Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: James L. Brooks
Met onder meer: Jack Nicholson, Helen Hunt en Greg Kinnear
Releasedatum: 12 februari 1998
Plot As Good As It Gets
"A comedy from the heart that goes for the throat. Brace yourself for Melvin."
Melvin Udall woont in hartje Manhattan. Zijn dagelijks leven is een opeenhoping van gewoontes en dwangneuroses en als dit verstoord wordt raakt hij in paniek. Als hij op een dag door een andere serveerster wordt bediend en hij de zorg krijgt over het hondje van de buren waar hij een hekel aan heeft, stort zijn geordende leven ineen. Alleen als hij zijn menselijke kant kan laten zien aan iedereen kan hij weer orde op zaken stellen.
Melvin Udall
Nora Manning
Vincent Lopiano
Dr. Bettes
otherfool
Film lijkt gemaakt voor Nicholson, die daar volop van geniet en van het scherm spat. Hoewel ietwat sentimenteel valt er genoeg te genieten en te lachen. Zelfs non-actrice Hunt valt te tolereren (al is haar Oscar belachelijk) in deze leuke, zij het misschien ietwat overschatte film.
3,5*.
obelix
ik zelf vond hem erg lang draadig zeker niet een van zn beste films voor mij meening
Turkeyloverz
Ondanks het saaie verhaal vond ik hem toch overdreven goed, ik weet echt niet waarom maar oke.
gideonvdb
in 1 woord gewoon geniaal ook al komen er een paar saaie stukjes in voor wat het een beetje langdradig maakt, word het gecompenseert door sterk acteer werk van de hele cast met uiteraard jack nicholson als uitschieter. 5 sterren
Dennis Evahi
Veel lof voor Jack. Ik mij bescheurd om hem met die smetvrees. Leuke film.
*** en een half
olivier
Jack Nickolson in een rol die hem op het lijf geschreven staat: een wàlgelijke. Net als deze film trouwens. De prent tovert geregeld wel eens een grote glimlach op je gezicht, maar het geheel gaat al véél te snel lijden onder de smoelentrekkerij van Nickolson en de hoogst voorspelbare verhaalwendingen. **
Niqk
Veel lof voor Jack. Ik mij bescheurd om hem met die smetvrees. Leuke film.
*** en een half
ik vond nicolas cage in Matchstick Men toch beter gespeeld...
saya
nou ik weet niet of dat beter gespeeld is of beter gefilmd, persoonlijk vondt ik Cage daar soms iets te overdreven, maar nou ga ik off topic.
on topic: leuke en ook goede film, aan de andere kant is het een film waar ik voor in de stemming moet zijn om het ten volle te waarderen (lees: jankgevoelig), dus een andere keer dat ik 'm zie kan ik het waarschijnlijk helemaal eens zijn met Madecineman.
Sal
echt een goeie film, op sommige momenten inderdaad ietswat langdradig maar de sarcastische opmerkingen van nickolson en het acteerwerk maakte het meer dan goed, man wat heb ik in een deuk gelegen:
het moment dat hij een nieuw jasje moet kopen en de winkel niet in durft vanwege de kleine tegeltjes... (van zijn tegeltjes-rand fobie zijn nog tig hilarische voorbeelden te noemen);
het moment dat een bewonderaarster van zijn boeken vraagt hoe hij zich zo in een vrouw kan inleven en hij antwoord: Ik bedenk me een man en haal alle rationaliteit en {nog-iets} weg.
nouja... het klinkt niet zo mooi nu achteraf maar als je het acteerwerk erbij denkt is het fantastisch!
****
The One Ring
Geweldige film. Ik hou wel van dit soort films die draaien op personages die op een komische, maar menselijke manier telkens op elkaar blijven reageren en deze film is een van de betere voorbeelden. Dit is vooral te danken aan de acteurs. Nicholson zet hier een van zijn beste rollen neer en ik was ook verrast door Hunt en de voor mij onbekende Kinnear, die nauwelijks onder doen voor Nicholson. Dit is zo'n film waarbij ik de hele tijd op zijn minst blijf glimlachen. De enkele clichés had ik verwacht, dus daar stoorde ik me niet aan. Daar draait de film toch niet om. Meer van dit soort films, graag!
soom
Aardige film, mede door Jack, die deze film tot een bepaald niveau weet te trekken door zijn innemende en sarcastische spel. Zeer subliem gedaan.
Helen Hunt is goed als Carol, terwijl Greg Kinnear de film als Simon helemaal afmaakt.
Ontzettend mooi en fijn, en absoluut romantisch. Topfilm.
Turkeyloverz
Ontzettend mooi en fijn, en absoluut romantisch. Topfilm.
Je begint met ''aardige film'' en eindigt met ''topfilm''

Sutherland
Een erg goede film, Nickelson speelt uitermate goed in een van zijn beste filmrollen i.m.o.!
Echt een aarader om te kijken!
4 *
Silvio Dante
Zeker en vast een aanrader, en dat zegt iemand die nochtans niet veel van romantische komedies moet hebben.
Een leuke zeer ontreoerende film was dit, met drie goed neergzette rollen. 4.0*
Mc
- 2092 stemmen
Prachtige film die zowel heel realistisch als volkomen absurd over komt. Nicholson, Hunt en Kinnear zijn op hun best, maar vooral Nicholson blinkt uit met een aantal geniale mono/dialogen en gebruik van z'n -toch al aparte- gelaatstrekken. Hier en daar ietsje zoetig, maar over het algemeen verassend, verfrissend, grappig en ontroerend.
dr channard
Idd, mooie film. Echt meeslepend en dan die leuke smoelen en moves van die hond. ik heb me echt vermaakt tijdens de film.
3.5 sterren
jordybeukeboom
Erg vreemde film, maar wel boeiend, misschien iets te lang. Nicholson is echt onwaarschijnlijk onuitstaanbaar als Melvin, maar later ook wel weer ontroerend onweerstaanbaar, wat zijn latere liefje ook wel merkt. Echt een man met twee gezichten, wat wel veel hilariteit oplevert (=grappig). Voortreffelijk geacteerd door Nicholson
Af en toe wel echt over de top, en zoals gezegd wat lang
3,5 ster
Tieske
wat wel veel hilariteit oplevert (=grappig)
Angel25
Goeie film! heb hem al een aantal keren gezien en blijf het een toppertje vinden!
argus
Ik vond dit beslist geen toppertje. De film is echt enorm saai. Het barst van de oninteressante dialogen. Gelachen? Slechts één of twee keer geglimlacht op de volle tijdsduur van 135 minuten. Nicholson's over-acting was op echt alleen maar nihilistisch gedoe gebaseerd, met dank aan het zeer voorspelbare en waardeloze script. En Helen Hunt, wat is dat toch een saaie actrice. 1*
prodeje
Snap argus wel.
Film die leuk begon, maar gaandeweg niet-boeiende verhaallijnen erbij schaart m.a.g. een speelduur van 2 uur en 15 min! Het verhaal wekt té weinig interesse om het zo uitgestreken op smaak te houden. En ik vind Helen Hunt een vervelend mens: veel glimlachen gaat gepaard met bezorgde ogen waar zelfs Barbara uit GTST onbezonnen bij lijkt. Glimlachen met bezorgde ogen! Echt, probeer 't eens! Bah.
Grote pluspunt is dé acteur die wegkomt met een film-cv vol overacting: Jack Nicholson. Wat een kerel, heerlijk hoe hij menig slijmjurk compleet strak zet met zijn onvermogen aardig of complimenteus te reageren. Hem op te laten draven als neuroot was leuk, hoewel ik het gevoel had dat dat wel wat meer uitgediept had mogen worde itt tot de nietboeiende verhaalontwikkeling.
Filmtechnisch niet schandalig, maar ook niets bijzonders. Muziek en beeld zijn onopvallend, en lijken enkel en alleen om een (te lang) verhaal te brengen.
Een stijlloze film zo verdund als een seizoen Bold & The Beautiful. Hierbij de 1000-ste stem voor de film: 2*, puur en alleen door Nicholson, zonder hem nog geen één *.
(Twee verwijzingen naar soaps.. geeft je te denken waar ik zoal naar kijk
Rianneke_Dan
Wel een leuke film.
Begin was vooral heel grappig, vond het ook wel jammer dat het na een tijdje eigenlijk helemaal wegzakte en het serieus werd.
Verhaal was goed te doen, en Jack deed het leuk met zijn rare dingen.
Hunt is niet echt een favoriet van mij, maar hier kon ik er zeker nog goed naar kijken, al blijft ze matig acteren vind ik.
En dan natuurlijk het ontzettende lieve en schattige hondje, echt ik zou hem zo willen hebben
leon1970
As good as it gets
Een ontzettend leuke film
Met wederom een ijzersterke rol met Jack Nicholson
Veel lach slavo"s en een erg leuk verhaal
Deze film staat borg voor een gezellige film avond.
Meesterlijk en oer gezellig.
Waardering: ****
film_kaza
Erg spannend of intresant vond ik het verhaal niet. Goed acteerwerk, maar wel typische romantiekscene's en einde. Dat was jammer. Het was toch grappig en wou hem al lang zien. Had ietsjes teveel ervan verwacht.
3,5 sterren.
Dridge
Samen met "about Schmidt" mijn favoriete Nicholson film.
Margarita
As Good as it gets
Ik vind deze film voor sommige mensen zeer fijngevoelig. En daar komt nog bij dat ik het acteurwerk zeer goed vind. Deze film brengt het onbegrip voor dwangneuroses dichterbij, op een rare manier. Maar toch. Het echte wat ik in deze film ontdek hoe moeilijk jongeren en ouderen omgaan met homoseksualiteit.
Graag zou ik wel willen weten wat het hondenras was wat gebruikt werd voor deze schattige lieverd. En mensen oordeel niet, begrijp, dan kom je veel verder!
Lieve groet van Margarita...
veron35
Wat een film. Een van de beste ooit. Het acteerwerk is ongeloofelijk en het verhaal is echt goed. Zelden zo'n mooie film gezien. Zeker een plaats in mijn top 10.
matthijs_013
Het verhaal was niet echt iets voor mij, maar over het acteerwerk viel inderdaad niet te spotten.
Cicero83
Vanavond film gezien! Zeer goede film, blijft wel een tijdje hangen denk ik.

Geprezen klassieker 'As Good as it Gets' met Jack Nicholson vanavond op televisie

Vijf goed beoordeelde films met een hond in de hoofdrol

Rain Man

Shine
Drama / Biografie, 1996

Dolores Claiborne
Mystery / Drama, 1995
schildersingle parentserveersterrestaurantlone wolfvriendschaprondritbuurmanauteurobsessive compulsive disorder (ocd)cowardlinessauteurhondrudeobnoxious unlikely friendshiphospitalization petsmoeder zoon relatiegay artistlgbt interestfilmarchdaily routineromance novelistchild with illness