• 9.382.523 stemmen

No Country for Old Men (2007)

Misdaad / Thriller | 122 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Geregisseerd door: Ethan Coen en Joel Coen

Met onder meer: Tommy Lee Jones, Javier Bardem en Josh Brolin

IMDb beoordeling: 8,2 (1.173.707)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 14 februari 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot No Country for Old Men

"There are no clean getaways."

Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.

Llewelyn Moss

Man who hires Wells

El Paso Sheriff

avatar van frank92

frank92

wat een raar eind!!!!!!!!!!!

de film begon aardig zaten spanende stukjes in maar raar eind

2,5

frank92 schreef:

wat een raar eind!!!!!!!!!!!

de film begon aardig zaten spanende stukjes in maar raar eind

2,5

Leg het einde van de film en de titel van de film maar eens naast elkaar, en dan zal je zien dat het logisch is.

avatar van Pedorstroika

Pedorstroika

Goeie film en ik vond het eind juist geweldig. Nu eens niet het gesloten verhaal. De goeie is dood. De sheriff met pensioen en de gestoorde moordenaar loopt nog vrolijk rond. Mooi!

4.0 punten

avatar van The Last

The Last

AddictedToMovies schreef:

Die diepgang over geweld... wat ik zie is gewoon één psycho die iedereen vermoord.

Waarom doet iedereen zo moeilijk, veel diepgang over geweld is er niet, je ziet het goed.

The Last schreef:

Op z'n minst kun je nog antwoord geven op de vraag wáárom hij moordt. Natuurlijk, je hoeft er geen betekenis achter te zoeken, maar dat betekent niet dat het er niet is.

avatar van decsss

decsss

Beitel schreef:

Wat dacht je van het is een huurmoordernaar en hij doet het voor het geld.

decsss schreef:

Wat dacht je van het is een huurmoordernaar en hij doet het voor het geld.

Daar lijkt het op, maar het gaat wel verder dan dat. Waarom komt hij bijvoorbeeld met dat muntje opzetten (en niet zeggen dat het geen betekenis kent, want dat is niet waar)?

Beitel schreef:

Hij symboliseert de dood.

klute89 schreef:

Hij symboliseert de dood.

Eigenlijk wou ik anderen een beetje aan het denken zetten zonder het ze meteen voor te kauwen en daarnaast denk ik dat jouw idee erover net iets te kort door de bocht is. De sherrif gaat meer op zoek naar het kwaad of misschien wat breder, het lijden. Daarnaast is Sugar gewoon een persoon, die keuzes maakt (zoals je op het einde ziet). De dood is toch een stuk onpersoonlijker en zelfs nog veel willekeuriger (zoals bij The Seventh Seal bijvoorbeeld).

En de munt scene dan?

avatar van The Last

The Last

Beitel schreef:

Hij moord omdat hij gewoon een vieze vuile sadist is.

avatar van TrueWord

TrueWord

Ik heb wel een heel a4 nodig om deze film doorgrondelijk te inspecteren, gisteren weer gezien en nu pas zie ik dat deze hele film om 1 ding draait en het is iets wat kijkers van deze film alleen zult begrijpen?

Anton Chirugh oftewel geweld .

corrigeer me als ik het mis heb, deze film is moeilijk te analyseren als je niet op het juiste state of mind bent maja dit film laat mij ook echt met een kladblok en pen rondlopen voor het geval er weer eens een lichtje begint te branden erover

avatar van Wouter

Alhoewel de film briljante scenes kent, vond ik het geheel onbevrdedigend en dus tegenvallen. Van Coen verwacht ik meer.

avatar van josseheijmen

josseheijmen

Tsja, prachtig.
Wat valt er anders over deze stijlvolle productie te concluderen.
Komt in de bioscoop goed tot zijn recht. De wijdse vergezichten over de prairie.

Ik vind de film indringend, rauw. Zoals een van de personages zegt, dit Amerikaanse land maakt vroeg oud.

Hoe zit dat nou toch, Amerikanen die zich immer zo 'tough' voordoen. Zijn zij als de dood om voor mietje uitgemaakt te worden. Het zal wel te maken hebben met het harde leven, de moeilijke omstandigheden. Dit zal dan blijkbaar zijn weerslag hebben op de karakters van de inwoners.

De achtervolging van Chigurh op Moss is intens. Zeer, zeer mooi. Wat een acteurs, Bardem en Brolin. Wat mij betreft heldere nieuwe sterren aan het firmament.
'No Country For Old Men' doet me denken aan 'Fargo', beide zijn zo mooi gefilmd. Het vakmanschap doet zo weldadig aan.

Een gedeelte van het einde van de film sloeg als een bom in. Daarnaast waren er bij het afsluiten ook veel woorden, mijmeringen die geen doel troffen. Wellicht biedt een herziening uitkomst. Ik kan niet wachten!

avatar van ME669

ME669

Niet mijn genre, maar toch gekeken en....................... in slaap gevallen. Inderdaad mooie vergezichten, maar daarvoor kijk ik liever naar een natuurfilm. Zie Tommy Lee liever in Men in Black. Geen actie, langdradig, onzinnige dialogen.

avatar van nokkie335

nokkie335

avatar van Jeauhan

Jeauhan

nokkie335 schreef:

het was wel een vermakelijke film maar al die oscars snap ik niet zo goed

Ik snapte dat ook niet alleen om een waarschijnlijk andere reden. Meestal durven ze zo'n 'duistere' film niet teveel oscars te geven.

avatar van TerryA

TerryA

nokkie335 schreef:

zou dan graag willen weten welke film wel die oscars had moeten winnen?!

No Country for Old Men is misschien wel een van de betere oscar winnaars van de afgelopen jaren

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

TerryA schreef:

zou dan graag willen weten welke film wel die oscars had moeten winnen?!

Is dat een retorische vraag? There Will Be Blood natuurlijk, al heb ik vrede met de winst van No Country for Old Men.

avatar van TerryA

TerryA

Co Jackso schreef:

ben ik niet mee eens - vond There Will Be Blood een goed film maar niet een top film, en ik moet toegeven dat ik vantervoren had verwacht dat die wel de grote prijs zou winnen omdat het paste in de thema van oscar winnaars (personal tragedy, poor me, i love you daddy, achtige scenarios!!) ... gelukkig hadden ze deze keer voor een film zoals No Country for Old Men gekozen.

avatar van Knisper

Knisper

TerryA schreef:

zou dan graag willen weten welke film wel die oscars had moeten winnen?!

Control, die helaas schandalig genegeerd is.

avatar van Poelstra

Poelstra

Apart, een serial killer met een luchtbuks. Voor zo'n film wil ik wel uit mijn stoel komen en me aanmelden op deze site om mijn stem uit te brengen. Laat ik niet direct voor het hoogste gaan, daarom een 4.5.

avatar van josseheijmen

josseheijmen

Cool Poelstra!

Welkom

avatar van SwigoH

SwigoH

Deze film gisteren in de bios gezien. En ik was zeer onder de indruk. Wat een goede film zeg.

Misschien dat niet iedereen het wat trage tempo kan waarderen. En een aantal mensen met wie ik was konden de nogal expliciet in beeld gebrachte bloederige scenes niet zo waarderen. Maar ik vond dat juist allemaal erg goed bij de film en het verhaal passen.

De oscars voor regie, script en beste bijrol van de huurmoordenaar gespeeld door Javier Bardem zie je er aan af vindt ik.

Topfilm! 4,5*

avatar van timburton

timburton

klute89 schreef:

Ik vind het geen slecht einde, de film heeft gewoon een open einde. Wat trouwens heel goed bij de film past, de film sluit af met een wijsheid.

Ja, maar dat open eind stond mij niet aan. Waarschijnlijk zal ik allemaal boze reacties krijgen. Meer dan de helft van de stemmers die deze film goed vinden, doen het volgens mij alleen omdat het zogenaamd cultuur-geaccepteerd is om tegenwoordig psycho-films te maken, die gewoon helemaal fout aflopen. Het klinkt heel flauw, en het is ect niet dat ik geen ArtHouse-film gewend ben, maar een film moet gewoon iets met hoop hebben. N.C.F.O.M. heeft niks hoopvol, heeft niks leuks, het heeft niks wat ik wou weten... het heeft gewoon niks. Mijn mening dan he.

ik begrijp het wel.

avatar van tjp1994

tjp1994

ik vond hier maar weinig aan......

o Brother where are thou vond ik wel top, maar dit niet.

avatar van SanderSander88

SanderSander88

De sfeer was echt geweldig in deze film en het gebrek van een soundtrack werkt erg goed. Ook vond ik (zoals vele) de character van Javies Bardem echt tof.

Deze krijg een 5*.

avatar van Kelevra

Kelevra

meesterwerk!1van de beste films die ik heb gezien.Wel een belangrijke tip voor het kijken.15min voor het einde de film stop zetten.Geloof me nou maar.Anders krijg je last van een dompertje.Hij jij je aan deze tip;dan word het ook 1van jouw beste films van 2008.Wat heb ik genoten van het acteerwerk.Heel veel nieuwe dingen gezien.

avatar van Knisper

Knisper

Kelevra schreef:

Als je de film 122 voor het einde uitzet, dan is hij echt helemaal foutloos.