Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 14 februari 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot No Country for Old Men
"There are no clean getaways."
Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.
Llewelyn Moss
Ellis
Man who hires Wells
El Paso Sheriff
candymancandyman
Ja, inderdaad zou je het boek moeten lezen. Dan weet je waarom de Coen Brothers het verhaal zo verfilmd hebben.
Een van de beste films van de laatste jaren, maar helaas niet aan jou besteed.
nee, kan gebeuren. andere films van de coens kan ik meer waarderen dan deze.
Renskevd
Pretentieuze bagger...
Ik wil iedereen aanraden deze film niet te gaan zien.. 2 uur van je leven weggegooid.
wibro
0,5 ster...
Pas aangemeld en gelijk al zo'n negatieve beoordeling? Nou dat belooft wat.
Ik wil iedereen aanraden deze film wél te gaan zien. Trouwens, heb jij hem wel afgekeken?
Renzzie
Had deze film al gekeken voordat ik wist dat ze zoveel oscar(nominaties) hadden.
Een mooi verhaal op zich, maar toch zeker niet super sterk. De sfeer die de film schept is zeker prachtig, maar nergens in de film zit je op het puntje van je stoel van de spanning.
Kr!kke
redelijk goede film, alleen vond ik het een 'raar' einde...volgens mij was daar meer mee te doen...
Jeauhan
Een matige film. Het kijkt aardig weg daarom geen echte onvoldoende. De film heeft alleen niets bijzonders of origineels, wat je uiteraard wel van een film mag verwachten. Van dit soort films hebben we er al eens 100 gezien.
De acteerprestaties waren daarnaast ook matig. Alle mannetjes kijken maar nors voor zich uit zonder enige expressie. Zelfs wanneer hij een operatie op zich zelf uitvoelt: geen enkele expressie. Tja, zo is het acteren wel op een erg makkelijke manier vanaf gebracht
Tja wat moet je anders als je iets 'gevoelloos' als het kwaad en de dood wilt neerzetten...
jokingsurely1
0,5 ster...
Nou, nou, wat een fantastisch leven moet jij leiden!
Pretentie- en baggerloos...
Please stick to Nickelodeon.
qwatje
Prachtige film, heerlijk hoe het verhaal opgebouwd wordt.
Met zo'n laag tempo toch zo'n spanning op weten te bouwen.
Het enige waar ik zelf niet zo'n fan van ben is de manier waarop de coen broers naar het einde toe werken, kwestie van smaak denk ik.
maar om niet met spoilers te hoeven strooien laat ik het hier maar bij. Oordeel vooral zelf hoe je de film vindt. een must see movie volgens mij. 3,5*
De Coens in vorm. Een film die in twee delen uiteen valt.Een sterk eerste uur met opvallend weinig dialoog en opvallend hard geweld voor Coen-begrippen. Een tweede uur op bekender Coen terrein. Met meer dialoog en meer veranderend perspectief.
Het verhaal en de moraal uit de titel zijn vooral een reden voor een erg fijn wegkijkende stijloefening. De Coens maken een film die meer dan ik eerder van ze zag voortkabbelt. Geen film die van climax naar climax gaat, zelfs de te verwachten eindclimax is er niet en dat vond ik fijn dwars Die prachtige scenes kent ( het resultaat van de drugsdeal bijvoorbeeld), vaak erg grappig is, maar ook altijd duister en volstrekt amoreel blijft.
4.0* , toch al wat jaartjes geleden dat de oscar beste film zo goed was.
klute89
4.0* , toch al wat jaartjes geleden dat de oscar beste film zo goed was.
Een mooie en duidelijke uitleg
The Last
toch al wat jaartjes geleden dat de oscar beste film zo goed was.
Wat was de laatste dan?
Yamato
Wat zeurt iedereen toch over dat einde, hebben jullie nooit eerder een open einde gezien ofzo? Ik vond het juist een perfecte afsluiting van de film.
klute89
Ik vond het ook een mooie afsluiting van een prachtige film. Niks mis met de afsluiting
ArcovandenBroek
Juist, niet elke film moet een gesloten einde hebben. No Country for Old Men heeft juist een geweldig einde.
Mr_White
- 2067 berichten
Maar NCFOM heeft juist wel een gesloten einde. Hij eindigt alleen niet volgens conventionele (lees: Hollywood) regels.
jokingsurely1
Inderdaad - alle plotlijnen zijn netjes afgewerkt ; alle vragen zijn afdoende beantwoord.
What else is there to say or to do ?
klute89
What else is there to say or to do ?
Nothing
P8rb
Na het meesterwerk Fargo laten de Coen brothers weer eens zien wat ze kunnen. Dit keer geen comedy (hoewel de film daar soms wel trekjes van heeft) maar een thriller!
No Country for Old Men is een erg mooie sfeervolle film, kabbelt rustig voort en heeft zeker zijn spannende en mooie momenten. Wanner hij terug gaat naar de plek van de verkeerd gelopen deal en je ziet die andere auto naast de zijne staan. Als hij op een locatie zit ondergedoken en je voelt dat de bad-guy er aan komt, fantastisch! Vooral de bad-guy was subliem neergezet, zou je toch niet tegen willen komen. eerste 75 minuten vond ik geweldig, de laatste 45 zakte het dan een heel klein beetje in.
De Coen brothers mogen wel meer van dit soort films gaan maken, de komedies die ze maken liggen mij meestal niet zo. (op Fargo na dan!) Jammer van het iets mindere laatste kleine uurtje, anders gaf ik wellicht de volle waardering, maar nu houd ik het op een erg dikke 4*, wie weet waar herziening voor zal zorgen.
10_cent
Ik weet niet goed wat ik er van moet denken, de film was heel gaaf: vette personages, goeie sfeer, goeie dialogen etc.
Aleen het einde:, Huh?
Aleen het einde:, Huh?
Tja ik weet het ook niet. Men zegt dat je het beter snapt als je het boek gelezen hebt...
Jammer eigenlijk, omdat ik vind dat elke film op zichzelf moet kunnen staan en niet hoeft te steunen op het boek waarnaar het verfilmd is...
Mr_White
- 2067 berichten
Je hoeft het boek helemaal niet te hebben gelezen want het is precies hetzelfde einde. Voor iedereen die het einde niet 'snapt', kijk eens naar de titel en let op alles wat Ed Tom Bell vertelt, dan vat je hem misschien.
Jeauhan
Jah duhh...het is een verfilming...zou raar zijn als het einde dan ineens anders zou zijn...
Maar goed je zegt dus dat het boek ook al niks toevoegt...
klute89
Maar goed je zegt dus dat het boek ook al niks toevoegt...
Er zijn genoeg verfilmingen die niet helemaal het boek volgen en dus scenes anders doen dan er in het boek staat. De coens hadden best voor een ander eind kunnen kiezen, niet dat ze dat hebben gedaan (uiteraard)
Touché
sporthaas
Wat heb ik gemist dat jullie hier wel gezien hebben?
Misschien had ik er wel teveel van verwacht......
Geen moment spannend, boeiend of een andere manier die je de film zal doen onthouden.
combi
- 20609 berichten
Wat heb ik gemist dat jullie hier wel gezien hebben?
Misschien had ik er wel teveel van verwacht......

ook al volgen ze het boek(heb het niet gelezen) blijkbaar.
Wat was de laatste dan?
De laatste die ik 4 sterren gaf was American Beauty die in 2000 de oscar voor beste film won.

Viervoudig Oscarwinnaar 'No Country for Old Men' van de gebroeders Coen morgen te zien op televisie

'No Country for Old Men' is morgenavond (20 januari) op televisie te zien: 'Prachtige film vol sfeer en dwaze figuren en dialogen'

'No Country for Old Men' wordt eindelijk in 4K verkrijgbaar: 'Meesterwerk, misschien wel de beste film van de Coen Brothers'

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

The Shawshank Redemption

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
vietnam veteraansheriffgebaseerd op boektexasdrugshandelmotelhuurmoordenaarusa–mexico borderpsychopaathorrorwestersgeldgeweldwoestijnmodern-day westernneo-westerncold blooded killerneo-noirjaren 80coin tosscaptive bolt gunwestern noirhorror westernfaithful adaptation