AVPR: Aliens vs Predator - Requiem (2007)
Genre: Horror / Sciencefiction
Speelduur: 94 minuten / 102 minuten (unrated versie)
Alternatieve titels: Aliens vs. Predator 2 / AvP2 / AvPR / Alien vs Predator - Requiem
Geregisseerd door: Colin Strause en Greg Strause
Met onder meer: John Ortiz, Steven Pasquale en Johnny Lewis
Releasedatum: 17 januari 2008
Plot AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
"In space, no one can hear you scream. On Earth, it won't matter."
De strijd tussen de Alien en de Predator gaat verder. Dit keer vechten de twee monsters van een andere planeet het gevecht onverwacht uit in Colorado. De inwoners van de stad moeten zich vervolgens wapenen tegen dit geweld en tegelijkertijd ook proberen voor eens en voor altijd een einde aan het terreur van de buitenaardse wezens te maken.
Dallas Howard
Col. Stevens
Dale
Alien
Killer-Instinct
Matig,erg matig,zeker als je bedenkt dat de makers DE 2 klassieke film-monsters tot hun beschikking hebben,apart goed voor heerlijke films,samen is dat niet mogelijk blijkbaar want ook dit 2e deel is weer een flinke teleurstelling.
Te donker is vaak gezegt,maar het is wel zo.
En dan zegt de persoon boven me dat het logisch is,omdat het zich afspeelt in riolen en de verlichting uitgevallen is,en dat het dan realistischer is klopt wel,maar dan hadden de makers maar een verhaal moeten maken dat zich niet afspeelt in riolen en zonder verlichting want de kijker wil toch zien wat er gebeurt lijkt me.
De karakters waren wel erg matig hoor.
Lekker zinloos dom ding heeft natuurlijk een lullig ex-vriendje,en valt op de nerd,die weer een broer heeft met een strafblad(had echt nut in het verhaal)en een dame die de band met d'r dochter moet herstellen,bla bla,geen enkel karakter komt goed uit de verf,en vergeleken met deze film zijn de karakters in Predators legendarisch.(vind sowieso de karakters in die film al leuk)
Film begint goed met de beste scene van de film,een kind die er een keer aangaat,dan denk je gelijk,Hee,dit gaat los
Helaas werd het alleen maar slechter.
Ik vond het nergens super slecht ofzo,nergens lachwekkend slecht,maar viel me op dat het me gewoon ging vervelen.
Ik greep naar me laptop,en dan toch maar verder kijken,of ging in de tv-gids lezen terwijl de film bezig was,het werd gewoon echt saai.
Komt vooral omdat de spanning totaal ontbreekt.
De karakters zijn niet boeiend genoeg en leef niet met ze mee en duurt ook lang voordat ze uberhaubt in gevaar komen.
We volgen vooral de Predator.Waar die in zijn eigen films op de achtergrond gehouden wordt volgen we hem hier bij elke stap die hij maakt,en is hij een soort van anti-held van het verhaal,hoewel die me sympathie nooit gehad heeft.
En de Aliens gaan er veel te makkelijk aan,lijken wel de badguys uit de film Commando met Arnie,ze zijn er alleen om als schietschijven te dienen.
Het verhaal is te beroerd voor woorden,plotlijnen worden niet uitgewerkt en eigenlijk gaat de hele stad naar de klote omdat die Predator op die Predalien jaagt,that's the whole story,had dan wat tijd gestoken in een lamp op de set en goede karakters.
Ook de gore vond ik niet zo bijzonders,waar de Alien die uit de buik komt in de originele Alien een scene is waar je met open ogen naar kijkt ga ik hier er eerder bij gapen.
En de Predator gebruikt z'n wapen om hoofden eraf te schieten in 1 schot,tja leuk gedaan met de computer,not.
Positief punt van deze film is dat de Aliens en Predator er gewoon heel goed uitzien.
Dat neem je voor lief,maar als je Starship Troopers 3 ziet kunnen ze niet eens de Bugs er goed laten uitzien,en hier zien de klassieke monsters er gewoon top uit.
Behalve dat is het gewoon heel moeilijk positief te zijn over deze film.
Ik ga er geen 0,5 voor geven want er zijn veel slechtere films en het is ook niet zo dat het baggerslecht is,maar het is ook niet goed.
En wat een lomp stom einde,slaat nergens op,tenzij er een deel 3 aankomt,laten we hopen van niet.
Pete_033
Ik vond het einde niet eens zo heel verkeerd. Lekker mysterieus. En een deel drie mag er van mij wel komen maar dan wel wat beter verhaal en acteurs.
en oh ja meer licht:D
Corcicus
En een deel drie mag er van mij wel komen:D
Een smakeloze grap, hoop ik.
Pete_033
Haha nee want ik denk nog steeds dat er wel wat moois is te maken van het alien vs predator concept. Requim was al een stuk beter dan het eerste deel dus kan een deel 3 met de juiste mensen nog beter worden.
Killer-Instinct
Ik zie het anders.
Na het HELE matige deel 1 hebben ze met deel 2 nog een slechter deel afgeleverd dus laat deel 3 maar zitten.
eltorro
Vond deel 1 eigenlijk nog wel leuk
en dit deel weer een stap achteruit.
Pete_033
Deel 1 was echt bagger. Slechter dan slecht. De predators waren in deel 1 veel te veel gepimpt. Geen spanning. De belachelijke scene met de vrouw en de predator enz
Het enige wat beter was in deel 1 was dat alles goed te zien is:D
Deel 1 is ook nog eens gemaakt door een van de slechtste regisseurs die er op dit moment is. De man kan alleen mooie plaatjes schieten maar geen verhaal.
Requim is een aantal stappen beter dan het eerste deel. Deze film is 'brutter' dan deel 1 en de predator ziet er beter uit. Veel actie en meer gore.
AC1
Ja, het is allemaal slecht maar die "mooie plaatjes" in de piramide zorgen ervoor dat de eerste film nog verdraaglijk is.
snake shit
Was echt niet goed naar mijn gedacht.Dus de moeite niet waard om te kopen.
Pete_033
Was echt niet goed naar mijn gedacht.Dus de moeite niet waard om te kopen.
dat klopt maar toch wel een verbetering ten opzichte van het eerste deel?
Thorak
dat klopt maar toch wel een verbetering ten opzichte van het eerste deel?

Dit deel slaat echt totaal nergens op en hierbij bergeleken is AvP bijna een meesterwerk...
Pete_033

Dit deel vind ik inderdaad beter dan het eerste deel. Het eerste deel is soft en is gemaakt door een van de slechtste regisseurs van dit moment. Een regisseur die alleen mooie plaatjes kan schieten maar een verhaal en spanningopbouw totaal niet! De predators zagen er in het eerste deel ook veel te gepimpt uit. Een predator die samenwerkt met een mens dat kan toch niet! Belachelijk gewoon.
Het zijn monsters maar in het eerste deel zijn ze poeslief, duidelijk een film gemaakt voor het hele gezin.
Requim is een donkerdere (soms te donker) film, ook van toon. De monsters zijn hier ook monsters. De predator ziet er in dit deel ook beter uit. De film is grof. Vol goor. Ranzig op sommige momenten. De mensen zijn niet veilig voor de Aliens en de Predator en zo hoort het.
Als je het allemaal heel rationeel bekijkt zijn het natuurlijk allebei slechte films maar als ik moet kiezen tussen de 2 dan kies ik voor Requim!
Thorak

Pete_033

Dit is ook zo bij de nieuwe Resident Evil als ik de recensies lees. Heb de film zelf niet gezien en ben dat ook niet van plan.
Het zijn jagers en voor de mensheid ook monsters from space
Je bedoelt hier zeker de PredAlien?
Ja zou je denken?
Zou niet weten wat je anders bedoelt dan de PredAlien of weet je niet hoe de Predator eruit ziet. De Predator in Requim zag bijna uit zoals in de Predator en Predator 2 film. in AVP zagen ze er naar mijn mening te gepimpt uit.
ghostman
Het enige wat beter was in deel 1 was dat alles goed te zien is:D
ExXxtreme
Dit is dus 1 van de films waarbij het geen barst uitmaakt of je hem nu in full HD ziet of niet.... uiteindelijk heb je toch nog altijd niets gezien. Ik vind deel 1 dus ook beter.. hoe kan je deze nu enger vinden als je helemaal niets van de actie ziet. Bij deel 1 vind ik de actie zelf ook beter, daar had je nog wat close combat met stoere messen enzo. Bij deze is het eigenlijk vooral van op afstand wat knallen (de preditor lijkt hier ook maar vrij dom eigenlijk, hij probeerd verschillende keren een alien neer te schieten terwijl er andere stuff in de weg staat). Ik moet idd ook wel zeggen dat die meid die in de eerste film ging samenwerken met de preditor ongeloofwaardig is. Maar bij deze film heb je dan weer de hele voorplantingsscene in het ziekenhuis die ongeloofwaardig is.
Pete_033
Soms is het enger om te weten dat er iets gruwelijks gebeurt dan dat je het echt ziet. Kijk naar de martelscenes in Hostel, je ziet alles maar alles is overduidelijk nep dat het lachwekend wordt ipv eng. De actie in de eerste avp is kinderachtig en haalt het niveau van power rangers. Dit deel is bruter en goorder zoals het hoort bij een film met monster erin. De voorplantingsscene is hier een goed voorbeeld van.
Pete_033
De Predators zijn wel degelijk monsters en ze kunnen ook nog eens goed jagen al is dat niet te merken in de avp-films en Predators.
Stu-Pot
Je kunt zeggen van AVP wat je wil maar die film neemt zichzelf niet al te serieus. Dat zorgt toch nog voor een leuke kijkervaring. Requiem daarentegen is een waar gedrocht. Het is bruter inderdaad, maar dat zorgt niet voor extra spanning of sfeer. Ook heeft Requiem één van de grootste fouten (in mijn opzicht dan) van de filmgeschiedenis gemaakt. Hoe durven ze de planeet waar de Predator vandaan komt te tonen. De eerste keer ik dit zag heb ik het hoesje van mijn dvd verrot geschopt. AVP is nog een vermakelijk Actie/Science-Fiction filmpje, hier worden er allerlei genres in vermengd met als grote dooddoener die Teenage crap. Buiten één aardige kill heeft deze film niets om het lijf, zelfs qua special effects valt het serieus tegen. Verhaal was er in het eerste deel ook nauwelijks te bespeuren, hier idem dito. Alleen is het hier nog slechter uitgewerkt. Wat mensen in zo'n walgelijk stukje cinema kunnen zien snap ik niet, wil ik ook niet snappen. Maar dit beter noemen dan zijn voorganger gaat me het petje te boven.
Pete_033
Het is zeker ook niet goed maar de makers van deze film probeerden tenminste een film te maken iets wat je niet kunt zeggen van het eerste deel maar dat lag vooral aan de regisseur.
Stu-Pot
Probeerden een film te maken? De makers hebben alleen maar gepoogt een bruut filmpje te maken d.m.v. brute scenes erin te stoppen. Verhaal, degelijke acteerprestaties, goede (en niet geripte) soundtrack, mooie plaatjes, degelijke special effects,.. zijn hier nergens te bespeuren. Alleen wat hersenloos geknal met een paar aliens en 1 Predator is wat ons voorgeschoteld word. Nergens een vleugje originaliteit wat AVP wel nog had. Al was het ook daar heel ver te zoeken.
Pete_033
Wat is er origineel aan de eerste
Bruens
hem m uitgezet vond het te saai, kan aan mij liggen natuurlijk. Geloof best dar er mensen zijn die dit wel een leuke film vonden
Pete_033
Dan krijg je vanavond een herkansing
dominion
Veel beter dan de eerste Aliens vs. Predator.
Hier gaan ze ook een beetje de Horror kant op en dat vond ik wel leuk.
Hij was heel erg spannend en halverwege kreeg je ook nog heel veel gore.
Dat stukjein die ziekenhuis dat die zwangere vrouw allemaal van de aliens in haar buik heeftvond ik wel een beetje smerig.
Vond het ook leuker dat het in de stad afspeelt in plaats van de sneeuw.
Alleen zaten er heel veel onbekende en simpele acteurs in.
Maar toch veel beter dan het eerste deel.
4,0

The Damned United
Drama / Sport, 2009

Sinners
Drama / Horror, 2025
predatorcoloradonational guardhybridbuitenaards wezenmorgueschepselalien possessiontriangleinfestation xenomorphalien anthology