Genre: Actie / Drama
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot Top Gun
"Up there with the best of the best."
Maverick (Cruise) wordt samen met zijn copiloot Goose (Edwards) aangenomen bij Top Gun, een keiharde marineopleiding voor piloten. Hij gaat hier de concurrentie aan met een andere toppiloot, Iceman (Kilmer). Na een tragische gebeurtenis realiseert Maverick zich dat het leven toch keihard kan zijn en twijfelt of hij nog verder wil gaan met vliegen. Uiteindelijk moet hij toch bewijzen wie de beste piloot is.
Maverick
Wolfman
Slider
Merlin
tukkerstein
Wat een pulp. Afgezaagd, niet spannend, niet grappig.
Dubbel en dwars-verdiende
Thomas83
De film zit zo vol cliché's en overdreven macho-gedoe dat het hilarisch is. Ik lig er echt om in een deuk, vooral ook omdat Tom Cruise daar echt bij past.
Toch doet dat niks voor me af aan de film. Ik heb deze film vroeger echt zo vaak gekeken en krijg nog steeds een kick van de prachtige actie-scenes en opzwepende muziek. Vooral een bepaald liedje is echt een adrenaline-kick.
Didi_1975
Gisteravond op TV gezien.
Ondanks dat de film al uit 1986 is, is hij toch nog steeds erg leuk om naar te kijken. Geweldig om Tom Cruise, Val Kilmer en Meg Ryan in hun jonge jaren te zien.
En bovendien: de muziek in de film is echt heerlijk! Dit alleen maakt hem al de moeite waard om naar te kijken!
ronengel
Toch doet dat niks voor me af aan de film.
Ik had precies hetzelfde... maar ik zat me er wel een beetje aan te ergeren. Of beter gezegd, ik had last van plaatsvervangende schaamte voor de praatjes van Cruise. Ik dacht echt een aantal keer "dit je meen niet..." Zo over de top dat macho-gedoe.
Na het zien van deze film heb ik nóg meer waardering gekregen voor de parodie Hot Shots, want Top Gun vraagt er om bespot te worden.
2 sterren lijkt me meer dan genoeg..
The Last
Redelijke film. Mooie titelsong en een mooie Kelly Mcgillis.
3 sterren.
Leland Palmer
De film van de jaren 80 was dit! En dat kan ik me opzich wel voorstellen. Ikzelf vind dit zeker een leuke film, vooral de goede muziek van zowel Harold Faltermeyer en de soundtracks die gebruikt worden doen de film erg goed! De film bevat spanning, romantiek en vooral veel ''over the top'' scenes! Tom Cruise zet een heel erg slechte acteerprestatie neer en dat was de voornaamste reden om de film van 3,5 naar 3 sterren te halen! Ondanks dat blijft het een leuk filmpje voor tussendoor........
* * *
Leland Palmer
Vooral ''Danger Zone'' van Kenny Loggins is heerlijk om naar te luisteren in deze film!
Baklap
klassieker in zijn soort ik was vooral onder de indruk van het geluid (mijn eerste ervaring met surround) leuke film lekker back to the 80's gedver.. word oud
Memphis
Ontzettend matige film. Alleen de vliegscenes zijn de moeite waard. Voor de rest zijn de dialogen om te janken en datzelfde geld voor de onderlinge verhoudingen tussen de hoofdpersonen.
LBK
de soundtrack is om van te snoepen! Take my breath away van Berlin http://www.youtube.com/watch?v=aHIxhLzeFg4
Leland Palmer
Mighty Wings van Cheap Trick of Danger Zone van Kenny Loggins vind ik persoonlijk beter.......
The Last
Ik vind de anthem nog beter: klik
Leland Palmer
Inderdaad goed van Harold Faltermeyer! Toch blijven de twee soundtracks van Kenny Loggins en Cheap Trick mij het beste bij!
soom
Brrr.
Ik kan niet echt begrijpen dat ik Tom ooit een goede acteur heb genoemd. Wat voor Katie Holmes geldt, geldt zeker ook voor hem. Er was een tijd dat hij best behoorlijk kon doen, maar dat is niet meer wat ik hem zie doen, eigenlijk, tegenwoordig. En Top Gun is een aanfluiting, een opeenstapeling van cliché na cliché. Uiteraard hoeft dit geen probleem te zijn, maar het verhaal boeide mij ook niet echt. Toch een geweldige karaoke scene
!
Mark W
Ik vind dit echt een hele gave film. Wordt een soort gevangen door de sfeer, voor mij een teken dat het voor mij een goede film is. Acteerprestaties kunnen beter, maar macho gedrag wordt juist goed neergezet door Cruise. Vind ik niet overdreven, want hoort bij de rol. Allen p de momenten dat hij het moeilijk heeft in de lucht na overlijden van Goose vond ik zijn acteren van een laag niveau. Val Kilmer zet eveneens een goede rol neer.
Zoals hierboven ook al vermeld is de muziek uit de film erg goed en pakkend. Brengt je in de juiste sfeer op de juiste momenten. Voor mij een klassieker, al moet je er natuurlijk wel van houden.
lucdecoster
Brrr.
!
voor mij ook brrr : een filmgenre dat niet mijn smaak is en ook de acteur Tom Cruise bevalt mij niet zo.
niethie
Ja dit schijnt destijds een van de toppers van het jaar te zijn geweest iets dat ik zelf nooit helemaal heb begrepen misschien populair onder een grote groep tienermeisjes (vanwege cruise) en de jongens zullen de vliegscenes wel cool vinden maar dat dit bij een groot publiek aanslaat vind ik moeilijk te geloven (maarja blijkbaar wel dus)
Desondanks vond ik hem de twee keer dat ik hem gezien heb best vermakelijk, cruise was redelijk in zijn rol en de straaljager sceens zagen er inderdaad erg cool uit en ook het verhaaltje slaat redelijk aan maar eecht hoogstaand is het nergens. een krappe-
Captain Pervert
80's onzin ten top. Past perfect in het tijdsbeeld.
Wat ik me vooral herinner is dat ze bij de gevechtsscènes steeds spreken van "de vijand", zonder deze expliciet te noemen. Dat is wel een beetje slecht.
Comanchero
80's onzin ten top. Past perfect in het tijdsbeeld.
Eh...het was natuurlijk nog wel gewoon midden in de koude oorlog, hè? Ze konden politiek gezien niet gewoon "De Russen" zeggen! Al ben ik het wel met je eens dat de insinuatie op zich natuurlijk al genoeg is...
Verder gewoon een leuke, vermakelijke film. Haalt het niet bij het zicht op en het horen van échte opstijgende straaljagers (al waren de vligtuigen die ik heb gezien F18 Hornets i.p.v. de "oude" F14 Tomcats).
desteven007
Mooie film, ook mooie straaljagers, soms ook goeie grappen,
kimberlyVD
Hier zit gewoon vanalles in... romantiek, drama, hier en daar een grap, ... kan best begrijpen dat deze film een 'topper' word genoemd. toch wel een 4 van mij
Kort terug bij een kennis nog een stukje gezien omdat we even moesten luisteren naar de nieuwe geluidsset daar thuis. Nou, ik zat daar een metertje vandaag en was meteen half doof na dat zon straaljager de lucht in ging haha.
De film zelf is niet zo bijzonder, behalve dat ie wel redelijk cool is en veel mooie beelden heeft.
thomzi50
- 1991 berichten
Matige film, die toch kijken waard is. De film ademt namelijk een bepaalde sfeer en kracht uit, die het compleet begrijpelijk maken waarom dit, in bepaalde kringen, zo'n cultfilm is. Voorspelbaar en weinigzeggend, en niettemin toch alleraardigst. 3*
missl
ik vind dit wel leuk, een stoere film met een mooie (als hij tenminste niet zo irritant was) cruise. heb em door de jaren heen wel heel vaak gezien maar dat mag de zogenaamde pret niet drukken. dit is geen briljante film waarover je nu zo'n 20 jaar later nog over praat op feesten en partijen. het is gewoon een leuke film en ik denk voor vele mensen een soort klassieker.
Saldek
Een film die gewoon alles in huis heeft om het aan Hollywood te refereren: stoere gasten in een overdreven verhaal (ik denk dat 'topgunners' in het eggie veel meer beheerst zijn en professioneel), snelle scenes, humor, drama en liefde. Het perfecte recept voor een kraker van een hit. Maar we blijven happen naar dit soort films, en dat geldt ook voor mij. Heb de film nu een drietal keer gezien en kan er niet omheen: het ontroert me, het prikkelt me en vind het gewoon een lekkere wegkijker. 3,5
Pres. Camacho
film is ook meer dan 20 jaar oud..
jackie chan
Mwa geen super film!
Was niet sannend genoeg, niet genoeg actie, niet genoeg kommedie (sommige zeggen dat dit een kommedie moet zijn???)
Wel veel romantiek en daar houd ik niet zo van! Waarom nou zn prachtvrouw als leerkracht kommop zeg! Tussen al die mannen zn vrouwtje .
Vond de vliegscanes ook maar niks!
2 sterren!
kimberlyVD
Mwa geen super film!
Vond de vliegscanes ook maar niks!
2 sterren!
Top gun, een komedie?! Die is goed!Waar haal je dat vandaan? Er staat toch duidelijk bij de omschrijving ACTIE/DRAMA... Deze film is in geen enkele vorm een komedie hoor, dat heb ik zelfs nog nooit maar 1 iemand durven horen beweren...En de film is al behoorlijk oud

Top Gun: Maverick
2022

Filmwereld in shock: Val Kilmer op 65-jarige leeftijd overleden

De onuitputtelijke jaren 80 en hun extreem late sequels

Wees er nog snel bij: 'Top Gun: Maverick' stijgt binnenkort op uit het aanbod van Netflix

Hoopvolle update over mogelijke derde 'Top Gun'-film: 'Wij hebben een verhaal, het zal nu van Tom Cruise afhangen'

Soy Cuba

Limbo
Drama, 2021

Dom za Vesanje
Drama, 1988
verlies van geliefdelovesicknessfighter pilotself-discoverypilotsterven en doodofficertraining campair forcevliegtuigdangerousbattle assignmentamerikaanse marinehostilitysecret lovecowardlinesspilot school based on magazine, newspaper or articleadmiringcelebratorycommandingexuberantgay interest