• 9.373.638 stemmen

1408 (2007)

Horror / Mystery | 104 minuten / 112 minuten (director's cut)

Genre: Horror / Mystery

Speelduur: 104 minuten / 112 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Mikael Håfström

Met onder meer: John Cusack, Samuel L. Jackson en Mary McCormack

Releasedatum: 30 augustus 2007

Plot 1408

"The Dolphin Hotel invites you to stay in any of its stunning rooms. Except one."

Mike Enslin is een niet al te succesvolle schrijver van boeken over bovennatuurlijke fenomenen. Als research voor zijn nieuwe boek gaat hij op zoek naar de beruchte kamer 1408 in een New Yorks hotel. Vastbesloten te bewijzen dat de verhalen rondom de kamer een mythe zijn, schrijft hij zich in als gast, ondanks waarschuwingen van Mr. Olin, de hotel-eigenaar.

avatar van Mr Confused

Mr Confused

Juist de trailer gezien en dit lijkt me wel wat te worden.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Ziet er inderdaad veelbelovend uit! Ben zeer benieuwd!

avatar van jaspertje3

jaspertje3

John Cusack en Sam L staan samen denk ik wel garant voor een vermakelijke film!

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

dat ziet er inderdeaad een goede film uit.

ik ga hem denk ik wel zien.

eelbelovend en onverwacht.

avatar van rojemi

rojemi

trailer zag er veel belovend uit...kan niet wachten om hem te zien

avatar van Sutherland

Sutherland

Wow, net de trailer gezien en hij ziet er echt veelbelovend uit!

Wil um zeker gaan zien!!

avatar van ryanmakhanlal

ryanmakhanlal

Ik heb ook net de trailer gezien..en ja het ziet er ZEKER veelbelovend uit!....wanneer komt ie uit in Nederland??

avatar van zephyr

zephyr

Gewoon even doorklikken op de IMDB-link bovenaan, dan zie je het staan, ryanmakhanlal. Is dat nu zo ingewikkeld om daar zelf even op te klikken? En dan zie je dat hij eind augustus hier in Nederland gereleased wordt.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

ja , de trailer ziet er al erg veelbelovend uit.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Al 6 keer het woord 'veelbelovend' in 9 reactie's (dit word de 7e keer in 10 reactie's, voor de mierenneukers onder ons). Dat belooft wat!

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Ik vind em ook veelbelovend

Samuel L. Jackosn is sowieso een van m'n favoriete acteurs dus ben benieuwd wat deze prent gaat worden!

avatar van NIGHTWOLF_ONE

NIGHTWOLF_ONE

De trailer en de positieve ontvangst op rottentomatoes hebben mijn interesse gewekt. Eindelijk weer een goede horrorfilm?

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Wat een heerlijke trailer. Jackson en Cusack, hopelijk een beter duo dan Freeman en Cusack in het tegenvallende The Contract, maar ik verwacht niet anders. Lijkt me iets om naar uit te kijken

avatar van Hanne

Hanne

Waah ik weet zeker dat ik nooit meer kan slapen als ik deze film heb gezien. De trailer vond ik al eng! Maar ga 'm denk'k wel een keertje kijken..

avatar van McClane

McClane

Film begint erg goed maar na een half uurtje als Cusack daadwerkelijk de kamer ingaat zakt de film erg in elkaar. Op een paar goede schrikmomenten na zit er ook niet echt veel spanning in.

Jammer, want afgaande op de trailer en het eerste gedeelte van de film (het deel waarin Jackson meedoet) had er veel meer ingezeten 2*

avatar van WB

WB

Wat een geweldige trailer! Dit lijkt me echt een must-see-in-de-bios...

avatar van errr

errr

Aan veel reacties van deze film te zien denk ik dat hij voor veel mensen gaat tegen vallen, omdat simpelweg iedereen er te veel van verwacht. dat doe ik ook dus ik denk dat ik maar lekker ga wachten tot hij te huur is en hopen dat mijn verwachtingen minder zijn zodat hij alleen maar mee kan vallen.

avatar van De Knip

De Knip

De film komt eigenlijk nooit uit de verf als echte horrorfilm. De schrikmomenten zijn nogal overbodig. de wending na een uur ongeveer is wel aardig, maar toen ie weer in 1408 kwam en het uiteindelijk met vuur bestreden wordt, is het me te makkelijk. Erbij opgeteld dat het einde mij totaal niet ontgoochelde. Uiteindelijk is zijn vrouw de enige die verrast mag zijn. Niet de kijker zelf. Wel vermakelijk, maar door het nogal suffe plot:

**1/2

avatar van ralfsjam

ralfsjam

ik heb me goed zitten vermaken met deze film! jammer dat Sam L. zo'n kleine rol had. als je van de poster uit moet gaan zou hij groter moeten zijn! maar goed.... je kan niet alles hebben. en knaller van een horror is het nou ook weer niet, maar een aparte spookfilm wel.

na een uur zakt hij wat in, maar dat is maar eventjes. de film houd je wel vast, en zo hoort het ook!! ***1/2

avatar van MerLiNiuM

MerLiNiuM

ben normaal niet snel weg van een film van steven king ook al wordt hij de horrorfilmmaker van de eeuw genoemd. zijn ook maar enkele films die van hem leuk vind en deze film hoort daarbij. van mij ***

avatar van cheris

cheris

Vond het een goede film, maar vind niet dat ie de naam horror mee hoort te krijgen. Voor mij was dit gewoon een Thriller met een psychologisch tintje.

Diesalnietemin heb ik me erg vermaakt tijdens deze film..

avatar van brato

brato

Vondt het een hele goeie film. eindelijk weer eens een lekker verhaaltje van Stephen King.

Ook de manier waarop het verhaal en elkaar zat vondt ik zeer vermakelijk! Een echte aanrader!

4****

avatar van rtopma

rtopma

is echt een vette films heb hem net gekeken is een echte aanrader

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Verhaal was op zich niks mee, maar was zeker niet eng. Nota bene met koptelefoon gekeken. Film kakt inderdaad in na een tijdje in de kamer.

Had totaal geen verwachtingen van deze film dus viel erg mee..

avatar van johnrambo

johnrambo

Film net gekeken, en mijn advies naar de mensen die hem willen gaan bekijken luid: "Gaat het zien, gaat het zien!".

Je moet natuurlijk wel van het genré houden, maar als het je ligt is dit een topper.

Bovenstaande berichten over het inzakken van de film na een half uur, zijn volledig uit de lucht gegrepen.

De film begint goed, en na een half uur gaat hij pas echt los.

De spanning word opgebouwd naar grote hoogte, waarbij je het gevoel krijgt zelf in de kamer te zijn.

Het is de makers gelukt om die spanning de gehele film vast te houden.(op enkele adempauze's na dan)

In het midden dacht ik even dat de film slap zou eindigen, maar op de juiste manier werd de draad weer opgepakt om tot een waardig einde te komen.

Samuel L. Jackson speelt een kleine maar sterke rol.

John Cusack speelt een hele grote, en bovendien zeer sterke rol.

De special effect en geluideffecten zijn van een kwaliteit dat de geloofwaardigheid van de gebeurtenissen gesterkt worden.

Voor de liefhebbers van dit genré, en ook voor vele anderen is dit een aanrader die van mij 4 sterren verdient.

avatar van jedymaster

jedymaster

prachtige film en zeer beklemmend

avatar van Northernstar

Northernstar

hele goeie film, geheel met johnrambo eens

avatar van Jordaeh

Jordaeh

ralfsjam schreef:

Ik had ook een véél grotere rol van Samuel verwacht, desalniettemin vond ik deze film erg vet. Horror kon ik het niet noemen, wel een goede thriller met wat psycho. gevoel.

Ik vond wel dat het einde (nadat hij zeg maar weer terug in de kamer belande toen hij er 'uit' was) een tikkeltje te kort was. Alhoewel hij zich realiseerde dat het toch allemaal verbeelding is, was het ff snel poef vuurtje maken en over.

Hoop hem binnekort op nog ietsjes betere kwaliteit te zien zodat ik hem lekker snoeihard kan gaan kijken, audio effecten waren goed te doen (Y)

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Jordaeh schreef:
Horror kon ik het niet noemen, wel een goede thriller met wat psycho. gevoel.

als er ergens en spookachtig iets of geest in voor komt noemen ze het al een horror. dat zal zo wel afgesproken zijn denk ik in film land. een soort filmwijzer- achtig iets voor mensen die van thrillers houden maar bang zijn voor spoken en geesten (met alle respect).
dus soms kom je een "horror" tegen die niet echt horror is. niet dat het mij wat uitmaakt, als het verhaal maar goed is en de film lekker is om naar te kijken, toch? maar op de geesten na kwam er wel vanzelf bloed uit de muur in een door het kwaad bezeten hotel kamertje!!! en dat zie je in thrillers niet.

avatar van jedymaster

jedymaster

Een hele goede horror film maar de rol van Samuel L. Jackson stelde niet veel voor.