• 9.373.809 stemmen

National Lampoon's Christmas Vacation (1989)

Komedie / Familie | 97 minuten

Genre: Komedie / Familie

Alternatieve titel: Christmas Vacation

Geregisseerd door: Jeremiah S. Chechik

Met onder meer: Chevy Chase, Beverly D'Angelo en Randy Quaid

Plot National Lampoon's Christmas Vacation

"Yule crack up!"

Clark Griswald heeft zich voorgenomen om zijn gezin een heerlijke kerstvakantie te bezorgen. Maar helaas verloopt die zeer rampzalig. Hij koopt vijfentwintigduizend knipperlichtjes om het huis te versieren en gaat samen met zijn vrouw Ellen, zoon Russ en dochter Audrey, een hele zaterdag in het bos op zoek naar die ene, speciale kerstboom. De familie gaat aan het vele gooi- en smijtwerk bijna ten onder, maar redt het met vallen en opstaan tot het 'vrede op aarde' is en alle breuken hersteld zijn.

Clark Griswold

Cousin Catherine

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Topfilm dit!

Amusement. Echt super humor. Deze mogen ze van mij ook uitzenden in de zomer. Een echte "Wet van Murphy"-film. Wat fout kan gaan, gaat fout. Chevy Chase is echt steengoed in deze leuke, grappige film.

****-sterren

avatar van Edie

Edie

Niet zo'n hoog gemiddelde voor een toch erg leuke kerstfilm! Ik had een tijd geleden deel 2 gezien, en was de titel van 'deze' film kwijt, komt ABSOLUUT niet overeen met deze geweldige kerstfilm!

3,5* (en misschien nog welleens een verhoging..)

avatar van Waku

Waku

Voorspelbaar maar toch leuk filmpje.

Chevy Chase ten voeten uit.

avatar van janssen16

janssen16

grappige film

maar drie sterren is echt te weinig voor deze film, zeer leuke comedie

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

een erg grappige film.

heb me kapot gelachen.

ik heb hem gekocht en hij blijft even grappig

de beste uit de national lampoons vacations.

prachtig geacteerd door Chevy Chase.

ik geef hem 4.0

avatar van El*Mariachi

El*Mariachi

Achja, deze film heb ik al 4 keer gezien, maar hij is gewoon zooooooooo grappig. Haha, de meest flauwe grappen zijn zelfs nog grappig. Leuk om met de familie te kijken.

avatar van Jurado

Jurado

Ben benieuwd ..heb deze nog nooit gezien,ik ga hem kijken met zoonlief.

avatar van Lenny_FR

Lenny_FR

Absoluut de beste uit de Lampoon serie, en gewoon een hele sterke kerstkomedie. Ongelooflijk veel grappige momenten, elke keer als ik hem zie ontdek ik weer wat geks. Maar ondanks alle lol is er ook genoeg sfeer te ontdekken in Christmas Vacation. Wat mij betreft, de ideale kerstfilm om met de familie te kijken.

avatar van Norma

Norma

Soms heb je van die films die je al zo vaak gezien heb dat je ze met een half oog kunt volgen en bij voorbaat al begint te grinniken voor er iets gebeurt. Dit is er zo één.

avatar van Anjin

Anjin

Vond het wel gaaf met die lampjes en vooral die op-

gepoetste schotel

Zat veel humor in en het blijft een leuke film om naar te kijken

4.0*.voor de film

En 3.5 * voor Beverly vind het nog steeds een aantrekkelijke vrouw

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Geweldige cynische humor. Ik ben dol op de klassieke Lampoon's films (met Chase). Ik kwam als kind al niet meer bij en ze zijn nog steeds tijdloos. Dit deel is zeker een van de beste!

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Ik heb denk ik geen enkele moeten lachen. Cynische humor? Nee hoor. Als je cynische humor wil, moet je maar eens Bad Santa kijken! Wel een paar leuke acteurs.

avatar van FillumGek

FillumGek

Ultiem kerstgevoel

avatar van Drazenko

Drazenko

Ik heb juist wel vaak moeten lachen, je moet gewoon van dat soort humor houden.

avatar van by_the_way

by_the_way

Matige film. Ik heb wel een paar keer moeten lachen. Maar het werd naar het einde toe steeds sentimenteler. Magere 3 sterren*

avatar van IcU

IcU

Ik vind hem leuk blijven. Iedere kerst weer...

avatar van U-96

U-96

• 2066 stemmen

Gisteren weer paar stukjes gezien. Wederom gelachen om de geweldige Chase. Voor mij de nummer 2 kerstfilm!

avatar van Horrordude

Horrordude

leuke film! ik geef hem een 4,5

maar ik vind dat het plot hierboven een beetje veel verklapt over de film... ook hoe het afloopt.

avatar van danuz

danuz

Apart dat ik deze nooit eerder gezien heb. Lijkt me juist zo’n film die ieder in zijn jeugd wel eens voorbij heeft zien komen.

Eigenlijk best grappige film, met hier en daar aardige scènes. Niet allemaal van hoogstaand niveau, maar dat is ook niet wat ik van een film als deze verwacht.

Opvallend hoe groot al die huizen in de Amerikaanse buitenwijken zijn. Home Alone ook al. Het Amerikaans kapitalisme viert hoogtij in kinderfilms. En dan zeuren om een zwembad.. 3* krijgt de film toch zeker.

avatar van Kricky

Kricky

Ja dit is ook zo'n filmpje waar ik nog iedere keerom moet lachen. Net als wat Norma zegt": bij voorbaat al lachen. Dat had ik dus afgelopen kerst, toen hebben we hem met zijn zessen gekeken thuis. geweldig gewoon.

Stelletje domkoppen: hebben ze in 2003 hier een vervolg op gemaakt naaaah, dan weetje toch bij voorbaat al dat het niet bij het origineel haalt.

avatar van akira124

akira124

Geweldige droge humer *****5!!!Stars!!!

avatar van mikey

mikey

Best nog een grappig derde deel. Misschien niet zo komisch als de eerste 2 delen. De slapstick was soms erg flauw maar dankzij het hoofd van chase wel weer te pruimen. 3

avatar van 606

ja kerst film maar kwam het tegen en dacht moet even stemmen.

vrij grappig en dat ene stukje met huis en licht super

3,5 ster

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

zo hilarisch.

ik lig hier altijd op de grond van het lachen bij het kijken van deze.

vooral clark griwold is erg grappig hierin.

avatar van film_kaza

film_kaza

Weet niet of het aan mijn feel-good bui lag of niet maar ik vond deze niet zo goed. Verwachte er teveel van. Simpel had deze film gewoon even een beetje grappig grspje die een grimlach op mijn gezicht kreeg. Maar erg veel glimlach momemten waren er niet en ik heb nooit in een deuk gelegen. Als er niet zo'n glimlach moment was verveelde ik me dus ik velveelde me lang,

2 sterren.

avatar van els1948

els1948

ik vind dit de leukste kerstfilm allertijden,heb hem we 10 x gezien,

kan er geen genoeg van krijgen,deze staat ieder kerst bij bij hoog in de top 10.

van mij krijgt hij een dikke 10,dus 5 sterren(is het hoogste toch?)

avatar van fritsje

fritsje

De ultime komische kerstfilm , zie hem elk jaar en lach me nog steeds kapot.Iedereen speelt de sterren van de hemel en Quaid is helemaal top op dreef , de unieke klungel Chase is ook geweldig.

Ga hem zien en laat je meeslepen in dit absurde , bizarre verhaal ,van begin tot het einde hilarisch , als je deze film niet leuk vind moet je naar de dokter om een humortransplantatie aan te vragen !

avatar van els1948

els1948

helemaal mee eens fritsje

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

eerder erg van genoten.

al lang niet meer gezien , zou ik nog wel weer willen.

4***