Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Cameron Crowe
Met onder meer: Tom Cruise, Cuba Gooding Jr. en Renée Zellweger
Releasedatum: 13 maart 1997
Plot Jerry Maguire
"Everybody loved him... Everybody disappeared. The journey is everything."
Jerry Maguire is een succesvolle manager van topsporters. Als op een dag zijn geweten begint op te spelen besluit hij zijn nieuwe filosofie tot uitdrukking te brengen als onafhankelijke manager. Dit doet hij samen met de enige atleet die hem trouw is gebleven, de footballspeler Rod Tidwell, en zijn collega Dorothy.
Jerry Maguire
Laurel Boyd
Ray Boyd
Chad the Nanny
marcelgg
Ik blijf bij dit soort rollen van Cruise altijd het gevoel houden dat het de inspiratie is voor de parodie die hij in Magnolia neerzet...
BlueSword
gewoon een leuke film, goed geacteerd, af en toe leuke humor.
gewoon leuk dus.
Turkeyloverz
Ondanks het met een hoog tempo begon, veranderde het langzaam in een goede drama film. Het acteerwerk is perfect, TomCruise is erg overtuigend in zijn rol, Cuba is gewoon grappig.Sommige liefdesscenes met Renee vond ik echter een minpunt, ik verlangde meer naar Cruise als manager. Het einde is dan wel voorspelbaar maar zeker goed. Heb er erg van genoten.
zoutzak
Wat een slappe tearjerker zeg. Enkele geslaagde grappen, enkele sterke soundtracks (Tom Petty, Bruce Springsteen, Bob Dylan), redelijk acteerwerk, maar allejezus die brakke Zellweger moet weer de tranen verzorgen... Dikke punt aftrek.
5/10
us_raider
- 2034 berichten
Eén van de weinige films waarin ik Miss Zellweger een lekkere griet vind. Verder een leuke film, vooral de Show Me The Money en de flip-scène van Cruise zijn ten zeerste te pruimen!
Ik vond die scène tussen het jongetje en Cruise ook super. Die scène dat hij eigenlijk moest slapen...met Zellweger er later bij en dat jongetje weer weg maakte het alleen maar grappiger...;)
Lotteke
De enige film met Tom Cruise die ik goed kan pruimen. Gewoon een lekker weg kijk filmpje, iedere keer weer.
Leno
Amusante film met aardige vertolkingen. Cruise doet zijn best maar in sommige scenes, vooral de romantische, komt hij niet echt overtuigend over.
Jammer dat het romantische verhaal op een gegeven moment de overhand krijgt, waarbij de voorspelbaarheid en het sentiment ook toeneemt. Het einde is dan ook uiterst voorspelbaar en mager. Dat kleine jongetje speelt leuk en er zitten wat aardige grappen in.
hannes64
- 1926 berichten
Heb hem 2 keer gezien....een echte feelgood.
Let vooral op 't kleine jochie......lachen.
Big_bazznizz
Hoe diep kun je zinken in je leven en hoeveel kansen kun je krijgen om er bovenop te komen, maar goed vermakelijk en daar gaat het om. Misschien wat aan de lange kant: 2,5 ster
Angrod_Pallanén
Tom Cruis laat weer zien dat hij ook een uitstaanbare held kan spelen. Jerry Maguire voelt nauwelijks aan als een film, zo overtuigend wordt het gebracht. Cruise speelt zijn rol prima en zowel Gooding als King spetteren als geloofwaardig stel. Alles komt heel natuurlijk over, ookal is het wel erg Amerikaans. Zellweger had een aardig rolletje, maar was wel het minst overuitgend van de cast. Het verhaal is leuk verzonnen en leuk in elkaar gezet. Geen topprestaties hier, maar wel een erg leuke film.
3.0
Mc
- 2092 stemmen
Simpel topvermaak met Cruise: 'Show me the money'. Leuk filmpje, maar meer ook niet... 3*
Fran
- 1953 berichten
Goeie film, zit leuk in elkaar. Aanrader. En als een one-liner uit een film zo vaak opgerakelt wordt in series op tv, heeft hij bij velen toch een indruk achtergelaten ... you had me at hello ....
finalman
goh, zag die film vaak op dvd in de videotheek maar wou hem nooit zien... tot ik die film zag op tv moet ik eerlijk zeggen dat het een blunder van me was. Ik had hem veel eerder moeten huren, ik was bijna helemaal weg van Renee Zellweger met haar betoverend lach en er is magie tussen Cruise en Zellweger. 3,5!
behangdelul
kan maar een ding zeggen;
SHOW>>>ME>>>>THE>>>>>MONEY!!! legendarisch!
nightbreed
Bij mij zit deze kreet nog steeds in mijn kop: 'Jerry Fucking Maguire'
En dat terwijl ik deze film 6 a 7 jaar geleden voor het laatst heb gezien.
Cijfer: 3,5
%%%%%%
Aardige film.Wel flink aan de lange kant.Goeie rollen neergezet leuke lietjes.Aleen vond ik Renée Zellweger wat minder 2,5 sterren
PollyPeachum
Wat is dat toch met die Tom Cruise, welke rol hij ook speelt het blijft een nietszeggend persoon. Totaal inhoudloos. Gelukkig maakten de bijrollen veel goed. Dus toch 2 sterren.
Fran
- 1953 berichten
De film wordt ook niet gedragen door Cruise maar door Cuba Gooding Jr. Verder is het verhaal gewoon goed en de rollen eromheen. Het verhaal en de film is zo simpel maar je hebt er zoveel humoristische nuances in, dat als je alles bij elkaar optelt je een hele leuke en vermakelijke film hebt.
DragQueen
Leuke feel-good movie, met uitstekend acteerwerk van tom cruise en cuba gooding jr. rene zellweger heeft iets betoverends in deze film, vind ik. ook zij speelt haar rol met verve. er zit de nodige portie humor in de film, maar ook een portie drama. wat de film nog beter maakt, en hem boven het gemiddelde uit tilt. uitstekende cast, en een prima verhaal. leuke avondvullende film. natuurlijk zijn er nogal wat cliche's aanwezig, maar dit stoort mij niet. ik geef hem 3,5 sterren.
WB
Niets aan toe te voegen...
Sportingerke
Misschien had ik er gisteren niet veel zin in, maar feit was dat ik erg weinig tot niets aan deze film heb gehad. Het verhaal was nog voorspelbaarder dan in de doorsnee romantische komedie, wat meestal al geen goed teken is.
Het uitgangspunt vond ik wel goed gevonden, maar zeker op vlak van grappen zat er veel meer in.
De bij wijlen grappige Cuba Gooding Jr. (soms te overdreven), het jongetje en een van de beginscènes (waarin hij zijn afscheidstoespraak geeft) zijn zowat de enige dingen die de moeite waren om te kijken.
PS: waarom het kindje zo een grote bril nodig heeft is mij ook niet echt duidelijk.
veron35
Tom Cruise en Renée Zellweger. Moeilijk om 2 mindere acteurs in de hoofdrollen te hebben. Cuba Gooding was wel goed. De film wist me toch te boeien. Tom Cruise was weer maar matig en Zellweger ook. Ik heb hem een kans gegeven omdat de 2 disc SE bij mailmydisc maar 1 disccredit was.
Leland Palmer
Leuke film met een goede Tom Cruise wat mij betreft. Waarom vele mensen Tom Cruise niet goed vinden snap ik niet echt. Het lijkt soms wel verboden te zijn om hem goed te vinden. Ik vind Cruise een erg goed acteur en dan is zijn rol in deze film nog niet eens zo super, maar zeker wel een voldoende waard wat mij betreft. Het is jammer dat hij samen met Renée Zellweger een slecht koppel vormt in deze film en dat vind ik dan ook een minpuntje aan Jerry Maguire. Cuba Gooding Jr. zit lekker in zijn rol al is hij verschrikkelijk hyperactief. Niet de moeilijkste rol om te spelen maar zeker vermakelijk voor velen en ook voor mij in dit geval. Het kleine kindje vond ik helemaal geweldig. Wat een prachtfiguurtje zeg. Zellweger zelf vond ik maar matig, maar toch heeft ze wel iets. Wat het is weet ik niet. De film kijkt lekker weg, maar ik vind toch dat een matig verhaal een beetje matig is uitgewerkt. Het ene moment gaat alles zo langzaam terwijl op het andere moment vele scenes een beetje worden afgeraffeld wat mij betreft. Ook vind ik het jammer dat de romatiek er op een gegeven moment wel erg dik word opgelegd. Ondanks dat verdiend deze film zeker een voldoende, want ik heb me echt wel vermaakt. Een leuke wegkijker met genoeg humor en soms (bijna) zelfs een emotioneel moment.
* * *
boeliebab
mag ik aub dat jochie mee naar huis nemen? o en doet u tom cruise er ook maar gelijk bij! leuke film, huilen lachen, alles bij elkaar. goede rol van cuba gooding jr trouwens
nele
Zo'n schattig jongetje!!! Hij is de meest fantastische in deze film eigenlijk, daarom een must-see movie!
Ik vind de combinatie Cruise - Zellweger een beetje bizar, maar ze acteren beide goed, ook Cuba Gooding Jr. staat z'n mannetje wel en is bij momenten heel grappig.

'Jerry Maguire' is morgenavond (30 december) te zien op televisie: 'Het blijft een onweerstaanbare film'

'Jerry Maguire' met Tom Cruise en Renée Zellweger morgenavond op televisie

Magnolia