Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 14 februari 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot No Country for Old Men
"There are no clean getaways."
Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.
Llewelyn Moss
Ellis
Man who hires Wells
El Paso Sheriff
10_cent
Tja ik weet het ook niet. Men zegt dat je het beter snapt als je het boek gelezen hebt...
Jammer eigenlijk, omdat ik vind dat elke film op zichzelf moet kunnen staan en niet hoeft te steunen op het boek waarnaar het verfilmd is...
Mischien is het gewoon geen verhaal zoals alle andere, niet met een duidelijk begin en eind maar gewoon een gebeurtenis.
Waarom een duidelijk einde?
Zo is dat in het echte leven ook niet altijd.
Mr_White
- 2067 berichten
Wat heb ik gemist dat jullie hier wel gezien hebben?
Misschien had ik er wel teveel van verwacht......
Geen moment spannend, boeiend of een andere manier die je de film zal doen onthouden.
Dus de scène bij het tankstation met die oude man of de confrontatie tussen Moss en Chigurh waren niet retespannend? Of anders Moss die 's nachts bij de drugsdeal wordt achtervolgd door de truck met Mexicanen en vervolgens de hond in het water of Ed Tom Bell die de hotelkamer waar Moss vermoord werd, binnen gaat? Stuk voor stuk ijzingwekkende scènes zou ik zeggen.
Jeauhan
Spanning is volgens mij een boog (spanningsboog) die je moet opbouwen door een gehele film. Spanning is iets wat je vast moet kunnen houden en moet niet in 'op zichzelf staande' scenes zitten.
Niet dat ik niet vind dat in deze film geen goede spanningsboog zit, ik vind je argument alleen niet zo sterk...
FuraX
Een film die zwaar overrated is. Overheerlijking van geweld is denk ik het juiste woord. Had het allemaal niet een tikkeltje minder gemogen, ik kwam binnen om een spannende thriller te zien (ik verwachtte weer iets zoals Fargo, topfilm trouwens) maar naar 4 moorden had ik ook wel in de gaten dat deze gast een complete psycho is. Helaas bestaan deze figuren daadwerkelijk en is de film daarin heel realistisch (dat is dan ook de enigste rede waarom ik deze film 1 ster geef) Voorderest me alleen maar zitten ergeren aan deze humorloze film met een weinig boeiend verhaal. Motel in motel uit en schieten maar!
Noem me maar een pussy, maar waarom leidt overdreven geweld en brute moorden tot een kast vol oscars?
Mr_White
- 2067 berichten
Ehm, deze film is ver van een verheerlijking van geweld. Het thema is juist een sombere kijk op de wereld waarin geweld (en kwaad in het algemeen) steeds meer de overhand krijgt (zoals blijkt uit de scènes met Ed Tom Bell). En als je goed oplet, merk je dat naarmate de film vordert de Coen broertjes steeds minder aandacht aan het geweld besteden en het op een gegeven moment ook gewoon niet meer tonen (omdat je toch wel weet dat het gebeurt).
klute89
Deze film bevat toch zeker humor, zwarte humor om precies te zijn.
en het (overdreven) geweld en de moorden hebben oscars opgeleverd omdat ze deel zijn van een ijzersterk verhaal (trouwens na een boek), en door het overtuigende acteerspel, en natuurlijk door de sublieme regie van de Coens
Maar ieder zo zijn mening
FuraX
Ja, het acteerwerk is netjes, maar dat ijzersterke verhaal vind ik ver te zoeken. En dat ze op het eind stopen met minder aandacht aan de moorden te besteden vind ik meer dan normaal. Als ik losse ledematen en andere zieke moorden wil zien kijk ik wel naar Saw. Ik blijf er bij dat het het geweld er voor zorgt dat (voor mij) het verdere verhaal op de achtergrond blijft. En over die humor, tja dat de pomphouder door kop of munt beslist of hij in leven blijft, kun je grappig vinden. Voor mij komt het als een puur zieke gedachte over.
Ach ja, nu spuit ik gal, maar hopelijk vind ik dat gene wat jullie allemaal wel zien en ik niet door de film nog een paar keer te bekijken. Dit dan wel pas over een paar jaar, de tijd mag het leren.
klute89
Dat met die pomphouder is inderdaad niet grappig te noemen. Maar dat is ook niet grappig bedoelt, maar de gesprekken tussen de twee agenten wel! Die zijn ijzersterk en grappig.
Moet je maar eens opletten.
wibro
Neen, de scene met die pomphouder was helemaal niet grappig, integendeel. Voor mij was dit het toppunt van sadisme, maar goed was die scene wél. Het deed mij op het puntje van mijn stoel zitten.
decsss
JA, die scene was inderdaad prachtig. En het mooie ervan was dat je niet wist welke kant het op zou gaan.
klute89
Inderdaad je wist niet welke kant het opging, en ik maar de hele tijd denken dat ie pomphouder gewoon doodging ondanks het muntje opwerpen. Mooi niet, daar is hij goed mee weg gekomen
Hans68
Ik heb deze film gisteren ook gezien , ik weet niet waarom deze film zoveel word aangeprezen , het is een langdradige film ,zonder goed verhaal .
little_lOve
Opnieuw een film, waarbij mensen aan mijn vroegen hoe ik hem vond, het enige wat ik kon zeggen was: "Wauw!".
Het begint al met het geweldige acteerwerk. Met name dat van Javier Bardem, zijn acteerprestaties waren subliem, al vond ik hem in de eerste helft van de film net wat sterker dan in de tweede. Één van zijn beste scène's was toch wel in het begin, wanneer hij die politieagent vermoord. Zijn gezicht zei duizend meer woorden dan een tekst ooit had kunnen hebben op dat moment. Zo waren er wel meer scène's dat alleen een shot van Bardem's gezicht genoeg was om de sfeer en alles te kunnen bepalen. In mijn ogen dus meer dan terecht dat hij een Oscar hiervoor heeft gewonnen!
Eigenlijk deden alledrie de hoofdrolspelers het uitmuntend, Bardem sprong er alleen wat meer uit.
Al het moorden had voor mij wel wat minder gemogen, maar ik kan dat niet echt als een minpunt beschouwen. Verder was de sombere sfeer erg bepalend door de hele film heen en de zwarte humor kon ik erg waarderen.
Ik vond het een erg goede film, veel kan ik er niet meer over zeggen, ik denk dat het allemaal nog een beetje moet bezinken...
4 sterren, zonder meer!
animalkrullie
Een heel goede film, waarbij ik het gevoel kreeg dat de Coen brothers een stijl van filmen hanteerde die ik van Sergio Leone ken.
Mooie karakeristieke koppen en mooie achtergronden.
Die Javier Bardem maakte diepe indruk op mij qua karakter.
Een meedogenloze moordenaar die ik voor het laatst in Seven tegen was gekomen.
Een zeer terechte oscar.
Verder is het een film die weinig om het lijf heeft en dat vond ik dan ook het grootste minpunt.
Sayco
Vond het een goed in elkaar gezetten film ben alleen mijn oog op de koffer kwijtgeraakt. Vond de film sommige momenten zelfs grappig ( vooral de dialogen:) . Acteer prestaties waren goed ..
De onberekenbaarheid telt wel zwaar mee voor me in het cijfer, zonder dat en de humor kwam hij kwa verhaal niet verder dan een 2
Kom uit op een terechte
haraldadekraker
Meer films mogen ze van mij zo realistisch wegzetten.
Keiharde realiteit in deze film.
There are no clean get aways
Perozzi
ik had echt hoge verwachtingen van deze film, iedereen vind hem ook zo goed, maar als ik eerlijk ben vind ik hem gewoon tegevallen. vind het spijtig genoeg om te zeggen maar hij boeit me niet zo had er meer van verwacht.
maar toch nog 3*
Evy949
Geweldige film vanwege de ijzersterke dialogen en natuurlijk moordscènes. En jah heel goede acteerprestaties van Javier Bardem (al val ik nu wel in herhaling)
Woltertjes
zeer mooie film. zit een fijn sfeertje in en kijkt heerlijk weg. is ook spannend op sommige momenten. vond het een topper!
tom de filmman
ik vond dit zeker een goede film, maar de humor zie ik er niet van in, die van die moordenaar gaven ze zelfs toe dat ie geen gevoel voor humor had. maar wel een sterk verhaal.
p.s. overigens vond ik het eind een beetje slap want die sadistische boef loopt nog altijd rond
Clueless Dork
En dat is slap waarom? Vind het zelf volkomen terecht dat de boef hier de horizon tegemoet loopt met zijn buit. Een erg mooi einde dat bij een hoop kijkers verkeerd valt enkel omdat het kwaad het goede verslaat.
Heb deze film nu de maximale score gegeven. Heerlijk wanneer een film je compleet kan opslorpen en je een erg intense kijkervaring weet te geven, keer op keer. Ik denk zelf dat deze film over een paar jaar algemeen bekend staat als Coen's beste werk. Momenteel is dat natuurlijk Fargo met daarachter The Big Lebowski (TBL heeft dan gelukkig een erg grote en trouwe fanbase).
MuchTheSame
Precies
Jeauhan
Dit vond ik nou juist wel sterk...zie de boef (precieze naam ff kwijt...chigurgh ofzow???) als een metafoor voor de dood. Ervoor op de vlucht gaan kan niet...de confrontatie ermee aangaan wel
Halcyon
Doorsnee film.
Heb op zich best wel kunnen genieten van de film. Achterover leunend in de stoel, verstand op nul en alles op me laten afkomen. Amusementswaarde ligt vrij hoog. Maar overtuigen doen de de Coens nooit. Ze doen te hard hun best om clichés te vermijden en dat komt de film niet altijd ten goede. Neem nu bijvoorbeeld het auto-ongeval op het einde, totaal overbodig. In bepaalde omstandigheden kunnen foefjes als dit best werken, maar No Country For Old Men was er naar mijn mening de geschikte film niet voor.
Wat me dan weer wel verrast heeft is de diverse cast en de puike acteerprestaties. Zo was het leuk om Josh Brolin (Goonies) en Woody Harrelson nog eens terug te zien. Schitterende rollen voor beide. 'k Vond Brolin er trouwens erg stoer uit zien. Met zijn snor en al z'n lef kon hij best wel concurreren met Sly of Willis, al is dit natuurlijk een ander type film. Misschien wringt daar wel een beetje het schoentje en had ik meer bikkelharde actie verwacht in de stijl van de Bourne-films. Want even lijken de Coens het tempo er stevig in te gooien...en dan gooien ze de boel weer dicht.
Ach ja, ik heb me wel vermaakt...
Livefree70
Sterke film met een geweldige "bad guy", lekker grof, en een goed verhaal....kortom meer dan een dikke 3,5!
dave
Goede achtervolgingsscènes, tamelijk goed verhaal, de bad guy is goed gecast, maar dat is het dan ook.
No country for old men is een film die bergafwaart stroomt. ik had het gevoel dat de hele film mocht stoppen nadat Llewelyn stierf
des1
Goeie film, hoewel ik wel steeds het gevoel had naar een film te kijken. Maar dat kan te maken hebben met dat ik vergeten was geld in de parkeerautomaat te gooien (haha). Wat opvalt is dat het landschap zo'n belangrijk ingredient is van het hele verhaal. Terecht. Daarmee schieten mij herinneringen aan westerns als The Good, The Bad & The Ugly te binnen. Ook qua opzet. We zien net zoals in genoemde Sergio Leone klassieker achtereenvolgens een man die wel in is voor een 'fast buck', een enorme slechterik en de sheriff gepresenteerd worden... Snedige dialogen completeren deze cineastisch ervaring. Mooi, maar geen klassieker als Fargo. Geen traditionele 'pay off' in de Hollywood sense (gelukkig).
arti
Genoten van deze film! De bad guy Bardem speelt erg goed, die bleef me boeien (dat kapsel ook). Begin was goed, einde ook, fijn dat het geen happy ending was. Toverde een glimlach op mijn gezicht, ik voelde het aankomen.
Zat er helemaal in, de film duurde wel lang voor mijn gevoel, maar met deze film no problem.
Het bloed stoorde me niet, dit was functioneel bloed, het ging er niet centraal om zoals in andere films. Heerlijke machtspelletjes in de dialogen. Niet te vrolijk verloop, mooi gedaan!
Sofyan
TOPFILM! na 10 min zat ik er helemaal in en voor ik het wist was de film al afgelopen. 4,5
klute89
Kijk, dat zijn nog eens goede comentaren!

Viervoudig Oscarwinnaar 'No Country for Old Men' van de gebroeders Coen morgen te zien op televisie

'No Country for Old Men' is morgenavond (20 januari) op televisie te zien: 'Prachtige film vol sfeer en dwaze figuren en dialogen'

'No Country for Old Men' wordt eindelijk in 4K verkrijgbaar: 'Meesterwerk, misschien wel de beste film van de Coen Brothers'

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

The Shawshank Redemption

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
vietnam veteraansheriffgebaseerd op boektexasdrugshandelmotelhuurmoordenaarusa–mexico borderpsychopaathorrorwestersgeldgeweldwoestijnmodern-day westernneo-westerncold blooded killerneo-noirjaren 80coin tosscaptive bolt gunwestern noirhorror westernfaithful adaptation