Genre: Komedie / Romantiek
Speelduur: 129 minuten / 133 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Judd Apatow
Met onder meer: Seth Rogen, Katherine Heigl en Paul Rudd
Releasedatum: 27 september 2007
Bekijk via CANAL+
Woensdag om 20:35 uur op VTM3
Vrijdag om 15:10 uur op VTM3
Plot Knocked Up
"Save the due date."
De ambitieuze journaliste Alison (Katherine Heigl) schrikt zich dood wanneer ze zwanger blijkt te zijn. De vader is Ben (Seth Rogen), een aartsluie nietsnut met wie ze in beschonken toestand een onenightstand heeft beleefd. Omdat Alison niet direct uitkijkt naar een leven als alleenstaande moeder, besluit ze Ben beter te leren kennen. Wie weet zit er zelfs wel een échte relatie voor hen in. Ben is op zijn beurt compleet van slag van het nieuws dat hij vader zal worden. Maakt hij zich snel uit de voeten, of blijft hij in de buurt om het kind te helpen opvoeden?
Ben Stone
Martin
Jodi
Charlotte
WB
Mijn 1000ste stem. Leuke film. Droge humor en erg leuk/goed geacteerd van Heigl en Rogen. Uiteraard vol met cliché's, maar absoluut niet storend. De dialogen die in deze film voorkwamen waren geweldig. Heb er erg om gelachen...
cales77
Wel aardig filmpje. Jammer alleen dat hij mijn inziens net iets te lang duurde voor een film van dit genre.
diaan11
Ontzettend grappig en, niet onbelangrijk, leuk voor zowel mannen als vrouwen.
Ik ben niet van de lachfilms (ze zijn meestal om te huilen) maar deze vind ik top!
Shinobi
Op zich wel een aardige film, alleen haalt deze het bij lange na niet bij films als: Superbad en Forgetting Sarah Marshall.
Er wordt wel leuk in geacteerd en het verhaal is op zich wel aardig, alleen iets te weinig humor naar mijn mening en misschien net een tikkeltje te lang. Die Heigl en Rogen zijn overigens wel perfect gecast voor hun rollen.
Al met al 3, 0 sterren.
Mavoe
Normaal hou ik van comedy's zoals deze, maar deze film vond ik een teleurstelling. Hij duurde veel te lang en vond hem maar heel af en toe grappig.. Heb het eind niet afgewacht trouwens..
palingroker
Wat een heerlijke film! De humor was ook geweldig en niet vervelend en voorspelbaar.
Roodkapje
Een film die totaal mijn interesse niet kon wekken. Belachelijke "humor", zeer slecht geacteerd en supersaai verhaal. Ik heb hem uitgezien mbv de fastforward knop.
EflYn
Leuke film die vol zit met droge (mijn) humor. Vooral om Seth Rogen en zijn vrienden heb ik veel kunnen lachen!
Vond dit wel een verrassend leuke komedie die ook nog eens romantisch is. Heb toch een aantal keren hard moeten lachen om Katherine Heigl (zag er trouwens ook mooi uit). Normaal gaan dit soort films me snel vervelen en heb je het al na 30 minuten gezien, maar deze bleef mij boeien tot op het einde.
notorious_kim
Velen hadden me deze film aangeraden, schijnbaar zou dit een geweldige komedie zijn. Ik vind hem echter maar middelmatig. Er zit een tof verhaal en een goede cast achter, maar ik ben niet altijd even wild van de inbeeldzetting en na het bekijken ben ik eigenlijk al veel vergeten. De film houdt niet de hele tijd mijn aandacht. De meeste grappen die erin voorkwamen, vond ik ook niet grappig :-s. Ik kon me wel vinden in het personage van Katherie Heigl.
Goed om eens te bekijken, maar er zijn er al veel betere gemaakt in dit genre.
Tonypulp
Nogmaals bekeken, en mijn stem gaat van 3* naar 4*.
Ik heb me gewoon weer kapot gelachen om deze heerlijke komedie, lekker grof en verveelt geen moment.
Naar het einde toe waren de echt goede grappen wel op maar het bleef toch op een aardig hoog niveau hangen.
4* dus, erg grappig.
edoij2
Leuk voor 1 keertje om te zien, maar hoef je echt geen 2de keer te zien. Middelmatige geacteert en valt wel een beetje tegen. Had hem persoonlijk wel wat leuker verwacht!
zonnemeisje
Ik had er juist niet veel van verwacht.
Maar ik vind Knocked Up er echt uitspringen in dit genre, en vind inderdaad ook dat heigl en rogen perfect gecast zijn voor hun rollen
J3ll3nl
Ik heb de vorige films van hem ook gezien. Werkelijk waar altijd vol crap. maar na het zien van deze film is mijn mening totaal omgeslagen. vrij grove, maar ook goede subtiele grappen. Mijn stem heeftie
brucecampbell
Heerlijke frisse komedie met Rogen op zijn best. I love this guy!
B_B
- 1969 berichten
Gered door Seth Rogen.
Vooral het begin van de film is erg leuk. Er zit een lekker tempo in de film, en genoeg variatie aan humor. Middenstuk van de film is ook nog wel leuk waarin we kennismaken met de vriendenkring van zowel Heigl als Rogen. Vond vooral de trip van Rogen en Paul Rudd naar Vegas erg leuk. Daarna werd het tempo er helaas uitgehaald en het einde was zelfs verschrikkelijk traag. Ook vond ik dat de soundtrack wel wat beter had gekund.
Elineloves
Nogmaals bekeken, en mijn stem gaat van 3* naar 4*.
4* dus, erg grappig.
Hier wil ik me volledig bij aansluiten, was precies wat ik ook wilde zeggen.
peruaansefilm
te weinig humor ? Man, waren jullie dronken ofzo ? Of geen gevoel voor humor
Leuke thema ook, ken niet zo 1 film opnoemen met dit soort verhalen!! Erg leuke film, grandioos!
Nicolage Rico
- 20220 berichten
te weinig humor ? Man, waren jullie dronken ofzo ? Of geen gevoel voor humor
De humor steekt er niet bepaald bovenuit... Trage film met weinig lachmomenten. De film komt ook laat op gang, hoewel hij nooit echt op gang wil komen. Wel een lief verhaal verder. Kleine 3*.
wendyvortex
Ben normaal niet zo'n rom-kom-type. Eigenlijk had ik ook iets meer een off-beat-komedie verwacht. Maar goed in het genre iets boven het gemiddelde. Een paar echt leuke grappen, maar zat ook regelmatig even met kromme tenen.
Piirre
Zeer geslaagde komedie, leuk om nog eens eentje te zien die niet regelrecht in de voetsporen van American Pie wil treden ...
En ja, Seth Rogen doet het 'em wel...
Tommeh
Hier had toch wat meer ingezeten. Grappig uitgangspunt wat nog geloofwaardig overkomt ook door prima spel van Heigl en Rogen. Een paar goede grappen erin en over het algemeen sterke dialogen.
De film duurt alleen te lang en ik vond dat er wat vreemde en onlogische acties in zaten. Het duurt te lang voordat Alison Ben dumpt (aangezien hij zich al veel te lang als een complete idioot gedroeg. En het duurt te lang voordat Ben 'het licht' eindelijk ziet en z'n leven omgooit.
Had het allemaal wat korter gemaakt en een aantal scenes geschrapt (Vegas, aardbeving bv.), dan was het prettiger te volgen geweest.
Jammer van die wisselvalligheden, nu kan ik er net geen voldoende aan kwijt, 2.5*
JJ_D
Tjah, een echt vlotte romcom is dit niet, maar het grootste probleem zit hem in het nogal (f)lauwe scenario. Net als bij 'Superbad' is er veel op til, maar het kan het de kijker eigenlijk allemaal weinig schelen.
Het soort losbandige type mens dat in films als deze wordt geschetst, daar heb ik gewoon erg weinig voeling mee, en dat de film nogal over de schreef gaat door de seks of de bevalling redelijk expliciet te filmen...wat moet ik daar mee?
Weinig aan gehad dus, maar ook niet slecht.
nightbreed
Over humor valt te twisten dus ik kan lekker kort zijn wat dat betreft; ik vind dit een grappige film. Wat is die Katherine Heigl trouwens een lekker ding.
Ik denk dat mensen die 'The 40-year old Virgin' en 'Superbad' grappig vonden deze film ook grappig zullen vinden.
Eerste deel duidelijk beter dan het tweede deel.
Valt genoeg te lachen in het eerste deel vond ik. Aardige dialogen (is nieuw voor Apatow) die meer aan Smith deden denken dan aan het eeuwige platte gevloek uit z'n andere films. Zo komt een Rogen ook veel beter tot z'n recht. Leuke randpersonages ook, met als hoogtepunt die baardkerel. Enkel dat vadsig Rogen-immitatortje is echt niet te pruimen. Was al eerder compleet irritant in Superbad en hoop hem nooit meer in een andere film tegen te komen.
Het tweede deel is een stuk zuiniger op z'n grapjes en laat het verhaaltje wat meer naar voren komen. Iets wat mij wat minder boeide, een typische film waarbij je het einde toch al van mijlen ver aan zag komen.
Niet alle grappen zijn even geslaagd, maar over het algemeen toch een meer dan grappige comedy die zelfs de nogal overdreven lange speelduur makkelijk overleeft. Alleen is het lolligste gedeelte na het eerste uur wel al achter de rug.

This Is 40

50/50
Drama / Komedie, 2011

(500) Days of Summer
Komedie / Romantiek, 2009
alcoholone-night standbedzwangerschapcondompaternitydrug gebruikbeardunprotected sex duringcreditsstinger