordjes.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

kos schreef:

Alle Marokkanen die ik ken praten onderling altijd Nederlands. De meeste van hun praten met hun ouders wel Berber/Arabisch.

Wat ik al zei dus...

avatar van Zinema

Onderhoudende en bij vlagen sterke misdaadthriller van Cronenberg met wederom Mortensen in de lead. Wat men vaker ziet bij Cronenberg is dat zijn films vaak sterk beginnen maar halverwege of tegen het eind wat beginnen in te zakken. Zo ook bij deze. Een aantal onwaarschijnlijke wendingen kunnen ook worden uitgelegt als te makkelijk. Evengoed zijn zijn films, inclusief deze, vaak erg onderhoudend. Al met al toch, vooral door de schitterende vertolkingen en een handjevol gedenkwaardige scenes, redelijk.

avatar van finalman

finalman

wel een blunder op een magazine: "van de makers van Crash (2004)" , terwijl David Cronenberg Crash van 1996 gemaakt heeft

Donkerwoud

Ook deze nieuwste film van David Cronenberg valt moeilijk in een hokje te plaatsen als zijnde onderdeel van een bepaald genre. Het is aan de oppervlakte een misdaadfilm over de Oost-Europese maffia, maar inhoudelijk is het zoveel meer dan dat. Uiteindelijk is het bijna een exploratie naar hoe ieder mens op zoek is naar menselijke warmte, zelfs de grootste schurken onder ons. Er zit ook een achtergrond in van hoe betrekkelijk morele codes zijn als we ze naleven in het echte leven. Goed en kwaad als begrippen die we slechts ''verzonnen'' hebben om de boel overzichtelijk te houden. De toon is vreemdsoortig poetisch - lieflijk bijna - op momenten dat je het niet verwacht. Maar het geweld en de ellende zijn dan juist weer onmenselijk wreed en gespeend van alle gebruikelijke opwinding. Die tegenstrijdigheid maakt deze film tot een hele rare ervaring die keihard indruist tegen de te verwachten cliches. Natuurlijk kan ik Viggo Mortensen ook niet onvermeld laten: zijn karakter is fantastisch onpeilbaar tot aan het slotstuk toe.

Het enige puntje van kritiek is dat het wat afstandelijk blijft, maar aangezien dat vooral door alle pluspunten komt, hoor je mij niet zeuren. Dit is ook niet bedoeld om makkelijk te verteren te zijn als leeg entertainment.

JJ_D

Ik kon destijds alle commotie rond 'A History of Violence' niet volgen, en met 'Eastern Promises' lijkt Cronenberg in een nog dieper dal verzeild te raken. Visueel schort er niets, en ook de sfeervolle soundtrack verdient een eervolle vermelding. Wat betreft de acteurs en het verhaal loopt het echter nogal stroef.

'Eastern Promises' zwelgt namelijk in de over-acting: Armin Mueller-Stahl zit vastgeroest aan zijn rolletje uit 'Shine', Naomi Watts steekt haar kinderlijke verwondering voor de hele situatie niet onders stoelen of banken (en overdrijft dus schromelijk) en zelfs Viggo Mortensen laat zich kisten door het gebruik van belachelijke accenten. En waarom moeten de personages zo extreem moedig zijn, en dat op de verkeerde momenten? De karakters worden dus niet alleen ongeloofwaardig neergezet, ze zijn in se ook gewoon niet realistisch... Waar zit dan de schuldige voor deze zwakke film - mogen we Cronenberg aanwijzen, als artistiek eindverantwoordelijke?

Hoe ondermaats 'Eastern Promises' ook moge zijn, echt saai of overdreven irritant wordt hij nergens; daarvoor blijft deze film te spannend. Maar de grote psychologie van David Cronenberg is me weer geheel ontgaan. Wat voor ziekte heb ik toch?

Donkerwoud

Die overacting is trouwens bewust gekozen als stijlmiddel om de cliches over Oost-Europeanen dikker aan te zetten. Het precieze hoe of wat kan ik niet meer oprakelen, maar misschien is er een ander die deze uitleg wel heeft.

Donkerwoud schreef:

Geloof je echt dat Cronenberg bewust zijn film laat baden in een soort nadrukkelijkheid? Mocht dat zo zijn, dan zie ik geen enkele reden om die keuze te rechtvaardigen...

Daar zie ik het nut ook absoluut niet van.

JJ_D schreef:

Het is tamelijk duidelijk dat hij speelt met de cliches om bepaalde zaken net iets dikker aan te zetten. Het gaat dan ook niet zozeer erom om een realistisch verhaal te vertellen, maar om de dieperliggende thematiek erachter kracht bij te zetten. Zoals dat bij Cronenberg overigens altijd zo is, ook in klassiekers als The Fly of Videodrome.

ik vond de film erg goed,hij bleef boeien van begin tot eind

al had ik aan het eind nog eenstuk film verwacht,toch was het einde wel mooi..

viggo was geweldig,en ook de hele sfeer van de film vond ik erg goed.

sommige scens wat erg geweldadig en af en toe even weggekeken.

ook de accenten stoorden me niet,vond ook dat goed gedaan...

en mijn vriend is geboren en getogen rus en als hij hier met andere russen praat is het echt wel soms russisch en soms nederlands!!

dus zo belachelijk is dat niet.

Donkerwoud schreef:

Mijn vraag is dan hoe je de kijker voeling laat krijgen met een bepaalde diepere thematiek, via personages die in se "overdreven", en dus onwerkelijk zijn. Als de kijker deze personages niet gelooft, hoe kan hun psychologie dan beter overkomen?

JJ_D schreef:

Gezien de hoge scores vraag ik me af in hoeverre ''de kijker'' het niet gelooft. Voor mij persoonlijk hoeft emotionele binding niet gekoppeld te zijn aan geloofwaardigheid in de realiteit. Als het maar een gevoel bij me weet op te roepen en me weet te beroeren, en dat deed deze film geslaagd.

Heerlijke film.

Zit trouwens vol met goede tips en droge humor.

Die vingers afknippen en de tanden eruithalen om ervoor te zorgen dat er geen identificatie van het lijk kon worden gedaan. Onthouden maar!

avatar van picesof69

picesof69

Pakkende sfeer / scene's, boeiende personages, "mooie" plaatjes, maar het verhaal / plot vond ik niet zo sterk.

Hoe dan ook; heb geboeid zitten kijken, dus gewoon wel een goede film wat mij betreft.

avatar van guylopez93

guylopez93

goeie film

sterk geacteerd door Naomi Watts, Vincent Cassel en vooral Viggo Mortensen die het geweldig deed. verder een goed verhaal, vermakelijk, spannend en helaas een eenvoudig einde maar voor de rest in orde

Er is wel iets dat ik niet snap. Velen zeggen dat Nikolai baas wordt op het einde, hoewel het mij toch redelijk duidelijk was dat Kirill de grote man wordt, met Nikolai als goede vriend en partner aan zijn zijde - wss nog werkend voor hem.

Velen vinden het acteerwerk van Vincent Cassel 'over the top', maar ik vind het juist schitterend gedaan. Volgens mij zit er meer realisme in dan men denkt in zijn rol. Zeker de relatie vader zoon is interessant. Het is in se geen slecht mens zonder enige vorm van moraal. Trouwens Kirill betekent 'meester' in het russisch?

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Geweldige film met een mooi contrast tussen rustige, dreigende stukjes en gewelddadige scènes. De saunascène is gedurfd, respect voor Mortensen.

Er had uiteindelijk wat meer uit de plot gehaald mogen worden - zeker gezien de achtergrond van Nikolai - maar desondanks nog steeds een sterke film.

avatar van rocco101

rocco101

WAT EEN FILM DAMES EN HEREN!

Na een tijd lang alleen maar prut te hebben gezien, en tegenvallende blockbusters ben ik gisteren op de knietjes gegaan voor mijn vriendin om haar te bedanken voor het huren van deze fantastische film.

Natuurlijk heb ik mijzelf vervloekt vanwege het feit dat ik deze film niet eerder heb gezien.

Over de film valt weinig te zeggen eigenlijk om eerlijk te zijn. Je moet deze gewoon gaan kijken, zonder al teveel voorkennis waar het over gaat.

De rol die wordt neergezet door Viggo is naar mijns inzien gewoon fenomenaal.

Hehe, eindelijk weer een goede film...Vanavond tijd voor Iron Man. ..

avatar van Blokland

Blokland

Ik vond Viggo ook overweldigend. Ik kan me nauwelijks een andere acteur in deze rol voorstellen!

avatar van Noodless

Noodless

Schitterende film !!!

Knap, opgebouwd verhaal met een paar geweldige actiescènes en de film is spannend van begin tot eind. Het acteerwerk is voortreffelijk en Watts schittert altijd.

Voor mij de beste film van dit jaar tot nu toe. 8,5/10

avatar van Dutchero

Dutchero

Best vermakelijk en nooit saai, maar kwalitatief matig.