Genre: Horror / Mystery
Speelduur: 104 minuten / 112 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Mikael Håfström
Met onder meer: John Cusack, Samuel L. Jackson en Mary McCormack
Releasedatum: 30 augustus 2007
Bekijk via Videoland
Plot 1408
"The Dolphin Hotel invites you to stay in any of its stunning rooms. Except one."
Mike Enslin is een niet al te succesvolle schrijver van boeken over bovennatuurlijke fenomenen. Als research voor zijn nieuwe boek gaat hij op zoek naar de beruchte kamer 1408 in een New Yorks hotel. Vastbesloten te bewijzen dat de verhalen rondom de kamer een mythe zijn, schrijft hij zich in als gast, ondanks waarschuwingen van Mr. Olin, de hotel-eigenaar.
Mike Enslin
Bellboy
Clay
Mr. Innkeeper
Mrs. Innkeeper
Wat een flutfilm zeg, deed me vooral denken aan de straight-to-videofilmpjes van de jaren '80. Buiten dat sloeg het ook werkelijk nergens op en was het voor geen meter spannend.
WB
Goeie film. John Cusack speelt zoals hij hoort te spelen: sarcastisch. Samuel L. Jackson is een geweldig acteur, maar kwam hier helaas niet goed tot zijn recht. De spanning is echt om te snijden en er zaten leuke schrikeffecten in. De special effects zijn ook wel goed. Een verhaal die in een afgesloten kamer afspeelt, zo ruimtelijk maken, is overigens goed gelukt. Vooral het gebruik van het geluid in deze film maakt de film spannend van het begin tot het eind.
Voor nu 4*
Spookje
Redelijke film die af en toe wat verwarrend is. Een paar leuke schrikmomenten alleen, had ik het wel wat enger verwacht en gehoopt. Het idee is super maar is niet top uitgewerkt, er had veel meer in kunnen zitten.
2,5 sterren
killerfreak
Goede schrikmomenten wisselen zich af met spannende stukken. Zo ook goede gedeeltes die zich afwisselen met minder goede gedeeltes. Het eerste einde zou maar slecht geweest zijn, maar gelukkig kwam er nog een 2de einde, als je dat al zo kan noemen
Redelijk filmpje, maar sommige dingen hadden beter uitgewerkte gekunnen. Hoe dan ook een 6.5je, of afgerond naar boven 3.5*
eepee
eindelijk weer eens een lekkere horror/thriller, wat mij betreft 3.5*
josiedaposie
tja , Het begin zag er allemaal erg goed uit , zat er meteen in , het is ff langdraadig geweest , ik kan me voorstellen dat een hoop mensen deze film goed vinden , ik zelf vond het allemaal erg lang duren. van mij een 2,5
martenaria
wat een drama zeg. eerst een grote mond en dan zit ie 10 minuten in die kamer en dan zit ie als een kleine jongen om z'n moeder te roepen! 1 ster!!!!
Phil1972
Ik vond het een goede film met voldoende spannende momenten.
Hij werd niet echt saai, en ook komen er een aantal verassende elementen in voor.
De acteerprestaties waren ook ok.
Stem --> 3.5
moos33
Zeer wazige film, vooral het einde is helemaal niks.
een 2 voor de moeite.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
erg spannende film, totaal niet voorspelbaar, enge stukjes, zeer goed verhaal, goed geacteerd, verveeld geen seconde, beangstigende sfeer.........topfilm !!
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
deze film vond ik heel vaag...
En de spanning kon ik ook niet echt vinden. De kamer kwam niet totaal beangstigend over. En ik vond het jammer dat na 5 min de nuchterheid van de schrijver al verdwenen was. De spanning en de kwaadheid die je moest voelen voelden we als kijkers niet (terwijl we de film in de nachtdienst in het ziekenhuis hebben gekeken)....
Vaag, geen echte oprechte spanning... kon merken dat SK zelf niet mee heeft geregisteert.
denk niet dat je dan goed kunt opletten als je tijdens je dienst de film bekijkt, misschien daarom dat je e rniks van begrepen hebt en dan uiteraard de film slapjes vind, kan het mij al voorstellen.....
Jiinke_
Ik vond het wel een leuke film!
Sommige stukjes waren een beetje nep.
Maar er waren genoeg schrikmomenten!
Ik geef het een 4
Sutherland
Een tijd geleden dat ik een horror/thriller film zo goed vond! Er zaten erg spannende stukken in de film waarbij ik me echt rot schrok. Ik vond het onvoorspelbaar, wat meestal andersom is met dit soort films.
Het enige nadeel vond ik dat de film op een gegeven moment iets té langdradig werd en dat ik het gevoel had dat de film wel 3 of 4 momenten had wat het einde kon zijn.
Toch vond ik dit einde, en dan vooral de laatste scene, erg goed en ben ik dus tevreden over deze film.
L. luchtloper
Ik ben er niet helemaal kapot van, maar van de opbouw van het begin, en vlak na aankomst in de kamer heb ik wel genoten.
alnaat
Wel een vermakelijke film. Cusack speelt goed, jammer dat Samuel L. Jackson zo'n klein rolletje had. Maar ja... Schrikeffecten waren okee, voor de rest een beetje parra allemaal. Goed geheel. Een 3,5!
treffer
Jammer, ik had er meer van verwacht, Samuel Jackson speelt haast geen rol in deze film, maar wordt wel groot aangekondigd. De film is een wirwar aan fragmenten. Er zijn betere Stephen King films uitgebracht. Een 2.5
pimke
Sterk begin..., vooral eerste 30 a 45 minuten.De opbouw van het verhaal is goed en Cusack speelt ook erg goed. Ook het stuk waarin hij vaker wordt gewaarschuwd over de kamer laten je erg graag willen dat hij de kamer binnengaat. Dat doen hij dan ook en het begin is best aardig. Daarna worden de zogenaamde schrikmomenten en enge stukjes in de film wel wat langdradig. Ook het stukje waar het lijkt alsof hij uit de kamer is vond ik geen toegevoegde waarde hebben.En dan maar niet te spreken over het einde. Ik het zeker verwacht dat hij er uit zou komen en dan zijn boek ging schrijven en dat het een bestseller werd, maar in plaats daarvan verbrand hij de hele boel maar inclusief zichzelf.
Nee, kort samengevat: sterk begin, redelijk middenstuk, zwak einde. toch 3 sterren.
mayco
klopt het dat er 2 versies zijn met een verschillend einde...In de ene loopt het beter af als in de andere...ik zal niet in details treden voor degen die hem nog moeten zien
Lilyroos
Gisteren gaan kijken. Door het filmfestival in Gent was er een beperkt programma en hebben we dus gekozen voor Samuel L. Jackson en John Cusack. Teleurstellend dat Samuel een kleine rol had. Het mysterie rond de kamer werd in het begin goed weergegeven door de foto's van de vorige slachtoffers, maar als hij dan effectief in de kamer is, stapelen de geesten-clichés en de voorspelbare schrikmomenten zich op en moet je het eigenlijk alleen hebben van special effects, die dan ook naar mijn menig niet echt nodig waren. Ze konden de sfeer van de kamer op een andere manier weergeven. Het einde is wat snel in elkaar gezet. Had ook graag wat meer personages gezien. Ik geef 2*
dragje
Een aaneenschakeling van voorspelbare clichés.
Het gevecht om de laatste olijf betrof het spannendste gedeelte van de filmavond toen ik samen met mijn vriendin besloot om 1408 eens te gaan bekijken.
Het genre van deze "komedie" betreft: Horror/Thriller maar daar heb ik niets van gemerkt. Immers ontaarde menig "climax" tot irritatie bij mij als toeschouwer. Dit laatste omdat de vermeende "schrik" momenten minutenlang voor aanvang werden aangekondigd.
Zelfs al zou 1408 met een satirisch knipoog lonken om opgenomen te worden tot het genre "cult"-films zal het niet kunnen ontsnappen aan het stigma die het krijgt opgespeld, die van een wanproduct.
Elk eufemistische omschrijving doet mijns inziens onrecht aan deze productie waarbij overduidelijk gekozen is voor de gemakkelijkste weg.
De Hollywood methodiek, die veelal bestaat uit het contracteren van een tweetal bekende acteurs/actrices gecombineerd met een voorspelbaar scenario, is al vaker beproefd maar zelden met als resultaat dat het een origineel en spannende film opleverde.
Deze film onderstreept die conclusie meer dan 1408 keer.
Phil1972
Ieder zijn persoonlijke smaak, en een meesterwerk is het zeker niet, maar deze film verdient zeker zo'n lage score van 0,5 niet.
Hoeveel sterren geef jij "supersonic man" of "the crippled masters" dan?
dragje
Een meesterwerk is het zeker niet, maar deze film verdient zeker geen 0,5 sterren.
Ik vind van wel. Ik vond serieus geen enkel aspect van deze film, muziek, acteer prestaties, camerawerk, de special effecten voldoende. Integendeel zelfs. Ik heb me serieus lopen irriteren aan de uitermate voorspelbare clichés, het slecht geschreven scenario en de alom gerenommeerde acteurs die totaal niet weten te overtuigen.
Inderdaad, dit laatste is subjectief maar ook mijn mening.
Niet gezien. Ik kan hier dus niets over zeggen.
wim-film
het is geen super spannende thriller maar wel goed gedaan, je valt er niet bij in slaap that's it.
otherfool
Zwakke film die leunt op schrikmomenten in plaats van een redelijk verhaal. Het hoe en waarom van de kamer en Cusack's ontberingen zijn een opeenstapeling van cliche's en de ontsnapping uit zijn persoonlijke hel is een pijnlijk geval van gebrek aan inspiratie. Jackson heeft weinig te doen en Cusack zelf weet, overigens zonder echt te irriteren, ook deze film niet naar een hoger plan te tillen. Dertien in een dozijn niemendalletje waar het allicht veel meer had kunnen zijn.
1,5*.
Lili*
Ja amaai wat voor een film !
k ben zelfs weggegaan zonder naar het einde te zien.
Boooorrring tot en met ! Te cliché !
theresia
ik vond hem echt werkelijk saaaaai. het gaat nergens over.. ok het is wel goed gedaan met zo weinig acteurs.. maar toch vind ik hem niks....
dulcinea
Wat een slechte reacties hier! Toch wel onterecht vind ik, kijk het is een Stephen King verhaal, dat weet je al op voorhand dat er niet al teveel 'waarom' zal inkomen, vreemde dingen gebeuren gewoon.
Ik vind de spanning enorm goed opgebouwd, acteerwerk heel overtuigend (ok niet Jackson z'n allerbeste rol maar hij komt ook niet genoeg aan bod om daar echt over te oordelen vind ik)
En het verhaal blijft verrassen tot op het einde, dat ik niet teleurstellend vond zoals in vele King verhalen.
Voor mij een dikke 4*, originele beklijvende thriller
tomthumb
Intrigerend gegeven zo'n hotelkamer, maar mij is nog niet duidelijk waarom die kamer zo evil is. Helaas ontspoort het verhaal later volkomen en heeft het meer weg van een matig familiedrama. Niettemin enkele leuke scenes voor liefhebbers van gegriezel.

Mysterieuze horrorfilm '1408' met John Cusack zie je alleen op Videoland: 'Zoveel onverwachts'

Mysterieuze horrorfilm '1408' met Samuel L. Jackson verdwijnt binnenkort van Netflix

Isolatie: deze topfilms spelen zich voornamelijk af in één en dezelfde ruimte

Saw
Thriller / Horror, 2004