• 9.374.496 stemmen

As Good As It Gets (1997)

Komedie / Drama | 139 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: James L. Brooks

Met onder meer: Jack Nicholson, Helen Hunt en Greg Kinnear

Releasedatum: 12 februari 1998

Plot As Good As It Gets

"A comedy from the heart that goes for the throat. Brace yourself for Melvin."

Melvin Udall woont in hartje Manhattan. Zijn dagelijks leven is een opeenhoping van gewoontes en dwangneuroses en als dit verstoord wordt raakt hij in paniek. Als hij op een dag door een andere serveerster wordt bediend en hij de zorg krijgt over het hondje van de buren waar hij een hekel aan heeft, stort zijn geordende leven ineen. Alleen als hij zijn menselijke kant kan laten zien aan iedereen kan hij weer orde op zaken stellen.

Melvin Udall

Dr. Bettes

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Wat een sterke film is dit. Het acteerwerk van iedereen is even sterk. Drama en humor zijn hier zeker goed in balans.

Het mooiste in deze film vind ik het samenspel tussen Nicholson en Kinnear. Hoe Melvin het karakter van Kinnear (ben zo slecht met namen) blijft kwetsen en hoe Kinnear dan toch vastbesloten blijft om open voor hem te blijven staan. Dat vond ik een heel ontroerend geheel.

avatar van dominion

dominion

Mooie maar ook grappige film.

Het verhaal en de acteerwerk is ook zeer sterk.

Ik vind Nicholson echt geniaal hoe hij mensen zo goed kan afkraken.

Soms hij wat goeds zegt zie ik het gewoon aankomen dat het fout gaat.

En wat er met die homo gebeurt is ook heel erg zielig.

En die Verdell is echt een superleuke hond.

4,0

avatar van makwild

makwild

Een lange rit vond ik het, het element humor in deze film was weggelegd voor Nicholson, de bruggetjes hierdoor maakte het dat deze 135 minuten uit te kijken waren.

2, 5 ster dankzij Nicholson.

avatar van harm1985

harm1985

Deels geslaagd. Nicholson is heerlijk op dreef als nurkse man die alles en iedereen haat, maar ondertussen een zwak heeft voor Helen Hunt (die maar weer eens getypecast is, dat mens heeft echt een patent op verongelijkt en zielig kijken). Nu kun je natuurlijk niet een hele film op dit gegeven baseren, maar uiteraard komt in de tweede helft het Hollywood syndroom weer om de hoek zetten dat menig goede comedy de nek heeft omgedraaid: sentimenteel gedoe. Want wat vinden we het toch allemaal zielig voor Hunt dat haar zoontje zo ziek is en dat coming of age gebeuren van Kinnear was ook nauwelijks om aan te zien. Jack Nicholson weet met een paar one-liners tijdens dit gedeelte de film van de ondergang te redden, waarvoor hij terecht een Oscar kreeg, maar meer dan 3 sterren is het niet waard.

avatar van mer1973

mer1973

Voor alle Jack Nicholson fans, een must see.

avatar van groente12

groente12

Zesde herziening en weer heb ik tijdens de film verschillende keren gelachen en meegeleefd met Melvin Udall.

mer1973 schreef:

Voor alle Jack Nicholson fans, een must see.

Je hebt me overtuigd. Ik stop hem nu in de dvdspeler.

avatar van mer1973

mer1973

melvddonk schreef:

Je hebt me overtuigd. Ik stop hem nu in de dvdspeler.

Nou Melanie hoop dat je plezier heb gehad.

Als je JN goed vond, geef ik je graag een advies The Bucket List.

En ik heb hem gekeken.

Het was al met al een erg fijn filmpje. De film begon erg sterk. De rol van Jack Nicholson leek op zijn lijf geschreven en hij stelde zeker niet teleur. Het blijft altijd heerlijk om films met Nicholson te kijken. Van Helen Hunt ben ik nooit zo gecharmeerd en dat bleek in deze film ook weer het geval te zijn. Af en toe was ze erg sterk, maar ze is nooit constant en dat vind ik altijd erg vervelend om naar te kijken.

Er werd goed gedoseerd met de humor en de drama. Vooral in het begin van de film vond ik het erg fijn allemaal. De sarcastische en botte humor kon ik zeker waarderen en ik heb verschillende keren erg gelachen. Op het eind zakt de film een beetje in en wordt het voor mij allemaal iets té sentimenteel. Jammer.

Was een prima filmpje.

mer1973 schreef:

Nou Melanie hoop dat je plezier heb gehad.

Als je JN goed vond, geef ik je graag een advies The Bucket List.

Die heb ik al gezien. Leuke film ja

Vond One Flew Over The Cuckoo's Nest en The Shining toch wel de beste van wat ik tot nu toe van Nicholson gezien heb.

avatar van mottsluhrev

mottsluhrev

Eenvoudige maar leuke film met een weer ijzersterke hoofdrol van Nicholson. De overige rollen waren ook goed ingevuld.

avatar van Julie

Julie

Nicholson is echt geniaal!

ook deze simpele komedie weet hij tot een hoger niveau te tillen dan 'the average'-comedy.

Ik heb me enorm geamuseerd met deze film

P.S. Het hondje stal mijn hart!!

avatar van lebowski

lebowski

Drie acteurs in topvorm, vond zowel Jack Nicholson, Helen Hunt en Greg Kinnear uitstekend. En oneliners naar mijn hart. Zit nog een grappig foutje in de film, tijdens de roadtrip is het dak van de cabrio van de een op de andere seconde dicht. Geinig. 4*

Edit: zie net op IMDB dat er nog een foutje of 100 in de film zit

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Zeer sterke film!Heerlijk om gezien te hebben.Deze film had werkelijk alles om een toppertje te zijn.Wat een super acteurs trouwens!

avatar van DragQueen

DragQueen

Sterke film. Die zowel grappig als ontroerend is. Het verhaal is verder erg onderhoudend, en alles is prima in beeld gebracht. Het acteerwerk van Nicholson en Hunt is zeer sterk te noemen. 4 Sterren.

avatar van UnknownKiddie

UnknownKiddie

Nicholson is geniaal.

Zijn gevoel voor 'humor' en hoe mensen afkraakt en vernedert.

Hilarisch.

Best een langdradige film en ergens in de helft zie je wel ongeveer waar ie naartoe wilt.

Prachtige film.

avatar van El  Loco

El Loco

Brace Yourself for Melvin

Ik had al een tijdje gepland om As Good as it gets te bekijken, maar het was er nog niet van gekomen, tot vandaag. Het verhaal leek mij op het eerste zicht niet echt speciaal, maar voor mij was de aanwezigheid van Jack Nicholson meer dan een goede reden om hem te zien.

Zoals hierboven gezegd zei het plot me niet veel. Een man met angststoornissen die aan alles een hekel heeft en allerminst geliefd is bij zijn buren, maar zijn leven toch een andere wending geeft door een vrouw te ontmoeten. Het leek me niet genoeg om meer dan 2 uur te laten boeien en dat bleek uiteindelijk ook zo te zijn. As Good As it Gets is in vele opzichten best wel vermakelijk, zowel qua humor als drama. Vooral de scènes waar Nicholson bezig is met de hond en op zijn obsessieve manier met alles en nog wat bezig is, zijn hilarisch. Maar naargelang de speelduur vordert, wordt de film wel erg voorspelbaar zoals de chagrijnige buurman die langzaamaan een beter mens wordt en iedereen probeert te helpen. En ook de cliché der clichés van dit genre mag in deze film niet ontbreken met de happy end waar Melvin en Carol zoenend over straat lopen. Spijtig genoeg liet het einde lang op zich wachten, omdat hij zich verschillende keren erg lomp gedroeg tegenover haar en haar daardoor vaak van zich afstootte.

As Good As It Gets is uiteindelijk niet meer dan een lang gerekte feel good movie, maar gelukkig zit het met de cast meer dan uitstekend. Tjah, Jack Nicholson, wat valt er nog over die man te zeggen dat er nog niet is gezegd? Nicholson speelt hier één van zijn zoveel schitterende rollen en geen andere acteur had hem dat, denk ik kunnen nadoen. De manier waarop hij zijn rol van obsessieve, chagrijnige en alles hatende buurman weet neer te zetten is werkelijk briljant. Vooral de momenten waar hij op zijn “subtiele” wijze mensen beledigt zijn gewoon heerlijk. Vaak voelde ik mezelf gegeneerd in zijn plaats voor zijn kwetsende opmerkingen. Zo’n dergelijke rol is natuurlijk op zijn lijf geschreven en meer dan terecht heeft hij voor deze vertolking een Oscar gewonnen. Geniale rol voor Nicholson, maar de rest van de cast mag zeker en vast niet vergeten worden, want die zijn ook van een hoog niveau. Helen Hunt is niet perse een reden om een film te bekijken, maar eigenlijk heb ik haar nog nooit op een slechte rol weten te betrappen en ook hier is zij erg goed te pruimen. Tussen Nicholson en Hunt zit een soort heerlijke chemie en dat vertaalt zich perfect naar het scherm. Greg Kinnear ken ik enkel vaag bij naam, maar hier doet hij het in ieder geval nagenoeg perfect als homofiele schilder. Verder vind ik de vermelding van het hondje Verdell meer dan de moeite waard. Het is raar om te zeggen, maar die hond vond ik een schitterende toegevoegde waarde, want telkens hij in beeld kwam begon mijn hart toch een beetje te smelten. Vooral de scène waar Nicholson piano speelt en Verdell naar zijn etensbakje loopt, vond ik erg mooi om te zien.

As Good As It Gets heeft wat betreft het verhaal weinig spectaculair of verassends te bieden en volgt de bekende paden van het genre. Gelukkig kon het matig verhaaltje verdoezeld worden door een ijzersterke cast, waar de rol van Nicholson natuurlijk bovenuit stak. Logischerwijze won hij met deze rol een Oscar voor beste acteur, maar ook Helen Hunt sleepte meer dan terecht een Oscar in de wacht voor haar sterke prestatie.

avatar van Boenga

Boenga

3de keer gezien; de 5* blijven. J.N. rules !

avatar van K. V.

K. V.

Dit was een leuke film. De film moet het vooral hebben van de cast en Jack Nicholson is perfect gecast als brutale vogel. De humor is erg sarcastisch, maar 'k vond het wel erg grappig. Er zit toch ook een deel drama in, maar het is mooi verdeeld tussen humor en drama.

De film duurt wel redelijk lang, zo'n 135min, maar toch kijkt de film vlot weg.

'k vond de film zeker een aanrader en zeker voor de fans van Jack Nicholson. Toffe film

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Leuke komedie met een feel-good sfeertje. Jack Nicholson levert weer een goede rol, en Helen Hunt was ook leuk in haar rol. Het hondje was ook een leuke toevoeging. Erg grappig vind ik de film niet, dat was wel een beetje jammer omdat ik dacht dat het iets meer een 'richtige' komedie was. Maar het wordt ook niet saai. Jammer dat je het einde al bijna de hele film ziet aankomen, maar het haalt de film niet omlaag. Zeker een leuke film dus, niet geniaal of bijzonder naar mijn mening, maar wel zeker een die voor een leuk filmavondje zorgt.

Kleine 3,5*

avatar van fratilumar

fratilumar

Geweldige film, als thriller/horror liefhebber ben ik kompleet om. Film is onderhoudend en Jack Nicholson is meesterlijk, wat kan die man toch verschillende rollen spelen, een topper.

avatar van benni

benni

Topper! JN is echt goed op dreef, ik verdenk hem er van dat ook in zijn echte leven zo sarcastisch kan zijn! Vind Helen wel goed spelen, itt wat ik van anderen lees. Zo'n film maakt je avond goed.

avatar van NYSe

NYSe

Het verhaal stelt niet bijzonder veel voor: de film wordt gered door zijn acteurs, en wát een reddingsactie!

avatar van erik1677

erik1677

Hmmmm kwam net tot het besef dat ik hier nog helemaal niet had gestemdt op dit meesterwerk.

En een meesterwerk is het, en voor mij de beste rol van jack Nicholson ooit.

Heb deze film ooit in de bios gezien en wel 10 keer op dvd, en elke keer blijft hij dolkomisch.

Als filmfanaat moet je deze gewoon zien.

avatar van Spetie

Leuke film, met een Jack Nicholson in topvorm.

Geweldige rol hier van hem. Hij speelt een nogal obsessief personage en vooral dat obsessieve gedrag van hem, is op sommige momenten echt ronduit hilarisch. Ook zijn omgang met de behoorlijk harige hond van zijn overbuurman, waar hij op mag passen, is erg komisch. Nicholson draagt hier echt de film en ik denk niet dat iemand anders, beter die rol had kunnen invullen. Helen Hunt en Cuba Gooding Jr. hebben daarnaast aardige bijrolletjes. Greg Kinnear vond ik iets minder leuk.

In de tweede helft zakt het geweldige niveau langzaam wat weg en krijgt het verhaal een nogal voorspelbaar verloop. Ook de humor wordt net iets minder scherp, maar dankzij Nicholson blijft het gelukkig erg genietbaar. Hij draagt de film volledig en haalt soms het bloed onder je nagels vandaan., terwijl je twee minuten later bij wijze van spreken weer met hem meeleeft. Terechte Oscar voor hem.

avatar van black mamba

black mamba

geniale film. Wat een fantastische acteur is Jack Nicholson toch, ook Helen Hunt schittert in deze uitstekende film die de perfecte balans vindt tussen komedie en drama. 4,5 sterren

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Dit is echt een heerlijke film.

Alles klopt; Kinnaer, Hunt en Gooding Jr. doen het ontzettend goed, maar de echte credits gaan uit naar Jack Nicholson die een fantastische klootzak met smetvrees speelt. Terechte oscar uiteraard.

Minpuntje: Het feit dat Udall een begenadigd schrijver moet voorstellen, wordt te weinig in het verhaal verwikkeld en komt er dus niet echt uit.

avatar van Waackx

Waackx

Het blijft lullig voor Edward Norton dat ie eigenlijk voor Nicholson in 1998 de Oscar is misgelopen, want aangezien Bengini's film ook uitkwam in 1997 had hij of Nicholson de Oscar moeten krijgen voor het jaar 1997.

avatar van Carl

Carl

Ik heb het een kwartier geprobeer ..... niet mijn soort film. Kon me totaal niet boeien.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

I'm drowning here, and you're describing the water!

Geniale teksten

Een film met karakter(s). Het draait om de diverse karakters en hun onderlinge relatie en met ieder hun eigen ontwikkeling. Begrip-onbegrip.

Dit is vormgegeven in veel dialogen en in kleinere settings. Uitstekend geacteerd.