• 9.378.480 stemmen

Met onder meer: Shia LaBeouf, David Morse en Sarah Roemer

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 23 augustus 2007

Plot Disturbia

"The quieter the street, the darker the secrets...."

Na de dood van zijn vader wordt middelbare scholier Kale Brecht (Shia LaBeouf) nukkig, teruggetrokken en gedeprimeerd. Nadat hij op school een leraar heeft aangevallen, wordt hij veroordeeld tot drie maanden huisarrest. Zijn moeder Julie (Carrie-Anne Moss) werkt dag en nacht om rond te komen maar oogst van hem slechts onverschilligheid en lethargie. Terwijl hij thuis verblijft begint hij argwaan te krijgen ten opzichte van zijn buurman: het begint er steeds meer op te lijken dat deze een seriemoordenaar is. Maar zijn deze verdenkingen slechts het product van een opkomende claustrofobie?

Kale Brecht

Detective Parker

Greenwood Boy

Greenwood Boy

Triple G

Ook voor de tweede keer gezien. Zowaar nog beter dan de eerste keer. Geen idee waarom. Zal wel aan de omstandigheden gelegen hebben. Echter, me weer geen moment verveeld. En weer: het is weer zo afhankelijk van wat je verwacht. In eerste instantie lijkt dit een tienerachtige film te worden. Echter, wel met leuke humor en met een gevoel dat 't toch ergens naar moet gaan leiden. Niet elke film hoeft binnen 10 minuten z'n genre prijs te geven. Dus zoals reeds aangegeven: een mooi opbouwende film met strakke humor, goed acteerwerk, een vrij voorspelbaar doch prettig uitgewerkt verhaal en een happy end. So what?

Near_Dark schreef:

om toch nog te eindigen met een happy end, bummer

Wat is dat toch? Waarom mogen (zoals de meeste films klaarblijkelijk) geen happy end hebben...?

Maar niemand geeft antwoord op mijn vraag over het begin

Wat begrijp je niet in het begin?

Het antwoord is denk ik dat zoiets alleen in films gebeurt

Lees 7 berichten terug

Het antwoord is denk ik dat zoiets alleen in films gebeurt

O ok zal er verder dan maar geen aandacht aan besteden lol.
Leek meer op moord namelijk. Ze leefden zelfs allebei nog, vandaar

moviemafketel schreef:
Redelijk onderhoudend. Je zag het helaas allemaal wat te snel aankomen.
Film hing ook iets teveel van toevalligheden aan elkaar. De ouders van de kinderen waren ook extreem weinig aanwezig.
Wat ik nog niet helemaal snap was het begin van de film.
Hij krijgt een auto-ongeluk met zijn pa, ok dat kan. Maar dan rijdt er nog een gast met rode auto boven op ze. Die had ze toch van mijlenver daar al op de kop zien liggen? Dit leek meer moord. Moeder en zoon praatten er verder ook helemaal niet meer over en leken nou niet echt verdrietig, maar goed.

Hmm.. Misschien zat er net iets te veel tijd tussen om te verwachten dat een volgende bestuurder dit zou missen. Ik denk echter niet dat dit een andere uitleg heeft.... Het verdriet wordt niet helemaal goed uitgewerkt inderdaad.....

moviemafketel schreef:
O ok zal er verder dan maar geen aandacht aan besteden lol.
Leek meer op moord namelijk. Ze leefden zelfs allebei nog, vandaar

Ja vreemd... Ik heb ook nog een dingetje gemist geloof ik, die chinese jongen rent voor de grap door het huis, en die kerel heeft helemaal niets gemerkt?

JacoBaco schreef:

En irritante acteurs.

Welke?

Bottleneck schreef:

Zoals je al zei. Gebeurt alleen in films. Is inderdaad twijfelachtig...

• 19752 berichten

Ik had het ook leuker gevonden als zijn enkelband zou ontploffen of zo als hij te ver van die server af was geweest. Dan was het helemaal zo'n tenenkrommend sadistische films geworden. Het geheel bleef nu iets te braaf.

moviemafketel schreef:

Dan krijg je een heel ander type film. De verhoudingen kloppen hier echter wel.

avatar van nuzjan

nuzjan

moviemafketel schreef:

Dan zou je een meer soort Saw film gaan krijgen..

MiekieMow

Boeiende film met leuke spanningen! (ziet ze/hij me? nee, zij/hij kan me niet zien)

Inderdaad zitten er wat "jammer" momentjes in. Had meer inhoud kunnen hebben. Stephen King breinwerk in het laatste deel was bv leuk geweest. Einde ging erg snel.

Of dat uiteindelijk die meid de gestoorde is ofzo

avatar van Blarown

Blarown

ik had er eerst kleine stukjes van meegepikt toen mijn zusje hem aan het kijken was, nu gisteren volluit op tv gezien, en nog best een goeie, realistische film, vooral die enge buurman

met ze dooie hert in de garage

zoiezo vind ik Shia LaBeouf een best goeie acteur.

Bottleneck schreef:

Moet ook zeggen dat de plotomschrijving (en vooral de laatste zin) interessanter en meer 'disturbing' klinkt dan de film zelf.

Oeeeh, nu kan ik er dus niet tegen dat ik die laatste zin niet meer weet!!

Xen0n

Lekker makkelijk, goed te volgen, zeer spannend en heel vermakelijke film. Dit soort films valt bij mij op de een of andere manier altijd goed. Niet te veel moeilijk gezeur, maar lekker luchtig. En deze film op zich is dan ook zeer vermakelijk. Goede acteurs, Shia La Beouf is hier erg goed gecast! En de buurman is lekker creepy.

MiekieMow schreef:

Oeeeh, nu kan ik er dus niet tegen dat ik die laatste zin niet meer weet!!

Die staat gewoon hierboven bij de film omschrijving

avatar van darkjaap

darkjaap

@ Xen0n

je haalt de woorden uit me mond!:)

heb totaal niet last gehad van de casting, integendeel ik vond Shia La Beouf juist erg geschikt voor de rol

Voor de rest vond ik het een zeer originele en spannende thriller!

* * * *

avatar van canciser

canciser

Gisteren weer op de TV, 4e keer dat ik hem zie, maar hij blijft spannend. Een 5e keer moet ook wel lukken.

Die staat gewoon hierboven bij de film omschrijving

oooooh zo (vroeg he ) maar dat werd idd in de plotomschrijving spannender voorgesteld dan in de film. niet echt een misschien-doordraaiende gozer

avatar van Bionicle

Bionicle

Goede, spannende film, uitstekende acteurs. Shia LaBeouf blijkt maar weer een goede acteur. Ook leuke rol voor David Morse. Aan het begin misschien iets langdradig, maar als je je een beetje inleeft in de film heb je er weinig last van.

avatar van ILDIB

ILDIB

Hmm, ja, ternouwernood een 3.5. Wel geinig maar alle clichees komen wel langs. Spanning is op een moment of 2 na niet aanwezig. Het niveau van de bijzonder sterke 2e scene wordt nergens meer gehaald. De laatste 5 minuten zijn gewoon slecht. Shia speelt niet echt sterk vind ik, buurmeisje en chinees wel.

ILDIB schreef:

Wat doet het buurmeisje hier zo goed dan?? Behalve mooi zijn

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Triple G schreef:

Tsja, ik vind dat de meeste Thrillers met een "Happy End" wat geforceerd overkomen en vooral niet erg realistisch. Kijk maar naar het journaal of sla er de krant op na, "Happy End's" zijn héél uitzonderlijk als je met seriemoordenaars te maken hebt.

Maar dit is een tienerfilm, dus mocht het niet te zwaar op de hand worden, dat begrijp ik best.

Ik vond hem trouwens vermakelijk om eens gezien te hebben, niet onbelangrijk

• 19752 berichten

De poster is in ieder geval een verademing. Mooi de kleuren met het zwart-wit. Geeft erg goed aan waar de film over gaat. Dan heb je je werk als designer goed gedaan.

avatar van G.1Rl

G.1Rl

Viel me toch een beetje tegen; had 'm spannender verwacht. Wel een briljante tagline trouwens

Near_Dark schreef:

Ik vond hem trouwens vermakelijk om eens gezien te hebben, niet onbelangrijk

Ik vind het op zich wel mooi dat er veel films zijn met goede afloop. Juist die verhalen worden vaak onthouden en zijn bijzonder over het algemeen.

Veel mensen zijn slachtoffer geworden, maar juist die ene wist hem te stoppen.

• 19752 berichten

Ik onthoud juist de films met een slechte afloop. Die hebben een veel diepere impact. De (anti)helden die doodgaan zoals in Gladiator, Braveheart, Heat, Blood Diamond etc.) laten altijd nog even een flinke lading achter. Die happy ends barst het van en doen dus ook niks bijzonders meer met me.