• 9.372.307 stemmen

As Good As It Gets (1997)

Komedie / Drama | 139 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: James L. Brooks

Met onder meer: Jack Nicholson, Helen Hunt en Greg Kinnear

Releasedatum: 12 februari 1998

Plot As Good As It Gets

"A comedy from the heart that goes for the throat. Brace yourself for Melvin."

Melvin Udall woont in hartje Manhattan. Zijn dagelijks leven is een opeenhoping van gewoontes en dwangneuroses en als dit verstoord wordt raakt hij in paniek. Als hij op een dag door een andere serveerster wordt bediend en hij de zorg krijgt over het hondje van de buren waar hij een hekel aan heeft, stort zijn geordende leven ineen. Alleen als hij zijn menselijke kant kan laten zien aan iedereen kan hij weer orde op zaken stellen.

Melvin Udall

Dr. Bettes

avatar van FisherKing

FisherKing

Bandit schreef:

Geen onaardige film, maar ik ben het een beetje beu, dat als Nicholson zijn duivelse wenkbrauwtjes omhoog beweegt, er daar meteen weer een Oscar voor tegenover staat. Laten we eerlijk zijn, hij speelt zijn rollen bijna altijd hetzelfde.

Wat een complete onzin die je nu uitkraamt. Deze film is een juweel met een briljant script waarin Jack Nicholson deze keer een wat sarcaste man speelt. Niks trucjes en niks wenkbrauwtjes. Nou ja als je 0.5 voor een goede film geeft zul je toch nooit meer antwoorden....

avatar van StuF

StuF

:S

avatar van Skreener

Skreener

You tell um boy

avatar van Bandit

Bandit

0.5 klopt inderdaad niet, heb er 2.5 van gemaakt... Maar ik blijf geen Nicholson fan.

Bandit schreef:

Maar ik blijf geen Nicholson fan.

Ook niet in the Shining, About Schmidt, One Flew over the Cuckoo's Nest, enzovoort ??

renske

Hè wat jammer nou toch dat ik het weer oneens ben. Ik vond het een mislukte komedie. Ik kon er niet om lachen. Nicholson heeft is een karikatuur met die stomme maniertjes en ik voel het drama eronder niet, waarschijnlijk omdat het verhaal gewoon heel mager is. Helen Hunt is een goede actrice maar het is net als met The Sheltering Sky: als het verhaal niet goed is, heb je als acteur geen vlees om in te bijten.

De enige die ik heel goed vond was Greg Kinnear. Daarom toch drie sterretjes. Aardig hè.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ach Renske, Bandit.. Gelukkig verschillen de smaken in deze MM-wereld

avatar van StuF

StuF

t valt toch iedere keer weer op dat bij films, meer dan bij wat dan ook, persoonlijke interpretatie zoo belangrijk is en dat objectief blijven bijna onmogelijk schijnt.

avatar van gimli f

gimli f

Best een (meer dan) aardige film, in ieder geval plezierig genoeg voor een lekker rustig avondje zonder zorgen. De drie hoofdpersonen spelen sterk- vooral Hunt weet mijn hart te stelen (nu ja, bijna dan). Ook leuk is Gooding Jr., als hij net heeft aangebeld bij Nicholson, en na het uitslaan van wat ferme taal wegloopt, neen weghuppeld als het ware, in zijn handjes klapt en zoiets zegt als: OK, let's party!.

You can't be more sissyboy than that!

Nogmaals: prima dramady met sterke rollen.

Cijfer: eigenlijk 3,75- dit keer geef ik een 3,5.

avatar van Hobbes

Hobbes

alleen nicholson kan zo'n ploert spelen en dan nog sympathie oproepen. Helen Hunt speelde erg sterk. Kinnear was helaas een William H. Macy kloon, alhoewel zijn Nicholson immitatie erg goed was.

het verhaal is voorspelbaar en makkelijk maar blijft enorm boeiend.

Queto Yurlunyur

Wat een oversentimentele, clichématige troep is dit. Oude cynische man die toch opeens even verliefd wordt, we hebben het al honderden keren gezien, en we hebben het al honderden keren beter gezien. Na het veel te snelle begin, waarin Nicholson in een mum van tijd van hondenhater in hondenliefhebber verandert, doet nog even hopen dat deze film z'n clichématige insteek zo snel (zelfs te snel) gaat afhandelen, dat er nog wat interessants gaat komen, maar daarna schuift Nicholson terug in z'n rol en volgen we het gebruikelijke rechtlijnige patroon van dit type films tot aan z'n hopeloos voorspelbare einde.

Waar de meeste films van dit genre nog een poging doen ergens mee te compenseren voor een dergelijk plot, meestal met wat komedie, blijft dat hier uit (en uit het feit dat deze film toch als komedie te boek staat, maak ik dan maar op dat ik de grappen ofwel gemist heb, ofwel gewoon niet grappig vond, want het aantal goede grappen in deze film kan ik op één hand tellen). In plaats daarvan is deze film - met zijn 135 minuten - alleen maar slaapverwekkend, met ellenlange scenes vol rammelende dialoog (het lijkt wel of alle personages langs elkaar heen praten; of is dat de humor?) en waarin de spaarzame plot-relevante scenes kilometers van te voren moeten worden aangekondigd, om dan vervolgens zo oversentimenteel mogelijk te worden uitgevoerd. 1 *

tovenaar

Ben het met Q eens, alhoewel ik het begin echt fantastisch vond. Het eerste half uur stevende de film af op een hoog cijfer, daarna zakte de film als een puddinkje in elkaar. Gadver wat overdreven sentimenteel, dat hele gedoe met dat verliefd worden, weer aardig worden... man man,

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Ik sluit me ook aan bij Queto. We hebben het allemaal al eens gezien, en vaak ook beter. Ik vond deze film nergens speciaal, en ook het genre: komedie is hierbij niet van toepassing, op enkele redelijke dialogen in het begin na. Dat zo'n film 7 oscarnominaties ( waaronder beste film) krijgt vind ik echt onbegrijpelijk. het acteerwerk van Nicholson is goed ja, maar oscarwaardig: Nee. Cliches in overvloed, maar plot , nergens te bekennen.

avatar van santana

santana

wat een onzin hierboven zeg! Een fantastische rol van Nickelson alleen verdient al meer dan 1 ster...

4,5 ster van mij!

tovenaar

Die ster voor Nicholson, oke, maar daarboven op komt niet veel soeps.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Queto Yurlunyur schreef:

Wat een oversentimentele, clichématige troep is dit.

nou nou nou... wat neem je het toch weer allemaal serieus. Voor enige nuance weer geen plaats. Misschien mag e.e.a. wel eens eerder zijn gedaan en wellicht zelfs beter, maar je kunt toch niet voorbij gaan aan het feit dat Nickelson weer een brilliante acteerprestatie neerzet zoals alleen hij dat kan. Verder is en blijft de film voor de volledige 135 onderhoudend, boeiend en leuk. En dat is voor een film die het zonder verrassende plotwendigen en ingenieuze scenarios moet stellen een hele prestatie. Voor de tweede keer gezien en ik blijf bij mijn 4 sterren die ik toen ook al heb gegeven!

Queto Yurlunyur

Natuurlijk acteert Nicholson sterk, daar kan ik niet omheen. Daarom gaf ik ook 1 * en niet 0,5 * (al hing dat ook van wat andere factoren af). Maar aangezien ik een sterrenaantal gaf dat toch ver onder het gemiddelde lag, dacht ik wel te kunnen volstaan met het opsommen van de negatieve punten.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Wat een zuurpruimen hierboven zeg gewoon een lekkere leuke feelgood-film.

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

narva77 schreef:

Wat een zuurpruimen hierboven zeg gewoon een lekkere leuke feelgood-film.

avatar van Linda

Linda

Inderdaad een lekkere feelgoodfilm. Ik heb me 138 minuten lang prima vermaakt en genoten van het fantastische acteerwerk van Nicholson en Hunt. 4 sterren

avatar van Bandit

Bandit

mr.Frielink schreef:

het acteerwerk van Nicholson is goed ja, maar oscarwaardig: Nee.

Jack Nicholson op de automatische piloot.

avatar van roerdomp61

roerdomp61

Heerlijke film, tweede keer nog leuker en boeiender dan de eerste keer.

renske

Goed zo Queto. As Good As It Gets is het bewijs dat als je maar genoeg bekende namen weet om te kopen om met een matig script te werken, er toch altijd weer mensen zijn die zulke films waarderen. En dat mag. Maar ik snap het niet en mijn smaak is het niet. Zie ook Contact. Of the Witches of Eastwick. Of Analyze This (That ben ik uiteraard niet gaan kijken na This).

avatar van hugohei

hugohei

Ik weet niet meer waar iedereen het over heeft. Goed zo Queto ?? Omdat hij het heeft over rammelende dialogen ? Van James Brooks ? Of laat ik me zand in de ogen strooien door bekende namen ?

Wat is dit voor onzin, Renske ?

hugohei schreef:

..rammelende dialogen? Van James Brooks ? Of laat ik me zand in de ogen strooien door bekende namen ?

Ik vond Jerry Maguire van Brooks (ik heb zijn naam maar even opgezocht want er zijn zoveel Brookses) ook niet veel aan. Kom op zeg, scenarioschrijvers zijn niet heilig. Dat weet jij waarschijnlijk beter dan wie ook. William Goldmans ene script is toch ook beter dan het andere (bijvoorbeeld Maverick is wel aardig maar meer ook niet)? En toevallig vind ik As Good As It Gets veels te matig om het script eens na te lezen of dat inderdaad aan het script ligt of aan de regie. Maar Brooks heeft beide gedaan.

Zoals je het achter elkaar schrijft dat ´rammelende dialogen´ + James Brooks lijkt het jou net zo´n onwaarschijnijkheid als bijvoorbeeld ´Julianne Moore + matig acteren´ of ´Steven Soderbergh + matige regie´. Maar niemand is toch altijd geweldig? Iedereen heeft toch recht op zijn of haar mislukkingen? (wat een mislukking dan is, ja dat is smaak, maar daar is deze site op gebaseerd) Het blijft natuurlijk een slag in de lucht omdat ik het nooit kan bewijzen, omdat de film nooit met anderen dan met Nicholson en Hunt (voor wie ik overigens een grote zwak heb - mijn lage waardering is niet persoonlijk ofzo) is gemaakt, maar ik vraag me oprecht af of deze film ook zo hoog zou gewaardeerd zijn als er minder bekende acteurs in hadden meegespeeld.

avatar van Jordy

Jordy

valt wel mee met de grote namen in Contact toch??

hugohei schreef:

(...) rammelende dialogen ? Van James Brooks ?

Nu ja, in mijn ogen liepen de dialogen in deze film nogal vaak langs onzinnige patronen, antwoorden die niet goed aansloten op vragen, opmerkingen waar geen duidelijke aanleiding voor was, etc. Natuurlijk, mensen praten in het echt ook wel eens langs elkaar heen, maar in de mate (en vooral op de manier) zoals dat in deze film voorkwam, kwam het - op mij in ieder geval - niet realistisch over. Het is allemaal niet zo zwart-wit als ik het nu voorstel natuurlijk, maar voor mijn gevoel klopten de dialogen niet ('rammelen' was misschien een wat verkeerd gekozen term). Het was overigens niet zo'n heel groot probleem hoor, mijn andere bezwaren wogen veel zwaarder in mijn beoordeling; dit is meer iets wat mij op gaat vallen - en waar ik mij dan ook aan ga ergeren - als ik toch al buiten de sfeer val. Dit is overigens het enige werk van Brooks dat ik gezien heb, dus over hem kan ik verder niet oordelen.

avatar van neo

neo

Jodie Foster,Matthew McConaughey, Tom Skerrit,David Morse,James Woods, John Hurt, Angela Bassett, Bill Clinton...

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

renske schreef:

As Good As It Gets is het bewijs dat als je maar genoeg bekende namen weet om te kopen om met een matig script te werken, er toch altijd weer mensen zijn die zulke films waarderen. Zie ook Contact. Of the Witches of Eastwick. Of Analyze This

O shit. Dat heb ik weer. Heb ik alwéér 4 films per abuis goed zitten vinden. Wat een ellende.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Jordy schreef:

valt wel mee met de grote namen in Contact toch??

Don't fuck with 'Contact', dat vindt Jordy niet leuk