• 9.377.371 stemmen

1408 (2007)

Horror / Mystery | 104 minuten / 112 minuten (director's cut)

Genre: Horror / Mystery

Speelduur: 104 minuten / 112 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Mikael Håfström

Met onder meer: John Cusack, Samuel L. Jackson en Mary McCormack

Releasedatum: 30 augustus 2007

Plot 1408

"The Dolphin Hotel invites you to stay in any of its stunning rooms. Except one."

Mike Enslin is een niet al te succesvolle schrijver van boeken over bovennatuurlijke fenomenen. Als research voor zijn nieuwe boek gaat hij op zoek naar de beruchte kamer 1408 in een New Yorks hotel. Vastbesloten te bewijzen dat de verhalen rondom de kamer een mythe zijn, schrijft hij zich in als gast, ondanks waarschuwingen van Mr. Olin, de hotel-eigenaar.

avatar van badeend20

badeend20

Kort maar krachtig: De spanning zit er goed in. Verwacht niet te veel ranzige wezens, maar een soort psychologische spanning. Aardige film waarbij je zelf helemaal verward na afloop zit te kijken.

avatar van tal1b

tal1b

Kricky schreef:

topfilm zeer angstaanjagende momenten, en en een sterke John Cusack. Jackson stat wel zo leuk op de cover, maar zo groot was zijn rol ook weer niet. Desondanks speelde hij toch een mooie rol

7,0

wrm geef je geen 10?

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Goed verhaal, maar kon beter uitgewerkt worden. Het verhaal achter de kamer zou niet misstaan. Jammer dat Samuel L. Jackson geen grotere rol had. Maar al met al leuk filmpje. 3.5*

avatar van Arturo

Arturo

Heeft me niet echt overtuigd. Het verhaal is wel leuk. John Cusack speelt trouwens veel beter in Identity(vergelijkbaar met deze film). Ik vond het wel een betje rommelig.

Al vind ik het een slechte film, maar dan nog wil ik wel dat er een vervolg komt, met zo een einde verwacht je eigenlijk niks anders.

avatar van KaniBiatch

KaniBiatch

Bij deze film had ik niet egt een sterk gevoel. Ik bedoel een kamer die is evil en ja als je dat zo hoort heb je egt zoiets van hmmm weer zo´n afgezaagde horrorfilm. Ik heb hem recent bekeken en hij viel mij dus helemaal niet tegen. De hoofdpersoon speelt erg overtuigend en je leeft ook echt met hem mee. Ik ben het eens dat de rol van Samual L. Jackson wel wat intenser had gemogen. Ik heb veel ghostmovies gezien, maar vond deze wel erg goed. Hij is niet eng, maar de verhaallijn ligt leuk en ik vind niet dat hij rommelig is en is dat wel zo misschien is dat juist het leuke aan deze film. Leuke schrikeffecten, niet egt origineel, leuke karakters ik geef 4 sterren.

avatar van Tommeh

Tommeh

Visueel erg mooi af en toe, maar verder deed het me vrij weinig. Dit genre ligt me toch niet echt omdat ik me vooral aan alle cliches zit te ergeren. Bijvoorbeeld dat het licht uitvalt en op het moment dat meneer het lichtknopje vindt er uiteraard een of andere freak met een bijl op hem staat te wachten. Het komt op mij vooral over als makkelijk scoren.

En wát een slechte rol van Jackson trouwens, alsof ie er totaal geen zin in had.

avatar van Ghola

Ghola

Het begint behoorlijk sterk: spanning en sfeer worden knap opgebouwd en, dankzij goed gebruik van de beperke lokatie en een aantal leuke vondsten, vrij lang vastgehouden. Maar dan gaan de remmen los met een stortvloed aan half uitgewerkte ideeën en clichés. Opeens kan alles gebeuren, waardoor het er eigenlijk niet toe doet wat er nog gebeurt. Ook het melodrama is niet subtiel te noemen. Uiteindelijk bleef ik achter met het gevoel dat hier, ondanks een aardige aanzet, waarschijnlijk niet eens veel méér in had gezeten.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Film is best aardig, zit vol spanning, alleen vond ik het eind wel flauw.

avatar van Danny2379

Danny2379

had hier meer van verwacht maar al met al wel een 3 waard.

avatar van cales77

cales77

prima vermaakt.....echt ing

avatar van Reinbo

Aardig filmpje, dat veel sfeer heeft maar niet helemaal bevredigend is.

avatar van LvEck

LvEck

Het is een goede film, alleen ik had er meer van verwacht. Als hij voor het eerst die kamer instapt is het erg spannend. En die spanning wordt wel goed opgebouwd, maar het einde vind ik best flauw.

avatar van bartje30

bartje30

Ik denk dat ik met de verkeerde verwachtingen naar deze film gekeken heb. Na het zien van de trailer en alle ratings op MM en IMDB had ik het idee dat dit een superfilm zou zijn, maar ik kwam bedrogen uit. Ik heb (buiten de scene dat Cusack de kamer binnen stapt) geen moment van spanning gezien en ik vind een open einde normaal fantastisch, maar bij deze film blijf je met zoveel vragen zitten, dat ik nog niet eens de moeite heb genomen om mij af te vragen wat er nou allemaal gebeurd is en waarom.

Cusack speelt zo goed als hij kan (ben niet kapot van hem) en Jackson speelt op de automatische piloot lijkt het wel. Maar wat ik al zei, ik denk dat mijn verwachtingen te hoog waren.

1,5 *

avatar van superbraam

superbraam

Wat een teleurstellende film

Niet realistisch, echt, maar dan ook echt zonde van mijn tijd....

Ik vind een 1 al te hoog. Jammer dat meneer Jackson dus niet altijd garant staat voor een goede film.

Jammer.

Pastichio Rocker

Ik vraag me af wat mensen met 'niet realistisch' bedoelen bij dit soort films. Ik bedoel: het realisme is sowieso ver te zoeken, dus om dit nu als kritiek af te doen...?

avatar van Spetie

superbraam schreef:

Wat een teleurstellende film

Niet realistisch, echt, maar dan ook echt zonde van mijn tijd....

Jammer.

Jij gaat nog een hoop teleurstellingen slikken op het gebied van Samuel l. Jackson

avatar van superbraam

superbraam

Spetie schreef:

Beginnend kijker he?

Maar realisme hoeft zeker niet aanwezig te zijn, maar het moet te plaatsen zijn in het geheel en dat mis ik nogal hier....

avatar van NightWish_NL

NightWish_NL

Ook deze King-verfilming kon de verwachtingen niet waar maken. De film gaat wat mij betreft te ver in de hallucinaties die Cusack te verwerken krijgt. Ook werd het nergens echt eng.

Helaas, slecht is anders maar goed was het allemaal ook niet. 3* (en dat is afgerond naar boven).

Pastichio Rocker

Alleen het begin was spannend, maar door de overdaad aan effecten was er na een tijdje niks meer van te merken.

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

Sfeer vond ik geweldig, maar aan het einde voel je je wel verraden. Vond het niet echt sterk eindigen.

Creasy_Bear schreef:

SPOILER! (alternatief einde)

avatar van tjalling

tjalling

had veel van verwacht ,, maar ik vond het een zeer matig verhaal , en ook niet echt bepaald eng, mischien 1 a 2 schrik momentjes, maar ik vind niet dat je het dan een horror/thriller mag noemen. het acteerwerk was niet slecht, maar de film zelf , saai, langdradig, niet-eng,

avatar van Thomas83

Thomas83

Best interessant plotje, op wat ongeloofwaardigheden na, en het persoonlijke tintje aan het plot, het trauma van de schrijver, is maar matigjes uitgewerkt, net als de surrealistische sfeer. Al wordt dat op het einde wel wat beter gelukkig, zoals de film op dat moment eigenlijk in elk opzichtig wel beter wordt en nog het nodige goedmaakt.

De acteerprestaties zijn niet slecht, maar zeker ook niet goed. Samuel L. Jackson komt wat ongeïnspireerd over en Cusack speelt af en toe wel heel erg onder de maat.

Verder is de film totaal niet eng. De schrikeffecten zijn vaak wat goedkoop en werken niet helemaal. Best jammer.

Al met al een weinig bijzondere film, maar het laatste half uur of zo maakt nog het een ander goed en tilt de film voor mij nog wel boven het gemiddelde uit. Ik heb overigens de bioscoopversie gezien en niet de director's cut.

avatar van Bloody Mary

Bloody Mary

Ik hou van Stephen King verfilmingen, zijn verhalen moeten het niet hebben van gruwelijke, bloederige scènes zoals in zoveel films de laatste tijd. (Saw, Wrong Turn, The Hills Have Eyes,...) Voor mij is een film akelig als je niet goed weet wat er allemaal aan de hand is en als je door bepaalde scènes echt kippevel krijgt. Deze film heeft echt zo'n creepy sfeer zoals in 'The Shining'. De spanning wordt langzaam opgebouwd en John Cusack is zeer overtuigend in zijn rol. Net zoals Jack Nicholson in 'The Shining' en Johnny Depp in 'Secret Window' lijkt het alsof zijn verstand een spelletje met hem speelt. Hij weet niet meer wat echt is en wat niet, en wordt zo langzaam aan tot wanhoop gedreven... 3.5*

avatar van Dudine

Dudine

goede en spannende film
ik dacht eerst dat het einde dr al was toen hij voor het eerst in het ziekenhuis wakker werd zegmaar, dus dat vond ik nogal slap, maar gelukkig ging de film nog door en kwam dr een ander einde
*3,5

avatar van Bee_Angel

Bee_Angel

Goede film. Ik hou van dit soort "horror" films. Ik geef niet zo om al dat bloed maar lekker creepy sluipend je hersen in is super. Indien je nog andere einde wilt zien raad ik zeker de drie disc DVD versie aan van Duitsland. Zeer mooie box met veel extra's, de alternatieve einde op deze box (en in the US DVD versie) laten je nog verwarrender achter.

avatar van wwelover

wwelover

Redelijk verhaal. Maar hou totaal neit van horror. Dus niet echt mijn ding. 't was erg spannend. En je schrikt vaak.

Verhaal was wel wat vaag dus moest je goed opletten.

Leuke rol van Jackson en Cusack deed het ook aardig.

avatar van Milan07

Milan07

De interacties lopen in elkaar over, waardoor je na een opbouwend begin het ene gebeuren in het ander valt. Hierdoor werd de sfeer niet beklemmend of eng. Redelijke film die goed zou zijn voor een tv uitzending. Als het horror moet zijn, dan zouden er wat meer schrikeffecten in mogen en minder visualisering, waardoor het meer ongrijpbaar wordt. De slotscene deed mij erg denken aan een andere boekbewerking van King dat zich in een spookhuis afspeelt. Weet even de naam niet meer. Het ging over ene Emily Rimbauer? Voor Samuel L Jackson voind ik zijn rol wat klein, had gehoopt op meer.

avatar van Killerbert

Killerbert

het verhaal was inderdaad vaag, verder leuke film.

niet echt een horror film. wel een krachtige film

avatar van Defective

Defective

Pastichio Rocker schreef:

Ik erger me ook altijd aan mensen die dit soort films een lagere waardering geven omdat de film niet realistisch genoeg is! We hebben het hier wel over een fantasy/horror film!