• 9.382.726 stemmen

No Country for Old Men (2007)

Misdaad / Thriller | 122 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Geregisseerd door: Ethan Coen en Joel Coen

Met onder meer: Tommy Lee Jones, Javier Bardem en Josh Brolin

IMDb beoordeling: 8,2 (1.173.707)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 14 februari 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot No Country for Old Men

"There are no clean getaways."

Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.

Llewelyn Moss

Anton Chigurh

Carla Jean Moss

Carson Wells

Loretta Bell

Man who hires Wells

El Paso Sheriff

tarentino

volgens mij zou elke gemiddelde acteur die rol kunnen spelen, Bardem heeft gewoon geluk dat hij lelijk genoeg is.

Leland Palmer

Onzin. Bardem zet gewoon een gruwelijk goede rol neer.

sommige mensen zijn wat sneller tevreden

Heeft er niks mee te maken natuurlijk. Zo kan ik tegen jou ook wel zeggen dat sommige mensen altijd wel wat te zeuren hebben.

HarmJanStegenga schreef:

Ik wist niet dat kritiek geven zeuren is. Deze film vind ik gewoon overschat.

tarentino schreef:

Ik wist niet dat kritiek geven zeuren is.

Zeg ik ook niet.

wat vind je dan zeuren?

avatar van decsss

decsss

Oscar voor Bardem is meer dan verdiend. En ook die voor best picture. Heb inmiddels alle genomineerde films gezien, ondanks ik TWBB ook een goede film vind. Heeft deze toch verdiend gewonnen, mede danzij het sterke prestatie van Bardem.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

sommige mensen zijn wat sneller tevreden

Wat hetzelfde is als zeggen dat sommige mensen gewoon zeurpieten zijn.

tarentino schreef:

Ten eerste is hij niet lelijk, ze hebben hem lelijk gemaakt. En ten tweede speelt hij zijn rol super. Wie zou deze rol dan aankunnen volgens jou? Ben benieuwd naar namen.

avatar van klute89

klute89

Spetie schreef:

haha, zeker Arnold Schwarschenegger

Ik vind ook dat Bardem het ongelofelijk goed doet als psycho

elke gemiddelde acteur

elke gemiddelde acteur

Ik vroeg toch om namen? Een nietszeggend antwoord op een nietszeggende reden dat je de film niet goed vond.

tarentino

Dit is niet de reden waarom ik de film matig vind. Als je mijn reden wilt weten waarom ik de film matig vind moet je ff paar pagina's terug lezen. Ik snap ook niet wat je met je vraag wilt bereiken want als ik namen noem ben je het tog niet met me eens, de enige reden die ik kan bedenken is dat je mijn ongelijk wilt bewijzen maar dat gaat je toch niet lukken. Ik zal toch maar wta namen noemen als je daar zo'n harde piemel van krijgt:

Christian slater, Keanu Reeves, Danny Devito, Ben Affleck, eddie murphy, jamie phox( en volgens mij kan Arnold schwarzenegger deze rol idd ook spelen) om maar ff wat namen te noemen van middelmatige acteurs(naar mijn mening) die me nu ff te binnen schieten.

daar gaat t ook niet om

klute89 schreef:

waar gaat het dan wel om?

om het antwoord op de vraag

avatar van mishad

mishad

Kunnen jullie dit niet even privé uitvechten? Het is wel even mooi geweest zo toch? Dit verzandt in een oninteressant en eindeloos welles nietes spelletje.

avatar van Knisper

Knisper

Spetie schreef:

Het is niet onze taak om voor de casting te zorgen. Het lijkt me duidelijk dat deze rol geen uitzonderlijke uiterlijke kenmerken of kwaliteiten vereist. Niet dat Bardem het niet goed doet, maar hij is zeker inwisselbaar.

tarentino schreef:

Haha net wat Klute89 zegt. Je maakt je volslagen belachelijk met je openingszin . We worden het niet eens inderdaad. De namen die je noemt ben ik het trouwens grotendeels mee eens. Maar Bardem is gewoon een subliem acteur, dat heeft hij ook in andere films al laten zien en deze rol is gewoon geniaal. We worden het inderdaad niet eens dus laat ik het hier verder bij.

tarentino

ik zei dat omdat wat je wil weten totaal nutteloos is, het is trouwens niet eens de openingszin. Ik snap ook niet waarom ik met jou een discussie aan het voeren bent want het gaat nergens over(kan me niet voorstellen dat jij 29 bent). Blijkt ook uit je laatste reactie die ook niks te zeggen heeft; je gaat helemaal niet in op de inhoud en je vriendje klute al helemaal niet(die heeft het inmiddels al ingezien, want hij heeft zijn bericht verwijdert). Verder heb ik niet gezegd dat Bardem een slechte acteur is, ik ken hem immers alleen van deze film. Ik hoop dat je mijn kritiek op deze film leest een paar pagina's terug zoals eerder vermeld, dan kunnen we misschien een serieuze discussie voeren over de film als je dan tenminste nog wat in te brengen hebt. Ten slotte: geef je me nu gelijk in mijn mening dat deze acteurs die rol even goed aan gekund hadden? Want dan spreek je je gewoon tegen.

tarentino schreef:
wel n oke film vond t wel wazig dat die Chigurh de hele tijd wist waar iedereen was, beetje ongeloofwaardig. Verder was ie soms voorspelbaaar, daarom vond ik het ook geen spannende film. Het enige moment waar ik van schrok was dat chirurg werd aangereden, maar dat had verder niks met het verhaal te maken. Het einde vond ik maar kut, mja ik begijp dat sommige t n goed einde vonden, is weer es wat anders

Nou om inhoudelijk dan even op je eerste bericht te reageren. volgens mij vond Chigurh hem de hele tijd omdat er een zendertje in zijn tas zat, niets wazigs aan lijkt me.
Ik vond de film niet echt voorspelbaar en kon er enorm van genieten. Het einde was voor mij ook licht teleurstellend, vandaar dat ik zelf ook niet verder kom dan 4,0*.
Ten tweede geef ik je niet gelijk in het feit dat die acteurs die je noemt de rol ook hadden aangekunt. Ik geef je alleen gelijk in het feit dat het middelmatige acteurs zijn en die kunnen in mijn ogen zeker de rol niet aan.
Ten slotte weet ik niet hoe oud jij bent, maar om mijn leeftijd erbij te halen slaat helemaal nergens op en dat over klute89 trouwens ook niet. Dus vooral zeggen dat iemand niet inhoudelijk praat als je het zelf ook niet doet .

tarentino

als een bericht geen inhoud heeft kan ik er ook niet op reageren, maar ik houd er over op want het gaat toch niet meer over de film. Ik ben trouwens 18.

avatar van Nasir

Nasir

Toch heeft Bardem zich onsterfelijk gemaakt met dit schitterende eendimensionale personage en ben ik blij dat de Coens hem en niet slater, reeves, de vito, affleck, murphy, foxx of schwarzenegger voor de rol hebben gevraagd.

avatar van Joyy

Joyy

de slechtste coen brths tot nu toe

kan aan mij liggen, kheb hem gekeken zonder ondertiteling maar vond veel nogal langdradig en overbodig

verhaal wel dik ok,hoewel ik eea niet begreep

vooralsnog een 3

avatar van Rulo

Rulo

3* Had er veel meer van verwacht. Had van anderen gehoord dat het zo'n goeie film was, dat viel mij behoorlijk tegen...

Het enige dat ik wel goed vond was het leuke Texasaccent:)

avatar van patvandod

patvandod

mijn verwachtingen zijn niet waargemaakt. geen slechte film, maar ook geen goede. ik vind alleen de stijl wel briljant, veel lege vlaktes en nauwelijks achtergrondmuziek. een heel erg stille film.

avatar van Poes

Poes

patvandod schreef:

Helemaal mee eens.

avatar van Getting Louder

Getting Louder

Geen slechte, goede. Hij gaat net wat te sloom en hij is net wat te stil (stil vind ik niet altijd erg; Cast Away, Into the Wild) maar dit... Net niet.

avatar van klute89

klute89

[quote]Geen slechte, goede.[quote]

De openingszin is in iedergeval erg interessant Wat je noemt paradoxaal.

avatar van moniquep

moniquep

Wat een enorme ... film !! echt geen aanrader, slaapverwekkend !!