• 9.382.799 stemmen

No Country for Old Men (2007)

Misdaad / Thriller | 122 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Geregisseerd door: Ethan Coen en Joel Coen

Met onder meer: Tommy Lee Jones, Javier Bardem en Josh Brolin

IMDb beoordeling: 8,2 (1.173.396)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 14 februari 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot No Country for Old Men

"There are no clean getaways."

Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.

Llewelyn Moss

Nasir

Dank u Mr_White.

avatar van JJ_D

JJ_D

Nogmaals inzake het einde.

JP schreef:

...

Dank je, JP. Echt verhelderend zijn de posts niet ( ), maar het zijn in elk geval wel enkele boeiende interpretaties die we hier voorgeschoteld krijgen.

tarentino schreef:

onzin uitkramen? Dat jij het niet kan hebben dat ik een matig punt voor een film geef die jij wel goed vind noem ik geen onzin uitkramen. Het moet dan ook wel erg frustrerend voor je zijn geweest om dat hele verhaal te typen.

Dat van dat telefoonboek moet ik dan zeker over het hoofd gezien hebben, maar ik meen me te herinneren dat die vrouw op het laatst naar een schuilplaats ging mja. Verder zijn de details van de opsporingen wel relevant en waarom je dat laatste stukje erbij schrijft is voor mij een raadsel want daar heb ik niet naar gevraagd. Waarschijnlijk ben je trots op jezelf dat je dat hebt uitgevogeld. Toch bedankt voor het antwoord op mijn vraag.

Desondanks blijft dit voor mij een matige film. 2,5

Met onzin uitkramen bedoel ik natuurlijk het feit dat je blijkbaar vond dat je 2,5* bevestigd werd omdat niet volledig uitgelegd wordt hoe Chigurh iedereen vindt. Dat je de film een 2,5* waard vindt, is jouw mening, maar om nou te zeggen dat dit bevestigd wordt door miniscule puntjes uit de film, gaat een beetje ver.

De film werkt gewoon volgens het principe dat Chigurh een niet te stoppen kracht is. Het einde van de film speelt hierbij een grote rol (daarom vernoemde ik het nog maar even). Chigurh staat symbool voor een verandering in de maatschappij, dus het hoe of wat is feitelijk irrelevant als je naar het achterliggende thema kijkt. Desondanks zijn er genoeg aanwijzingen waaruit je kan opmaken dat Chigurh wel degelijk onderzoek doet om mensen te vinden.

tarentino

nee dat is niet feitelijk irrelevant, dat is jouw mening. Dat het irrelevant is voor de symboliek, oke. Maar de film zelf kan niet zonder "hoe of wat". Ik let niet alleen op de symboliek maar ook hoe de film in elkaar zit. Het is belangrijk als ik een film kijk dat alles dan ook goed in elkaar zit, details tillen de film naar een hoger niveau. Uit jou mening maak ik op dat je het alleen belangrijk vind dat de film goed toeleeft naar de moraal van de film.
Dit was trouwens niet de enige reden die ik gaf. Ik vind de film ook voorspelbaar. Heel veel films gaan volgens dit principe; er wordt jacht op iemand gemaakt, de eerste keren mislukt het maar uiteindelijk gaat er één van de twee dood.

• 2067 berichten

Ik kan nou niet zeggen dat het verloop van de film voorspelbaar is. Allereerst wordt er misschien wel iemand opgejaagd, maar het laatste wat je verwachtte was dat Moss uiteindelijk (buiten beeld) wordt vermoord door de Mexicanen. Verre van voorspelbaar zelfs want voor dat moment speelde de film nog in op een eindconfrontatie tussen Moss en Chigurh. Ook niet voorspelbaar is de rol van Ed Tom Bell. In plaats van de heldhaftige sheriff die doorzet om de schurk te pakken, geeft hij simpelweg op. De film (en het boek) doen juist totaal anders door 'voorspelbare' situaties op te zetten maar daar vervolgens een verrassende wending aan geven.

avatar van mister blonde

mister blonde

Niet alles waar je over hoeft na te denken is symoboliek hoor. Wat een gezeik. Het verhaal an sich is niet heel origineel,de uitwerking wel. Wat een gezeur als er eindelijk weer eens een geweldige film uitkomt.

Mr_White schreef:

daarin verschillen we dan van mening

The Last

Hoezo mening? Wat Mr. White zegt over de voorspelbaarheid van de film is gewoon een feit.

mister blonde schreef:

symoboliek? Nee klopt niet alles, maar dat staat hier ook los van. Sommige mensen kunnen echt niet tegen anders denkenden.

The Last schreef:

een feit is een vaststaand gegeven en daarover valt niet te discussiëren, dat is dit niet want ik denk er anders over en er wordt over gediscussieerd.

tarentino schreef:

Dus alleen omdat jij er anders over denkt is het niet een feit? Voor mij staat het iig vastgesteld wat Mr. White zei.

• 2067 berichten

Laat ik het dan zo zeggen tarentino, vond jij de zaken die ik noemde voorspelbaar? Verwachtte je dat Moss door de Mexicanen vermoord zou worden? Dat Ed Tom Bell gewoon opgaf? Als deze film voorspelbaar is, bestaat er volgens mij geen film meer die dat niet is.

avatar van 321brb

321brb

Goede film met verrassende wendingen, maar toch moeilijk te beoordelen. Eigenlijk kan ik weinig verzinnen wat er mis mee was qua regie, acteerwerk, orginaliteit, verhaal, maar toch had ik na de film net het gevoel alsof ik iets gemist had.

Mr_White schreef:

Dat Moss dood zou gaan wel, maar je noemt 2 dingen, het zou nogal erg zijn als die dan ook nog voorspelbaar waren. Het werd een saaie film omdat in de bedoelde spannende momenten je wist wat er ging gebeuren, hierdoor was de spanning in de film weg. Op het begin dacht ik nog dat het een leuke film kon worden, maar de film duurde helaas langer en daarom kan ik geen hoger punt geven dan een 2,5 wat niet eens een slecht punt is. Ik kan hem niet zo als jou een 5 geven zodat hij tussen films als pulp fiction of de godfather komt te staan, dan vind ik deze film stukken minder. Misschien had ik ook wel teveel van deze film verwacht door de lovende commentaren.

Bijvoorbeeld??

Bijvoorbeeld??

Bijvoorbeeld de 2 hotelscenes.

The Last

Hangt ervan af op welk moment in de hotelscene's. En trouwens, zijn dat jou enigste 2 voorbeelden??

avatar van hollywood

hollywood

Wanneer komt deze op dvd uit?

The Last schreef:

day zijn anders wel 2 belangrijke en misschien wel enige momenten om de spanning op te bouwen, noem anders nog maar wat.

The Last

Ik vind dat elke scene in de film wel iets spannends heeft.

The Last schreef:

Ik vind dat elke scene in de film wel iets spannends heeft.

wat vind jij dan minder aan de film anders had je wel n 5 gegeven

The Last

Het feit dat het verhaaltje niet bijzonder of origineel is.

tarentino

je spreekt jezelf dus nu gewoon tegen eh gast

The Last

Tuurlijk niet. Als een verhaal niet bijzonder of origineel is, wil dat nog niet zeggen dat de film niet spannend kan zijn..

dat bedoel ik ook niet

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Misschien kunnen jullie vanaf hier privé verder ouwehoeren.

The Last

Sja, als er iemand is die telkens nutteloze tegenargumenten plaatst..

Maar goed, ik kap d'r nu mee, ik denk dat ik mijn punt wel gemaakt hebt.

tarentino

gast wtf nutteloze tegenargumenten, ik geef hier gwoon mijn mening en als je die niet kan waarderen jammer dan en als er iemand hier nutteloze agrumenten geeft ben jij het wel. Je geeft geeneens es argumenten je neemt gewoon de hele tijd over van andere mensen en vervolgens spreek je je zelff weer tegen. En als je het nuttelozen tegenargumenten vind waarom vraag je dan de hele tijd door, niemand heeft me hier immers kunnen overtuigen, ik krijg alleen maar steeds meer de neiging om mijn punt te verlagen.

avatar van Jason28

Jason28

Meesterlijke film!!! Goed acteerwerk, mooie shoots, spanning en originaliteit.

avatar van Seifer

Seifer

Ach het is een keer wat anders dan dat de slechterik altijd verliest. In het begin denk je dat Tommy Lee Jones de dader wel zal vinden en doden of anders Moss dat wel doet , maar laat dat nou net niet het geval zijn.

Voor de rest vind ik het een aardige film.