Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 14 februari 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot No Country for Old Men
"There are no clean getaways."
Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.
Llewelyn Moss
Ellis
Man who hires Wells
El Paso Sheriff
billgoldberg
Lekker filmpie met onverwachte wendingen, een ongewone killer en een ongewoon einde. Super rol van Javier Bardem!!! Heb ervan genoten, 3,5 ster.
aleksa
leuk om te zien dat je een slachtpistool ook voor andere dingen kan gebruiken.
De scene met javier op het pompstation was meesterlijk.
klute89
Het is maar wat je leuk vindt mensen om zeep helpen met een slachtpistool, maar dat ding in combinatie met Bardem. Meesterlijk
leuk om te zien dat je een slachtpistool ook voor andere dingen kan gebruiken.
De scene met javier op het pompstation was meesterlijk.
Dat zeker. Die man deed het in zijn broek, kreeg ik het idee.
timburton
Als ze het maar wagen No Country for old Men in de Top 250 te zetten. Wat heeft men toch? Bardem speelt dan inderdaad weer geniaal. maar ik werd zowat krankzinnig van de film. Misschien ben ik te kortzichtig en te veel geneigd naar Happy End-films. Maar ik vind dat je in een film toch een beetje hoop mag gebruiken.
scrat
Wat een verrassende film.
Ik begrijp heel goed waarom Bardem een oscar voor bijrol heeft gekregen.
ik kan er verder niets over zeggen,
je houdt ervan of niet.
klute89
[quote]Misschien ben ik te kortzichtig en te veel geneigd naar Happy End-films. Maar ik vind dat je in een film toch een beetje hoop mag gebruiken.[quote]
Ik vind het geen slecht einde, de film heeft gewoon een open einde. Wat trouwens heel goed bij de film past, de film sluit af met een wijsheid.
VierkanteOogjes
Goede film, zeker spannend, alleen door het gemis van "het motief" van Javier Bardem net niet de 4e *; dus 3,5 *
terciano
goede film alleen kon hij me op een begeven moment niet meer boeien (zal wel aan mij liggen) heb em nog wel afgekeken en vond de keuze voor een open einde ook wel goed weer is wat anders.
Verbal
Spannend en mooi begin maar dan gaat het langzaam bergafwaarts en duurt ie zelfs iets te lang...
nostramarco
Vond het wel een goede film..misschien net iets te lang. Geweldige acteerprestaties. En 't einde? tsja..misschien moet ik hem nog een keer kijken, maar volgens mij is 't geen open einde, hij kreeg een keuze en nam een besluit.
Mr_White
- 2067 berichten
Het is ook geen open einde. Alles is afgerond. Moss is dood, Chigurh heeft het geld, Bell gaat met pensioen.
Metalfist
Prachtige film, heb echt genoten gisteren. Coens zijn eindelijk terug na het slechte Intolerable Cruelty. Weet iemand eigenlijk of in alle cinema's zo'n voorfilmpje kwam met een kerel die uitleg gaf over de Coen Brothers of was dat alleen in Antwerpen? Vond het vrij slecht btw.
gandalf
Matige film. Misschien is hetweglaten van een hele scene, waarin de hoofdpersoon dood gaat orgineel, maar dat maakt dit geen goede film. Verder onrealistisch en dan doel ik niet op een eventuele boodschap, voorspelbaar je verwacht min of meer wel dat die mega killer levend de film uit komt en indien er een dieper liggende boodschap is, vind ik m niet overtuigend: dat het kwade vaak overwint in deze wereld, dat veel dingen van toeval (coin flip) af lijken te hangen enz.. Een film die alleen blijft hangen omdat je jezelf afvraagd waarom je niet iets anders gedaan hebt met je tijd.
Ruubster
Strakke film tot op het moment dat de hoofdrolspeler wordt neergeschoten. Vanaf dit moment is voor mij de spanning en de verhaallijn helemaal weg. Ik heb wel gelezen dat dit einde precies zo is als in het boek waar de film van is afgeleid. Maar misschien snap ik dan het plot niet zo. Omdat er vast over is nagedacht en ik toch wel wil weten wat er achter zit, nodig ik een ieder uit om mij het plot uit te leggen. Ik sta er helemaal open voor! toch 3,5 ster van mij
LBK
Beetje abrupt einde, maar schitterend gefilmd en gemeen spannend! Een must-see.
vwtune
Heb hem inmiddels 2 keer gezien. De film is echt het kijken waard, alleen om Bardem al. Top acteur!
Alleen is ie soms wel iets te langdradig
DJ Pierre
Vond hem behoorlijk tegenvallen. Camerawerk was goed, net als vele dialogen en karakters. Maar het verhaal is op cruziale momenten te snel en warrig. Vond het maar een vage film met een zeer onbevredigend einde. Had veel meer van gemaakt kunnen worden wat mij betreft.
tarentino
ik snap niet echt hoe je aan deze film kan zien dat bardem een topacteur is.
mister blonde
Ik snap niet hoe iemand dat niet kan zien. Hoewel; als je gebruikers hebt die de naam van hun favoriete regisseur niet eens goed weten te spellen...
Knisper
Ik vond Bardem ook niet zo geweldig hoor. Hij is in feite niet meer dan een typetje; hij moet het dan ook vooral van zijn pokerface hebben.
tarentino
whaha je moet niet over dingen gaan praten waar je niks over weet. Niet dat het daar over ging, best triest ook dat je mensen onderuit probeert te halen op internet, mja daar heb jij volgens mij vaker last van.
The Last
Klopt, maar dat 'ie dan ook erg goed.
Mr_White
- 2067 berichten
ik snap niet echt hoe je aan deze film kan zien dat bardem een topacteur is.
Omdat er meer in de rol van een psychopaat zit dan een beetje eng kijken. Kijk maar eens naar de scène in het tankstation. Die scène werkt gewoon perfect omdat je nooit ziet wat Chigurh nu denkt of beweegt, maar tegelijkertijd wel ziet dat hij gestoord is en geen moeite heeft die oude man te vermoorden. Bardem weet precies de balans te vinden tussen het neerzetten van een psychopaat en iemand die wel degelijk weet waar hij mee bezig is.
Barrie vd Laan
Film was top. Kan niets negatiefs verzinnen. Het einde was ook geweldig orgineel. 5 sterren
Knisper
Klopt, maar dat 'ie dan ook erg goed.

Viervoudig Oscarwinnaar 'No Country for Old Men' van de gebroeders Coen morgen te zien op televisie

'No Country for Old Men' is morgenavond (20 januari) op televisie te zien: 'Prachtige film vol sfeer en dwaze figuren en dialogen'

'No Country for Old Men' wordt eindelijk in 4K verkrijgbaar: 'Meesterwerk, misschien wel de beste film van de Coen Brothers'

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

The Shawshank Redemption

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
vietnam veteraansheriffgebaseerd op boektexasdrugshandelmotelhuurmoordenaarusa–mexico borderpsychopaathorrorwestersgeldgeweldwoestijnmodern-day westernneo-westerncold blooded killerneo-noirjaren 80coin tosscaptive bolt gunwestern noirhorror westernfaithful adaptation