Things We Lost in the Fire (2007)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Susanne Bier
Met onder meer: Halle Berry, Benicio Del Toro en David Duchovny
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot Things We Lost in the Fire
"Hope comes with letting go."
Na een afschuwelijke tragedie proberen twee mensen hun leven opnieuw vorm te geven. Wanneer Audrey Burke (Halle Berry) haar echtgenoot in een daad van willekeurig geweld verliest, smeedt zij een onwaarschijnlijke verhouding met Jerry Sunborne (Benicio Del Toro), de beste jeugdvriend van haar overleden echtgenoot. Jerry is een dramatische heroïnegebruiker - alles wat in zijn leven ooit belangrijk was heeft hij door zijn verslaving vernietigd. Als Audrey ontdekt dat Jerry de enige persoon is die haar kan helpen haar verlies te overleven, vindt Jerry de kracht om zijn eigen problemen te overwinnen.
Audrey Burke
Spring
Cousin Dave
Fran
- 1953 berichten
Ontzettend goede film. Ik kan gewoon geen minpunten opnoemen. De manier van filmen vond ik heel intiem. Sommige essentiele dingen werden heel close in beeld genomen zoals het troostend strelen van moeder bij dochter, het krullen van de tenen bij een passionele zoen en het trekken aan het oor als een soort geruststelling.
Het acteerwerk van zowel Benicio del Toro als Halle Berry waren echt van ontzettend hoog niveau. Vooral del Toro kwam heel overtuigend over als drugsverslaafde. Het verhaal werd nergens zoetsappig of overdreven. Ik was nog een tijdje stil van deze film. Het risico met een dergelijke langzame film is dat het langdradig word maar dat vond ik juist niet. Waarschijnlijk werd ik afgeleid door het schitterende verhaal en acteerwerk. Ja, ik ben helemaal blij geworden van deze film !
Karl van H.
Halle Berry is iets kwijtgeraakt, te weten David Duchovny, die, oordelend naar een paar warrige flashbacks, de meest innemende en goedaardige persoon op de gehele wereld moet zijn geweest. Genoeg reden om een verslaafde vriend van hem in huis te nemen, zou je zeggen, en inderdaad: voor dat je het weet speelt een met zijn verslaving worstelende Benicio Del Toro met de kinderen alsof hij, ehm, ja, schandalig goed met kinderen is. Maar dat kan natuurlijk niet zomaar: mevrouw Berry waardeert het namelijk niet dat alles goed gaat, en besluit zich dan ook angstwekkend irritant op te stellen tegenover deze goedhartige man die de verkeerde keuzes heeft gemaakt. De film gaat nog verder, maar inmiddels boeit de afloop me ook al niet meer; de Hollywoodmaatstaven in acht nemend zal het uiteindelijk wel goed aflopen, of iets dergelijks.
Het mag duidelijk zijn: Things We Lost In The Fire is een leuke film als je van sentimentele RTL4-drama's houdt.
Remi81
Een van de beste films die ik ooit gezien heb, ik weet niet waarom maar ik wil hem steeds opnieuw zien.
totti999
Del Toro krijgt (gelukkig) alle gelegenheid zijn acteertalenten te showen.
Het verhaal is hier en daar wat lastig te volgen; waarom b.v. neemt een moeder na het overlijden van haar man een drugsverslaafde kennis in huis? Verder is de rol van Duchovny opvallend, die als een soort goedheiligman wordt neergezet. Is dat om het verdriet van Halle Berry aan te dikken, of zou hiermee bedoeld worden dat je je van overleden dierbaren veelal de positieve kanten weet te herinneren?
Al met al wel met interesse naar gekeken, 3 sterren.
Karl van H.
Dat is om 't sentiment aan te dikken; want mens met fouten, daar kan de filmkijker natuurlijk onmógelijk mee meeleven.
Arnie
Sterk drama opnieuw van Bier, maar ondanks de op zichzelf originele en moeilijke thematiek toch redelijk aan elkaar hangend van clichématige ontwikkelingen. Ik denk dat het komt door het optimistische sausje dat Bier altijd over haar films weet te gieten, waar ik in dit geval mijn twijfels bij had. Dan lukt het al snel om je te ergeren aan een iets te wijze opmerking van zo'n kind bijvoorbeeld (overigens, op zijn minst één was Halle Berry's eigen, dat kon niet missen).
Feel-good film over het verliezen van een man en een drugsverslaving... Bier maakt het mogelijk zullen we dan maar zeggen. Omdat het drama zelf wel sterk is neergezet (goede rol van Del Toro), nog steeds aan de 3,5*.
mayhemblik
Hij begon geweldig goed, blij dat ik was, ik dacht gewoon weer een toffe film van mevrouw bier maar ik had te vroeg gejuicht.Op het moment dat hij bij haar in bed stapte en aan haar oor moest trekken dacht ik, oei dit gaat de verkeerde kant op.
En inderdaad vanaf toen werd de film steeds minder.
Wat mij ook irriteerde was haar gedrag, eerst moet hij in huis komen en dan opeens zegt ze dat hij het had moeten zijn, het zal je maar gezegd worden zeg.
Ik ben zowiezo niet zo'n fan van Halle Berry dus dat had er ook wel mee te maken den ik.
Del Toro zette dan wel weer een zeer geloofwaardige rol neer.
Nu ga ik eten, tot een volgende keer maar weer.
krizl
aardig filmpje, vooral goed acteerwerk van benicio del toro als drug-addict
4,0 *
bob de niro
mooie film met een geweldige del toro!ik begrijp niet dat halle berry er zo slecht vanaf komt op deze site ,ik vind haar ook een goeie rol neerzetten!4****
Handsome Bill
Verschrikkelijke film.
Geen spanning.
Geen actie.
Continu dom kijkende del toro.
Ongeloofwaardige en niet opwindende Berry.
Lachwekkend voorspelbaar ook.
En dan die slaapverwekkende Duchovny nog.
Nee dit was zonde van mijn tijd.
Decec
Prachtig film. Drama, het gaat over gedeeltelijk verslaving over drugs. Afkicken.
Mooie beelden. Goed actrice Halle Berry.
prometida
David Duchovny

Hij kwam jammer genoeg weinig in beeld, maar wat een leuke verrassing. Voorderest goede film, Mooi onderwerp en Benicio Del Toro speelde zijn rol perfect. Ik vond de film niet heel bijzonder, gewoon een leuk filmpje.
Mattson
Mooi drama dat me heel de film meesleepte.
Echt geweldig dat alles nog met de hand gefilmd werd! dat gaf sowieso meer betrokkenheid van de kijker.
Verder geweldig geacteerd door Del Toro (opnieuw), alleen Halle Berry vond ik iets minder (vooral dan op het einde)
Weertenaar
Weinig minpunten, dus erg goed: 3.50 (3.70)
Knap gemaakt drama-epos dat soepel wegkijkt en bij vlagen zelfs
tot een meesterlijk niveau reikt. Het script zit evenwichtig in elkaar, worden de karakters goed vormgegeven en blijft men dicht bij de basis van het hoofdonderwerp, zonder allerlei vreemde uitstapjes. Dat maakt het dat de speelduur rijkelijk wordt benut, tal van sterke scenes voorbij komen en het geheel behoorlijk overtuigt. De dialogen zijn van een bovengemiddeld niveau en datzelfde kan gezegd worden over de cast. Het is zeker twee jaar geleden dat ik Berry voor het laatste aan het werk gezien heb en dat is niet zonder reden, want ik ben nochtans nooit onder de indruk geraakt van haar. Hier is ze ineens wel goed bezig, en is er bovendien de geweldige prestatie van Del Toro. Regietechnisch en Cinematografisch eveneens sterk.
Wat mij altijd opvalt aan de films van Susanne Bier is, dat in haar films de acteerprestaties altijd erg goed zijn. In deze film is dat gelukkig niet anders. De film kent een sober, maar realistisch verhaal, wat ook sterk naar voren wordt gebracht door de acteurs. Halle Berry vind ik een nogal wisselvallige actrice, maar doet het hier gewoon goed. De show wordt echter absoluut gestolen door een fenomenale Benicio Del Toro. Tjonge jonge wat laat hij enorm goed acteerwerk hier zien. Ik was hem even een tijdje uit het oog verloren, maar nu ik deze film gezien heb, weet ik gelijk weer waarom ik vroeger altijd zo’n fan van hem was.
Het verhaal zelf is deze keer iets minder sterk, maar Bier werkt het wel weer op een mooie manier uit. In het eerst half uur leer je de personages goed kennen en krijgen ze ook de nodige diepgang mee. Het drama wordt nooit te overdreven en de film is soms dankzij Del Toro zelfs wat luchtig, misschien bedoeld of onbedoeld. Ook het einde is wat mij betreft gewoon goed. Ik had het wel zwak gevonden als Del Toro uiteindelijk wat met Berry zou hebben gekregen, maar gelukkig kiest Bier voor een andere en betere weg. Mooie film dus!
Dikke 3,5*
nush
Benicio del Toro mijn held ! Geweldig acteerwerk, ook zeer zeker van Halle Berry.
En films van Sussanne Bier zijn zowiezo mijn favoriet.
Leo1954
- 2073 berichten
Voor mij draagt Benicio Del Toro de film. Wat speelt die man geweldig. Het is een aardig verhaal over doorzettingsvermogen na een groot verlies. Maar het wordt wel heel melodramatisch op het eind. En dat verpest de film behoorlijk. De aftiteling is zeer de moeite waard met prachtige muziek, niet uitzetten dus. Ik geef de punten voornamelijk voor Benicio Del Toro en de punten die ik niet geef zijn voor de onevenwichtigheid van de film, zeker het laatste gedeelte.
darkerist
Gisteren gekeken.. wat speelt Benicio Del Toro hier goed zeg.. Het eind had wat anders gekund idd maar ik heb me er niet aan gestoord.. Absoluut de moeite waard. Een 4.
Uzza_Sparta
Een tegenvaller. Veel te melodramatisch, ram vol met clichés, best goede acteerprestaties, maar film wordt hierdoor niet gered, en uiteindelijk saai.
UttaWanka
idd prachtige film...met een brok in mijn keel zitten kijken!
Benicio is een held
soom
He's gone... He's gone!!!!
Zoals Halle's personage breekt, steun zoekend bij Jerry, zo brak ik ook. Emoties kwamen zo hard bij me terecht, ik was helemaal stunned, flabbergasted. Ik moet dit even laten bezinken, wellicht nog eens zien, maar dit was werkelijk één van de beste ervaringen in jaren, serieus. Een eenvoudig verhaal, die toch allemachtig krachtig in elkaar stak.
Mama. Ik ben vergeten hoe haar stem klinkt, ben vergeten hoe het geluid van haar lach klinkt.Wat ik niet vergeten ben, zijn de herinneringen. Hoe ze van ons hield. Wat ik niet vergeten ben, zijn de dingen die gedaan zijn door wie dan ook. Slechte en goede dingen, mooie herinneringen, minder mooie herinneringen. Ze blijven bij me. Ik zie nog voor me hoe trots ze was, toen ik, als 18 jarige, maanden voor ze stierf, mijn VMBO diploma haalde. Er zijn talloze, andere, herinneringen, die ik koester. Hoe ze geloofde, bijvoorbeeld, hoe ze God geloofde.
De werkelijkheid is, dat ze weg is. Ze is weg, nu, hier. Niet langer bereikbaar. Weg. Slechts in herinneringen blijft ze leven. Ik kan het soms nog maar met moeite geloven, jaren nadat ze gestorven is. Dat besef dat je je moeder echt kwijt bent, dat ze niet langer bereikbaar is, nu hier, in dit stomme aardse leven.. Ik kan het met geen pen beschrijven, niet uit mijn toetsenbord halen hoe ik soms aan haar denk, aan de dingen die we gedaan hebben.
Het was dan ook zo'n emotionele achtbaan rit, ik denk er nog steeds aan. Ik voel het nu nog, uren nadat ik hem heb gezien. Dat gevoel dat je hebt als je in een achtbaan stapt. Je raast even een paar minuten in de lucht, hangend in een karretje. En als je eruit komt, sta je soms te shaken op je benen vanwege de ervaring. Dat gevoel had ik hier. Het was een kort moment van in de lucht hangen, en eruit komend, een wervelwind die over me heen komt. Zo is mijn gevoel ten opzichte van deze film te omschrijven, en niet anders.
Halle Berry, Benicio, David, Alexis. Alison, Micah. Ze zogen me helemaal met zich mee in de wereld van de Burke familie en hun belevenissen waren zo schrijnend.. Het voelde inderdaad levensecht, zoals ik las op de dvd hoes. Wat een indringende film. Wat een ervaring. Ik kan er op dit moment niet meer van maken. Wat een ervaring. Ik had eigenlijk niet verwacht dat dit zo zou gaan inwerken op me. Ik dacht aan zo'n luchtig niemendalletje om de een of andere reden, een film die wel enigszins zou werken, maar niet eentje die lang in m'n gedachten zou blijven vliegen. Ik had er vrijwel geen verwachtingen bij, dacht echt dat het wellicht een kleine 3* uit zich zou persen. Maar ik ben helemaal verbijsterd, ik kan er gewoon niet meer van maken nogmaals. Verbijsterend en een ervaring die zijn weerga niet kent. Alles is gewoon zo prachtig.
SuperNadine
Langdradig. Was beter geweest als er niet zo langzaam werd gepraat steeds en ik vond Halle Berry niet overtuigend.
Nierika
We hebben hem samen bekeken, en ze zat er op het eind ook emotioneel door.
Er zaten best wel enkele onlogische zaken in de film, zoals het moment dat Berry Del Toro vertelde dat hij het had moeten zijn, om er maar één te noemen, maar op meerdere momenten gedurende de film zat ik met een krop in de keel.
Een film die me daartoe brengt, kan me altijd bekoren.
adso
Raar dat Jerry zo veel wist over het gezinsleven van zijn dode vriend,
maar dat uitgerekend het slaapoortje... onbekend bleek!
Sergio Leone
Zwaar.
Het rouwproces, een thema waar ik veel interesse in heb en waar een mooie film uit kan voortbloeien. Ik had gehoopt dat Things We Lost In The Fire zo'n film zou worden, maar helaas.
Het eerste gedeelte weet nog wel te boeien - dat echtgenoot Brian (hoe kan ook het anders) 's werelds sympathiekse mens is daargelaten -, maar na verloop van tijd sluipt er te veel geforceerd drama in. Ik denk hierbij aan het hervallen van Jerry en het irritante gedrag van Audrey.
Het einde had ook sterker kunnen zijn, maar dat is persoonlijk. Harper die eerst een beetje pubert om dan achter een rijdende auto aan te hollen had voor mij niet gehoeven.
Het acteerwerk is wat wisselvallig. De film steunt volledig op Benicio Del Toro, die de steken van de andere acteurs opraapt. Halle Berry weet slechts sporadisch te overtuigen. Haar reactie wanneer ze het eerst over de dood van haar man hoort en de "woede-uitval" tegen de kinderen aan tafel zijn niet bepaald voorbeelden van hoogstaand acteerwerk. Toch heeft zij soms ook wel een goed momentje.
David Duchovny is vervangbaar, maar kan uiteraard niet veel doen met het rolletje dat hem is toebedeeld. De kindacteurs zijn een wisselend succes - het knulletje doet het nog aardig, het meisje niet.
Het camerawerk is mooi gedaan. Het voelt soms zweverig aan en dat maakt het des te boeiender. De sfeer wordt intiem gebracht en ondanks het hoge klefheidsgehalte kan de film af en toe pakkend uit de hoek komen.
tukkerstein
Een krop sla?
Aardige film maar niet erg uniek. Het heeft de opbouw van veel moderne drama's (geen duidelijk begin en eind, erg serieus, veel donkere kleurtinten en bewegende camera's). Soms nogal langdradig. Wel erg goed acteerwerk.
Prachtige film waarin een drugsverslaafde de vrouw van zijn beste vriend helpt, wanneer deze haar man heeft verloren. Een tragisch en mooi verhaal. Ingetogen en ontroerend. Het acteerwerk van de hele cast is sterk. Een uitstekend debuut in Hollywood voor regisseuse Susanne Bier waarin ze gelukkig geen concessies heeft gemaakt wat betreft haar stijl met veel close-ups, tempo en zware thema's.
zxstyle
Benicio en halle berry zijn echt goede acteurs. Ze weten zeer goed te overtuigen.
Jammer dat het verhaal van things we lost in the fire op een gegeven moment in herhaling valt.
In dat opzicht is efter brylluppet gewoon een stuk beter.
Desalniettemin heb ik de film goed kunnen uitzitten.

Travis Scott duikt op in 'The Odyssey' van Christopher Nolan: 'Waarom?'

The Secret Life of Bees
Drama, 2008

The Guardian
Avontuur / Actie, 2006
verlies van geliefdesadnessjunkieluxuryheroïnebeautycharitybegrafenisweduwesubstitute beste vriendinvrouwelijke regisseur