Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: James L. Brooks
Met onder meer: Jack Nicholson, Helen Hunt en Greg Kinnear
Releasedatum: 12 februari 1998
Plot As Good As It Gets
"A comedy from the heart that goes for the throat. Brace yourself for Melvin."
Melvin Udall woont in hartje Manhattan. Zijn dagelijks leven is een opeenhoping van gewoontes en dwangneuroses en als dit verstoord wordt raakt hij in paniek. Als hij op een dag door een andere serveerster wordt bediend en hij de zorg krijgt over het hondje van de buren waar hij een hekel aan heeft, stort zijn geordende leven ineen. Alleen als hij zijn menselijke kant kan laten zien aan iedereen kan hij weer orde op zaken stellen.
Melvin Udall
Nora Manning
Vincent Lopiano
Dr. Bettes
spuit11
Erg gelachen tijdens de film, zo moet humor zijn.
Cynisme kan af en toe heerlijk zijn en Jack kan daar als geen ander mee om gaan en dan hebben we het nog niet eens over dat hondje.....geweldig.
Greg Kinnear zat ook prima in zijn rol.
Deze film al meerdere keren bekeken en hij blijft goed, 4*
dave
hartverwarmend sprookje
jack is voor het eerst sinds zijn rol in batman nog eens de slechterik
PartyMarty
Inderdaad een beetje raar. Udall is helemaal niet slecht. Bovendien speelde Nicholson in bijv. Blood and Wine of A Few Good Men ook niet echt een ideale schoonzoon.
E V
Laatstaan in The Shining, daar issie helemaal een lekker ventje!
PartyMarty
The Shining is vóór Batman, ik reageerde op Dave zijn berichtje.
dave
laat ons zeggen dat hij niet bepaald vriendelijk was tegen zijn medemens.
heb mss een beetje overdreven
PartyMarty
Reageerde eigenlijk vooral op het vet gedrukte, maar het zij je vergeven.
Mengûs
Jullie mogen : "Jack" zeggen?
Inderdaad een hele goede film. Erg gevoelige momenten maar ook veel humor om het goed kijkbaar te maken.
E V
The Shining is vóór Batman, ik reageerde op Dave zijn berichtje.
Niet in de gaten gehad, snap t al.
kiss_hester
Dit zal voor eeuwig één van mn favo films blijven. Zo'n mooi en ook grappig verhaal. En twee ontzettend verdiende Oscars voor Helen en Jack!
Een 4,5
sweetlake
Mijn favoriete acteur, en wederom kon hij ook de rol van de gevoelige sjagerijn goed neerzetten. Goeie bijrol van Greg Kinnear. De film zelf heeft een leuk verhaal, veel humor maar weet ook de gevoelige snaar te raken.
echt een geweldige komedie.
zelf ben ik geen liefhebber van komedie maar deze film heeft zelfs voor mij een zwak punt geraakt.
nu ga ik hem voor de 2de keer kijken.
5 sterren en een geweldige jack
HeatWave
Op zich wel een grappige film, maar van Jack Nicholson heb ik toch wel betere films gezien.
Ik vind over het algemeen dat de film iets te weinig bijzondere momenten heeft en een vrij gezapig geheel vormt. Mischien dat het aan mij ligt en ik er meer aktie in had verwacht maar ik kon niet helemaal in de film komen.
maxcomthrilla
Leuke film, een gezonde dosis verpakte cynische humor afgewisseld met verschillende plots die met elkaar verbonden raken. Heeft mij geen moment verveeld, daarom een *4,5. Vooral Jack Nicolson speelt weer erg krachtig.
feanaro surion
Mischien dat het aan mij ligt en ik er meer aktie in had verwacht ...Omdat de humor die er is toch vrij droog is krijgt deze film van mij alsnog 3 punten.
Dus je had meer aktie verwacht(waardoor de humor minder droog zou zijn geweest), maar toch vind je hem dankzij de droge humor nog wel leuk. Leg uit...
peter74
Alleen al de kop van Jack Nicholson is de moeite waard om deze film te gaan zien
Diederik58
Gisteren gezien op tv. Uiterst vermakelijke film met zeer subtiele humor en psychologisch vermaak.
Teskuh17
iedere x opnieuw zwijmel, zwijmel
ECHT EEN GEWELDIGE FILM
zondag ga ik achter een hondje ala Verdell aan
wat is dat voor soort hondje?
Chrisjuh
Ontzettend leuke film! Mooi geacteerd en lekkere cynische humor ook.
Het enige wat ik wel wat jammer vind is dat naar mijn mening de relaties onderling niet écht uitgewerkt worden. Zelfs op het einde is me niet echt duidelijk "hoe het nou uiteindelijk zit". Er zit wel wat, maar niet echt veel vooruitgang in zeg maar...
De hond is trouwens een Brusselse Griffon. Super leuk ras en Verdell vind ik ook ontzettend leuk in deze film.
AardeWerk
Al is het al weer een jaar of 7 geleden dat ik hem voor het eerst zag (en sindsdien hem ik hem nog een aantal keren gekeken), het blijft een van de beste films ooit. Een feelgood movie van de bovenste plank. Alleen al denken aan deze film tovert een brede smile op mijn face. Prachtige rollen van Nicholson en Kinnear, en Helen Hunt - daar wil ik ook wel graag midden in de nacht mee gaan wandelen om vervolgens bij de bakker te eindigen. Een heerlijke film (4,5 ****1/2)
gloria
Een absoluut topper van Jack. Al heb je deze 20x gezien dan wil je hem nog een keer zien.
Madecineman (moderator films)
Gisteren deze maar eens in de hehaling gedaan. De eerste keer dat ik hem zag was toch al weer een jaartje of 4, 5 geleden. Jack Nicholson blijft geweldig als chagarijnige, xenophobe, dwangmatige buurman, vind dat echt een toprol van de man. Helen Hunt kon mij, behalve met haar prettig uiterlijk, ook wel bekoren met haar acteerwerk. Daarbij zijn de dialogen vaak erg sterk en de karakters en hun onderlinge realties zijn goed uitgewerkt. Tot zover de pluspunten die me de eerste keer ook al waren opgevallen.
Maar man, het sentiment ligt er soms wel erg dik bovenop. Eigenlijk iets te veel naar mijn (huidige) smaak verlaag hem ook met een 0.5*.
RolfWolf
Maar man, het sentiment ligt er soms wel erg dik bovenop.
Die sentimentele scènes gaan vergezeld van een vette knipoog. En wanneer het tussen alle gekkigheid door een keertje echt gevoelig wordt, zoals in dat chique restaurant en aan het einde van de film, dan is het subtiel, ingetogen en ontroerend. Vind ik.
Prachtige film!
Madecineman (moderator films)
Die sentimentele scènes gaan vergezeld van een vette knipoog.
Tja, vooral dat vond ik bij herziening erg tegenvallen. Ik vind dat er soms te makkelijk op het sentiment gespeeld wordt en dat de knipoog dan een beetje te flauwtjes is. Ik mis hier toch echt de scherpe kantjes daarbij in deze film. Zoals dat jongetje met z'n astma of dat je na 20 minuten in de film eigenlijk al weet dat Melvin helemaal niet zo'n kwaaie is of dat de party vriendjes van Simon helemaal geen echte vrienden zijn.
Er wordt toch iets te gemakkelijk met wat traantjes hier, wat slechte jeugd daar gesmeten.
Dat vind ik ook wel de betere scenes inderdaad. Het is ook niet dat ik de film nu ineens slecht vind ofzo maar ik ondekte de tweede keer wel dat het niet niet helemaal mijn smaak (meer) bleek te zijn.

Geprezen klassieker 'As Good as it Gets' met Jack Nicholson vanavond op televisie

Vijf goed beoordeelde films met een hond in de hoofdrol

Rain Man

Shine
Drama / Biografie, 1996

Dolores Claiborne
Mystery / Drama, 1995
schildersingle parentserveersterrestaurantlone wolfvriendschaprondritbuurmanauteurobsessive compulsive disorder (ocd)cowardlinessauteurhondrudeobnoxious unlikely friendshiphospitalization petsmoeder zoon relatiegay artistlgbt interestfilmarchdaily routineromance novelistchild with illness