Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: James L. Brooks
Met onder meer: Jack Nicholson, Helen Hunt en Greg Kinnear
Releasedatum: 12 februari 1998
Plot As Good As It Gets
"A comedy from the heart that goes for the throat. Brace yourself for Melvin."
Melvin Udall woont in hartje Manhattan. Zijn dagelijks leven is een opeenhoping van gewoontes en dwangneuroses en als dit verstoord wordt raakt hij in paniek. Als hij op een dag door een andere serveerster wordt bediend en hij de zorg krijgt over het hondje van de buren waar hij een hekel aan heeft, stort zijn geordende leven ineen. Alleen als hij zijn menselijke kant kan laten zien aan iedereen kan hij weer orde op zaken stellen.
Melvin Udall
Jackie Simpson
Nora Manning
Vincent Lopiano
Dr. Bettes
Wat een geweldige film! Jack Nickelson was werkelijk weer grandioos! Alleen hij kan volgens mij weer een rol van zon aparte gozer neerzetten! De man heeft zulke dwangneuroses dat je regelmatig situaties ziet waarbij je je als kijker al schaamt, laat staan als je dit echt zou overkomen haha. De film is niet echt een komedie, meer dramagericht maar dan wel met een luchtig komisch sausje er over heen. Zeker een aantal dialogen die in de film serieus zijn bedoeld komen voor de kijker erg grappig over. Heel goed gedaan. Het scheelt dat het overige acteerwerk ook ruim voldoende is. Iedereen speelt overtuigend zijn rol. Wel overbodig vond ik dat we alweer Cuba Gooding Jr. op zagen draven. Hij deed maar een aantal keer kort mee en zijn rol had er net zo goed uitgelaten mogen worden van mij.
Zeker tijdens de ''roadtrip'' vond ik de film erg sterk moet ik zeggen. Maar de film zelf was op zich wel voorspelbaar, al krijg je dat nou eenmaal vaak bij dit soort films. Ik heb me er niet aan gestoord en me geweldig vermaakt.
Boenga
Nicholson: 1 van de beste acteurs uit de geschiedenis van de mensheid.
dennis1979
Dit moet Nickelson’s beste rol zijn!! Let op!! ik zeg niet de allerbeste film waarin hij ooit heeft gespeeld. Maar As Good as it Gets krijgt van mij toch een dikke 4. Het is en blijft een heerlijke film om naar te kijken.
Tarkus
Mooie en leuke film, met Jack Nicholson op zijn best en een voortreffelijke Helen Hunt.
Een aardige mix van comedy en drame met een goede cast.
Ook bijzonder goed geslaagd zijn de scènes met het hondje, prachtig gewoon.
Een aanrader voor jong (al zullen voor de allerkleinsten de dialogen wat moeilijk zijn) en oud deze prent.
film88888
Geweldige Feel Good film, wat zeg ik? de beste ooit gemaakt ja!
Voor een lieve schattige mooie film heb je natuurlijk een schattige cast nodig, en Jack Nicholson, Helen Hunt en Greg Kinnear waren dat zeker.
Nicholson speelt zoals altijd geweldig, en hier vond ik hem ook zo over the top geweldig spelen! Hunt deed het ook leuk, en Kinnear in wel zijn beste rol denk ik.
Leuk plot heeft de film, en ongeloofelijke leuke scene's.
Soms viel je jou mee triest, en dan moet je weer mee glimlachen met de cast.
Dikke 4,0 sterren.
CTK
Wat blies deze film me omver.
Zo geweldig geacteert door zowel Nicholson, Hunt, Kinnear als Gooding JR en niet te vergeten dat hondje. Je haat Melvin en dan toch ook weer niet.
Zo goed als heel de film met een smile bekeken.
®Tc
Genoten van deze ontspannende film, wat een held is Nicholson toch. Enkel zou ik dit niet echt een komedie noemen, beetje voorspelbaar ook en het acteerwerk van Cuba Gooding Jr. is irritant.
****
mike643
Geweldige film. wat een fantastische acteur is die jack nicholson toch ook, dat bewijst hij weer in deze film
notorious_kim
Prachtige film, Jack Nicholson zet hier echt een schitterende performance neer!
Heel goed opgebouwd, hij neemt je totaal mee.
thebeequeen
Iedereen prijst Jack Nickolson de hemel in, en dat verdient ie maar Helen Hunt mag er ook wezen zeg. Ze zet Carol grandioos neer als een sterke doch gevoelige vrouw , die zich ondanks tegenslagen niet uit het veld laat slaan. Ze is het prototype hard werkende Amerikaanase vrouw (zoals zovelen) die de eindjes aan elkaar probeert te knopen in een harde maatschappij (ik word soms zo ziek van al die carriere vrouwen in Amerikaanse films, terwijl Carol's verhaal te onderbelicht word en veel meer de werkelijkheid laat zien van het alledaags leven). Verder natuurlijk een topfilm.
TyphOn
"I don't want people to know what I'm actually like. It's not good for an actor." - Jack Nicholson.
Sideshow Bob
En ik word weer misselijk van dit soort zeikerige politiek correcte verhaaltjes. Verder, even twee dingen uit elkaar houden:
1. de rol die mensen spelen.
2. hoe mensen die rol spelen.
Een goede rol = NIET een goede acteur.
De werkelijkheid in het alledaags leven:
1. Alsof haar rol ook zo'n toonbeeld is van de dagelijkse realiteit (duh, tis een film).
2. Who cares...waarom is dat goed of slecht? Onzin.
Alsof zo'n soort dramarol niet afgezaagd typisch Amerikaans is.
Above all, clichée of niet: Jack Nicholson is da bomb!
Sideshow Bob
Geweldige Feel Good film, wat zeg ik? de beste ooit gemaakt ja!
Leuk plot heeft de film, en ongeloofelijke leuke scene's.
Soms viel je jou mee triest, en dan moet je weer mee glimlachen met de cast.
Dikke 4,0 sterren.
De beste feel good film ooit en dan 4 sterren?
"Schattige cast": dan sla je echt de plank mis. Jack Nicholson = schattig. En zoek "over the top" nog maar eens op in het woordenboek.
"...en dan moet je weer mee glimlachen met de cast"...oh keek de cast gezellig met je mee. En was dat dan op de "set" of gewoon thuis in de flat?
thebeequeen
1. de rol die mensen spelen.
2. hoe mensen die rol spelen.
Een goede rol = NIET een goede acteur.
De werkelijkheid in het alledaags leven:
2. Who cares...waarom is dat goed of slecht? Onzin.
Alsof zo'n soort dramarol niet afgezaagd typisch Amerikaans is.
Above all, clichée of niet: Jack Nicholson is da bomb!
Ja hoor, jij hebt de wijsheid in pacht
Even 4 dingen (ipv 2)
1. Ik snap 'em
2. JOH!
Ik heb mijn mening gegeven over hoe Helen Hunt Carol neerzet. Verder geen andere rollen van Helen Hunt genoemd want daar zijn andere topics voor, en ik ben van mening dat ze in deze rol brilant neerzet, klaar.
1. Dagelijkse realiteit is niet een carrierevrouw a la Hollywood
2. Omdat jonge mensen (als ze niet anders zien in series, films en glossies) een vertekend beeld krijgen van de realiteit. En daar weer allerlei complexen aan kunnen overhouden.
Gish
Opgewaardeerd naar de maximale score.
Heerlijke film met een mooie cast.
Helen Hunt is erg goed en Jack schmiert er lustig op los.
kimberlyVD
Heerlijke feel good movie!
Deze film overstijgt al mijn verwachtingen. De personages zijn stuk voor stuk prachtig neergezet. Vooral Nicholson is grandioos! De manier waarop hij Melvin neerzet...onevenaarbaar. Het verhaal op zich is eigenlijk vrij simpel maar het is gewoon énorm goed uitgewerkt. Meer van dit graag!
losbandig
Mooi mooi mooi, wat een heerlijke, lieve film. Maar ook warrig, vreemd en raar. Je zit de hele tijd te wachten tot er iets gebeurt, maar uiteindelijk blijk je er middenin te zitten.
Ik wist van te voren niets van de verhaallijn of waar de film over ging, alleen 'komedie' en 'Nicholson'. Fijn resultaat, erg mooi neergezet.
Alles bij elkaar absoluut een aanrader en zeker voor herhaling vatbaar.
jumpstylemovie
Ik herriner me er niet veel van.
Wel dat ik niet zwaar onder de indruk was.
Als deze nog een keer op TV komt zal ik hem kijken, waarschijnlijk zal mijn stem veranderen nu ik al die goede reacties hier zie.
Timothyvdmeer
Geweldig gespeeld door Nicholson. Mooie film met genoeg humer drama en topacteurs! Door het sublieme spel van Jack deze film naar de max score!!! 5*.
Dk2008
Jack Nicholson en Helen Hunt echt niet mijn favorieten maar wonderbaarlijk, leuke film tot het eind toe. Zo zie je maar weer als het maar overtuigend gespeeld wordt en het verhaal is ook goed, heb je toch een leuke avond.
teigetje37
Een van de leukste rollen van Jack Nicholson en Greg Kinnaer
Hilarische leuke film een echte aanrader voor de film liefhebber.
Meesterwerk.
Waardering: 5 sterren
Rosicky
Gezellige film van Nicholson, die weer lekker gek mag doen. Wat is het toch een geweldige acteur!
Schildpad.
In het begin erg vermakelijk, maar de tweede helft van de film vond ik toch behoorlijk saai worden. De romantiek was iets te veel aanwezig.
Slynkin
Geweldige film. Ik heb al tijden niet zoveel moeten lachen als ik naar een film keek. Nooit geweten dat die Jack Nickelson zo'n ongelofelijke droogkloot kon spelen. Die andere 2 hoofdrolspelers kwamen ook erg overtuigend over. Dit is een film die 'echt' aanvoeld. En dat gebeurd veel te weinig in de filmwereld. De spanningsbogen, de humor, de ondertoon. ALLES klopt aan deze film. Ik kan geen kritiekpunten bedenken.
een classic!
DeCol
Echt een zalige film waar ik eigenlijk iets anders van had verwacht! Het verhaal is niet echt bijzonder maar wel heel leuk uitgewerkt.
Jack Nicholson zet echt een geweldig personage neer. Zijn doen en laten in deze film is echt prachtig. Ik moest echt heel erg hard lachen om de scene als Carol en Simon elkaar voor het eerst ontmoeten. Carol the waitress, Simon the fag. Erg leuk stukje en zo waren er nog veel meer. Natuurlijk is ook Helen Hunt het vermelden waard want ook zij doet het heel goed. Vooral in de scenes waar haar personage het even moeilijk en emotioneel heeft doet ze het erg goed. Je gaat al snel met haar meeleven.
Maar het mooiste is wel het totaalplaatje waar ik mee bedoel dat Melvin veranderd en zijn dwangneurosie minder wordt. De verandering die je ziet als kijker is mooi.
Sterk punt van deze film is ook dat er lekker vaart in zit en dat hij niet zo zwaar is.
Ruim 4*!
ErwinDoornbos
Een prachtige film. Erg gelachen om Jack Nicholson. De film kijkt lekker weg ondanks dat de film wat lang is.
John Frusciante
Dat vind ik juist het het slechtst van de film. Ik vond dat dramatische gedoe van Helen Hunt een smet op de film. Dan verdiende Greg Kinnear eerder een oscar.

Geprezen klassieker 'As Good as it Gets' met Jack Nicholson vanavond op televisie

Vijf goed beoordeelde films met een hond in de hoofdrol

Rain Man

Shine
Drama / Biografie, 1996

Dolores Claiborne
Drama / Mystery, 1995
schildersingle parentserveersterrestaurantlone wolfvriendschaprondritbuurmanauteurobsessive compulsive disorder (ocd)cowardlinessauteurhondrudeobnoxious unlikely friendshiphospitalization petsmoeder zoon relatiegay artistlgbt interestfilmarchdaily routineromance novelistchild with illness