Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Barry Levinson
Met onder meer: Kevin Bacon, Robert De Niro en Dustin Hoffman
Releasedatum: 14 november 1996
Plot Sleepers
"When friendship runs deeper than blood"
De New Yorkse volkswijk Hell's Kitchen 1966. De jongeren Shakes, Michael, John en Tommy houden zich bezig met het plegen van kruimeldiefstallen. Maar op een dag doden ze per ongeluk bijna een man. Daar de man niet overlijdt en hij bijkomt van zijn verwondingen in het ziekenhuis komen de jongens er af met een "milde straf". Ze worden opgepakt en komen voor één jaar in een jeugdtehuis terecht. Daar worden ze seksueel en psychologisch mishandeld door enkele bewakers waaronder Sean Nokes. Tien jaar later zien Tommy en John hem terug in een bar en nemen hun wraak. Michael is ondertussen een heel invloedrijke procureur geworden en Shakes een journalist. Ze besluiten John en Tommy te helpen.
Sean Nokes
Ralph Ferguson
Shakes' Father
Fat Mancho
Jordy
Het eerste gedeelte van de film, met de jongens in de inrichting, is erg goed en indrukwekkend. Het tweede deel van de film is, ondanks de geweldige cast, echter erg saai en verpest een hoop. Ik hou het op 3 en een halve ster.
geronimo
- 1955 berichten
Zoals vaker was het boek veel beter en intenser dan de film. Maar toch 3 sterren.
NERD
Het eerste gedeelte was inderdaad beter maar ik vond niet dat het tweede deel alles verpestte. Ik moet echter wel zeggen dat met die cast het beter had gekunt. 3,5 sterren.
Jerome-B
Ik vond de hele film zeker wel goed en zeker nergens saai, de goeie cast maakt hem alleen nog maar beter! 3,5 sterren.
gimli f
Mooie film met een paar sterke rollen. Natuurlijk was het boek beter, maar de film was ook prima...
Brooklyn
Jammer dat er in het tweede deel teveel nadruk wordt gelegd op de rechtzaak. Toch nog wel een goede film, daar niet van. 3,5 sterren
Violet-Oi!
Supergoeie film. Inderdaad 1e deel leuker maar 2e toch wel interessant hoe ze die lui er allemaal bij lappen, op bepaalde manieren, wel slim. Goeie cast zowel voor de jongetjes(brad renfro mijn favoriet) als voor de oudere. Je kunt je er echt boos om maken van de klotelui die hun macht misbruiken gadverdamme!!! geef hem een 4.5
Rascal
Goed verhaal met een megacast. Jammer dat de film op een gegeven moment inzakt en zelfs een beetje saai werd, vond ik.
Dragon
Zeker geen slechte film, maar met zo'n cast zat er toch meer in. Het rechtbankgebeuren vond ik soms onrealistisch, maar het verhaal bleef me boeien tot het einde. 3,5*
Melkor
Dit vind ik echt een aangrijpende film, die goed in beeld gebracht is, ik hou wel van dit soort films. Een aanrader !!
speedy23
Dit verhaal zou waar gebeurd zijn en werd opgetekend door auteur Lorenzo Carcaterra, één van de vier jongens. Het boek bracht meteen controverse wegens het gegeven: seksueel misbruik in de Amerikaanse opvoedingsgestichten. De storm was zelfs nog niet geluwd toen Barry Levinson besloot het verhaal te verfilmen. Hij heeft een indrukwekkende cast bijeen gekregen voor Sleepers. Robert De Niro kruipt voor de derde keer in priesterkleren, na True Confessions en We're No Angels. Dustin Hoffman laat zich van zijn slordigste kant zien als de aan lager wal geraakte advocaat. Kevin Bacon is de geknipte onverlaat en Brad Pitt en Jason Patrick vullen het rijtje bekende namen aan als twee van de vier jongens. Geen van de acteurs spelen echt een hoofdrol, maar ieder op zich komt goed uit de verf. Levinson filmt zoals steeds met stijl: beelden uit het filmisch heden worden afgewisseld met zwartwit-flashbacks. Al is de film niet altijd even evenwichtig, Sleepers bevat zeer veel sterke momenten. Echt een aanrader...
The Flying Duck
gewoon goed, maar niet super. Heb me wel geamuseerd, maar er kwamen toch e paar saaie stukken in zenne!!!
joan
ik vind het een mooie film goed gespeelt alleen wat verwarrend in het begin als ze volwassen zijn een welverdiende 4.5
gandalf
Over het geheel gezien mist de film toch wat vaart, en is het einde wat voorspelbaar en wat snel afgeraffeld. Ik vind m te lang. Maar de achterliggende boodschap is serieus genoeg en de film bied genoeg voor een avondje ontspanning. 3,5 sterren.
bram16
ik vond dit echt een geweldige film, bij momenten raakte hij echt wel een gevoelige snaar. soms waren er inderdaad wat langdradige stukken bij, maar dit breekt de film niet af. 4****
elke14
als je 3/4 van de film hebt gezien mag je dan ook stemmen?
gandalf
als je 3/4 van de film hebt gezien mag je dan ook stemmen?
zucht... natuurlijk niet! Als je niet de moeite kan nemen om een film in zijn geheel te zien, kun je jezelf ook de moeite besparen een cijfer toe te kennen aan deze film. Bovendien is in een film als deze de uitkomst van een rechtzaak heel belangrijk voor de afloop. Nee dus.
elke14
Ik vond het wel een mooie film maar mijn videocassete heeft maar 3/4 opgenomen (hoe dat kon weet ik ook niet)
Badgast
Prima film! Goed acteerwerk en een uitstekend verhaal dat blijft boeien tot het eind ondanks de lengte van de film. De rechtbankscenes zijn ingenieus in elkaar gezet, maar hier en daar hangt het net iets te veel van toevalligheden aan elkaar... 3,5 sterren
dennis1984
Dit is nu een voorbeeld van een film die is ondergewaardeerd. en waarom? een topcast, goed verhaal, goed geacteerd. Moet als het aan mij was in de top 250 zeker staan.
FisherKing
Het zeldzame moment heb ik, dat ik geen waardering aan deze film kan geven. Het is allemaal erg goed gebracht en alle rollen zijn perfect, maar wat doet het me. Erg weinig verder. 2

Netflix-verwijderalarm: de dienst verwijdert 40+ titels, dit zijn de best beoordeelde

Deze goed beoordeelde films verdwijnen vandaag nog van Netflix

Donnie Brasco
Misdaad / Drama, 1997