• 9.378.126 stemmen

1408 (2007)

Horror / Mystery | 104 minuten / 112 minuten (director's cut)

Genre: Horror / Mystery

Speelduur: 104 minuten / 112 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Mikael Håfström

Met onder meer: John Cusack, Samuel L. Jackson en Mary McCormack

Releasedatum: 30 augustus 2007

Plot 1408

"The Dolphin Hotel invites you to stay in any of its stunning rooms. Except one."

Mike Enslin is een niet al te succesvolle schrijver van boeken over bovennatuurlijke fenomenen. Als research voor zijn nieuwe boek gaat hij op zoek naar de beruchte kamer 1408 in een New Yorks hotel. Vastbesloten te bewijzen dat de verhalen rondom de kamer een mythe zijn, schrijft hij zich in als gast, ondanks waarschuwingen van Mr. Olin, de hotel-eigenaar.

avatar van ILDIB

ILDIB

[Ik denk dat zijn rol niet meer is dan dat ie is, een angstige hotelmanager die geen gezeik wil in zijn kamer. Het ligt er ook aan welke einde je hebt gezien. In die waarbij Cusack in leven blijft is hij blij dat iemand de kamer heeft doorstaan, in de andere is ie nog steeds doodsbang./spoiler]

moviemafketel schreef:

Nog steeds snap ik de rol van Jackson niet helemaal in deze film.

Puur een sadist die het ongelijk wil bewijzen van een sceptisch man als Cusack?? Misschien kan iemand me het iets beter uitleggen of misschien gaf ik mijn eigen antwoord al wel.

Verkoop? Hij heeft echt nul toegevoegde waarde in deze film vind ik.

En dan heb je een leuke cover die groter publiek aanspreekt "1408- John Cusack en SL Jackson" Leuk...

Maar echt. "1408 - John Cusack" was meer dan genoeg. Van mij had Jackson niet in deze film hoeven te spelen. Heel die rol had weg kunnen blijven.

• 19752 berichten

Ok dan heb ik dus niks gemist. Was dus gewoon een rol van niks van Jackson, zonde. Zo' n goede acteur voor zo' n flop-rol te gebruiken puur voor de verkoop. Hij werd bijna neergezet als figurant. Zo'n man hoort een leading rol te hebben. Dit is gewoon een smetje op zijn filmcarrière. Hij gaf waarschijnlijk aan eens een totaal andere rol te spelen dan hij tot dan toe gewend was. Moet die niet meer doen.

Roel Bogers

Hij deed het wel góed, niet daarvan.

Hij speelt zijn personage uitstekend, zoals we van Samuel gewend zijn.

Jammer alleen dat het personage niets toevoegt....

• 19752 berichten

Hij deed het ook goed. Het is een hele goede acteur, maar hij had nooit ja tegen de rol moeten zeggen. Is onder zijn stand.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Onder zijn stand? Pfffffffft. Die vent zeg 'ja' tegen elke flutrol. Daarbij is deze ook nog eens lekker snel verdiend aangezien hij nog niet eens 5 minuten in beeld is.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Na Mikael Håfström's schitterende Thriller "Evil (Ondskan) (2003)" te hebben gezien was ik wel érg benieuwd naar deze !

Eigenlijk had ik iets véél beters verwacht, maar al met al werd het nog een onderhoudende Thriller met een goed tempo en degelijke effecten, niet meer dan dat maar ook niet minder.

Een 6/10 waard,

goed om één keer te zien maar niet om op DVD te kopen.

Filmsite: 1408 - Available on DVD October 2 - 1408-themovie.com

avatar van Lariecake

Lariecake

Vond het zeker geen topper, en na de trailer te hebben gezien kon ik haast alles voorspellen.

Hmm nee, kon m'n aandacht niet trekken en ik zat haast zelden tot nooit op het puntje van (in dit geval) de bank, wat toch wel hoort bij een goeie Horror-film.

Vond daarbij de acteerprestaties wel goed, maar hmm nee, het geheel lag me gewoon niet.

*2,5

avatar van Justinw

Justinw

Pastichio Rocker schreef:

maar ik las laatst ergens(geen idee meer waar, en al een tijdje terug) dat hij de best verdiende acteur is. En inderdaad hij heeft goede films op zijn naam staan Pulp Fiction etc.

Maar ik zie hem vaak opduiken in veel mindere films.

avatar van prometida

prometida

Wat belachelijk dat deze film 2 verschillende eindes heeft. Ik ging hem gisteren voor de tweede keer kijken en wist dat hij dood zou gaan op het einde. Leeft hij gewoon nog! Ik snapte er helemaal niets van, heb ik dan als een kip naar die film zitten kijken de eerste keer? Maar nee, precies dezelfde film met 2 verschillende eindes.. het bestaat.

Ik denk dat ik het einde dat hij dood gaat toch beter bij de film vind passen, het andere is te ongeloofwaardig. Ach, eigenlijk is de hele film belachelijk ongeloofwaardig..

Er zit op den duur ook geen spanning meer in omdat de film maar doorgaat in die kamer, en je weet toch wel dat er weer iets gaat gebeuren.. iets wat dan eng moet zijn

avatar van Metalfist

Metalfist

No one lasts more than an hour

Ik had gisteravond wel zin in zo'n ouderwets spooky horror filmpje. Ik wist dat de film gebaseerd was op een verhaal van Stephen King dus de keuze was al snel gemaakt. Samuel L. Jackson speelde dan ook nog een rolletje dus stonden mijn verwachtingen redelijk hoog.

Die verwachtingen worden dan ook grotendeels waargemaakt. Vooral het eerste deel van de film waar de spanning wordt opgebouwd naar de beruchte kamer is erg sterk. Vooral het gesprek tussen Olin en Enslin is om je vingers van af te likken en zorgt voor een serieuze spanningsboog. Wanneer Enslin dan uiteindelijk in de kamer aankomt zijn de eerste mind-fucks ook nog zeer leuk om te zien. Vooral de scène waar hij aan de overkant iemand ziet waarvan hij denkt dat hij kan helpen maar dat hij het zelf blijkt te zijn. Jammer genoeg wordt het op den duur gewoon teveel van hetzelfde met hier en daar nog wel een leuk moment. Zo haalde het stuk waar hij via zijn laptop met zijn vrouw communiceert maar dat hij op zijn scherm ziet hoe er vanalles wordt gezegd terwijl hij zijn lippen stijf houdt het niveau van het eerste deel. Jammer genoeg lijken de ideeën dan op te zijn en krijgen we een hoop clichés, het zal allemaal wel weer een surfdroom zijn, om dan uiteindelijk af te sluiten met een totaal onbevredigend einde. Ik heb het originele verhaal van King niet gelezen maar ik kan me moeilijk voorstellen dat hij hem in het in die versie laat leven. Hierdoor verdwijnt toch ook gewoon de verwijzing die in het begin van de film wordt gegeven aan de hand van de cognac van Olin? Er zijn voor Enslin in de kamer zit 56 doden gevallen en de cognac noemt Les Cinquant Sept Décès wat 57 doden betekent... Het stuk dat hij niet kan ontsnappen maar elke keer dat uur herbeleeft is wel zeer sterk. Soit, met een beter einde had de film wel eens naar de 4* kunnen neigen. Leuk was trouwens ook de verwijzing naar The Shining onder de vorm van één van die 56 doden.

1408 lijkt vooral een one-man show te zijn van één man, John Cusack. Nu kan dit vaak tegenslagen maar gelukkig slaagt Cusack erin om zijn rol op een geloofwaardige en realistische manier neer te zetten. Vooral in de scènes waar hij echt alleen is komt hij het beste tot zijn recht. Dit betekent niet dat de andere acteurs verwaarloosbaar zijn want 1408 bevat nog zo'n andere fantastische acteur, Samuel L. Jackson. Hij heeft geen grote rol maar wanneer hij in beeld is trekt hij wel alle aandacht naar hem toe. Vooral de overredingsscène vlak voor Cusack de kamer wilt binnengaan is om je vingers van af te likken. Mary McCormack is ook nog wel te pruimen als Enslin zijn vrouw maar haar rol is eigenlijk te verwaarlozen, net zoals de rest van de cast.

Met een beter einde had dit wel eens een zeer sterke film kunnen zijn. Nu is het gewoon een bijna-gevalletje. Cusack en Jackson acteren beide zeer sterk en de film vermaakt wel.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Welk einde heb je gezien? Deze film heeft er twee namelijk. De biosversie blijft hij leven en in de DC gaat 'ie dood.

avatar van Metalfist

Metalfist

De biosversie dus. Misschien ooit dan eens achter de DC gaan.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Slecht eigenlijk dat in in in de ene versie blijft leven en in de andere dood gaat. Dan weet je ook niet waar je je kont moet keren.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Geen diepgang, gewoon lekker griezel(ig)en!

avatar van GijsDeBeelde

GijsDeBeelde

Er zit een goed tempo in de film, het is redelijk spannend. Typische King Horror. Spijtig dat de hoofdrolspeler niet echt 'passend' was. Hij had gerust een beetje cooler mogen zijn.

booyo

Wat zonde dat deze film zo over the top gaat naarmate het vordert. Vond het in het begin heel spannend allemaal en zat op het puntje van mijn stoel. Maar nadat de kamer zo doordraaide, en het dan weer overstroomt werd door water en dan weer vroor als een gek, maakte deze spanning plaats voor ongeloofwaardigheid. Heel jammer, want hier had veel meer ingezeten!

Trouwens, inderdaad een belachelijk kleine rol van Samuel..

avatar van Hemelbewoner

Hemelbewoner

ik dacht al huh ? ik heb dus de DC versie gezien xd

avatar van leandra6

leandra6

heb de film net gezien. maar is dit nou echt een horro/thriller? vond het meer een zeer flauw SF/comedy.

het begin heel mooi neergezet, het beloofd een spannende film te worden. maar in eht midden gebeuren er zulke ongeloofwaardige dingen, dat het gewoon humoristisch is.

ik denk dat er veel meer uit het verhaal te halen was.

krijgt van mij 2 sterren.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

leandra6 schreef:

Euhm, een SF/Comedy......?

avatar van misteryland

misteryland

begin tot midden was leuk

daarna verdwaalde de film in weet ik veel...

vond het echt een flop toen ik hem uitgekeken had.

avatar van triqo

triqo

Vette film zeg!

John cusack en de muziek zo nu en dan waren de enige zware minpunten (met name cusack wat een drama die man) maar die mindfuck was echt angstaanjagend en subliem uitgevoerd. Niet verwacht dit, mooi filmpje!

triqo schreef:

Vette film zeg!

Grappig dat je het een goeie film vind, terwijl je tegelijkerteid John Cusack als een drama ervaart. Waar Cusack de hoofdrolspeler, en eigenlijk het enige echte karakter in de film is..

avatar van triqo

triqo

Grappig ja ...

Als jij een film beoordeelt, wat telt er dan allemaal mee?

Je suggereert nu dat ik de film eigenlijk geen 4* kan geven omdat ik de hele film naar 1 echt karakter heb gekeken die in mijn ogen dramatisch speelt of zit ik er helemaal naast?

Ben benieuwd

• 19752 berichten

Je moet de mindfuck wel ERUG goed hebben gevonden dan haha.

Jij vond de hoofdrolspeler Cusack slecht, maar daar beoordeel jij de film niet op. Wat vind je wel het belangrijkste aan een film?

Ik vind namelijk acteurs/actrices 1 van de grootste indicatoren of een film goed is of niet. Slecht script met goede acteurs maakt veel goed, maar een goed script met slechte acteurs vind ik eigenlijk veel erger.

Ben benieuwd. Cusack vind ik overigens ook niet echt een top-acteur.

avatar van miss-liss

miss-liss

Vond het geen goede film. Langdradig en vooral al die dingen die in die kamer gebeuren waanzin. In begin gaat het nog wel maar daarna allemaal fantasie.

• 19752 berichten

Ja vooral Frodo en Gandalf speelden hun rollen slecht in deze film.

Fantasie? Ik vond de bezeten kamer juist WEL goed aan 1408.

Cusack daar in tegen is een redelijke flapdrol.

avatar van Eny

Eny

misteryland schreef:

begin tot midden was leuk

daarna verdwaalde de film in weet ik veel...

vond het echt een flop toen ik hem uitgekeken had.

Jep. Ik snap niets van de tweede helft. Terwijl de eerste helf ijzersterk en eng was.

Roel Bogers

Heb er nog eens goed over nagedacht, en besloten mijn stem te verlagen. Ik kan me goed vinden in wat hier wordt gezegd. De film gaat halverwege alleen maar bergafwaarts, geen twijfel over mogelijk.

Nadat hij die 'droom' heeft dat hij uit de kamer is, en uiteindelijk nog steeds erin blijkt te zijn (wel een toffe overgang op het eind) gaat de film van fantastisch naar dramatisch slecht, om uiteindelijk, als de film is uitgemolken, met een klote einde te eindigen.

Halve ster eraf...
2,5 voor de eerste helft.

triqo schreef:

Grappig ja ...

Als jij een film beoordeelt, wat telt er dan allemaal mee?

Ben benieuwd

Bij mij wegen de acteerprestaties zeker zwaar bij mijn oordeel. Als ik bij een film het verhaal goed vind, maar de acteerprestaties waardeloos, dan zal mijn oordeel waarschijnlijk onvoldoende zijn. Met als commentaar dat er veel meer ingezeten had. Andersom als het verhaal niet pakkend is maar de acteur wél overtuigt op het doek, krijgt de film van mij een hogere beoordeling dankzij de acteerprestaties. Maar goed, dat is puur een deel waar ik op beoordeel, al heb ik het vermoeden dat er meer mensen zullen zijn die jou beredenatie licht frappant vinden..