Genre: Horror / Mystery
Speelduur: 104 minuten / 112 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Mikael Håfström
Met onder meer: John Cusack, Samuel L. Jackson en Mary McCormack
Releasedatum: 30 augustus 2007
Bekijk via Videoland
Plot 1408
"The Dolphin Hotel invites you to stay in any of its stunning rooms. Except one."
Mike Enslin is een niet al te succesvolle schrijver van boeken over bovennatuurlijke fenomenen. Als research voor zijn nieuwe boek gaat hij op zoek naar de beruchte kamer 1408 in een New Yorks hotel. Vastbesloten te bewijzen dat de verhalen rondom de kamer een mythe zijn, schrijft hij zich in als gast, ondanks waarschuwingen van Mr. Olin, de hotel-eigenaar.
Mike Enslin
Clay
Mr. Innkeeper
Mrs. Innkeeper
mzara
Het begin leek veelbelovend, maar na toch wel enkele spannende scenes die me deden huiveren vond ik er echt niets meer aan. Het werd gewoon 'teveel van het goede', zo ongelooflijk overdreven, dat ik echt zat te wachten tot wanneer er eindelijk een einde aan deze fantasiewereld kwam.
ScudRocket
Een leuke horrorfilm. Mensen klagen over de originaliteit. Ik vind het een 3,5 waard.
Ik vond het een super goede film, erg spannend ook.
Van mij krijgt hij een *3.5
Timecop
Geen hoogvlieger, maar kijkt wel lekker weg. Als dit soort films je smaak is, dan is 'secret window' wel 10x beter. Dus goed vrijdagavond filmpje, maar daarna kan je 'm rustig vergeten. Toch nog een 3,0.
Antonio19
een leuke horror, met een paar goeie schrik momenten, hebt echt tot het puntje van me stoel gezeten voor deze film, een toppertje
DeeZLe
ik heb deze film in de bios gezien, maar de eerste drie kwartier was er niks te schrikken. Ondaks alles is het een gewone horror, met hier en daar een schrikmomentje. En omdat ik horrorfilms niet meer geef als een 2.5 krijgt deze film dat ook.
thoentje
Goede film , ben een paar keer verschoten en heb me geen seconde verveeld! 3.5*
wietse67
Eerste dik uur vond ik de film goed, toen zakte hij wat weg,en het laatste stuk was weer goed.
Soms een beetje vaag maar een goede opbouw maakt weer veel goed.
Ik geef 3*
Kisje
Ik vond het een geweldige film.
Zeker géén slechte, verrassend einde toch wel, ook niet echt een enge film, maar dat hoeft dan ook niet.
Ben ook van plan het boek een keertje te lezen.
Kevin.92
Goed verhaal, goed gespeeld.. maar volgens mij miste ik toch iets?
***½
Dead01
- 1977 stemmen
Vond dit een zeer goede film en vooral veel geschrokken in deze film.
Normaal schrik ik niet zoveel maar bij deze wel.
Goed verhaal en goed geacteerd.
4 sterren.
Fargo78
Jammer van de kleine rol voor Samuel. Zijn inbreng viel nagenoeg te verwaarlozen. Het verhaal is ook nog eens flinterdun en het (open) einde was ook onbevredigend.
Pluspunt aan de film was dat hij op sommige momenten echt erg spannend was. Veel schrikmomenten, zelfs een enkel 'eng' moment, en dat heb ik toch niet gauw.
Desondanks heel mager, met moeite drie sterren...
DevendraBan
Ach, gewoon een typisch vrijdagavond-filmpje. Je moet geen spectaculaire dingen verwachten, zeker niet bij het horror-/thriller-genre. En met die verwachting ben ik dan ook de bioscoopzaal ingestapt.
Wat ik zag heeft me kunnen toch wel bekoren. Een slechtgecaste John Cusack, een rolletje voor L. Jackson om toch wat aan publiektrekkerij te doen en een typisch horrorverhaaltje van Stephen King. Toch was het bij vlagen spannend (maar niet op een goed uitgewerkte manier), zat het visueel goed in elkaar en een twistje aan het einde is altijd fijn. Minpuntje is wel dat de film iets te lang aansleepte.
Colombo
1 week geleden gezien, begon goed.. maar later... ehmm raar,vreemd..3*
raza1
Wat een ongelooflijke tegenvaller was dit. Begon idd best goed en voordat je het wist was er al weer een uur voorbij, maar daarna was het voor mij allemaal niet meer te pruimen. Cusack begon al bij het minste wat er gebeurde paranoia te worden. 1,5*
akka
echt een heel vaag verhaal het begin was echt helemaal niks aan ook heel veel onlogische dingen en zo Geesten/spoken zoeken enzo alleen eenmaal in de kamer werd het verhaal steeds beter en beter alleen toen je dacht dat het spectaculaire einde kwam zakte het weer helemaal in.
Goed
-SPANNING grootte spanning echt een horrorfilm
-ACTEERWERK was echt super
Minder
-Verhaal sloeg echt nergens op
-begin en eind middenstuk was wel goed
daarom toch nog een
3.0
Git
Maar wat we nou niet weten... Waarom is die kamer zo evil?
Verder vond ik de film tegenvallen. Erg vreemd verhaal.
*2,5
anne J
Ik dacht vantevoren dat het wel een spannende horrorfilm zou worden met een kamer die terug aanvalt weet je wel, zowel psychisch als fysisch. Maar het was niet echt horror en eng.
Maar op sommige momenten was het 'de kamer valt terug aan' wel leuk gedaan, toen bv het uur weer opnieuw begon. Ook was het wel relaxed toen hij de kamer in de hens zette en zelf rustig een sigaretje erbij ging roken of dat hij uit het raam klom naar het volgende raam, maar er waren helemaal geen ramen meer!
Toch viel hij me wel tegen.
rremmers
Wist niet wat ik er van moest verwachten maar het bleek uiteindelijk toch wel een goeie film te zijn. Genoeg schrikmomenten en een prima verhaal. Geen echte horror.
dewulfda
ik deel volledig deze mening
Max en Joep
gisteren gezien.
leuk.
had meer in gezeten maar toch nog steeds leuk.
hij begint inderdaad zeer veel belovend, zeer stemmig, zeer sfeervol.
vanaf het moment dat het dan ook echt los gaat, wordt het allemaal wel wat overdreven.
subtieler was hier denk ik enger geweest.
maar al met al heel vermakelijk hoor.
een rasechte echte 7.
Niet slecht, zeker ook geen hoogvlieger.
3,5 ster dus.
PS best wel een toffe acteur eigenlijk, die John Cusack.
muss1905
Ik vond het een goeie film, goed geacteerd het verhaal was apart , maar zeker niet slecht geef de film een 3,5
simpelekees
Leuk verhaal. Goeie acteurs en dat doet het toch altijd goed. Doet het geloofrwaardig overkomen.
Leuk einde, toepasselijk.
Film die ik leuk vind omdat het gewoon een goed verhaal heeft dat goed uitgebeeld word.
Hoe de oplossing zo simpel kan zijn is weer een minpunt maar het is zeker leuk om te zien.
RodneyS
Ik wou deze film heel graag zien. Uiteindelijk viel hij me een beetje tegen. Beetje overdreven allemaal. Het is echter wel een heel spannende film en heb echt hele tijd op het puntje van mijn stoel gezeten.
Ramie
Ik heb hier eigenlijk niets goeds over te zeggen, wel een paar steekwoorden:
-irritant
-langdradig
-waardeloos verhaal
-niet spannend
-geen enkele band met Cusack
-clichematig
-enzovoort
Een van de slechtste films die ik ooit gezien heb. 0,5 dus....
Je smaak kan verschillen maar om deze prent slecht te noemen...

Mysterieuze horrorfilm '1408' met John Cusack zie je alleen op Videoland: 'Zoveel onverwachts'

Mysterieuze horrorfilm '1408' met Samuel L. Jackson verdwijnt binnenkort van Netflix

Isolatie: deze topfilms spelen zich voornamelijk af in één en dezelfde ruimte

Saw
Thriller / Horror, 2004