• 9.377.078 stemmen

Charlie Wilson's War (2007)

Drama / Komedie | 102 minuten

Gesproken taal: Arabisch, Engels, Russisch, Urdu en Hebreeuws

Releasedatum: 31 januari 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Charlie Wilson's War

"A stiff drink. A little mascara. A lot of nerve. Who said they couldn't bring down the Soviet empire."

Charlie Wilson is een berucht congreslid uit Texas, wiens voorliefde voor drank en vrouwen hem de bijnaam Good Time Charlie heeft opgeleverd. Hij raakt in de jaren '80 betrokken bij een schandaal dat handelt over twee meisjes, cocaïne en een bubbelbad, maar weet dit wonderbaarlijk genoeg te overleven. Wilson weet zich daarna politiek te revancheren door een geheime Amerikaanse operatie in Afghanistan op te zetten tegen de Russen.

Charlie Wilson

Suzanne - Charlie's Angels

Receptionist - Charlie's Angel

Crystal Lee

Anatolia schreef:

De film is één van de meest banale Hollywood-propagandaprenten die ik tot nu heb mogen aanschouwen. De beschuldiging dat Amerika het terrorisme aan zichzelf te danken heeft aangezien ze het destijds zélf heeft helpen opbouwen, wordt de laatste tijd steeds luider verwoord. Deze film moet daar blijkbaar tegenwicht aan bieden, door de motivaties achter de toenmalige Amerikaanse keuzes zogenaamd te rechtvaardigen en de negatieve effecten van deze keuzes te laten zien als louter het gevolg van ‘inschattingsfouten’. Historische correctheid speelt hierbij kennelijk niet een al te belangrijke rol:
Sorry, ik ben het vaak met je eens, maar hier sla je mijns inziens de plank echt mis.

Hoe je dit een propagandafimpje kunt noemen dat negatieve efecten als 'foutjes' laat zien is me een raadsel. De film is juist zeer cynisch over niet alleen de hele achtergrond van Charlies operatie een stelletje rednecks dat alleen maar aan zichzelf denkt, teveel tijd over heeft en uit ultra-rechtse overwegingen de commies wil verslaan, maar bovendien geeft het een mooie kijk op de nazorg die zoals altijd (bewust) uitblijft.

Hanks was erg leuk in deze rol en Hoffman zelfs hilarisch. Ook die meiden waren erg grappig. Erg leuke film.

avatar van The One Ring

The One Ring

Leuke, maar tegelijkertijd weinig beklijvende film. Kos heeft hier inderdaad gelijk: de film is wel degelijk kritisch en werkt uitstekend als satire. Vreemd dat zowel hier als op IMDB het genre komedie er niet bijstaat, terwijl de film het voor het grootste deel van humor moet hebben. Hanks laat zich van zijn meest komische kant zien en is hier op zijn genietbaarst. Hoffman steelt echter de show als CIA-agent. En wie kan de assistentes van Hanks nou niet waarderen? Roberts is beter op haar plaats dan ooit, maar mijn favoriete actrice wordt het nooit.

De film is uitstekend gemaakt, maar ondanks een aantal zeer geslaagde komische momenten werd ik er toch niet echt warm of koud van. Wellicht is het gewoon niet helemaal mijn soort verhaal. De film mocht van mij ook af en toe wel eens wat meer de tijd nemen. Het voelt nu soms wat gehaast aan.

avatar van Kisje

Kisje

Ziet er goed uit..

avatar van gondwana

gondwana

Had visueel veel beter gekund, vind ik. Interessant verhaal, goed geacteerd, maar niet meer dan een goede film.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Slecht is niet, maar heel boeiend ook niet. Paar erg komische momenten, maar een stukje te onevenwichtig om me echt te overrompelen. Seymour Hoffman was overigens wel wederom meesterlijk.

avatar van Sasz

Sasz

Niet slecht, maar ik vond het af en toe erg saai. Philip Seymour Hoffman speelde weer erg goed.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Charlie Wilson's War is de bekende mix van Hollywood en politiek. Toch is het positief dat de film een vrij komische invalshoek kent. Dat is vooral terug te vinden in de scènes tussen PSH en Tom Hanks. Deze momenten zijn dan ook het beste van de film.

Waarom ik deze film niet hoger waardeer, is omdat het mij zo onwaarschijnlijk lijkt. Dit komt doordat het in de VS afspeelt, maar ook omdat de gebeurtenissen zich op zeer snel tempo afwisselen. De mensen met voorkennis zullen de film waarschijnlijk nog beter waarderen, mede omdat zij het script en de gebeurtenissen beter kunnen begrijpen.

avatar van AHWA

AHWA

Sterk script weer - zoals verwacht - van Aaron Sorkin. Vond Hanks erg goed, een vrij ingetogen rol, maar als het moest, schoot hij uit z'n slof. Jammer van Jullia Roberts, ik vind haar gewoon niet goed genoeg voor zulke films. Ga terug naar de romkoms of zo.

Het beste voor het laatst bewaard: Philip Seymour Hoffman. Fenomenale rol, ook al wordt hij natuurlijk ondersteund door het script van Sorkin, maar toch, die eerste scene in dat kantoor van zijn chef, of de scene waarin hij voor het eerst bij Wilson langskomt, zijn absoluut fantastisch.

En zoals The One Ring al zei: Die assistentes, wie kan ze niet waarderen

Twijfel een beetje tussen 3,5* en 4*. Denk dat ik er een klein viertje van maak, vanwege het script, Hanks en PSH. ( en de assistentes )

avatar van roy7477

roy7477

Ik houd niet zo van dit soort films. Erg langdradig, veel praten en weinig actie. De inhoud zal ongetwijfeld kloppen, maar er was naar mijn gevoel meer uit te halen.

Tom Hanks en Philip Seymour Hoffman speelden hun rol erg goed, Hoffman zelfs uitstekend. Julia Roberts viel (weer) tegen.

Naar mijn gevoel een te pro-Amerikaanse film. Heb me niet geamuseerd.

Maar ja, gelukkig heeft iedereen zijn eigen mening en zijn er mensen genoeg, die het wel een goede film vinden...

avatar van missl

missl

saai saai saai. volgens mij is het een film waar je echt in de mood voor moet zijn. dat was ik niet. ik kon totaal niet volgen waar het over ging, onsamenhangend, irritant. niks aan

avatar van dikkie76

dikkie76

Zeer goede film voor het genre.

(Snap wel dat als je niet van dit soort films houdt je er een 1 voor geeft, maar ga hem dan ook niet kijken!)

Tom Hanks en Philip Seymour Hoffman spelen super. Echt van genoten. Verhaal lijn is goed. Ruimte voor dialogen, synische grappen en een moraal aan het einde. Een dikke 4 waard.

avatar van Basbier74

Basbier74

Leuk voor mensen die graag naar stomme amerikaanse politieke spelletjes willen kijken.

Beetje zonde van m'n tijd wat mij betreft, heb m na 10 minuten uit gezet.

avatar van timbo_

timbo_

Natuurlijk belachelijk dat je na 10 minuten film kijken de arrogantie hebt hier een stem op uit te brengen. Sterker nog na tien minuten kun je de bovenstaande reden volgens mij nog niet eens is staande houden.

avatar van gotti

Hanks is weer beroerd, zoals vanouds. Ook Roberts begint na verloop van tijd op de zenuwen te werken. Hoffman is de enige die een voldoende en een plakplaatje van de meester krijgt.

avatar van Toontje35

Toontje35

Vond de film nauwelijks boeien. Ben op zich wel een fan van Hanks. Maar het script was niet echt interessant.

Had er meer van verwacht. Was blij dat de film afgelopen was.

avatar van queenie

queenie

tom hanks is een van mijn favorieten, maar deze rol?????? saaiiiiiiiii dus ik vond de film 3x niets.

avatar van gondwana

gondwana

wie deze film pro-amerikaans vindt snapt het niet zo goed vrees ik...

Of het moet zijn dat Borat ook zo pro-USA was...

avatar van Nand

Nand

Charlie wilson's war is zeker niet pro-amerikaans... Maar ie is wel saai. Puur politiek allemaal met hier en daar een goeie grap. Het was een leuke documentaire over hoe amerika alles altijd probeert te veranderen maar er uiteindelijk een groter boeltje van maakt..

avatar van Lucas1

Lucas1

Ik heb er ontzettend van genoten, en vond deze film dus verre van saai. Juist continu grappig en boeiend. Zeer geslaagde film, wat mij betreft.

****

avatar van Johnny E

Johnny E

Ik had er meer van verwacht, leuk om te zien maar meer ook niet.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

beetje tegenvallen deed hij wel. je kreeg veel informatie (dat is niet erg) en dat werd op een luchtige manier gedaan. het komedie gebeuren was wat minder. ik kon me er niet echt in plaaten, dus het kon me ook niet echt boeien. maar dat kon ook aan mij liggen. het verhaal was okay, maar niet echt op een goeie manier neer gezet in mijn ogen. een 3

avatar van Khd

Khd

Snap gewoon niet waarom ze een serieus onderwerp een komische film van moeten maken. Niet dat die film echt 'komisch' te noemen is, maar het idee al.

Vond het verder wel frappant dat Bin Laden er niet bij genoemd is, terwijl hij degelijk een rol tegen de russen speelde. Los van het feit dat die film politiek getint is: laten merken dat VS the goodguy zijn, met een schoonheidsfeitje - want zo komt het op neer - op het einde.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Aardig, meer niet. Veel grappen maar nooit van het niveau dat je er hard om kan lachen. Het blijft allemaal bij een glimlachje. Wel kudo's voor Hoffman, die echt briljant is in alles wat hij doet.

avatar van han de barman

han de barman

aardige film.

Jammer dat julia roberts op een gegeven moment een beetje uit haar rol valt. Ze begon in het begin lekker Meryl Streep-achtig, maar dat vlakte snel af.

Verder prettig tot het einde kunnen kijken..

avatar van Basbier74

Basbier74

timbo_ heeft gelijk, heb m'n stem verwijderd.

avatar van J1981W

J1981W

gondwana schreef:

wie deze film pro-amerikaans vindt snapt het niet zo goed vrees ik...

Of het moet zijn dat Borat ook zo pro-USA was...

Inderdaad, mensen die deze film een pro Amerikaanse film noemen snappen het dus echt niet. Deze hele film toont juist hoe hypocriet de Amerikanen destijds zijn geweest. Vond de film totaal niet saai. De persoon Wilson, gespeeld door Hanks, vond ik een erg interessant personage die de film, samen met Philip Seymour Hoffman erg grappig maakt. Het enige minpuntje vond ik dat het schandaal waarin Wilson betrokken raakt een beetje als bijzaak in de film is verwerkt. Voor de rest gewoon een sterke film, begrijp de kritiek hieronder dan ook niet echt.

avatar van indexs

indexs

Intrigerende film....

Hoffman is briljant... Roberts irriteert als altijd.

avatar van Anatolia

Anatolia

Ik zie dat mijn commentaar redelijk wat reacties heeft uitgelokt (en dat verwachte ik eigenlijk ook, omdat ik het vanwege tijdgebrek nogal beknopt moest houden toen); ik kom er z.s.m. op terug.

avatar van christophel

christophel

ik ben beter gewend van Tom Hanks. maar toch ***3.5

avatar van ags50

ags50

Philip Seymour Hoffman: irritant aanwezig zoals ik meer van hem heb gezien!!!!!!!!!!!!!!