Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 14 februari 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot No Country for Old Men
"There are no clean getaways."
Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.
Llewelyn Moss
Ellis
Man who hires Wells
El Paso Sheriff
krijgsheer
Zeer goede film. Goede acteerprestaties en je wordt direct meegezogen in het verhaal. Vooral dan de bad ass is zalig.
Waarom toch niet meer dan 4 gegeven?
Omdat de film op het einde iets te lang duurt. Er zaten ook een paar dingen in die me niet echt superduidelijk waren. Bijvoorbeeld dat gesprek met zijn vader, waarom was dat nodig voor deze film?
Teddy Daniels
Goede achtervolgingsscènes, tamelijk goed verhaal, de bad guy is goed gecast, maar dat is het dan ook.
No country for old men is een film die bergafwaart stroomt. ik had het gevoel dat de hele film mocht stoppen nadat Llewelyn stierf
dàn was het een doorsnee film geweest moesten ze daar stoppen
nu niet, en het tilt de film enkel naar een hoger niveau
eerst denk je: was DIT het dan? en de dag later denk je, JA DAT WAS HET, en God, het was prachtig.
DeCol
Jezussss! Wat een film! De film wekt achteraf nog een aantal vragen op maar dat is volgens mij wel de kracht van de film. Het is echt een film waarin je niet zelf in de hand hebt, jij als kijker! Onvoorspelbaar, totaal geen cliche verhaal. Een film zonder enige muziek wat de sfeer naar een soort van thriller-sfeertje brengt. schrikmomenten? Niet normaal! Het einde, verassend maar zo sterk! Heel goed geacteerd waardoor je zo inleefde in het verhaal. Geen moment langdradig of saai geworden. Dik verdiende 5 sterren! Je zal nooit ontsnappen aan het kwaad..
shadowmaster100
Met een goed geacteerde Bardem en een hele saaie Tommy Lee Jones.
En waar is het einde gebleven?Komt ie op de 'special edition' ofzo (niet te letterlijk nemen)
Clueless Dork
Met een goed geacteerde Bardem en een hele saaie Tommy Lee Jones.
Als je nou gewoon iets toe probeerd te voegen aan je mening over het einde kunnen we er nog een leuke discussie over hebben.
perfection
Met een goed geacteerde Bardem en een hele saaie Tommy Lee Jones.
Ik vind Bardem ook wel goed in deze film.
Andere positieve punten: mooi camerawerk, sfeervol, Josh is ook wel goed.
FisherKing
Het einde??? Tjah, 'intellectuelen' zullen het wel weer prachtig vinden.
Hoezo ? Elke film heeft een een einde. De einde's van GTST zijn ronduit slecht.
Ben ik nou een intellectueel omdat ik het einde hier goed vind ?
DeCol
Dit is tenminste een einde die je bijna geen een film ziet, dat is dan toch speciaal aan deze film. Oke ,het einde is een beetje vreemd maar past in het totaalplaatje van de film. Achteraf blijf je met vragen over en ga je het er met andere over hebben, dat is toch geweldig.
The Last
Leg uit..
film master
geen saaie film javier bardem moest bijna alles alleen doen een verdiende oscar maar de film komt net niet over de grens.
Clueless Dork
Welke grens bedoel je?
tobelieve
Ik vind Bardem ook wel goed in deze film.
Andere positieve punten: mooi camerawerk, sfeervol, Josh is ook wel goed.
Het einde??? Tjah, 'intellectuelen' zullen het wel weer prachtig vinden.
einde vond ik perfect zo ... maar het ligt er echt maar aan wie je in deze film als hoofdpersonage ziet ...
tarentino
wel n oke film vond t wel wazig dat die Chigurh de hele tijd wist waar iedereen was, beetje ongeloofwaardig. Verder was ie soms voorspelbaaar, daarom vond ik het ook geen spannende film. Het enige moment waar ik van schrok was dat chirurg werd aangereden, maar dat had verder niks met het verhaal te maken. Het einde vond ik maar kut, mja ik begijp dat sommige t n goed einde vonden, is weer es wat anders
psycholamp
- 1960 berichten
Was het een ongeloofwaardig zendertje in die tas met geld?
ArcovandenBroek
Sommige mensen begrijpen de totale film niet, snappen zelfs een aantal complotten niet en vervolgens wordt er (onterecht in mijn ogen) een laag cijfer gegeven.
tarentino
leg dan es uit hoe hij wist waar iedereen was nadat die ene gast t zendertje had gevonden
Jeauhan
Tja, de dood weet je altijd te vinden als het moet...
decsss
Tja.....that's what he does for a living. Remember ? Geld/Gold ook voor Woody Harroldson.
mister blonde
En Tommy Lee Jones mag alvast met pensioen gaan.
Dat was het hele punt van de film.
jokingsurely1
Het einde??? Tjah, 'intellectuelen' zullen het wel weer prachtig vinden.[/quote]
Blijkbaar is een uitdagend einde voor jou een onoverkomelijke hindernis. Ik draag de Geuzennaam "intellectueel" dan ook met de gepaste arrogante trots.
No Film For Stupid Men!
spannende film en goed acteerwerk en voldoende schrik momenten.
JJ_D
Hoe spannend kunnen ze worden, de kwaliteitsthrillers die de gebroeders Coen om de zoveel tijd afleveren? Met 'No Country for Old Men' hebben ze de lat voor al wie na hen komt alweer wat hoger gelegd: de stijlvolle regie, de uitstekende acteerprestaties, de trieste toon van de film, ... probeer dat maar eens te overtreffen! Zelden worden er films gemaakt die de kijker in dergelijke mate naar het puntje van zijn stoel drijven, en dat deze dan nog eens bekroond worden met enkele Oscars is uiteraard niet meer dan terecht.
Bovendien kunnen zowel Llewelyn als Ed Tom op immens veel sympathie van de kijker rekenen, en slagen de Coen-broers er zelfs in het genre te overstijgen door de "melancholische" toon die overheerst: de "oude mannen" komen gedesillusioneerd tot de trieste vaststelling dat de wereld uit balans is, maar dat glorie tevens nooit heeft bestaan. Was het wel zoveel beter "in the old days"? Hoe het ongewone einde daar dan weer in kadert, daar ben ik absoluut nog niet achter. Maar interessant is het zeker en vast...
Mr_White
- 2067 berichten
oke mijn 2,5 wordt dus bevestigd
Ondanks het feit dat er weer flink onzin wordt uitgekraamd, maar even een antwoord op je vraag hoe Chigurh telkens Moss vindt.
Laten we allereerst beginnen met het feit dat Chigurh gewoon heel goed is in wat hij doet. Hij plant alles goed vantevoren (de 'shootout' met de Mexicanen in het motel) en improviseert desnoods (auto opblazen om even in de apotheek wat medicijnen te pikken, waarna ook blijkt dat hij zichzelf heel goed kan verzorgen).
Dan naar jouw kwestie: Chigurh wordt naar de slachtpartij gehaald. Daar pakt hij het chassis-plaatje van de truck van Moss en krijgt hij tevens de transponder. Via het chassis-plaatje vindt hij het trailer park waar Moss woont, en pikt hij de telefoonlijst waardoor hij allerhande locaties vindt waar Moss eventueel naartoe zou kunnen gaan. Via de transponder blijft hij bij Moss in de buurt tot aan de confrontatie in het hotel. Daarna belandt Moss in het ziekenhuis net over de grens. Zowel Carson Wells als Chigurh weten Moss te vinden want hij moest in een ziekenhuis ergens in de omgeving zitten. Chigurh belooft Moss zijn vrouw op te zoeken als hij het geld niet terug geeft (hij weet waar ze zit via de telefoonlijst). Moss gaat naar een motel maar wordt vermoord door de Mexicanen en Chigurh komt later even langs om het geld te halen. Tenslotte weet Chigurh al dat Moss het geld achter het rooster verbergt en de kamer vinden waarin iemand vermoord is, is ook niet echt moeilijk. Dan bezoekt hij nog even Carla Jean en dan gaat hij ervantussen.
Een beetje opletten kan dus geen kwaad. Overigens is het verhaal hierboven totaal niet relevant want wat je blijkbaar niet bevat is dat Chigurh symboliek staat voor de opkomst van een nieuw soort kwaad in de wereld, namelijk kwaad zonder duidelijk motief. Het valt niet te stoppen en er tegen vechten betekent dat je alleen maar jezelf in gevaar brengt, wat uiteindelijk Ed Tom Bell ertoe beweegt met pensioen te gaan. Het is dus niet belangrijk hoe Chigurh telkens iedereen vindt, het gaat erom dat hij je zal vinden en er niks is wat je er tegen kan doen.
tarentino
onzin uitkramen? Dat jij het niet kan hebben dat ik een matig punt voor een film geef die jij wel goed vind noem ik geen onzin uitkramen. Het moet dan ook wel erg frustrerend voor je zijn geweest om dat hele verhaal te typen.
Dat van dat telefoonboek moet ik dan zeker over het hoofd gezien hebben, maar ik meen me te herinneren dat die vrouw op het laatst naar een schuilplaats ging mja. Verder zijn de details van de opsporingen wel relevant en waarom je dat laatste stukje erbij schrijft is voor mij een raadsel want daar heb ik niet naar gevraagd. Waarschijnlijk ben je trots op jezelf dat je dat hebt uitgevogeld. Toch bedankt voor het antwoord op mijn vraag.
Desondanks blijft dit voor mij een matige film. 2,5
mishad
Prima samengevat Mr_White, gelukkig dat er nog mensen zijn die een beetje opletten tijdens het kijken van een film en die ook nog wat dieper na willen denken over symboliek en een diepere betekenis...
En om wat vragen voor te zijn van mensen die gaan roepen hoe de mexicanen dan wisten waar Moss was: ook zij hadden een transponder en wisten later in welk motel hij zat doordat de moeder van Carla Jean haar mond voorbij praatte.

Viervoudig Oscarwinnaar 'No Country for Old Men' van de gebroeders Coen morgen te zien op televisie

'No Country for Old Men' is morgenavond (20 januari) op televisie te zien: 'Prachtige film vol sfeer en dwaze figuren en dialogen'

'No Country for Old Men' wordt eindelijk in 4K verkrijgbaar: 'Meesterwerk, misschien wel de beste film van de Coen Brothers'

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

The Shawshank Redemption

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
vietnam veteraansheriffgebaseerd op boektexasdrugshandelmotelhuurmoordenaarusa–mexico borderpsychopaathorrorwestersgeldgeweldwoestijnmodern-day westernneo-westerncold blooded killerneo-noirjaren 80coin tosscaptive bolt gunwestern noirhorror westernfaithful adaptation