Things We Lost in the Fire (2007)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Susanne Bier
Met onder meer: Halle Berry, Benicio Del Toro en David Duchovny
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot Things We Lost in the Fire
"Hope comes with letting go."
Na een afschuwelijke tragedie proberen twee mensen hun leven opnieuw vorm te geven. Wanneer Audrey Burke (Halle Berry) haar echtgenoot in een daad van willekeurig geweld verliest, smeedt zij een onwaarschijnlijke verhouding met Jerry Sunborne (Benicio Del Toro), de beste jeugdvriend van haar overleden echtgenoot. Jerry is een dramatische heroïnegebruiker - alles wat in zijn leven ooit belangrijk was heeft hij door zijn verslaving vernietigd. Als Audrey ontdekt dat Jerry de enige persoon is die haar kan helpen haar verlies te overleven, vindt Jerry de kracht om zijn eigen problemen te overwinnen.
Audrey Burke
Cousin Dave
Bij Susanne Bier:
En ook mevrouw Bier maakt de overstap naar 'Hollywood':
FisherKing
Een hoop "buzz" over 't script, lees ik op het IMDB forum...
Aha, dat hoort er zeker ook bij. Beetje onzinnig toch.
neo
Susanne Bier gaat op de Hollywood tour... Script klinkt als iets waar ze goed mee overweg mee zou moeten kunnen, gezien haar eerdere werk.
timbo_
Vindt het toch jammer dat ze deze kant op gaat. Vond dat ze erg goed bezig was.
Mc
- 2092 stemmen
Wel met Halle Berry, Benicio Del Toro en Alison Lohman, ben toch wel benieuwd...
Mug
De nieuwe grensverlegging van Susanne Bier. Hollywood, voorspelbaar drama (ze is deze keer niet verantwoordelijk voor 'story' aldus imdb... oei), en - waar ik een beetje tegenop kijk - hoofdacteurs die naar mijn mening allesbehalve goed zijn.
Bier weet het beste uit acteurs te halen, twijfel van de voordeel. Zo lang ze haar intense stijl maar behoudt. Op imdb nog geen spoor te bekennen van 'musical score', het ziet er naar uit dat ze de aanzwengelende violen bij huil- en snotter-scenes achterwege gaat laten.
Ik probeer positief te blijven...
neo
Dat er nu geen componist bekend is zegt niks. De film staat gepland voor een release in november 2007. De ene componist wordt nog voor het schieten van de film erbij gehaald, de ander als de film al gelockt is, en weer een andere op een ander moment. Er komt zonder twijfel toch wel een score.
Ozarklynch
Wie weet luistert Low de boel wel op. Bier heeft in ieder geval de titel van een subliem Low-album gebruikt. Zou er zeker niet rouwig om zijn, moest dit het geval zijn.
BenicioDelToro
... en - waar ik een beetje tegenop kijk - hoofdacteurs die naar mijn mening allesbehalve goed zijn.
Berry niet nee, maar Benicio daarentegen!
Of vind jij soms van niet?
Mug
Nee, ik vind hem echt een waardeloze acteur. Alleen in The Usual Suspects wist hij zich te redden (maar dat had ongetwijfeld te maken met het personage dat hij speelde). Zeer overschatte acteur. Hij wordt ook voornamelijk ge-typ-cast. Eenzijdig.
neo
Dus dat zit wel goed! Diens laatste twee scores voor films van Bier behoren tot de beste filmscores van de laatste paar jaar.
BenicioDelToro
Hmm... Ben het echt totaal niet met je eens. Vind hem eerder onderschat dan overschat en absoluut niet eenzijdig. Maar goed, zoveel mensen, zoveel meningen.
eppo349
1 ding is zeker, hij heeft de mooiste naam van hollywood
nightbreed
Prachtig verhaal en dan ook nog met Benicio Del Toro.
Ik verwacht niets minder dan een prachtige en interessante film.
Ik verheug me er nu al op
Jordy
Ik ken het vorig werk van mevrouw Bier niet, maar dit vond ik een beetje het standaard einde-van-het-jaar oscarbait werk
Zonde dat je bij haar Hollywooddebuut begint dan.
Raffael77
Ik zal After the Wedding eerdaags eens gaan kijken,
Als je die Deense/Zweedse film bedoeld kan ik je hem zeker aanraden.
djerk_Corleone
ik ga hem vanavond kijken.
mocht je benicio del toro een eenzijdige acteur noemen
dan heb je of niet al zijn films gezien of geen idee hebt wat nou ook al weer acteren is
Nikoleski
Ik ben erg benieuwd naar deze film, vooral door de geweldige acteur: Benicio Del Toro.
Ook ik kan echt niet begrijpen dat je zo'n geweldige acteur eenzijdig kan noemen.
Volgens mij zijn de rollen die hij bijvoorbeeld speelt in: 21 Grams, Sin City, Traffic, Snatch, The Pledge en ga zo maar door, alles behalve eenzijdig.
Mrgoooo
Ik heb hem gezien en ik vind dit een errug goeie film.
Ik was geboeid van het begin tot het eind.
Echt een drama.
Krijgt van mij 4½ ster.
Alinam202
Heb de film gezien, vond het een drama die je aandacht zeker vast houdt, kon me makkelijk verplaatsen in de karakters en heb echt meegeleefd, een goede film, zal geen klassieker worden maar het acteer werk ik zeker de moeite waard en Del Toro zet overigens een zeer geloofwaardige rol neer, de moeite waard. 4 sterren van mij.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
Al een tijdje geleden bij de persvoorstelling gezien. Een van de zeldzame films waar ik zonder iets over de film wist ging kijken en totaal gedesillusioneerd de zaal uitkwam. Wat een in-en inslechte film. Bij vlagen ontroerend dat geef ik toe, maar de film barst zowat uit z'n voegen van de Amerikaanse sentimenten en clichés. Script bevat ook een aantal vreemde wendingen. 1,5*
Geweldige productie met een super cast , de film houdt je op het puntje van de stoel, voorbeeld ik zou hem 30 min kijken omdat het al laat was maar ik heb hem in een keer bijna ademloos uitgekeken.
Let ook op de rol van John Carroll Lynch als de buurman die eigenlijk de show steelt met zijn optreden.
Blood Duster
Geweldige film echt top. enige probleem wat ik met dit soort films heb is, dat je ze moet zien als je er in de "mood" voor bent, dus niet als je gewoon een recht-toe-recht-aan aktiefilm verwacht. Nou, in die mood was ik toevallig, dus.......
*4.0*
marvak29
Vond het erg tegenvallen deze zoals hierboven al vermeld werd ''rtl4'' filmdrama, die huilerige Berry kan mij dan ook niet erg boeien, Benicio en David wel

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

The Secret Life of Bees
Drama, 2008

The Guardian
Actie / Avontuur, 2006
verlies van geliefdesadnessjunkieluxuryheroïnebeautycharitybegrafenisweduwesubstitute beste vriendinvrouwelijke regisseur