• 9.375.163 stemmen

Geregisseerd door: Barry Levinson

Met onder meer: Kevin Bacon, Robert De Niro en Dustin Hoffman

Releasedatum: 14 november 1996

Plot Sleepers

"When friendship runs deeper than blood"

De New Yorkse volkswijk Hell's Kitchen 1966. De jongeren Shakes, Michael, John en Tommy houden zich bezig met het plegen van kruimeldiefstallen. Maar op een dag doden ze per ongeluk bijna een man. Daar de man niet overlijdt en hij bijkomt van zijn verwondingen in het ziekenhuis komen de jongens er af met een "milde straf". Ze worden opgepakt en komen voor één jaar in een jeugdtehuis terecht. Daar worden ze seksueel en psychologisch mishandeld door enkele bewakers waaronder Sean Nokes. Tien jaar later zien Tommy en John hem terug in een bar en nemen hun wraak. Michael is ondertussen een heel invloedrijke procureur geworden en Shakes een journalist. Ze besluiten John en Tommy te helpen.

Sean Nokes

Ralph Ferguson

Shakes' Father

avatar van Snufkin

Snufkin

Vooral het eerste anderhalf uur is erg sterk, daarna zakt de film naar mijn mening wat in.. 3,5**

avatar van HiLL

HiLL

een van de betere films die ik heb gezien..goed verhaal, goed geacteerd..mooie cast..

ben gek van Kevin Bacon!

enuh.....

HiLL schreef:

ben gek van Kevin Bacon!

toppertje

Ben het helemaal met je eens!!!

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Heb gisteren het boek gekocht

avatar van Ess-86

Ess-86

Ik vond dit een topfilm. Er werdt goed geacteerd en het verhaal is mooi uitgewerkt. 4****

avatar van kelly79

kelly79

hele mooie en aangrijpende film, met een hele sterke cast. met name robert deniro.....

het boek is echter nog mooier een aangrijpender, maar dat komt omdat dit een deel van het levensverhaal is van de schrijver zelf...lorenzo carcaterra.

avatar van jessis

jessis

Hele goede film.

Goed geacteerd,zeker weten een sterke cast.

En Kevin Bacon is zoals altijd top!

avatar van silhoupin

silhoupin

Een mooi drama. mooi verfilmd en zeker en vast zeer sterk gespeeld. een redelijk origineel verhaal met sterke dialogen. zeer emotioneel en dramatisch. de film ging echter iets bergaf na de dood van kevin bacon. niettemin geef ik deze mooie film toch 3,5 sterren.

avatar van 007

Goeie film. Filmisch is hij niet zo speciaal maar ik vond hem wel mooi gemonteerd.

Erg goed geacteerd en ik vind de film nogwel erg origineel.

Maar hij ging dus niet zoals ik gedacht enigsins gehoopt had.

De stukken voor en in het jeugdtehuis vind ik de beste, daarna gaat het inderdaad een beetje bergaf.

3.5 sterren

avatar van silhoupin

silhoupin

vanavond op vt4 om 22u40.

avatar van frodette

frodette

Ik heb hem gezien , niet helemaal ( jammer ) maar k'vond het een mooie film , spijtig da het laat begon .

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Naar het einde toe werd hij toch slechter. Alleen die alcoholistische advocaat was nog de moeite waard

JoeCabot schreef:

Wat vind je er dan zo slecht aan?de rechtzaak is saai ofzo?

Vind dat die goed in elkaar zit eigenlijk en een goed einde

avatar van JoeCabot

JoeCabot

De rechtzaak is nie saai, is gewoon minder aangrijpend dan deel 1...

avatar van Mark86

Mark86

Ik vond dit een teleurstelling. Lang, traag en er werd op De Niro en Hoffman na vrij standaard geacteerd. Ik kon eerst ook totaal niet volgen wie nou wie was toen ze opgegroeid waren, en het begin is een slap aftreksel van Goodfellas.

JoeCabot schreef:

De rechtzaak is nie saai, is gewoon minder aangrijpend dan deel 1...

Vind dat het allemaal goed op elkaar ingaat,en de moeite waad,maarja das mijn idee e:-)

avatar van tevelenco

tevelenco

Goede film.

Met een mooi gefilmd en aangrijpend verhaal , met prima akteerprestaties.

En ondanks dat de film nogal lang duurde wist hij me toch van begin tot eind te boeien.

TOPPIE !!

avatar van girlygirl

girlygirl

dit is echt een film die ik een 5 heb gegeven !!! deze film vond en vind ik zo goed gewoon een echte jankfilm en heel goed gespeeld!!

avatar van Goodfella_90

avatar van gekopcino

gekopcino

PERFECTE FILM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van starbright boy

Er zit trouwens nog een behoorlijk verhaal aan deze film (of eigenlijk vooral aan het boek) vast. Carcaterra (de schrijver) deed het voorkomen alsof dit zijn levensverhaal was. Zowel in het boek als in interviews toen het uitkwam. Onmiddelijk werden archieven ondersteboven gehaald en werd er gezocht naar documenten over de gebeurtenissen of de rechtszaak. Er werd niets gevonden. Sindsdien heeft Carcaterra geweigerd te spreken over de zaak.

Carcaterra schreef bovendien een tweede boek, ook "waar gebeurd" en gebaseerd op zijn eigen leven. Helaas zitten er duidelijke contradicties in de twee boeken, waardoor ze onmogelijk allebei waar kunnen zijn. Het lijkt dus niet meer dan een publiciteitsstunt om het boek te verkopen.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

starbright boy schreef:

Hahahah! Wel lachen toch!

• 1977 stemmen

Heb hem nu her bekeken en zou eigenlijk is graag het boek lezen want volgens mij zou dit verhaal toch kunnen kloppen.Denk niet dat hij dat gaat uit vinden voor een boek te kunnen schrijven e.

IK vind het een prachtige film dat over wraak gaat en word weer gegeven prachtig,en ga mijn stem ook verhogen want deze film verdiend dat eigenlijk.Prachtige acteurs als je jong zijn en ook als ze oud zijn natuurlijk.

5 sterren.

avatar van pietjuh

pietjuh

Wat is dit een topfilm!!!!! Een verhaal wat perfect in elkaar steekt. Het mooie is dat internaat. Geweldige scenes in die kelder helemaal toppie deze.

5* _0_

avatar van Cine_fiel

Cine_fiel

"Sleepers" is een heel goeie film. Het verhaal is aangrijpend. De acteurs (nml Brad Pitt, De Niro,...) kunnen uitstekend acteren. Tot op het einde zit je vastgeplakt aan je stoel. Het is een film die gezien moet worden!!!

als je voor die genre bent natuurlijk!!!

avatar van Kouros

Kouros

De leukste stukje in de film vind ik, dat Sean Nokes de boys from Hell's Kitchen mee naar de basement neemt en dat Michael Sullivan vraagt: What do you want?

Sean Nokes reageert: A Blow Job

avatar van nickdeleuw

nickdeleuw

meelevend, aangrijpend, emotioneel, interessant, tsja, wat zal ik er van zeggen, top-10 voor mij! perfecte film, het einde van de film was ook echt een opluchting!!

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Het eerste gedeelte van de film is meeslepend. Doodzonde dat ze hier '2 films' van hebben gemaakt, want het 2e gedeelte haalt de film naar beneden.

Ik begrijp nog steeds niet hoe de rechter overtuigd kan worden d.m.v. kaartjes van een honkbalwedstrijd waarop de datum staat. Is dit het bewijs dat de verdachte een alibi heeft? Kom op, zeg...

3,5 *, vanwege het eerste gedeelte.

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Het eerste gedeelte deed me denken aan Once upon a time in America. De kinderen spelen ook heel goed. Het tweede deel was ietsje minder, maar toch ook wel heel boeiend.

Kortom, een prima film