Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 14 februari 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot No Country for Old Men
"There are no clean getaways."
Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.
Llewelyn Moss
Ellis
Man who hires Wells
El Paso Sheriff
breedbeeld
Had zo gehoopt dat ze daar nou net wél een oscar voor gekregen hadden: geluid. En dat het maar veel nagevolgd mag worden. Moet de film wel goed zijn natuurlijk anders wordt het moeilijk. Bardem was terecht.
superbassie
Wat een gruwelijk goede film!
Prachtig die lege vlaktes aan het begin. Deed me een beetje denken aan Once Upon a Time in The West. Ook het feit dat er vrijwel geen muziek in de film voor komt vind ik goed; zorgt voor een bepaalde sfeer. En verder een film vol geweld (niet ala Rambo style gelukkig). Ook het einde is subliem; past perfect.
Terechte Oscar's voor deze film.
MuchTheSame
Ach , je kan deze gewoon bestempelen als : Blood Simple 2: No Country For Old Men ......... niet dan?
Dn!S
Ja, behalve vanwege het feit dat dit op een boek gebaseerd is. Waardoor het dus weer niet kan
Maar to the point, deze film is echt geweldig. Alles klopt gewoon, aan de ene kant is het een achtervolgings film, maar dan wel de sloomste allertijden. De acteurs zijn stuk voor stuk erg goed met als uitschieter natuurlijk Bardem die ook heel verdient de oscar voor zijn rol heeft gekregen. Vooral die dialoog met die oude man in die winkel, dat was echt geniaal.
Daarnaast is het plot, hoe simpel ook, erg origineel uitgewerkt. Er zit gelukkig eens geen happy end in waarin alles goed komt. Want zo gaat het gewoon meestal niet in onze wereld.
Ook was ik blij met het totale gebrek aan achtergrondmuziek. Dit heeft de film echt extra klasse opgeleverd.
MuchTheSame
Idd, daarom zijn er ook veel mensen die The Departed slecht vonden en ook nooit zullen begrijpen waarom die film Oscars heeft gewonnen
eisenstein
Ik had voor deze film makkelijk een 5 gegeven, maar er schijnt een ziekte te zijn in Hollywood, het 'bad-ending-syndrome'! Het einde van de film deed geen eer aan de dood van het karakter van Josh Brolin. Normaal gesproken vind ik dat niet erg als dat zo bedoeld is door de regisseurs...MAARR de dialogen na de death-scene waren te moralistisch en waren daardoor overbodig, ze verzwakten alleen de dramatische gebeurtenissen in het verhaal.
Verder speelde Josh Brolin erg overtuigend, Bardem was de ultieme schurk. De rol van Tommy lee Jones stelde me wel teleur. Het deed me teveel denken aan zijn rol in Three Buriels.
Dusss net niet beter dan Fargo.
Het deed me teveel denken aan zijn rol in Three Buriels.
Het deed mij juist te weinig denken aan zijn rol in Three Burials.
Daarin is ie veelzijdiger, komt hij beter aan bod.
Jammer dat zijn rol in No Country zo bescheiden is. Dit ligt voornamelijk aan het script, niet zozeer aan de acteur.
mishad
Na twee vervelende en tamelijk mislukte films zijn de Coen broers weer terug en leveren ze een overgetelijke film af. 'No Country for Old Men' is een bloedstollende, maatschappijkritische, gitzwarte achtervolgingsthriller geworden met een belangrijke rol voor voorbeschikking en de ironie van het lot. De film met een ijzingwekkende Javier Bardem en met Tommy Lee Jones als melancholische spil van het verhaal is zeer meeslepend, verontrustend, uniek in zijn soort, prachtig in beeld gebracht, geweldig geacteerd en het briljante uitzichtloze en berustende einde blijft dagen door het hoofd spoken. Hier is helemaal niets, maar dan ook niets, op aan te merken.
eisenstein
Het deed mij juist te weinig denken aan zijn rol in Three Burials.
Daarin is ie veelzijdiger, komt hij beter aan bod.
Script? Iemand van zijn kaliber weet wel met weinig tekst en screentime een smashing indruk achter te laten....alleen niet in deze film.
VitorioDue
Vond het helemaal niet zo'n Topfilm...Natuurlijk, Bardem was erg goed en heeft terecht een Oscar gewonnen. Anderzijds vond ik de film erg traag en heb met moeite het einde kunnen halen. Misschien ligt het aan mij en begrijp ik het niet zo goed, maar wat een flut einde!! Voor een ander misschien geniaal, voor mij in ieder geval teleurstellend. Nee, deze film ga ik zeker geen 2e keer meer bekijken.
The Last
Hehe.. Dan ligt het toch aan het script..
Prudh
Ik vind de rol van Jones juist door het script zo sterk. Natuurlijk krijgt hij weinig screentime. Hij kan de tijd niet langer bijbenen en loopt bij zijn laatste zaak slechts achter de feiten aan. Hij blijft letterlijk en figuurlijk buiten beeld. Omdat de film met hem eindigt geeft hij verder, als acteur en als personage dat hij speelt, een lekker melancholisch randje aan de film.
Vinco
Aardige film,maar voor mij geen oscar waardige film.
Leuk verhaal en alles leuk en aardig in elkaar gezet maar nou niet zo dat ik het een geweldige film vond.
Ook het einde is weer diep en diep triest,maak een goed einde of maak anders gewoon helemaal geen film als je hem niet normaal kan afronden.
Mr_White
- 2067 berichten
Het einde (zoals al vaak gemeld) is precies zoals het boek eindigt, en is met betrekking tot de thema's van de film (en het boek dus) volkomen logisch.
ArcovandenBroek
Het einde van de film is een veelbesproken punt..
Zaterdag ga ik deze geweldige film voor de tweede keer zien, in zaal 1 van Tuschinski.. Ik ga weer genieten, en schaterlachen van de soms prachtige dialogen.
JP
Jep, ongeloofelijk dat er hier zo veel mensen op afknappen. Nou ja, eigenlijk ook niet. Ik kan toch wel een beetje begrijpen dat mensen die zich over het algemeen alleen maar blootstellen aan clichématige 13 in een dozijn films een dergelijk einde moeilijk te behappen vinden. Voor mij sloot het einde echter schitterend aan bij de thematiek van de film en maakte het het geheel helemaal af.
The One Ring
Dit ligt voornamelijk aan het script, niet zozeer aan de acteur.
Ik was toch wel benieuwd, Kappeuter, hoe jij als Coenliefhebber de film vond. Nog iets te melden?
Baklap
Hmmm.. ik geloof dat ik hem nog maar een keer moet gaan zien. Zeker geen slechte film en zeker geen 13 in een dozijn maar wat ik er nou van moet vinden... ik weet het een beetje
3,5 in de tussentijd...
Charmbracelet
Geweldige humoristische thriller! Thumbs up voor Javier Bardem als psycho, vond hem heeeel heel komisch creepy. Die oscar heeft hij dubbel en dwars verdiend!
beyond1980
Ik kom net uit de film! Vond 'm erg goed. Ik heb geen hoge pet op van films waarin geweld op een zeer expliciete manier aan de dag MOET komen, alleen maar om aan te tonen dat de maatschappij er vol mee zit. (het thematisch slappe Irreversible; geluids/visuele effecten wel ok)
Deze film is weliswaar gewelddadig, maar stukken subtieler, meer symbolisch en met een goed verhaal. Ook de focus op de idealen van Lee Jones IPV op een gewelddadig einde is lekker onverwacht.
Zelfs de afslachting van ''de man met de koffer' blijft achterwege. Het gevolg komt echter dubbel zo hard aan. Het is een trieste maar mooie film, waar de kunst van het weglaten optimaal herboren wordt. Zo...dit maakt de flater van the Mist van vorige week weer helemaal goed....Ik ga die andere Coen films ook eens checken.
(4 sterrekes)
hoekie3008
Ik heb me wel vermaakt met deze film. Prima tempo, mooie rol van Bardem die mijn insziens een terechte oscar hiervoor gekregen heeft.
Mija
Ik vind uw reactie absoluut ongepast en vreselijk elitair. Smaak is puur persoonlijk en met zo een reactie, welja... Dit vind ik betreurenswaardig.
Ikzelf heb niet zo genoten van de film en ik ben nu niet bepaald een "clichématige 13 in een dozijn"-filmkijker. Veel aan deze film is zeer sterk, zoals de montage, acteerwerk,... maar het verhaal bekoorde me gewoon niet, dat kan toch? Ik ben niet voor open eindes; ben ik daarom een dommerik?
puurlijknbatsie
Einde? Einde? Welk einde? Dit is gewoon haflverwege de film stoppen, moet je het verhaal soms zelf afmaken? Dat vind ik dus matig, bij een goed verhaal verwacht ik ook een goed (hoeft zeker niet altijd happy, dat snap ik) eind.
Dat is mijn grootste minpunt, verder is de sfeer en regie wel super.
Vind het niet meer dan 3 sterren.
Hannibal
Doch is met name het gebrek aan typische "Gebroeders Coen" methodiek die parten speelt. Zonder nu al te diep in te gaan wat die methodiek omhelst waardoor men kan spreken over zo'n specifiek Ethan en Joel Coen type film betrof het gebrek hiervan toch het gevoel dat bij mij overheerste.
Volgens Bridget Maasland, die om onbegrijpelijke redenen bij de Oscar-uitreiking de reclametijd vol mocht kletsen samen met meneer Mioch, was deze 'buitensporig gewelddadige' film een 'typische' Coen.
Ik heb de film nog niet gezien, en of ie nou zo gewelddadig is weet ik ook niet, maar had na het zien van een aantal fragmenten al sterke twijfels bij de uitspraak van deze domme kip, die waarschijnlijk geen enkele andere Coen-film uit haar koppie weet te noemen, anders had ze de link tussen zeer gewelddadig en typisch Coen wel achterwege gelaten.
Leland Palmer
Bridget probeerde ook even mee te praten hoor... Echt zwaar triest als je haar over deze film hoort praten op zo'n manier dat ze echt alles wel lijkt te weten
eisenstein
Dus meneer 'The Last' , als acteurs teleurstellen is dat dan de schuld van het script?? Dat is wel erg makkelijk. Het was opvallend dat Tommy l. Jones NIET interessant was in de film. Je kan dan zeggen, ja dat ligt aan het script, maar een acteur wilt met al zijn rollen een 'indruk' achterlaten en dat is niet goed gelukt....wacht misschien was het de schuld van de slechte catering op de set!!
Spam verwijderd. 1x je site promoten is prima, maar houd het daar svp bij.
Lenny_DH
!!!WINNAAR VAN VIER OSCARS!!!
Beste Film
Beste Regisseur (Joel Coen; Ethan Coen)
Beste Mannelijke Bijrol (Javier Bardem)
Beste Bewerkte Scenario

Viervoudig Oscarwinnaar 'No Country for Old Men' van de gebroeders Coen morgen te zien op televisie

'No Country for Old Men' is morgenavond (20 januari) op televisie te zien: 'Prachtige film vol sfeer en dwaze figuren en dialogen'

'No Country for Old Men' wordt eindelijk in 4K verkrijgbaar: 'Meesterwerk, misschien wel de beste film van de Coen Brothers'

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

The Shawshank Redemption

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
vietnam veteraansheriffgebaseerd op boektexasdrugshandelmotelhuurmoordenaarusa–mexico borderpsychopaathorrorwestersgeldgeweldwoestijnmodern-day westernneo-westerncold blooded killerneo-noirjaren 80coin tosscaptive bolt gunwestern noirhorror westernfaithful adaptation