• 9.377.055 stemmen

Met onder meer: Tom Hanks, Tim Allen en Joan Cusack

Releasedatum: 17 februari 2000

Plot Toy Story 2

"The toys are back!"

Cowboy-pop Woody en speelgoed-astronaut Buzz zijn terug. Woody blijkt veel geld waard te zijn als verzamelobject, en wordt gestolen door een speelgoedverzamelaar. Buzz en het andere speelgoed van de jonge Andy proberen hem te redden.

Woody (stemrol)

Buzz Lightyear (stemrol)

Jessie (stemrol)

Prospector (stemrol)

Mr. Potato Head (stemrol)

Slinky Dog (stemrol)

Rex (stemrol)

Hamm (stemrol)

Bo Peep (stemrol)

Al McWhiggin (stemrol)

avatar van danuz

danuz

Kan me nog herinneren dat toen hij uitkwam ik echt enorm stond te springen om deze te zien. Met de jaren is die urge wat verdwenen en nu ik heb toch al voor de vierde keer zie - niet dat ik hem opzoek, maar hij komt toch dikwijls televisie voorbij. Animatie is absoluut onindrukwekkend, maar vooral de humor is niet meer zo mijn ding. Vind het allemaal best vermakelijk en soms zelfs plezierig om zien (en tonnen beter dan zo'n Madagascar..), maar echt lachen kan ik hier niet meer bij.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Alleraardigst filmpje maar heel bijzonder is het niet. Animatie is technisch in orde met soms knappe stukjes. Maar heel mooi vind ik het er niet uitzien. Een enkel shot was erg mooi, de rest nogal gewoontjes. Gelukkig waren de mensen technisch goed. Met Ratatouille was het of niet vloeiend of het kwam gewoon niet goed over. In Toy Story 2 was dat prima.

Humor was verder wel prima. Met veel verwijzingen naar films, soms leuk (T-Rex) soms niet erg subtiel en dus minder leuk. Stemmen waren bovengemiddeld.

avatar van film88888

film88888

Prachtig vervolg op Pixar's beste animatie film.

Hanks, en Allen zijn goed op dreef, en het begin in deze liet me al direct denken aan Toy Story 1.

Dit vervolg heeft ook weer zo een fantastisch avontuur.

Ik kijk helemaal uit naar het derde deel !

Dikke 3,5

avatar van The Last

The Last

danuz schreef:

Huh? Is dat de bedoeling dan? Volgens mij kun je hier, zoals je zelf al zegt, op z'n hoogst gewoon van genieten als volwassene.

avatar van film_kaza

film_kaza

Het was een tijdje geleden dat ik Toy Story 2 in het engels besloot te kijken. Mijn verwachtingen waren laag omdat de engelse van deel 1 mij niet zoveel deed. Maar tot verassing was deze vele malen beter. Net als bij Toy Story 1 miste ik wel een paar voice-act lach momenten, maar de serieuze stukken komen veel sterker over. Vooral het lied When She Loved me maakte indruk, die in de NL versie vals werd gezongen bij de hoge tonen.

Ook deze pixar al 10tallen keren gezien en blijft boeien.

Verhoogd tot 4,5*

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Geslaagd vervolg! Haalt het niet bij het 1e deel maar gaat zeker niet vervelen. Het blijft nog steeds lekker wegkijken met de wederom geweldige voice overs van Hanks en Allen.

Normaal ben ik niet zo van de vervolg delen maar deze heeft me toch weten te vermaken.

3.5*.

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Jeugdsentiment, het is al bijna 10 jaar geleden dat ik de film in de bioscoop zag en ik heb de film daarna nog een aantal keren herzien gehad op video. Het is al een tijdje geleden dat ik 'm zag maar ik vond het toen een erg sterke sequel die misschien wel leuker en grappiger was dan zijn voorganger.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Goed vervolg op het origineel. Veel van de rollen (en zelfs dialogen) zijn omgedraaid, en dat is best geinig. Hoogtepunt is toch wel de Star Wars parodie met Zurg.

avatar van clockwork72

clockwork72

Goed vervolg op het eerste deel.

Ik vondt die Zurg wel erg vet en ondanks dat het alweer 7 jaar geldeden is dat ik hem zag kan ik me nog iest herinneren van een dikke man en een speelgoedfabriek ofzo.

Ik weet nog wel dat ik hem erg goed vondt.

Deel 1 is wel wat beter.

avatar van The Oceanic Six

Vreemd genoeg heb ik Toy Story 2 gewoon nog nooit gezien. Ik herinnerde me deel 1, maar deel 2 dus niet. Recent beide delen in bezit weer gekregen en nadat ik vorige week deel 1 had herzien heb ik vanavond deel 2 opgezet. Zou hij beter zijn dan het amusante 1e deel?

Duidelijk, ja!

Ik vind persoonlijk deel 2 op elk front beter. Een veel interessanter en leuker verhaal, meer personages, meer locatie's (deel 1 speelde zich grotendeels bij Andy af) en vooral veel meer en meer geslaagde humor.

De hele road trip om Woody terug te krijgen was erg leuk. Ze hebben gelukkig niet alle figuren uitgekozen om hem achterna te gaan. De leuksten gingen gelukkig ook mee. Zowel de uitrekbare hond, Mr Potatoe-head, de groene Dino, het varken en uiteraard Buzz vond ik sowieso al leuk. Grote favoriet is trouwens de dino. Zeer grappig personage.

De vele locatie's maken van de film regelmatig een plezier om naar te kijken. De omgevingen zitten vol met detail en regelmatig ontdek je wat grappigs zoals bijvoorbeeld een verwijzing naar een bekende film. Waar ik bij deel 1 het plot wat traag vond en me stoorde aan het ietswat kinderlijke karakter van de film met oa Andy en de gemene Sid, daar is deze film iets serieuzer en dat heeft de film goed gedaan. Veel grapjes en veel avontuur maken van Toy Story 2 een zeer geslaagd vervolg. Het blijft leuk om te zien hoe speelgoedfiguren zich moeten redden in de echte wereld.

Mooi dat komend jaar deel 3 uit komt. Ik zal hem zeker gaan zien.

4,5* voor dit hele fraaie vervolg.

avatar van Betamax

Betamax

goed....een spannend verhaal en prachtige animaties

avatar van bild

bild

Betamax schreef:

goed....een spannend verhaal en prachtige animaties

Toy Story is zeker geen slechte film maar spannend ?

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Toy Story 2.

Het verhaal is niet zoveel anders maar dan met andere figuren er nog bij.

Het is wel anders dan deel 1 maar toch blijft het even leuk.

Heb me erg vermaakt.

avatar van booyo

booyo

Tot gister nooit geweten dat er een vervolg gemaakt was, blij dat ik er achter ben gekomen, was bij vlagen weer hilarisch!

avatar van melchior7

melchior7

Best wel leuk want op het einde van deel 1 krijgt Andy een hond, en is het afgelopen maar dan begint deel 2 weer met die hond.

En gelukkig zit sid niet in dit deel. .

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Aardig vervolg, niets meer, niets minder.

3,0 sterren

avatar van parel123

parel123

Zelfde niveau als de vorige film. Vind ik erg knap. Humor was weer geweldig!

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Ik vind de films van toy stories altijd zo geweldig daarom ook echt een dikke 5 *

de humor was gewoon goed en ik kan er nog steeds om lache enz

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Geweldig vervolg op de eerste meesterlijke film van Pixar die de tekenfilm een nieuwe dimensie gaf. Prachtig gemaakt, leuk en goed verhaal, leuke nieuwe figuren zoals Cowgirl Jessie, Stinky Pete ed.

5,0.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Verrassend genoeg vind ik deel 2 toch wel een stukje beter dan deel 1 (3,0*). Leuker verhaal, meer grappige situaties... 3,5*.

avatar van Spetie

Van Toy Story was ik niet zo kapot, maar dit vervolg is gelukkig toch wel een stukje beter. Het verhaal is leuker en avontuurlijker en er is meer aandacht voor de diverse personages. Daarnaast is gewoon duidelijk te zien, dat de animatie er in vier jaar tijd ook behoorlijk op voouit is gezien. Het oogt allemaal vloeiender en minder houterig dan deel 1. Ook qua humor is het allemaal leuker, al is het nog lang niet zo leuk als bij sommige andere animatiefilms, maar het gaat hier al duidelijk de goede kant op. Het paard van Woody is ook een leuk nieuw en grappig figuurtje. Kortom nog niet geweldig, maar wel vermakelijk.

avatar van Peter Ho

Peter Ho

Spetie schreef:

Deel 1 zag er al goed uit en was ook vloeiend. Ik weet niet wat jij bedoelt met houterig. Daar merk ik niks van en ook in Deel 2 niet.

Ik vond zelf deel 1 leuker wat betreft verhaal (vooral introductie van Buzz) en de muziek past erg erbij.

Bij Deel 2 was het verhaal ook wel goed, maar als klein jongetje begreep ik Deel 1 iets beter .

avatar van Spetie

Peter Ho schreef:

Nee deel 2 heeft het ook niet, maar deel 1 wel een klein beetje. Misschien komt het ook omdat ik deel 1 pas onlangs voor het eerst gezien heb en niet in 1995, toen men nog niet zover was met animaitietechnieken als nu. Vandaar dat het opviel.

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

mooie animatiefilm van pixar. deel 1 een beetje beter, maar 2 ook erg mooi . kijk uit naar deel 3. beetje minder echt dan deel 1, wel even avontuurlijk. en dat heeft de film te danken aan de kippenman. toy story 2 is heel grappig door de pinguin op het einde en zeker het begin van de film is professioneel. het verhaal is redelijk goed, ik zou zeggen: animatie film dat je moet zien( aanrader). ik ben grote fan van de film(terecht want het is een mooie film). gewoon kijken

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Het vervolg op Toy Story is oke te noemen. Wel wat zwakker dan het origineel. Ik kan me qua animatie ook weinig vooruitgang qua animatie herinneren ten opzichte van de eerste Toy Story-film, maar het kijkt wel gemakkelijk weg.

avatar van Qwertary

Qwertary

Van de week komen ze uit op Bluray. Denk dat ik ze dan aan ga schaffen en weerns heerlijk ga kijken op de bank

Ik krijg de neiging om naar Disneyland te gaan, met dit heerlijke weer haha!

avatar van killer13

killer13

ik vindt hem net niet zo goed als toy story 1. maar hij verdient zeker en vast 5*. zonder twijfel!

avatar van skipy05

skipy05

Heel goed vervolg. Ik vond hem evengoed als de eerste. Goed verhaal. Mooi getekend.

avatar van LeonardoDicaprio

LeonardoDicaprio

Haha , wel leuk dat deze weer in de bioscoop draait

avatar van Banjo

Banjo