• 9.376.964 stemmen

1408 (2007)

Horror / Mystery | 104 minuten / 112 minuten (director's cut)

Genre: Horror / Mystery

Speelduur: 104 minuten / 112 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Mikael Håfström

Met onder meer: John Cusack, Samuel L. Jackson en Mary McCormack

Releasedatum: 30 augustus 2007

Plot 1408

"The Dolphin Hotel invites you to stay in any of its stunning rooms. Except one."

Mike Enslin is een niet al te succesvolle schrijver van boeken over bovennatuurlijke fenomenen. Als research voor zijn nieuwe boek gaat hij op zoek naar de beruchte kamer 1408 in een New Yorks hotel. Vastbesloten te bewijzen dat de verhalen rondom de kamer een mythe zijn, schrijft hij zich in als gast, ondanks waarschuwingen van Mr. Olin, de hotel-eigenaar.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Ik ben blij dat ik niet de enige ben die het spoor een beetje bijster raakte in de tweede helft van de film. Jammer, want er had absoluut meer in gezeten.

avatar van Donnienol

Donnienol

Vond dit echt een topper. Hoe hij probeert te ontsnappen en gewoon alles wat er gebeurt in de kamer. Vind hem ook goed, omdat je hem meerdere keren kan kijken en leuk/goed blijft.

avatar van raafmau

raafmau

Oh,,,,, wat vond ik dit een slechte film genre horror mag het al niet hebben. Vond het meer een komedie door het acteerwerk van Cusack slecht hoor.

avatar van Roel Bogers

Roel Bogers

Ik moet toch echt wel even kwijt dat meneer Cusack erg ondergewaardeerd is. Vooruit, hij maakt zeker wel eens misstappen, en soms is hij ronduit slecht. (wat ik hier toch echt niet het geval vond)

Maar in principe is het een prima, getalenteerde acteur.

Hij lijkt wel de slechtste acteur ooit, hoe hier over hem gesproken wordt, zeer ondergewaardeerd!

Who's with me?

avatar van Cheapcaster

Cheapcaster

Ik ben niet achterlijk maar de tweede helft van de film werd te ingewikkeld gemaakt, allemaal niet nodig, en dit was een film die mij niet kon boeien, door verschillende redenen, het eerste halfuur van de film dacht ik, dit zou nog wel een redelijk mooie film kunnen zijn, maar vanaf het overdreven kwam was het lachwekkend, waarschijnlijk veel (computer)werk ingekropen, meer niet.

avatar van 5128

Het begon inderdaad goed, maar het einde is teleurstellend. Het verhaal is gewoon niet af. Jammer.

avatar van luuk1988

luuk1988

Jaa wel een vermakelijke film maar hij was mij net iets te vaag. Geen touw aan vast te knopen en teveel vraagtekens. En dat vind ik altijd irritant.

avatar van StickStickly

StickStickly

Near_Dark schreef:

Na Mikael Håfström's schitterende Thriller "Evil (Ondskan) (2003)" te hebben gezien was ik wel érg benieuwd naar deze !

Eigenlijk had ik iets véél beters verwacht, maar al met al werd het nog een onderhoudende Thriller met een goed tempo en degelijke effecten, niet meer dan dat maar ook niet minder.

Een 6/10 waard,

goed om één keer te zien maar niet om op DVD te kopen.

Filmsite: 1408 - Available on DVD October 2 - 1408-themovie.com

huh.

tuurlijk wel.

gekocht voor 3 euro's.

straks eens kijken, die film.

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

Laatst het korte verhaal gelezen van Stephen king, waarop deze film zeg maar losjes gebaseerd is. Iets té losjes als je het mij vraagt, waardoor het een beetje chaotisch en vaag word in de film. Het echte verhaal is heel anders, eigenlijk beter. Als ze dat na hadden geleefd had je minstens zo'n goede film gehad.

Voordeel was dat ik eerst de film zag, en heb ik hem toch als spannend ervaren. Als het andersom was had ik me waarschijnlijk zitten ergeren aan de bijgevoegde hollywood trucjes.

avatar van PascaL

PascaL

Zoals elke King Verfilming verplicht ik mezelf eerst het boek te lezen..

En dan is de film vaak een teleurstelling.. maar bij 1408 was de verfilming erg goed gelukt.. Beetje jammer van Samuel Jackson..

avatar van @quikfit

@quikfit

Spannende film zoals je van een verhaal van Stephen-King mag verwachten.

avatar van Blarown

Blarown

de eerste deel van de film vond ik nog wel supergoed, het begin tot ongeveer 70 min gaf ik echt wel 4*, maar de tweede helft verpestte de film helemaal, het einde vond ik ook wel goed, [dat hij dat bandje gaat luisteren en dan hoort ie zijn dochter praten ..

avatar van aburex

aburex

Had veel verwacht van deze film (toch een verfilming van een kortverhaal van meester Stephen King!!), maar het valt allemaal een beetje tegen. Het eerste gedeelte van de film is nog redelijk spannend (wordt langzaam opgebouwd, maar het tweede gedeelte ontaard werkelijk. ook het einde is niet wat het zou moeten zijn.

avatar van Blarown

Blarown

@quikfit schreef:

Spannende film zoals je van een verhaal van Stephen-King mag verwachten.

mee eens/niet mee eens,

die oude Stephen King films (the shining, IT, Graveyard Shift) totaal niet eng...

die nieuwe Stephen King film (The Mist, 1408) iets enger maar nog niet heel eng...

avatar van Ceeda7

Ceeda7

The Shining niet eng?

Slik.

avatar van Kevin13

Kevin13

Ik denk dat het eerder omgekeerd is. Ik kan natuurlijk niet meepraten over The Shining, IT en dergelijke. Maar The Mist en 1408 waren toch allesbehalve eng. Je kunt het ook niet wijten aan Stephen King, hangt allemaal af door welke regisseur het gebracht word.

avatar van ApoJapo

ApoJapo

Is maar net wat iemand eng vindt. Een film met veel schrik momenten vind ik niet eng maar irri. Dat is net zo eng als waldo vinden (probeer maar ff: http://www.grissom.net/waldo.swf ) Films als 'I am legend', Scream en Alien zitten er bijv. vol mee. Engste film die ik tot nog toe heb gezien (oke ik was toen wat jong) is The Blair witch project.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

ApoJapo schreef:

The Blair witch project.

Bij mij zal het ook niet veel schelen. The Descent blijft toch wel nr 1.

avatar van Asse

Asse

Dit is echt een waardeloze film, ik weet niet wat ze voor ogen hadden maar een horror is het niet en een thriller evenmin.

avatar van pumpking

pumpking

Na het lange gezeur over het gevaar van de kamer 1408, gebeurden dan van die niet-enge belachelijke gebeurtenissen, gekoppeld aan de 2e helft van de film, waarbij ik niet weet wat er nu juist gebeurde.
Ofwel ben ik dom ofwel verveelde ik mij, maar indruk maakte deze film zeker niet op mij.

Voor mij hoefde deze film niet zo spectaculair zijn en kon ook wat minder extreem zijn allemaal.

De 1 ster gaat naar het einde toen Mike op zijn tape wel degelijk de stem van zijn dochter hoorde.

avatar van Roel Bogers

Roel Bogers

Asse schreef:

Dat kan wel zo zijn, maar dat hoeft nog geen struikelblok te zijn.

Moet een film zich in 1 genre kunnen plaatsen? Mag het niet iets ertussenin zijn, een mengelmoes, of iets waar je totaal geen label op kan plakken?

avatar van Justinw

Justinw

Redelijke film,

Jammer genoeg komt Samuel L. Jackson niet echt veel in beeld. Het begin is dan wel goed met de spannings opbouw. Maar het midden verpest het toch een een beetje. Had gewoon wat anders verwacht in de kamer. Vond de orkachtige poppetjes een beetje vergezocht. Einde daarintegen was wel weer goed.

Een 3*

avatar van Lenzo

Lenzo

Leuk, maar na een tijdje werd het langdradig en had ik het wel gehad met die kamer. Toch best leuk

avatar van Freckles

Freckles

Nobody lasts more than a hour in room 1408.

Het idee van de film jaagt me wel op, maar de film zelf op zich. Aangenaam om te bekijken op een avond, middag. Het maakt niet echt uit wanneer of waar..

Het acteerwerk is gemiddeld. John Cusack ben ik niet zo goed gewend. Voor de rest vind ik dat Samuel Jackson toch een zeer zwakke rol heeft.

Wauw, het slaat echt nergens op. Ze zetten die man zijn naam in grote letters op posters, terwijl hij maar 5 minuten in beeld komt.

Dus zeker en vast niet op het feit ingaan dat het de ‘ Samuel L. Jackson ‘ is die in de film meespeelt.

Zoals ik al zei is het verhaal angstaanjagend. Maar de film niet echt. Het einde en begin zijn spannend en bijna zenuwslopen, maar tussenin gebeuren er niet veel spectaculaire dingen.

3 *

avatar van berrydrum

berrydrum

goeie film juist erg vermakelijk, en zijn acteerd werk was niet slecht ofzo. hij dacht gewoon dat hij cool was tot hij in die kamer zat

avatar van Cybill.

Cybill.

Begon heel goed vond ik. Spannend afwachten, zaten ook een aantal mooie schrikmomenten in. Maar vond het laatste deel niet zo overtuigend. Zoals sommigen hier zeggen, vond ik hem niet mooi afgewerkt. Toch een pluim voor John Cusack's acteerprestatie, kon heel wat erger. Hij hield er de spanning een beetje in. 3*

avatar van Tun-89

Tun-89

John Cusack doet het érg goed, maar ik vond deze film

echt niet goed. Neemt rare wendingen, niet spannend

niet eng. Had meer verwacht. Het idee klinkt namelijk wel goed en maakt je nieuwschierig. Maar goed dit is niet het type Horror waar ik van hou, The Shining kon ik ook niet waarderen.

ieder z'n ding

2 *

avatar van Hip-Hop Drunkie

Hip-Hop Drunkie

Heb deze film al bijna een jaar geleden gezien , raar dat ik dus nog niet gestemd heb....

Bij deze : een 3,5 * , voor zover ik het me herinner is het een redelijke thriller en is het één al terreur wat zich in het hoofd van de hoofdpersonage afspeelt !

avatar van JakobFugger

JakobFugger

Geen onaardige film. Wel een film die je 1x kijkt en daarna nooit meer, maar dat heb je nu eenmaal bij dit soort film (tenminste, ik wel). Van het einde was ik niet heel erg gecharmeerd, maar toch was het zeker geen verspilling van mijn tijd. Het eerste uur is vond ik het best.

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Het idee is goed, met een juiste introductie en spanningsopbouw. Daarna wordt de film wat teleurstellend voorspelbaar en vervalt het veel in herhaling. Ook de reactie van de hoofdrolspeler is vervelend hysterisch. Naar het eind toe komt er weer zicht op een aardige film, vooral omdat je weer aan het twijfelen wordt gebracht of hier niet sprake is van een dronkenmansdilerium gebaseerd op een groot schuldgevoel en een alcoholintoxicatie.