Genre: Horror / Mystery
Speelduur: 104 minuten / 112 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Mikael Håfström
Met onder meer: John Cusack, Samuel L. Jackson en Mary McCormack
Releasedatum: 30 augustus 2007
Bekijk via Videoland
Plot 1408
"The Dolphin Hotel invites you to stay in any of its stunning rooms. Except one."
Mike Enslin is een niet al te succesvolle schrijver van boeken over bovennatuurlijke fenomenen. Als research voor zijn nieuwe boek gaat hij op zoek naar de beruchte kamer 1408 in een New Yorks hotel. Vastbesloten te bewijzen dat de verhalen rondom de kamer een mythe zijn, schrijft hij zich in als gast, ondanks waarschuwingen van Mr. Olin, de hotel-eigenaar.
Mike Enslin
Clay
Mr. Innkeeper
Mrs. Innkeeper
Inland Rabbit
Na veel mensen te hebben gehoord die dit toch maar overdreven vonden en niet eng, heb ik m nog maar es bekeken. Als Cusack niet zo gejaagd acteert zou de helft in het water vallen, want wat eng zou moeten zijn is het niet en de effecten worden steeds meer overdreven naar het eind toe. Leuke film, maar meer dus niet. 3*
Sproedie
Het blijkt maar weer dat de gemiddelde kijker gauw tevreden is aangezien de reacties hier , maar de echte filmliefhebber kan hier geen lol aan beleven. Zoals ik al eerder heb aangegeven vind ik deze film tegenvallen.
Ik snap het niet precies. Je bent dus een film liefhebber als je veel films afzeikt ofzo? en als je je prima vermaakt met een standaard film dan ben je geen liefhebben. Hmmm een filmliefhebber is in mijn ogen iemand die met plezier films kijkt en niet iemand die blij is als die 1x in de maand eindelijk een keer een goede film heeft gezien.
errr
Zo eindelijk is iemand die het snapt! Nice Sproedie
gerwinmaster
zeker niet de beste horror die ik gezien heb. niet veel over te zeggen verder, maar het verhaal kon beter 2,5*
Martijnnn
Goed gezegd en het s dan toch een troost dat jezelf veel meer van films in het algemeen kunt genieten dan zulke personen die juist die ene perfecte film zoeken?

Vond deze best goed, met een erg gave wending De hele zaal die zoiets had van oh nee dit is het allergrootste kuteinde ooit toen hij wakker werd na het surfen. Het was overduidelijk te horen. Gelukkig kwam er bouwvakkers.
Snap echter niet waarom Samuel Jackson op de poster staat, zal wel een lokkertje zijn, ze hadden beter die tape recorder er op kunnen zetten, die had immers een grotere rol.
SSS
Wat een vage film.... er zit wel een goede sfeer in... maar het gaat echt nergens over... want wat is nou eigenlijk de clue van het verhaal??
De clue was dat je naar Samuel L. Jackson moet luisteren en dus niet zo eigenwijs moet zijn.
kimmieyy
Ik heb de film gisteravond in de bioscoop gezien, ik vond hem wel vet!
En die schrikmomenten die waren zo goed uitgewerkt, ik ben nog nooit zo vaak geschroken in een film, vooral daardoor vond ik de film zo goed.
*4,5
robbin15
Ik heb hem gekeken maar ik vond de film niks aan het is steeds hetzelfede verhaal en weinig afwisseling, ik beoordeel deze film met een 2 ( voor de moeite )
sangha
Goede film, met veel schrikmomenten die zo ongeveer allemaal aansloegen bij mij.
Het verhaal zelf stelde niet bar veel voor, nogal standaard. Ondanks dat sloeg de film toch aan bij mij. Het middenstuk was erg goed en spannend. Maar het einde vond ik toch wel tegenvallen, ik had op iets anders gehoopt.
alcapachino
erg goede film
ik vond het verhaal erg aanspreken en vond dit totaal geen standard horror /triller
dit komt omdat ik de spanningsopbouw en scenes erg goed gefimt vond en dat deze film me af en toe het kippenvel bezorgde
cusak acteerd redelijk geod wel vind ik het raar dat hij zo snel bang werd terwijl hij tog al veel vaker in aanraking was gekomen met spooky stuff ?
De sneeuw en scheiden van de hotelroom was alleen een beetje te overdreven vond ik zelf maar voor de rest een geweldige film met originele schrikmomenten die er zeker wel meer dan 2 bij mij waren .
een beetje jammer van de schaduw rol van jackson maar verder gewoon lekker je surrouns sound aan en gordijnen dicht en starten maar
-P-
Die stelling van jou slaat als koeienstront op een dakgoot natuurlijk he, ik zeg alleen dat mensen zoals jij erg gauw tevrede zijn, dat is leuk voor jou en mensen zoals jij. Ik kijk heel veel films en deze voegt niets toe. Hij is mij tegengevallen aangezien ik heel veel films in dit genre bekijk. Als je van horror / thriller hou kan je thuis komen van een koude kermis met 1408 thats all.
metaledje
Noem mij eens 3 films in het genre horror/thriller in de laatste 5 jaar die overdonderend verassend zijn dan? ik ben ze niet tegen gekomen hoor...Dat tijdperk zijn we allang voorbij
Mescaline
Leuk horror filmpje met een best boeiend verhaal.
Jammer dat de film niet echt eng gemaakt was daar in tegen wel des te vreemder.
3,5 sterren omdat ik me vermaakt heb en ik hetgeen slechte film vond.
ramon74
Jackson is een 10 minuten te zien in de hele film. Superslechte film. Voor mensen die in 'geesten' kunnen geloven zal het een 5* film zijn. Slaapverwekkend saai. 1*
Tup&Joep
Aardige verfilming van een kort verhaal van Stephen King. Ik was toch wel verrast over de plotwending halverwege en het einde viel me ook helemaal niet tegen. Kortom graag gezien.
ewalk
Waren er geesten dan?
-P-
De betere geesten films van de laatste tijd vind ik toch wel:
* What lies beneath
* White noise 1
* Stir of Echoes
* The blair witch project
Ok sommige zijn iets ouder dan 5 jaar maar springen toch iets boven de gemiddelde geesten fllm uit vind ik maar goed het is allemaal persoonlijk.
Over smaak valt niet te twisten.
Djarno1998
Hallo filmfans
Eindelijk weer een Stephen King film.
En een goede ook, je moet hem wel 2 keer kijken zoveel
wordt er met je gespeeld om de film goed te begrijpen.
Maar ja dat is Stephen King.
Voor mij krijgt die een 4
Shampoo
Erg matige film en het gemiddelde dat de film nu behaald zal alleen maar verder dalen. Niet spannend, vergezocht, matig geacteerd, oninteressant dramalijntje wordt erbij gesleept en zo kan ik nog wel even doorgaan. 1,5 ster.
media monkey
hoi
ik heb hem dus nog niet gezien dus als ik de mailtjes zo lees
ga ik hem zeker kijken deze film lijkt mij hartstikke spannend
thomzi50
- 1991 berichten
Begint sfeervol, mysterieus en niet onaardig. Na een tijdje wordt alles wat teveel, zoals een spreker (ik geloof dutchtuga) eerder postte "more is less". Erg slecht einde, matig verhaal, degelijk en sfeervol begin en het verveelt gelukkig niet snel. Kleine 2,5*
alcapachino
heb mijn stem toch verhoogt naar een 5
ik vind dat er tog veel negativiteid is over deze film wat ik een beetje onterecht vind want hij is tog zeer amusant en sterk gespeeld
een goed begin en zeker een spooky sfeer die je de hele film omarmd en in je stoel laat zitten
enig minpunt is dat er in het midden van de film sneeuw komt en het allemaal een beetje opgeblazen gaat uitzien maja voor de rest een toppertje
bakkertje
beetje een vaage film,en sam heeft maar een bijrol.
de special effects zijn een beetje slap.
leuke dvd film
keihardekip
Jammer. Had op z'n minst wel een beetje een spannende film verwacht. Maar de spanning was er gewoon niét. Cusack weet de film nog wat fleur mee te geven. *2
Riddick
Vond het een goede thriller.. Erg vermakkelijk, met mooie momenten. Kon om sommige momenten ook best wel lachen. Vraag me nou af of S.Jackson nou de duivel was?.. Aangezien het geen hallucinatie was, maar meer een hel evaring. Om dat hij zichzelf als egoist beschouwde, en de kamer zich aanpaste aan dingen die hem het meest pijn deden; ond: zijn dochter en vrouw. Ben erg benieuwd naar de boek.. 4,0*
trillertype
ja had er meer van verwacht,jammer dat samuel,l jackson er geen grote rol in speelt!!de film is leuk om te zien maar ik moest af en toe ook wel lache!ieder zn smaak ik geef niet meer als 1,5
je moet hem zelf gewoon kijken!dit is mijn mening.
trillertype
hoi
ik heb hem dus nog niet gezien dus als ik de mailtjes zo lees
ga ik hem zeker kijken deze film lijkt mij hartstikke spannend
lees dan wel goed de mailtjes
we horen het nog wel
tukkerstein
Prima film. Vooral die wekker was erg leuk. Prima effecten, alhoewel die spoken en geesten die je dan een oogwenk in beeld ziet niet erg geslaagd zijn.Einde had ik iets beter verwacht.
Kevin_1989
Prima film. Geen topfilm, maar leuk om een keer gezien te hebben. Ik had wel verwacht dat Samuel L. Jackson er meer in voorkwam, maar dat vond ik achteraf gezien niet erg. Ik vond John Cusack namelijk misschien wel beter acteren in deze film dan hem, terwijl ik toch zeker wel een fan ben van Jackson!
* * *

Mysterieuze horrorfilm '1408' met John Cusack zie je alleen op Videoland: 'Zoveel onverwachts'

Mysterieuze horrorfilm '1408' met Samuel L. Jackson verdwijnt binnenkort van Netflix

Isolatie: deze topfilms spelen zich voornamelijk af in één en dezelfde ruimte

Saw
Thriller / Horror, 2004