Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Cameron Crowe
Met onder meer: Tom Cruise, Cuba Gooding Jr. en Renée Zellweger
Releasedatum: 13 maart 1997
Plot Jerry Maguire
"Everybody loved him... Everybody disappeared. The journey is everything."
Jerry Maguire is een succesvolle manager van topsporters. Als op een dag zijn geweten begint op te spelen besluit hij zijn nieuwe filosofie tot uitdrukking te brengen als onafhankelijke manager. Dit doet hij samen met de enige atleet die hem trouw is gebleven, de footballspeler Rod Tidwell, en zijn collega Dorothy.
Jerry Maguire
Laurel Boyd
Ray Boyd
Chad the Nanny
Diesel
Kan Zellweger niet uitstaan, irriteer me altijd mateloos aan haar.
Erikr73
Kan Zellweger niet uitstaan, irriteer me altijd mateloos aan haar.
ach in deze film was ze wel schattig, volgens mij zo'n beetje de film waarmee ze doorbrak. Wat van mij dus ook niet persee had gehoeven.. alhoewel.. in Bridget Jones Diary is ze wel weer erg goed op dreef.
TheRisingSun
Erg leuke film,met goede rollen van Cruise,Gooding Jr. ,Zellweger en haar zoontje! Vond hem 2 uur lang boeien. Goede humor en leuk verhaal.
3,5 ster
Phoenix
Een film die voor mij veel regels aan zijn laars lapt:
- Een goed acterende Cruise.
- Een romkom die ik best te pruimen vind (ERG zeldzaam bij mij)
- Een moraal waar ik me nog niet eens zo erg aan stoor.
Meer was het dan ook weer niet, maar toch wel goed. 3,5*
Cicero
Dit is dus een echt goede film - nu derde keer gezien. Het is (tromgeroffel, aanzwellende strijkers) hartverwarmend zou ik zeggen. Het viel me nu pas op hoe Cameron Crowe hoe goed de popmuziek gebruikt in deze film. Héél effectief - het is toch een echte popliefhebber, die Cameron, nietwaar? Als hevige fan van dat verschijnsel "pop" zeg ik dus: dank u, meneer Crowe - voor deze film (en ook voor Almost Famous & Singles)!
Zeg, die muziek die hier in de film gebruikt wordt, dat is toch dat deuntje van het EK-lied ''Forza'' van Nelly Fortado? Of heb ik het mis?
Cicero
Hannibal
Volgens mij heb je het mis, dat nummer is toch van dit jaar? (of heb ik het mis?)
leverafronny
Wat was Zellweger toch weer goed... Tom Cruise was wel redelijk (=beter dan gewoonlijk) maar had toch liever eens ... euh ... Jim Carrey of Mike Meyers (hoe je het ook mag schrijven) gezien, dan zou het echt lachen zijn, al zou het dan weer minder 'emotioneel' zijn, weet het eigenlijk niet echt (=wat zit ik hier toch te zeveren)...
mikey
Leuke film over managers en sporters die meer geinteresseerd zijn geld en succes dan in 'echte' dingen zoals ouderschap, vriendschap, liefde etc... Misschien een beetje erg klef maar wel ontroerend en soms goed voor een gulle lach. 3
sn@ke
- 2077 berichten
Jerry Maguire *** 1/2
Boeiend sportdrama met natuurlijk een grandiose Cruise en Gooding. Echt twee topprestaties van beide heren , Cruise als de gladde moedeloze sportmanager en Gooding als de vooral op geld uitzijnde maar erg sympathieke football - speler. Let ook op de uitstekende drama-rol van Zellweger maar haar zoontje die al vele filmharten gestolen heeft , volgens mij
. Zitten erg veel goede scenes in. Valt niet meer over te zeggen ...
E V
Leuke, vrij orginele, gevoelvolle romantische komedie. Goed spel.
Regie van Cameron Crowe.
spuit11
Blijf een zwak houden voor deze film, heb hem al verschillende keren gezien. Ik houd niet van rom-kom's maar voor deze maak ik een uitzondering. Dit is ook volgens mij de enige film, waarbij ik Renee Zellweger in kan verdragen. Dit is volgens mij ook het soort rol dat bij haar past. De muziek is prima en het zoontje is gewoon schattig en aandoenlijk.
Kelly Preston hadden ze wat mij betreft buiten de film mogen laten.
SUPERSONIC
relaxte film kijk m met een chickie op de eerst date en dan zet je haar meteen een dop!
defenitly a movie with a 100% garantee that you're gonna get laid
J.Bell
defenitly a movie with a 100% garantee that you're gonna get laid

HiLL
De eerste keer dat ik deze film zag vond ik hem geweldig...pas de tweede keer zitten kijken en toen viel ie me best tegen...
hmmz....ga toch van de eerste keer uit
Nieke
"Show me the money" is ondertussen alom bekend.
Een leuke film met een aantal top acteurs die hun best doen om de film te doen slagen, wat dan ook lukt, althans voor mij.
"You had me at hello" zal me ook altijd bijblijven... Deze moet ik dringend nogmaals kijken!
Sasz
Tom Hanks werd als 1e gevraagd om deze rol te doen, maar hij wees het af.
Maar goed, Tom Cruise doet het ook goed.
spuit11
Gelukkig dat Tom Cruise deze rol doet, kan me bijna niet indenken dat Tom Hanks deze rol zou spelen, zeker niet de de sex-scene met Kelly Preston
Purmerend
Dat zoontje is heel schattig idd.
Ja, zekers met dat mensenhoofd! 3*
Asmahan
Op een gegeven moment zegt de vriendin: 'You are Jerry MaFuckingGuire', om hem aan te moedigen iets van zijn carriere te maken. Vraag me niet waarom, maar dat was recht in de roos van mijn irritatiecentrum. Afgrijselijk. Denk er nog wel eens aan en de koude rillingen lopen dan over heel mijn lijf. Komt nooit goed tussen mij en deze film.
xangadix
Asmahan
Klopt. Maar het ging verder dan dat. Zelfs als irritant bedoeld personage vond ik het te veel van het goede. Niet grappig bedoeld irritant, maar duister zwart tandenknarsend ergerlijk. Zwaar overdreven geacteerd. Blergh. Ergernis laat zich niet altijd verklaren. Maar dit trof doel, en hoe!
Asmahan
Het kind vond ik ook niks. Heb ik meestal met die Amerikaanse blagen. Die vreselijke bijna doorzichtige stemmetjes. En die schijnheilige kopjes als het uitkomt. Of de 'hartverwarmende' bijdehante vroegwijze opmerkingen...
En dat terwijl ik er van Jojo uit Etre et Avoir zo tien mee naar huis neem.
xangadix
Och, ik kon me over de irritante dingen zoals Preston en het zoontje wel heenzetten.
Eén van de weinige 'standaard feel good-movies' waar het daadwerkelijk ook echt werkt. Eén van de betere rollen van Zellweger...

'Jerry Maguire' is morgenavond (30 december) te zien op televisie: 'Het blijft een onweerstaanbare film'

'Jerry Maguire' met Tom Cruise en Renée Zellweger morgenavond op televisie

Magnolia