• 9.379.535 stemmen

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem (2007)

Horror / Sciencefiction | 94 minuten / 102 minuten (unrated versie)

Genre: Horror / Sciencefiction

Speelduur: 94 minuten / 102 minuten (unrated versie)

Alternatieve titels: Aliens vs. Predator 2 / AvP2 / AvPR / Alien vs Predator - Requiem

Geregisseerd door: Colin Strause en Greg Strause

Met onder meer: John Ortiz, Steven Pasquale en Johnny Lewis

Releasedatum: 17 januari 2008

Plot AVPR: Aliens vs Predator - Requiem

"In space, no one can hear you scream. On Earth, it won't matter."

De strijd tussen de Alien en de Predator gaat verder. Dit keer vechten de twee monsters van een andere planeet het gevecht onverwacht uit in Colorado. De inwoners van de stad moeten zich vervolgens wapenen tegen dit geweld en tegelijkertijd ook proberen voor eens en voor altijd een einde aan het terreur van de buitenaardse wezens te maken.

avatar van james_cameron

Zeer vermakelijk vervolg, qua verhaal direct volgend op het eerste deel. Het script wordt bevolkt door weinig interessante, bordkartonnen personages, maar daar komen we als kijker toch niet voor. De special effects zijn dik in orde, er is heel veel aktie en het script is lekker naar en meedogenloos. Net zo genietbaar als het eerste deel, wat mij betreft. Niet zo goed als de Alien- en de Predator-films, maar als rip-off franchise hadden we het veel slechter kunnen treffen.

avatar van Gamer2575

Gamer2575

1* voor de soms mooie HUD van de Predator.

avatar van BS

BS

best oke, maar je moet d'r ff op wachten.

Het lijkt wel of ze het geld pas halverwege de film kregen. Het ruime eerste gedeelte gaat echt nergens over en komt ontzetten B-filmig over. Net voordat je het op gaat geven komt er ineens vaart in de film en beginnen de dooie te vallen.

"Of dat te laat is is smaak afhankerlijk" zou ik graag willen zeggen. Ik zat er wel op te wachten dus heb me nog wel kunnen vermaken maar het doet soms een beetje voelen als een laatkomertje.

In vergelijking met deel 1 is dit toch een stuk minder. Gelukig zitten er wel een aantal leuke dingen in die wel het kijken waard zijn en dat helpt !

Laten we hopen dat het b-film-gevoel de bedoeling was, want dan is het goed gelukt. Voor mij had het niet gehoeven. Al met al maakt de 2de helft een hoop goed en het is natuurlijk wel lekker om de 2 monsters weer head-to-head te zien

Toch ga ik deze een 2,5* geven. Om bovenstaande en omdat ik het eerste deel 3* gegeven heb en dat red deze toch net niet.

avatar van fred25

fred25

Helemaal met de geus eens, deze film is echt een pot bagger, en een schande voor de alien en predator franchise. Zo hadden ze eigenlijk al moeten stoppen na aliens en bij predator was het na predator 2 ook mooi geweest.

Maar goed voor diegene die AVP1 leuk vonden kan dit over AVP2 gezecht worden.

De film is nooit spannend. Alle momenten die spannend moeten zijn zijn rechtstreekse kopieen uit de orginele alien en predator films.

Het verhaal is nah , het verhaal als dat er al in zit gaat gewoon nergens over. AVP1 had nog een verhaaltje maar AVP2 is het zo vlinter dun dat je je uberhoubt nog afvraagt of ze wel een verhaal in gedachten hadden.

Als acteur moet je toch wel heel erg krap bij kas zitten wil je hier aan meewerken. Of je moet niet serieus genomen willen worden als acteur. Maar goed .. iemand die zecht dit een goede film te vinden, heeft of nu pas voor het eerst in zijn leven een film gezien, of liegt, of heeft gewoon geen smaak.

Het verbaast mij dan ook zeer dat deze film hier nog bijna 3 sterren haalt. Meer dan 1 ster is ie niet waard.

Sasja

je kan niet oordelen over iemand anderz zijn mening. Iedereen is anders dus meningen zijn ook anders. Ik vond dit geen slechte film. en er zijn meer mensen die daar over denken (oke de meerderheid vond deze film net als jij bagger) maar niet iedereen deelt die mening. Ik zeg ook niet dat dit het beste deel is, want ik vond AVP 1 veel beter. en eerlijk gezegd vind ik ook dat AVP films (maakt niet uit hoeveel delen) nooit beter kunnen zijn/worden dan de alien en predator films.

Maar misschien komt het dat ik een van de weinigen ben die deze goed vond omdat ik er niks van verwachtte, dan kan het altijd meevallen.

avatar van grannygazoo

grannygazoo

zonde van het geld

je ziet een hoop zwart er wordt hier en daar wat afgeslacht en dan hebben we het nog niet eens over het fantastische einde gehad en dat van een film waar ik zo naar uitkeek....

1,5* omdat ik het niet over mijn hart kan verkrijgen om een alien noch een predator film lager te geven..

avatar van jstinissen

jstinissen

echt een slechte film, slecht verhaal, slecht uitgewerkt

jammer had er meer van verwacht

jstinissen schreef:

echt een slechte film, slecht verhaal, slecht uitgewerkt

jammer had er meer van verwacht

en toch nog 2,5* ?

Waarom geen 0,5* of 1,0* ?

avatar van jstinissen

jstinissen

Omdat ik nogal fan ben van het Genre Horror.

en de oude Alien films en Predator vondt ik wel goed

Daarom toch nog een 2,5

Ik ben een fan van de sci-fi genre. Het is geen magistraal verhaal. Dat klopt. Maar ik vond het wel een erg ontspannende film avond. Was goed te doen.

Kevin13

ik heb deze film nog niet gezien, en toch denk ik dat ik het einde al weet.

ik denk : dat de predators weer gaan winnen door samen te werken met de mensen.

Kevin13 schreef:
ik heb deze film nog niet gezien, en toch denk ik dat ik het einde al weet.

ik denk : dat de predators weer gaan winnen door samen te werken met de mensen.

dat heb je dan mis

Sasja schreef:

dat heb je dan mis

nou, in elk geval de aliens verliezen van de predators.

nee ook niet

avatar van JVD

JVD

Niet teveel verwachten.......ik ben een echte alien en predator fan....dan geniet je wel enigsinds van deze film......verstand op nog minder dan nul zetten en kijken.....het einde vond ik toch wel erg vermakelijk.......

Als geheel was ie wel beter als AVP deel één.....al is het omdat ie met een veel kleiner budget is gemaakt....en omdat de predator deze keer dus niet samenwerkt met één van de personages, zoals in deel één.....ronduit belachelijk was dat......

Moet na zoveel vervolgen en spin-offs echt niets vernieuwend verwachten......is gewoon niet mogelijk, indien je een budget van zo`n 100 miljoen ter beschikking heb....

4 sterretjes omdat ik diehard fan ben!!!!!

JVD schreef:

ik ben ook een alien en predator fan, en ik vind dat deze film totaal ongepast is, net als AVP.

avatar van Jaxxx

Jaxxx

JVD schreef:

4 sterretjes omdat ik diehard fan ben!!!!!

Ik ben ook een echte diehardfan , maar we mogen toch wel kritisch kijken naar deze film en enigszins objectief blijven. Want het mist alles wat een originele Alien en Predator film wel heeft! Maar ieder z'n mening natuurlijk, 1 ding vond ik opvallend in jouw commentaar: je zegt dat het einde erg vermakelijk was?!! Waar werd het vermakelijk dan precies?

avatar van Materny

Materny

Wat een tegenvaller zeg.

Slaapverwekkender dan een brei cursus, om maar te zwijgen over de zeer on-interessante personages die de film wat zouden moeten ondersteunen als het aankomt op verhaal.

zucht steun en kreun.

Een zit van 86 minuten die 86 minuten te lang was.

En wat nog erger is dat die aanvoelde alsof het 2 uur was.

De spaarzame gevechten tussen de 2 rassen waren gehuld in duisternis, wat ook niet echt positief bijdraagt aan het scoreverloop.

Afrader.

avatar van 3din

3din

Verstand op 0 en kijken, haalt dan net een 2,5

Materny schreef:

Wat een tegenvaller zeg.

had je soms hoge verwachtingen van deze film

avatar van wallie550

wallie550

wel grappige film met wel flink wat actie verhaal niet geweldig maar atoombom wel goed:P

A.L.I.E.N

Weet iemand waneer deze in belgie uitkomt?

A.L.I.E.N schreef:

Weet iemand waneer deze in belgie uitkomt?

is die dan nog niet uit in belgie

avatar van Jaxxx

Jaxxx

De film was al rond 18 januari uit in Belgie.

Jaxxx schreef:

De film was al rond 18 januari uit in Belgie.

Dan moet ik mij haasten naar de cinema.

A.L.I.E.N schreef:

Dan moet ik mij haasten naar de cinema.

Ik neem mijn woorden terug.Film is pas vanaf 15 jaar

En over een aantal maanden word ik 14.

Ik neem mijn woorden terug.Film is pas vanaf 15 jaar

En over een aantal maanden word ik 14.

Ga dan met je ouders.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Dat wordt downloaden dus.

avatar van martinovitch

martinovitch

Ik denk dat je er met ouders ook niet binnenkomt hoor.

maar daar ben ik niet zeker van.

martinovitch schreef:

Ik denk dat je er met ouders ook niet binnenkomt hoor.

maar daar ben ik niet zeker van.

onzin. Ik geraakte wel zo binnen vroeger.