• 9.375.227 stemmen

True Romance (1993)

Actie / Misdaad | 119 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 119 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Tony Scott

Met onder meer: Christian Slater, Patricia Arquette en Michael Rapaport

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 9 juni 1994

Plot True Romance

"Stealing, cheating, killing. Who said romance was dead?"

Clarence werkt in een stripboekenwinkel en brengt het grootste deel van z'n vrije tijd door in de bioscoop waar hij kungfu-films kijkt. Op een dag ontmoet hij de prostituee Alabama, op wie hij verliefd wordt. Ze kan echter niet zo maar stoppen met het werk en dus moet Clarence eerst afrekenen met haar pooier. Tijdens de tumultueuze confrontatie met de pooier komt Clarence per ongeluk in bezit van een koffer cocaïne. Hij beslist deze enorme hoeveelheid op zijn eigen houtje te verkopen en trekt naar Los Angeles.

Clarence Worley

Vincenzo Coccotti

Cody Nicholson

avatar van scanner

scanner

uit op blu-ray. perfecte kwaliteit t.o.v. dvd

toffe film

avatar van TonyCamonte

TonyCamonte

Rickazio schreef:

Slaat nergens op lol.

Hoezo slaat nergens op?

avatar van queso1988

queso1988

Echt een waanzinnige film, je merkt duidelijk de invloed van Tarantino bij de shoot-outs. Verhaal kijkt gewoon lekker weg, dit onder het leuke riedeltje van Hans Zimmer. Echt een topfilm; einde vind ik ook een zalige apotheose.

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik krijg steeds zin om deze film te bekijken bij het zien van die Rabobank-reclame. Je hoort daarin dezelfde heerlijke muziek als in deze film. Meer mensen die daar aan dachten?

yep! een van m'n favoriete filmtunes "gejat" door de Rabobank

avatar van Alpha X

Alpha X

Gehe inderdaad.. Moet elke keer aan deze film denken als ik die tune hoor.

avatar van Don MN

Don MN

yep! een van m'n favoriete filmtunes "gejat" door de Rabobank

Volgens mij heeft Hans Zimmer ook goed geluisterd naar Carl Orff.

avatar van deft0nes

deft0nes

Alpha X schreef:

Gehe inderdaad.. Moet elke keer aan deze film denken als ik die tune hoor.

^^

Ik vind het zo'n schattige tune Totaal niet bij Rabobank passen

Don MN schreef:

Volgens mij heeft Hans Zimmer ook goed geluisterd naar Carl Orff.

Inderdaad! Wat een plagiaat! Of noemen we dit gewoon een "cover".

1976Ben schreef:

Inderdaad! Wat een plagiaat! Of noemen we dit gewoon een "cover".

... effe wat doorgelezen en waarschijnlijk een zeer bewuste copie als ode aan de film Badlands.

avatar van Don MN

Don MN

1976Ben schreef:

Ja, zo'n 'mooie' reden had ik ook wel verwacht. In beide films werkt de muziek in ieder geval uitstekend.

avatar van decicco

decicco

De muziek speelt inderdaad in beide films een belangrijke rol. In badlands wordt het meerdere keren herhaald en in True Romance wisselen zich verschillende nummers af, waaraan je merkt dat het echt Tarantino zijn stijl is als je het collationeert met een film zoals: Pulp Fiction,Reservoir Dogs etc.

avatar van Dk2008

Dk2008

Hou er niet van, dit genre maar gezien de omstandigheden deze dan gezien. Hoop geweld en bloed. Alleen de scene tussen Walken en Hopper was erg goed, leuk spel tussen die twee. Voor de rest gemiddeld.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Wauw! Wat een toffe film + cast! De ene klasbak komt wat meer dan de andere klasbak in beeld. Die Brad Pitt moest bijvoorbeeld alleen maar suf op een bankje te zitten en die hele Val Kilmer heb ik helemaal niet gespot, waarschijnlijk over het hoofd gezien!

Anyway, aangename film met geniaal uitgevoerde scenes en sfeer . Ik moest net als waarschijnlijk veel anderen hard lachen om Hopper die Walken uitlegde dat hij van negers afstamt.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Vinokourov schreef:

Val Kilmer is Elvis... Nou ja, ''mentor'' staat er op Imdb.

avatar van N811

N811

Een goede film, maar als Tarantino zelf deze film had gemaakt was die veel beter geworden. Voornamelijk de actie.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Aardige/Goede film......nee geen "klasse film" gewoon een film die het waard is om te bekijken, 2 vechten om een been en de 3de gaat ermee heen:3,0

avatar van ManuelGnR

Zelfde scriptschrijver toch?

Yep, Quinten Tarentino

avatar van movieonly

movieonly

Die scene in de badkamer is ook te bizar .

Echt een geweldige film .

avatar van rep_robert

Redelijke film, al onttrekt me de indruk niet dat deze film zo goed gewaardeerd wordt vanwege de sterrencast en de regisseur & scenarist.
Een paar minpunten voor mij was de misplaatste muziek, er hing door de hele film een tropisch paradijs muziekje. Vond dat niet echt gepast. Ook het begin van de film vond ik wat te makkelijk, net zoals het einde. Net even te gemakzuchtig en je had niet echt het idee dat Slater en Arquette echt zo snel al verliefd op elkaar konden worden.

Gelukkig is het middenstuk bovengemiddeld vermakelijk, typische Tarentino trekjes komen goed naar voren. Het hoogtepunt voor mij was de dialoog tussen Walken en Hopper. Geweldig staaltje acteerwerk. Ook de rest van de sterrencast doet het naar behoren, maar misschien dat wat frisse gezichten meer wonderen konden doen voor mij. Ook met de actie zit het snor en heeft TR een aantal leuke momenten. Vooral richting het einde. Alleen weer jammer dat ze er zo ogenblijkelijk makkelijk mee weg komen en lang en gelukkig leven op het einde.

Toch is dit geen klassieker, de film was net even te gemakzuchtig, de muziek is wat misplaatst en bevat het gewoon veel domme momenten(mist Slater zijn rijbewijs niet eens of zo? Maakt zich ook totaal geen zorgen hierover). Gelukkig zitten er genoeg elementen in de film waardoor ik me toch prima heb vermaakt.

avatar van movieonly

movieonly

rep_robert schreef:

De muziek is geweldig in deze film.

avatar van rep_robert

Hoef je niet mn hele bericht voor te quoten

Ik vind het hardstikke misplaatste muziek wat hier gewoon niet thuishoort. Als de film zich in Miami of Hawaï afspeelde had ik het meer begrepen. Vreselijk vrolijk deuntje...

avatar van dEUS

dEUS

Wat een geweldige film! De heerlijke soundtrack van Hans Zimmer geeft de film een ongelooflijk gezellig sfeertje en de rol van Patricia Arquette is ontzettend leuk. 4,5*

avatar van dEUS

dEUS

movieonly schreef:

De muziek is geweldig in deze film.

Volledig mee eens

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Redelijke film met overduidelijke Tarantino dialogen, maar verder nergens echt iets nieuws/interessants. Het verhaal is standaard en voorspelbaar, maar het acteerwerk was weer wel leuk gedaan. Niet te geforceerd, niet te los, gewoon leuk geacteerd. True Romance steekt nergens bovenuit, maar wordt nergens slecht. En tja, als vrijen in een telefooncel met Patricia Arquette romance is, ken ik er ook wel een paar.

avatar van check-raise

check-raise

Turkeyloverz schreef:

Je moet geen moeite doen om dat in een spoiler te zetten hoor. Door de lengte van de leegte en de rest van de zin is het direct duidelijk waar je het over hebt.

avatar van chevy93

chevy93

Als ik had geweten dat het een Tarantinofilm was met acteurs als Brad Pitt en Val Kilmer had ik deze film veel eerder gezocht!