• 9.377.519 stemmen

1408 (2007)

Horror / Mystery | 104 minuten / 112 minuten (director's cut)

Genre: Horror / Mystery

Speelduur: 104 minuten / 112 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Mikael Håfström

Met onder meer: John Cusack, Samuel L. Jackson en Mary McCormack

Releasedatum: 30 augustus 2007

Plot 1408

"The Dolphin Hotel invites you to stay in any of its stunning rooms. Except one."

Mike Enslin is een niet al te succesvolle schrijver van boeken over bovennatuurlijke fenomenen. Als research voor zijn nieuwe boek gaat hij op zoek naar de beruchte kamer 1408 in een New Yorks hotel. Vastbesloten te bewijzen dat de verhalen rondom de kamer een mythe zijn, schrijft hij zich in als gast, ondanks waarschuwingen van Mr. Olin, de hotel-eigenaar.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Jammer van de gemiste kans. De film begint veelbelovend. Tot het moment dat Eslin 1408 binnenkomt. Je verwacht dat hij een man blijft die onderzoek doet naar spoken, het gaat mis op het moment dat hijzelf begint te spoken. Tijdens de 60 minuten in de kamer werd het zo ongeloofwaardig dat ik dacht; nou jongen wordt nu maar weer wakker op het strand naast je surfplank

avatar van aerts007

aerts007

Doorsnee horror/ thriller.Bij gebrek aan beter heb ik hem toch uitgezien!

2 points.

avatar van Richard C

Richard C

Ik heb de directors cut gezien, en die is in elk geval veel te lang. Er zitten wel een aantal leuke scenes in, maar ook een aantal gaap momenten.

3 Sterren.

avatar van tal1b

tal1b

goeie film, zowel cusack en jackson stelde mij zeker niet teleur!

avatar van darkjaap

darkjaap

duurde voor mij net iets te lang ,, vond hem niet heel erg boeiend niet mijn smaak 2,5 *

avatar van frodette

frodette

Super

Geen moment verveeld .

Zo horror / thriller zijn

5 sterren cusack is een fantastisch acteur .

avatar van MaxB52

MaxB52

Vermakelijk, meer niet. Cusack is een niet al te beste acteur blijkt ook nu weer.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Nja, best wel een genietbare film, een hoogvlieger zeker niet.

Het eerste half uur is veelbelovend: er is wat mysterie, een goede rustige opbouw en de hoop om in het tweede deel van de film vernieuwende dingen te zien. Ook heb ik hard moeten lachen toen de hoofdrolspeler eerst wat gepest werd in de kamer.

Dan wordt het plots deja vu x100. Alles hebben we al eens gezien en het begint geweldig eentoning te worden na een tijdje. Veel effecten, veel bedoelingen om de kijker te doen schrikken, maar echt slagen doet het er niet in.

Het uiterste einde vond ik dan wel weer ietwat behoorlijk.

avatar van alcapachino

alcapachino

ik vond cusack wel overtuigend en wel goed dit is echt 1 van mijn favoriete horror films omdat er niet al te veel afgehakte armen en viezigheid zoals saw 3 in voor komt vond het een intiligente horror/thriller

avatar van lucas_psv

lucas_psv

Geen slechte film maar op een gegeven moment weet je niet meer wat echt is en wat niet... 3*

avatar van ellentjah

ellentjah

De film begint leuk en daardoor had ik ook hoge verwachtingen, die spijtig genoeg niet helemaal ingelost worden.. Op sommige momenten is het wel spannend, maar nooit echt eng. Een horrorfilm zou ik het dus zeker niet noemen.

Toch 3,5*

avatar van Max en Joep

Max en Joep

de film begint inderdaad erg sfeervol en het is dan ook jammer dat hij halverwege zo over the top wordt.

ik vond hem bets vermakelijk maar met iets minder polonaise had hier HEEL veel meer in gezeten.

avatar van Boeikens

Boeikens

Zeker geen slechte horror-thriller. Heeft nogal wat weg van Shining (qua sfeer en opbouw).

Het verhaal heeft een opbouwend spannende sfeer en John Cusak zet een aardige act neer. Naar het einde toe wordt het hele verhaal een beetje "te".

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Ben het vooral eens met de mensen die hier (en elders natuurlijk) zeggen dat vooral de eerste helft van de film goed is, en dat de film daarna inzakt...

Het begin is erg spannend en doet eer aan aan het verhaal van Stephen King. Jackson legt ons even uit wat er zo erg is aan de kamer, en als Cusack de kamer binnen gaat beginnen de problemen meteen. Maar deze problemen beginnen subtiel, kleinschalig, treiterend en ja, toch wel echt eng als je daar in de kamer zat.

Maar op een gegeven moment gaat het fout. De beangstigende, broeierige kamer uit het verhaal van King wordt losgelaten in het tweede deel van de film, waarin we vooral het budget van de film mogen aanschouwen. De special effects zien er inderdaad mooi uit, maar ze hadden niet gehoeven (en ook zeker niet gemoeten). De ontsnappingspogingen van Cusack konden me bijna als enige wel bekoren, maar voor de rest is het gedaan met het claustrofobische, de angst en de spannende opbouw. Tegen het einde van de film, als we switchen van sneeuw naar strand etc was het voor mij dan ook duidelijk: Kings verhaal moest het toch afleggen tegen het budget, en, helaas, vergezochtheid. Weg enge spookelementen, kom maar op grote budget en "schrik"momenten. Helaas.

De film had in het eerste deel de juiste toon te pakken, en het is jammer dat die neit is voortgezet: dna hadden we kunnen geneiten van een nieuwe enge Stephen King verfliming. Nu is het een opgeblaasde "horrorproductie" geworden die niet helemaal aan mijn wensen voldoet. 3* - voor het meer dan redelijke begin en enkele inventieve (maar bij lange na niet genoege) toevoegingen in het tweede deel van de film (de ontsnappingen, enkele waanbeelden en het dna wel weer goede einde)

avatar van DeCe

DeCe

De eerste helft van de film is heel geslaagd. De inleiding is interessant en de redevoering van Samuel L. Jackson waarom je de kamer zeker NIET moet betreden is heel geloofwaardig. Helaas loopt het halverwege ergens wat mis. De eerste gebeurtenissen in de hotelkamer zijn claustrofobisch en beangstigend. Je wordt echt opgeslokt in het geheel. De eerste paar 'angstmomenten' zijn puur 'sfeermomenten'. Naargelang ik de tweede helft van de film benader begint het geheel af te zwakken. De geloofwaardigheid valt weg. De thriller lijkt nergens heen te gaan en ik geef het halverwege op om de mysteries rond de hotelkamer te ontrafelen.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Zoals al gezegd zijn de eerste 30 minuten erg spannend en goed opgebouwd (het heeft dezelfde duistere sfeer als de Kubrick versie van The Shining), maar als Cusack eenmaal in de kamer zit wordt het een over the top special effects show, wat me heel erg aan de remake van The Haunting deed denken. Op een gegeven ogenblik is het gewoon niet geloofwaardig meer en verliest de film zijn spanning, wat natuurlijk funest is voor een thriller. Zonde, want de sfeer in het begin was perfect. Daarbij was de muziek me iets te aanwezig. Het acteerwerk van zowel Cusack als Jackson was wel top. Jammer dat de laatste maar +/- 5 minuten screentijd krijgt. Ik ben benieuwd naar de Director's Cut, die ook een ander einde heeft (gelukkig te bewonderen op YouTube) en vooralsnog alleen nog maar op Blu-Ray en import is verschenen. Een krappe 3*

avatar van film88888

film88888

Heel erg rare film, met idd het sfertje van The Shinning waar ik meer dan één keer moest aan denken als Cusack in de kamer was. Het plot is geweldig, met een sterke opbouw van spanning, en nog wel vrij enge scene's soms. De film laat je geen seconde wegkijken, en je blijft echt op het randje van je stoel, en aan de beeldbuis geklemt. John Cusack in toch een erg goede rol, en ook overtuigend de rol neerzetten. Samuel L. Jackson voor een 2de hoofdrol kwam hij er niet veel in, maar als hij in de scene's kwam zoals altijd geen slechte comentaar voor Mr Jackson. Het verhaal van King, en het boek had ik nog niet van gehoort dus de film kon niet echt tegenvallen voor mij. Ik zou de film nu niet kijken moest ik slapenloosheid hebben, of op het punt mijn eigen van kant te maken. Een 3,5 sterren

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Vakkundig gemaakte thriller!

Een film die goed wordt opgebouwd met een goede overtuigende John Cusack in de hoofdrol.

De film is mooi gefilmd met erg goed camerawerk, zoals de draaiende camera om personen heen of in de kamer.

Zoals gezegd is Cusack goed bezig, maar ook de marginale rol van Big Samuel mag weer geprezen worden, want in de scene met Cusack in Samuel's kantoor is het niveau erg hoog! Jammer ook daarom dat er voor Jackson geen grotere rol was weggelegd. Helaas liet het verhaal dit niet toe.

Waar de film erg sterk begint en dit ook vol houd tot een groot gedeelte in de kamer 1408 , wordt juist de tijd in de kamer weer iets teveel uitgerekt en waren sommige scenes misschien wat te lang of overbodig. Niettemin blijft het wél boeiend!

Al met al is de film me dus meer dan goed bevallen en kan Stephen King weer een verhaal van hem in een goede film op het scherm bewonderen.

3,5 ster

avatar van T.Bos

T.Bos

Het einde vind ik onsamenhangend, maar de rest is sterk. Meer psycho thriller dan horror met inderdaad erg Danteske trekken en huiveringwekkende momenten. De rol van de hotelmanager in het geheel is niet voldoende uitgewerkt vind ik. 3,5*

avatar van DVD-T

DVD-T

Vond hem wel vermakelijk met af en toe (vond ik) goede schrikeffecten toch wel een van de betere Stephen King verfilmingen.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Na herziening stem verhoogd naar 3,5. Ik heb het originele einde op YouTube bekeken maar ben van mening dat het einde van de theatrical cut beter is. Hoewel nog steeds over the top op sommige punten waardeer ik de film nu meer als toen ik hem voor het eerst zag. Er zitten wel 2 storinkjes in het geluid van de DD track van de DFW uitgave, beetje slordig.

avatar van Kisje

Kisje

Een tegenvaller.. Jammer.

2,5

avatar van john constantine

john constantine

Dit was een hele sterke thriller. Ik had sowieso al het gevoel dat het een goeie film was, omdat jackson en cusack erin speelden, die altijd wel sterk in hun rol zijn!

Had niet verwacht dat je zo'n spannende film in 1 kamer de hele film door, kon afspelen. Ik dacht op een geven moment gaat het toch vervelen, DUS NIET!!

Ik raad mensen aan om deze film is te gaan kijken. Of je nou van Stephen King houd of niet. Het is gewoon de moeite waard!!

avatar van miepke

miepke

Apart. En ik vond dat er meer van Samuel L Jackson in mocht zitten. Verder wel goed geacteerd door Cusack en spannend.

avatar van Keutul

Keutul

Best leuk om te zien, maar ik vind de film niet erg sterk in elkaar zitten. Het bevatte leuke angstmomenten maar vanaf het levende lijk in het luchtschaft vond ik het erg overdreven worden. Ergens leek de film op een soort trip waar hij in zat, maar niet erg sterk uitgewerkt. Het einde vond ik wel vermakelijk.

avatar van shaanstar

shaanstar

Super film, op een gegeven moment wist ik niet meer zo goed wat echt was en niet. héél spannend.

5,0

avatar van Kricky

Kricky

topfilm zeer angstaanjagende momenten, en en een sterke John Cusack. Jackson stat wel zo leuk op de cover, maar zo groot was zijn rol ook weer niet. Desondanks speelde hij toch een mooie rol

7,0

avatar van king16

king16

• 1904 stemmen

Vaag dt ze in de trailer Jackson laten horen met 'Told you not to go into 1408'.. terwijl dit helemaal niet in de theatrical cut zit :S

Wel gave film. Nu ff alternatieve eindes bekijkn.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Wel een heel klein rolletje van Jackson

avatar van Gael

Gael

gemiddelde thriller. k had er meer van verwacht.