• 9.373.656 stemmen

As Good As It Gets (1997)

Komedie / Drama | 139 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: James L. Brooks

Met onder meer: Jack Nicholson, Helen Hunt en Greg Kinnear

Releasedatum: 12 februari 1998

Plot As Good As It Gets

"A comedy from the heart that goes for the throat. Brace yourself for Melvin."

Melvin Udall woont in hartje Manhattan. Zijn dagelijks leven is een opeenhoping van gewoontes en dwangneuroses en als dit verstoord wordt raakt hij in paniek. Als hij op een dag door een andere serveerster wordt bediend en hij de zorg krijgt over het hondje van de buren waar hij een hekel aan heeft, stort zijn geordende leven ineen. Alleen als hij zijn menselijke kant kan laten zien aan iedereen kan hij weer orde op zaken stellen.

Melvin Udall

Vincent Lopiano

Dr. Bettes

avatar van Demoniac

Demoniac

Jack Nicholson speelt zijn rol geweldig. Een van mijn favoriete acteurs. De film op zich vond ik niet veel aan trouwens.

2,5 * door Nicholson, waarschijnlijk was het anders wel een puntje minder geweest....

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Fantastisch leuke film met erg geestige en soms ook ontroerende dialogen. Goed geacteerd door Nicholson, Kinnear en Hunt. Leuk ook om deze film terug te zien i.t.t. vele andere films.

Dikke 5*

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Heerlijke film met een geweldige Nicholson.

De rest speelt ook goed maar Nicholson is king in deze film.

Het verhaal ontroerd op een gegeven moment.

avatar van pink_roosje

pink_roosje

heerlijke film, mooiste scene vind ik als Nickholson in een wachtruimte voor de psych zegt:" what if this is as good as it gets"

heerlijk gewoon 3*

avatar van Dynamovie

Dynamovie

pink_roosje schreef:

heerlijk gewoon 3*

Wel wat karige beloning voor een "heerlijke film".

avatar van pink_roosje

pink_roosje

Dynamovie schreef:

Wel wat karige beloning voor een "heerlijke film".

met heerlijk bedoel ik dat er een paar leuke scenes in zitten zoals de gene die ik beschreven heb. daarnaast krijgen alle films die ik goed vind van mij een voldoende (3). als de films iets "extra's" heeft in mijn ogen krijgen ze er punten bij. Deze film heeft voor mij niets extra's gewoon een leuke film om af en toe eens te kijken en in je collectie te hebben.

avatar van kort0235

kort0235

Zo geweldig vond ik de film niet. Voor mij een doorsnee komedie die ik geen tweede keer hoef te zien. En Nicholson? Ja, die speelt eigenlijk altijd erg goed, voor mij een ras-acteur. Maar hij heeft deze film, voor mij althans, niet kunnen redden. En Helen Hunt, die vrouw heeft het niet, geen charme, geen charisma, geen sexy-uitstraling.

Dan kijk ik liever naar de goede komedies van Woody Allen met vrouwen die wel leuk zijn en uitstraling hebben, Diane Keaton, Mia Farrow , Christina Ricci( zoals in Annie Hall, Radio Days, Manhattan Murder Mystery , Anything Elsee.d.)

Een 2.5*

avatar van PartyMarty

PartyMarty

kort0235 schreef:

Ik vind haar wel charming eigenlijk, wel sympathiek en soms ook wel sexy (zelfs de homofiele buurman raakt erdoor geinspireerd ) De manier waarop ze is gekleed en opgemaakt (niet echte Hollywood glamour) vind ik echt heel goed gedaan, zoals je bij een gefrustreerde alleenstaande moeder kunt verwachten.

Naast de 2 oscarrollen vond ik de bijrollen ook goed trouwens.

avatar van nele

nele

Had deze film al eens vreoger gezien, een paar jaar geleden, maar toen niet volledig afgekeken. Heb dit nu wel gedaan. Ik vind het een aparte, maar mooie film. Er zitten veel elementen in die ik fascinerend vond om naar te kijken, zoals de rare gewoontes van Melvin. Een echte topfilm, kan ook niet anders met Jack Nicholson als hoofdrolspeler.

Een zeer goed geschreven komedie naar mijn mening! Jack Nicholson vertolkt de hoofdrol wéér op een zeer goede en aparte manier! Gelukkig is de film niet een aaneensluiting van goedkope flauwe grappen, maar zitten die er soms wel in! Vooral de acteer prestaties maakt de film goed! De humor zelf is redelijk. Vandaar 3,5

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Beetje zoetsappige film...

G.1Rl

Misschien ligt het aan het feit dat ik niet zo'n Jack Nicholson fan ben, maar deze film boeide me echt niet.

avatar van voomzap

voomzap

Slappe hap... een 2.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Wat vond je er dan zo slap aan...?

Roel- schreef:

Beetje zoetsappige film...

Beetje...??

avatar van voomzap

voomzap

met slappe hap bedoel ik dat alles er heel dik bovenop ligt en er geen enkele subtiliteit aanwezig is. Met name in de 'humor' die zo ongelooflijk flauw is... er is werkelijk niets wat ook maar een beetje inspeelt op de emotie. Jack Nicolson speelt inderdaad zoals hier eerder vermeld op de automatische piloot met zn wenkbrauwtjesgimmick. De 'artistieke' buurman en zijn vriend de kunstverkoper zijn zo weggelopen uit een middelmatige comedy voor pubers: het acteerwerk is over the top.

Heb hem bijna uitgekeken, maar na ruim een uur hielden we het voor gezien. Het deed mij en de andere kijkers werkelijk helemaal niks (op hier en daar een glimlachje na). De 2 is voor het enigzins best originele verhaal / thema waarmee veel meer had moeten gebeuren.

misser!

voomzap schreef:

misser!

Met "Beetje...??" bedoelde ik dat het niet een beetje slappe hap is maar ontzettende slappe hap. En ik ben het verder helemaal met je eens.

avatar van dinal12000

dinal12000

Genoten van deze film. Origineel script, goed acteerwerk. Helen Hunt is zeer charmant. Een dikke 4 sterren.

avatar van boeliebab

boeliebab

superfilm, maar waarom niet in top 250 (terwijl baggerfilms als saw daar wel in staan)???

avatar van Metalfist

Metalfist

Te lage score.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Ben benieuwd. Vanavond op tv.

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Alles behalve een slappe hap zeg.. Nooit eerder helemaal gezien dus ik ging hem vanavond maar eens kijken. Wat een goede rol zet Jack Nickelson weer neer. Hij laat hier ook een acteerkant zien die hij niet vaak laat zien hoor, namelijk dat hele onzekere. Hij zette echt een heerlijk typetje neer in deze film en je voelt gewoon steeds de plaatsvervangende schaamte. Ook Hunt doet het heel erg goed in deze film. Deze film blijft ook bij mij wel een tijdje hangen. Ver boven mijn verwachtingen!

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Erg goed geacteerd en er zaten aardig wat komische momenten in.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Aardig Goede Film met Jack Nicholson (Batman), Soms wel eens kunnen lachen, Goed verhaal en ook typisch een rol voor Jack Nicholson die hem echt heel erg Goed ligt, Ook in deze Film liet hij zeker blijken dat hij niet slecht is.

avatar van DJ Pierre

DJ Pierre

Erg leuke film die een vrij eenvoudig verhaaltje heel boeiend weet te maken. Met name de acteerprestaties zijn op hoog niveau.

avatar van kochana

kochana

Ik heb hem oen in de bios gezien.

Ik heb van het begin tot het eind blauw gelegen een hele mooie film.

Jack en hellen hebben beide een oscar gewonnen ik heb deze film al meerdere keren gezien.

Dat is een goede film die je meerdere keren kijkt

avatar van Denise88

Denise88

Superfilm

Al is het einde weereens typisch amerikaans

Ineens passen ze perfect bij elkaar, hij gedraagt zich voor altijd normaal, ze zoenen en leven nog lang en gelukkig

Maar als je het ziet als een sprookje is het mooi

Leuk geacteerd en hallelujah, wat een humor haha

4.0

avatar van SietseFliegen

SietseFliegen

Nicholson in zijn element! Dikke 5 van mij

avatar van Max2608

Max2608

Ik vond het echt een superfilm. De muziek is overwegend vrolijk en zet precies de goede sfeer neer. Helen Hunt heeft me totaal verbaasd, is dus kennelijk tot veel meer in staat dan wat licht comedywerk. En ik vind haar erg sterk gecast in haar rol als overbezorgde alleenstaande bijna-overspannen werkende moeder. Wat kan zij veel zeggen met haar gezichtsuitdrukking.

Jack Nicholson leunt soms iets te veel op zijn fysiek, maar komt erg geloofwaardig over. Hilarisch zijn de scenes waarin hij toegeeft dat hij het allemaal niet meer overziet. "Are you gonna talk to me or not ?" Sterke dialogen, mooi verhaal.

avatar van Katharina

Katharina

Wat een ontzettend lieve romantische film. En Nicholson was echt super.