Genre: Familie / Animatie
Met onder meer: Tom Hanks, Tim Allen en Joan Cusack
Releasedatum: 17 februari 2000
Plot Toy Story 2
"The toys are back!"
Cowboy-pop Woody en speelgoed-astronaut Buzz zijn terug. Woody blijkt veel geld waard te zijn als verzamelobject, en wordt gestolen door een speelgoedverzamelaar. Buzz en het andere speelgoed van de jonge Andy proberen hem te redden.
- Trailer (YouTube)
- Toy Story 2 (BoekMeter)
- Toy Story 2 (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
- Kijk op meJane
Woody (stemrol)
Buzz Lightyear (stemrol)
Jessie (stemrol)
Prospector (stemrol)
Mr. Potato Head (stemrol)
Slinky Dog (stemrol)
Rex (stemrol)
Hamm (stemrol)
Bo Peep (stemrol)
Al McWhiggin (stemrol)
tommykonijn
Ik vond het leuk om naar te kijken maar ik vond hem niet zo goed als deel 1, het verhaal vond ik matig! ***
Verhoogd naar 4* want 3* vind ik te min nu ik hem nog eens rustig bekeken heb
!
jumpstylemovie
of je vind hem juist heel leuk of je vind hem KUT
Wat bedoel je precies met lelijk?
BobdH
of je vind hem juist heel leuk of je vind hem KUT
Nou nou nou... Wat een "haat" (begrijp je dat woord overigens wel?) jegens Pixar... Hebben ze je persoonlijk beledigd, of heb je ethische bezwaren tegen het uitbrengen van dergelijk optimistisch ingestelde werken? Het bedrijf probeert immers ook wel opvallend goedbedoelde gedachtegoeden te indoctrineren in diens publiek...
Oftewel: zou je je extreme mening ook nog enigszins kunnen toelichten, of is het gewoon "haat" omdat dat "cool" klinkt en jij jezelf niet wilt associeren met "kinderfilms" omdat deze je imago zouden kunnen bedreigen?
film_kaza
Kinderfilm? Het is niet zeker dat iemand dat zegt, maar de gedachte alleen al. Toy Story een kinderfilm vinden is kinderachtig. Toy Story heeft toch zoveel verdient vergeleken met wat het koste (zag ik op tv, detais beschik ik niet over). En volwassen blijven het mooi vinden. Waaronder mijn oude meester die zielsveel van dit soort films houd.
Kinderfilms zijn films waarin ze je leren tellen, waarin ze "je leren op het potje te zitten".
Toy Story heeft goede humor voor jong en oud en fantasievolle verhalen die je zelfs terug kunt herkennen in het echte leven.
Rommelmarkt, pop geef je weg, poppenverzameling (wat doe je met oud speelgoed?) Ik zie zoiets hierin terug.
Toy Story is niet gespeeld... daarbij word vaak gedacht niet kinderachtig. Maar nee dat is het zeker niet. 3,5 gemiddeld is een prachtig gemiddelde voor deze film.
Movie - Aholic
Jihaaa!!
Fantastisch gewoon, weer erg leuk gemaakt van disney en pixar. ze blivjen mij boeien met hun samenwerking, dat er nog vele moge volgen
dvdfreak123
weer goeie toy story film vind deze zelfs nog iets beter dan deel 1
The One Ring
Eergisteren weer eens herzien. Ik had hem niet meer gezien sinds de release dus de film was een beetje vervaagd in mijn geheugen. Hoogstens de belangrijkste plotwendingen herrinnerde ik me nog. Daarnaast wist ik dat ik deel 1 toch met een afstand beter vond dan deel 2.
Ik had echter ongelijk. Dit vervolg op Toy Story is niet zozeer superieur aan deel 1, die nog nipt mijn voorkeur geniet, maar kan zich er makkelijk mee meten. Want wat een heerlijke film is dit. Ik wil niemand meer horen zeggen dat dit slechts een kinderfilm is, want daarvoor heeft Toy Story te veel te bieden. De film bevat sowieso meer avontuur dan deel 1, maar ook veel meer humor. Ik heb me toch regelmatig kapot gelachen. Alleen het ontbreken van enige karakterontwikkeling bij Buzz hier is misschien een nadeel ten opzichte van deel 1. Op dat gebied steunt deze film slechts op Woody. Desalniettemin overtuigd hier het kleine dramatische laagje wederom.
Het blijft toch briljant hoe ze bij Pixar de relatie tussen kind en speelgoed perfect weten te bekijken vanuit het speelgoed. Vanuit dit oogpunt vinden ze bij Pixar briljant gevonden angsten en standpunten. Geweldig bedacht dat de plank waarop kapot speelgoed ligt ("I'm being shelved") hier haast lijkt te fungeren als een soort plaats tussen leven en dood en de yard sale een soort hel is. Ik kan er de humor van in zien.
Hoe dan ook, een prachtfilm. Topvermaak van de bovenste plank. Ik vraag me af hoeveel volwassenen deze film zien. Ik denk dat ze het over het algemeen wel leuk zouden vinden, maar helaas zijn de meesten te koppig om dit te kijken. Het is immers maar een animatiefilm...
Overigens een erg leuke verrassing om de oude man uit Geri's Game weer tegen te komen in een prachtige cameo.
Qwertary
Ik heb dit deel nog nooit gezien terwijl ik deel 1 echt al miljoenen keren heb gekeken!
Ik las net dat Toy Story 3 uitkomt op 18 Juni 2010 en hij is volledig in 3-D en deel 1 en 2 worden rond die tijd heruitgebracht ook volledig in 3-D!!!
Kan al niet wachten!
film_kaza
Heb Toy Story 2 laatst herzien. Ik heb gehoord dat zeze miljoenen meer verdiende dan het koste. Een enorme hit was het.
Het gemiddelde is ook ietsjes beter als deel 1.
Ik kan begrijpen waarom. Pixar heeft het "levende poppen" ideetje ontzettend goed bewerkt vanuit het zicht van de pop zelf. Zoals The One Ring al goed weet te beschrijven.
Dingen als de rommelmarkt en volwassen worden zie je hier terug.
Maar ik vind ook dat hier goeie scenes tussen zitten. Het misleidende begin van "The Buzz Lightyear Game,
met behulp van pionnen de weg over gaan,
Star Wars scene. "
Erg veel gelachen. Om onderandere die Buzz die nog steeds dacht dat hij de enige echte was.
De Nederlandse versie is kwa liedjes niet bebaald sterk. (hoorde veel positieve reacties over de engelse versie van het liedje van de cowgirl). Zou de orginele graag willen horen.
Normaal ben ik zwaart tegen vervolgens op animatiefilms. Waarvan de tekenfilms ook allemaal slecht zijn. Maar dit was zeker het kijken waard. Kan niet wachten op 3!
Hoewel ik bang ben dat bij nog een vervolg het wel omlaag gaat.... het zou niet makkelijk worden om de kijker te verassen. Als je de grafie van Final Fantasy VII: AC heb gezien.... word het voor Pixar niet makkelijk om grafisch veel op te vallen alvast. En de orginele stemmen moeten nog aanwezig zijn. Het word niet makkelijk om een Toy Story 3 te maken.... maar mijn bioskaartje is alvast gekocht
darkjaap
toy story is naar mijn mening een fantastische anime reeks en ik hou echt ontzettend van deze film
prachtig gemaakt super leuk uitgewerkt echt een dikke 4.5*
toy story 3 ?? ook mijn kaartje is al gekocht
boeliebab
een van de weinige keren dat een vervolg beter is dan de eerste film. ben een groot pixar fan dus kijk erg uit naar toy story 3.
rocky I.S
schiterende toy story film.ik vind deze zelfs iets beter dan de 1e.
toy story is voor kinderen en zowel volwassenen vermakelijk.
INSTITUT777
mooi vervolg op het geweldige eerste deel, misschien wel iets beter zelfs. 4,5*
stefott
Inderdaad net iets beter dan deel 1, waarschijnlijk omdat het hier niet telkens Buzz tegen Woody is (en andersom). Grafisch ook een stap voorruit.
film_kaza
Op misschien wat duidelijkere kleuren na was er inderdaad niet veel veranderd lijkt mij.
stefott
Ik vond Al er in ieder geval een stuk beter uit zien dan Sid (grafisch). Ook de omgevingen vond ik mooier. In deel 1 is het de helft van de tijd:
Buzz: I'm a Space Ranger
Woody: You're just a space toy
In deel 2 hadden ze ook wel ruzie, maar veel minder
film_kaza
Nu je het zegt valt het me pas op. Omdat de poppen de grootste rol hebben let je daar het meest op.
Ik kan begrijpen waarom je het geruzie uit deel 1 teveel vond waar deel 2 niet zoveel last van heeft. Ikzelf hou juist van de ruzie-achtige vorm van humor. Toy Story 2 heeft evenveel (misschien wel meer) humor als het eerste deel maar ditmaal een andere vorm. De Star Wars Scene bvb.
Wederom scoorde Pixar met dit formidabele deel twee. Humor van de bovenste plank en animatie om nog steeds je vingers bij af te likken. Welk deel het beste is moet een ieder maar voor zich bepalen maar er is nauwelijks verschil qua klasse. Deze en deel een zijn baanbrekend geweest voor de technieken van de huidige animatiefilms. En daar kan nog steeds geen olifant of panda tegenop. Zeer goed..
guylopez93
dit komt niet vaak voor hoor maar ik vond deze stiekem iets leuker dan het eerste deel terwijl dat meestal andersom is
niethie
Heerlijk vervolg op het grensverlegende eerste deel, de film is opnieuw prachtig geanimeerd, bevat een hoop humor, spoofs en leuke ideeen en kijkt bovendien weer heerlijk weg. Echt een heerlijke film voor zowel jong als oud.
3,5 sterren
SannekePanneke
Toy Story 2 is een van de weinige film waarbij een 2 even goed is als de 1e.
De humor, de animatie en het verhaal is gewoon weer geweldig!
normaal ben ik tegen een 'deel 2' omdat het vaak slappe aftreksels zijn van de eerste film. Maar bij Toy Story hebben ze het een keer goed gedaan!
Wel moet ik zeggen dat Disney echt moet stoppen met het maken van tweede delen. elke klassieker gaat er zo vet op achteruit! neem nou Bambi, 101 dalmatiers, Assespoester, Frank en Vrij, Lady en de Vagebond etc.. alle 2e delen zijn gewoon lelijk gemaakt, saaie vehalen en absoluut niet orgineel! en dan heb ik het niet eens over de liedjes.
maar oke, we hadden het over Toy Story 2.
geweldig! echt een aanrader voor de Toy Story liefhebbers!
menno1995
Deze film vind ik ook heel leuk van Toy story 2.
Het is een Leuke animatie enzo..
Toy story 1 en 2 zijn allebei leuke film!
Leuke humor zit er in...

Toy Story 5

Toy Story 3
2010

Toy Story
1995

Verandering op komst: Disney Pixar-film 'Toy Story 5' voorzien van eerste teaser

Disney en Pixar aangeklaagd wegens schending van auteursrecht in 'Toy Story 4'

The Green Mile