Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 14 februari 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot No Country for Old Men
"There are no clean getaways."
Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.
Llewelyn Moss
Ellis
Man who hires Wells
El Paso Sheriff
stampertje71
Wat een trage film. Met moeite afgekeken. Sorry maar voor ons geen topper.
DRMunter
Opzich een goede film (Ik ga niet over het einde zeuren), alleen vond ik het jammer dat er haast geen tot geen muziek in voorkwam. Ik vind dat dat vaak wel een extra beleving aan een film geeft.
Prudh
Grappig. Ik vind het gebrek aan muziek juist een extra beleving in No Country.
The Last
alleen vond ik het jammer dat er haast geen tot geen muziek in voorkwam.
Dat is juist gedeeltelijk de drijvende kracht achter NCfOM. Er wordt meer aandacht besteed aan de locaties zonder dat er muziek in voorkomt, zo komt het meer realistischer over.
The One Ring
Mij was het niet eens opgevallen dat er zo weinig muziek in zat. Ik las het pas achteraf op IMDB.
Betamax
Priam film.
Vond het niet de beste van de broers Coen maar wel één van de betere.
Laat ik zeggen op de laatste 15 min na was hij top.
markel66
Het is allemaal al een beetje gezegd dus beperk ik me tot mijn mening over de film.
Steengoeie Film, van begin tot eind.
Als je van een feel good movie houdt, deze niet gaan kijken.
Als je van een goeie speelfilm houdt zeker kijken.
felix89
wat een film !
wat een acteurs !
wat een sfeer !
enorm aangenaam verrast door deze nieuwe van de coen broertjes.
ik vond persoonlijk de film op geen enkel moment vervelen, het trage tempo past perfect bij de spanningsopbouw en de melacholische sfeer van de personages, en de afwezigheid van muziek zorgt ervoor dat het allemaal nog beklijvender is. Josh Brolin en javier Bardem spelen een erg interresant kat-en muisspelletje enorme schok is het dan ook als bij de hoofdrolspeler opeens de pijp uit gaat. en wat betreft het einde, een beter passender einde kan ik mij niet voorstellen, de film eindigt met slotmonoloog om u tegen te zeggen.
" I always thought when I got older
God would sort of come into my life in
some way. He didn't. I don't blame
him. If I was him I'd have the same
opinion about me that he does."
Clueless Dork
Best picture, Supporting Actor, Director and Screenplay.
De grote winnaar van 2007 en zeer verdiend.
tottenham89
Ik vind dat vooral de oscar voor beste assisterende rol die naar Javier Bardem ging heel erg verdiend is!
hanskarin
Mooie film. Vanaf het begin tot het einde blijft hij spannend.
En met 4 oscars op waarde geschat
(verwijderd)
Wat een geweld...
Wat een geweldige film.
Prachtig hoe 'het door god verlaten land' in beeld werd gebracht.
Over 40 jaar is dit net zo'n klassieker als Once Upon a Time in The West, maar dan zonder muziek !
De Coen brothers hebben een kunstwerk achtergelaten:
De jacht van het bestaan vorm gegeven in een tijdloze Western.
Dogie Hogan
Voor een review van de Blu-ray disc release klik hier.
(Hmmm... de extra's zijn letterboxed/4:3, 720x480i zelfs.)
Leland Palmer
Als deze bij bol.com op de pre-order lijst staat koop ik 'm meteen!
Dogie Hogan
Als deze bij bol.com op de pre-order lijst staat koop ik 'm meteen!
Leland Palmer
Dat is niet duur zeg. Nog nooit iets van dvdpacific besteld, maar deze kan ik opzich wel ff ''pre-orderen''.
Dogie Hogan
De Blu-ray transfer ziet er prima uit; zal zeker voor de DVD ook op gaan. Kwaliteit lijkt veel op "3:10 to Yuma", 2007. En dat is ook excellent.
Leland Palmer
Goed idee! Bedankt voor de tip. Nu nog even zien of ik meer mensen kan interesseren voor deze film.
Leland Palmer
Bardem´s oscar speech was geweldig.
Niet gezien. Kan ik die uitzending ergens terugvinden?
Clueless Dork
Leland Palmer
Dank. De speech was inderdaad prachtig. Cool figuur die Bardem!
NightWish_NL
Een goeie film en een "pracht van een psychopaat" is er neergezet in deze film. Het kapsel was absoluut briljant (deed me denken aan Adriaan (van Bassie) in de 80-er jaren.
In eerste instantie kwam de film wat moeizaam op gang. Er wordt niet echt veel moeite gedaan om de hoofdpersoon symathiek over te laten komen. Daarom duurt het even voordat je echt mee gaat leven.
De film voelt aan als een Volkswagen. Weinig poespas en show, maar toch solide en stevig
filmfreak33
uitstekende film en welverdiend die oscars:D
allang voor die kwam zag ik hem aankomen en het leek me een topper en hij heeft me niet teleurgesteld:D
voor iedereen die hyves heeft: nocountry.hyves.nl
mijn speciale hyves voor no country for old men:)
speciaal voor alle mensen die deze film net zo geweldig vinden ik;)
Montorsi
Een heel aardige film, maar oscarwinnaar? Daar heb ik het afgelopen Oscarjaar toch een aantal betere films voor gezien. Maar vooruit, de Oscarwinnaar zal nooit het grootste gedeelte van de filmliefhebbers plezieren.
De oscar voor Bardem begrijp ik dan wel weer volledig, ook hier is hij weer fantastisch. Het blijkt maar weer dat hij een zeer veelzijdig acteur is. Heel verdiend.
No Country For Old Men zelf heeft heel wat goede punten. Een groot aantal zeer spannende scenes. Zoals ik al zei, een formidabele Bardem, en een heel behoorlijk verhaal. Grootste minpunt was toch wel het voor mij nogal onbevredigende laatste halfuur. 3.5*, waar er voor mij toch wel meer in had gezeten.

Viervoudig Oscarwinnaar 'No Country for Old Men' van de gebroeders Coen morgen te zien op televisie

'No Country for Old Men' is morgenavond (20 januari) op televisie te zien: 'Prachtige film vol sfeer en dwaze figuren en dialogen'

'No Country for Old Men' wordt eindelijk in 4K verkrijgbaar: 'Meesterwerk, misschien wel de beste film van de Coen Brothers'

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

The Shawshank Redemption

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
vietnam veteraansheriffgebaseerd op boektexasdrugshandelmotelhuurmoordenaarusa–mexico borderpsychopaathorrorwestersgeldgeweldwoestijnmodern-day westernneo-westerncold blooded killerneo-noirjaren 80coin tosscaptive bolt gunwestern noirhorror westernfaithful adaptation