• 9.372.770 stemmen

Geregisseerd door: Cameron Crowe

Met onder meer: Tom Cruise, Cuba Gooding Jr. en Renée Zellweger

Releasedatum: 13 maart 1997

Plot Jerry Maguire

"Everybody loved him... Everybody disappeared. The journey is everything."

Jerry Maguire is een succesvolle manager van topsporters. Als op een dag zijn geweten begint op te spelen besluit hij zijn nieuwe filosofie tot uitdrukking te brengen als onafhankelijke manager. Dit doet hij samen met de enige atleet die hem trouw is gebleven, de footballspeler Rod Tidwell, en zijn collega Dorothy.

Jerry Maguire

Avery Bishop

Frank Cushman

Bob Sugar

Marcee Tidwell

Laurel Boyd

Chad the Nanny

Jordy

Erg goede film. Leuk, ontroerend verhaaltje en top acteerwerk van Cruise, Zellweger (in haar leukste rol), Gooding en het schattige zoontje van Zellweger. De film barst ook van de klassieke scenes, en dan vooral de "Show me the money!" scene van Gooding die echt geweldig is. 4 sterren.

avatar van dttom

dttom

Erg goed lijkt me beetje overdreven bedoel het is niet slecht maar zoveel stelt het nou ook weer niet voor. Gewoon vermakelijk filmpje.

avatar van neo

neo

Aardige film. Wel een beetje raar dat Cuba Gooding jr een oscar kreeg voor zijn rol.

Jordy

ja? ik vond Gooding echt geweldig... maar ja al een tijd niet meer gezien

Jordy

... de film bedoel ik dan

avatar van jeroen79

jeroen79

Vond ik een geinig filmpje om een keer gezien te hebben. Ik vind het alleen jammer dat de sterren verdeling maar tot 5 loopt. Nu moet ik hem toch 3,5 ster geven terwijl ik hem toch wel beter vond dan vele andere films, maar om nou te zeggen dat hij 4 sterren zou moeten krijgen. Ik hou het maar op 3,75ster Ik vind het meer een 7,5 op de schaal van 1 tot 10.

avatar van jackie

jackie

Wat een slechte, saaie film.

avatar van tom

tom

leuke rollen van Gooding, Zellweger, Cruise en dat jochie idd. Heel vermakelijk, die scene aan de telefoon vind ik echt geweldig, Show me the money!!

avatar van morpheus

morpheus

Erg leuke romantische (drama/comedy) film van cameron crowe, Cruise, Zellweger, en Gooding JR zijn echt top.

Gewoon een goede film niks over te klagen

Show me the money GEWELDIG !!

**** uit *****

avatar van gimli f

gimli f

Yes, Maguire is cool! Eindelijk een goede film met Cruise. En Renee Zellweger... Aahhh, I'm in love!

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

ja, viel allemaal wel mee

***' 3,5 op 5 ***'

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Ik heb 't doorgaans niet op romantische films. Ze zitten vaak gekunsteld in elkaar en de verplichte momenten van humor, drama en bezinning worden meestal zo enorm geforceerd in het script verwerkt. Nog los van het feit dat de betreffende acteurs nauwelijks geloofwaardig overkomen bij dergelijke emotie-momenten.

Maar bij deze film "werkt" het allemaal voor me. Het verhaal ontwikkelt zich soepel, de wisselwerking tussen Cruise en Zellweger oogt "natuurlijk" en Gooding is de perfecte komische noot.

avatar van Shyamalan

Shyamalan

Dit is een goede film, leuke script en goed geacteerd. 3.5 sterren....

avatar van Moviestar

Moviestar

Goed acteer werk, goede verhaallijn. 4*.

avatar van Zachery Glass

Zachery Glass

Dit is dus een echt goede film - nu derde keer gezien. Het is (tromgeroffel, aanzwellende strijkers) hartverwarmend zou ik zeggen. Het viel me nu pas op hoe Cameron Crowe hoe goed de popmuziek gebruikt in deze film. Héél effectief - het is toch een echte popliefhebber, die Cameron, nietwaar? Als hevige fan van dat verschijnsel "pop" zeg ik dus: dank u, meneer Crowe - voor deze film (en ook voor Almost Famous & Singles)!

avatar van De Knip

De Knip

Mooie film, uitstekende acteerprestaties van Cruise en Cuba Gooding Jr. Renee Zellweger vond ik wat minder, maar da's meer een persoonlijke smaak denk ik. De film zelf begint naarmate de film vordert wel steeds minder te boeien; einde daarentegen weer erg sterk.

***1/2

avatar van Tanne

Tanne

SHOW ME THE MONEY!!

Eén van de weinige romantische komedies die ik leuk vind! Maar dat heeft dan ook grotendeels te maken met Cuba Gooding Jr.! Echt fantastisch!

Jordy

Na jaren herzien, vond het nog steeds een heerlijke film. Die Zellweger is in deze film toch om verliefd op te worden zo leuk...

avatar van FisherKing

FisherKing

Ja, wil hem ook graag herzien, blijft uitstekend hoog staan in mijn geheugen. Dat ik hier 3,5 voor gaf zeg.

Waar gezien Jordy ?

Je bent waarschijnlijk al weer vergeten wat de minpunten waren.

Het geheugen bedriegt en romantiseert .

avatar van FisherKing

FisherKing

Weet je niet. In mijn herinnering nog steeds erg goed. Toch een film die ertussen uit springt. Tja herziening zal het leren.

FisherKing schreef:

Waar gezien Jordy ?

Gewoon thuis

avatar van Goodfella

Goodfella

Jordy schreef:

Die Zellweger is in deze film toch om verliefd op te worden zo leuk...

Inderdaad, bijna niet te geloven dat dat enge meisje dat gisteren een Oscar won diezelfde Zellweger is.

avatar van T.O.

T.O.

Ik vond m de tweede keer ook minstens zo leuk als de eerste keer dat ik hem zag...

avatar van SSeagal

SSeagal

Leuke vloeiend vertelde film die ergens iets heeft waardoor het blijft boeien. Alleen beetje jammer van het super hollywoodachtige kleffe stroop einde. Verder prima vermakelijk. ***

avatar van Hobbes

Hobbes

Jij had liever een slow-mo shoot out tussen tom cruise en bonny hunt?

Goodfella schreef:

Yup precies, kan er nu niet warm of koud meer van worden.

avatar van SSeagal

SSeagal

Hobbes schreef:

Jij had liever een slow-mo shoot out tussen tom cruise en bonny hunt?

mmm, ach ja, waarom ook niet?

avatar van De GeuS

De GeuS

Erg lekkere film om te kijken; vooral Zelwegger speelt het eerste uur iedereen van het scherm. Alleen het einde, waarin hij opeens weer terug gaat naar zijn vrouw, vond ik niet erg goed uitgewerkt. Ze hadden het wel wat meer achtergrond informatie kunnen geven, want nu leek het weer op een "ingeving" van hem; ondanks dat toch nog 4 sterren....

avatar van Erikr73

Erikr73

superfilm! echt eentje waar je lachend de bios uitloopt.

Tom Cruise én Cuba Gooding Jr. allebei in een superrol!

4****

Jordy schreef:

Die Zellweger is in deze film toch om verliefd op te worden zo leuk...

Inderdaad! Niet mijn favo actrice, maar je geloofd echt dat ze verliefd zijn. Zwijmel zwijmel (hmm, ik ben toch een vent?)