• 9.378.017 stemmen

True Romance (1993)

Actie / Misdaad | 119 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 119 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Tony Scott

Met onder meer: Christian Slater, Patricia Arquette en Michael Rapaport

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 9 juni 1994

Plot True Romance

"Stealing, cheating, killing. Who said romance was dead?"

Clarence werkt in een stripboekenwinkel en brengt het grootste deel van z'n vrije tijd door in de bioscoop waar hij kungfu-films kijkt. Op een dag ontmoet hij de prostituee Alabama, op wie hij verliefd wordt. Ze kan echter niet zo maar stoppen met het werk en dus moet Clarence eerst afrekenen met haar pooier. Tijdens de tumultueuze confrontatie met de pooier komt Clarence per ongeluk in bezit van een koffer cocaïne. Hij beslist deze enorme hoeveelheid op zijn eigen houtje te verkopen en trekt naar Los Angeles.

Clarence Worley

SoNick

Één van mijn favorieten!

avatar van charmed one

charmed one

wel een goeie film ik heb hem zelf ook

avatar van movieonly

movieonly

De Scene dat Patricia Arquette door de badkamer wordt geslagen is een van de beste scenes die ik ooit heb gezien en dan natuurlijk Dennis Hopper met zijn verhaaltje over die maffia figuren met zwart bloed.

Geweldige film.

avatar van powerman

powerman

Een film met veel bekende sterren en een verhaallijn waar het bloed van afspat. Geen wonder als je weet dat Tarantino het script geschreven heeft voor deze misdaadthriller.

Op zich heeft het verhaal weinig om het lijf maar het wordt gebracht met flitsend camerawerk en strakke dialogen zodat het je als kijker toch blijft boeien. Vooral de scène tussen Walken en Hopper is werkelijk fenomenaal.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Ik vond hem niet zo bijzonder. Het script is weinig vernieuwend en het voelt een groot deel aan als feel-good gedeelte. Ook de muziek kon me niet bekoren. Maar ik moet wel toegeven dat de 'gore' bij momenten er wel goed uitzien. Ook zijn de acteerprestaties wel goed. Meer van verwacht.

avatar van Erwinner

Erwinner

Het is alweer 'bijna' een kwart eeuw geleden dat ik deze voor 't eerst zag en eigenlijk houd ik er nog steeds hetzelfde gevoel aan over.

Ik had hem tot aan vandaag op een twijfelachtige 4.0* staan, was dus een twijfelgeval en was zeer benieuwd wat ik er nu van zou gaan vinden, vandaar een herziening.

Wel, het kijkt gewoon lekker vlot weg, het doet niet moeilijk, lekker vermakelijk, maar bij lange na geen topfilm (was zelf ook niet overdonderd bij de 1e keer).

Wel een aantal leuke dingen gezien zoals het geschiedenis lesje en de badkamerscene. Vooral de laatstgenoemde was lekker bruut.

Wel jammer dat T.Scott toen nog niet zulke strak gemonteerde films maakte als zijn latere films, al lag het tempo best hoog.

Een film dus, met een lekker tempo en veel leuke goede acteur's die

fijn tekeer gaan en simpel denken, dat gaat meestal wel goed. Maar ontkomt toch niet aan wat ouderdom's verschijnselen.

avatar van The Oceanic Six

Erwinner schreef:

Ehhhh

De film is uit 1993, nu 16 jaar terug dus. Heb je hem toen gezien, dan is dat nog verre van een kwart eeuw

avatar van Erwinner

Erwinner

Gaat sneller dan je denkt.

avatar van Nomak

Nomak

Prima film met een goed verhaal en enkele leuke personages. Om te beginnen is er Clarence, een echte filmliefhebber die in een hectisch verhaal verwikkeld raakt dat allemaal begint door een ontmoeting met Alabama, met wie hij meteen trouwt. Die Alabama, vind ik de zwakke schakel van de film, vanaf het eerste moment vond ik het al een ongelooflijk irritant wijf. Bah, bah, echt het prototype van wat men een dom blondje noemt. Overal mee lachen en giechelen, en dan die vervelende kinderstem van haar.
Gelukkig bevat True Romance genoeg elementen om een voldoende te behalen. Enkele geweldige scènes waaronder de scène met Christopher Walken en Dennis Hopper. Maar het beste was misschien nog wel de confrontatie tussen Christian Slater en Gary Oldman.
Er zitten zoveel grote namen en goede acteurs in de film, erg vreemd aangezien de rol van sommigen te verwaarlozen is. Neem nu Samuel L. Jackson, de man is nog geen minuut in beeld geweest. Zo een acteur moet je een hoofdrol geven of op zijn minst een grote scène zoals die van Walken. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Brad Pitt en Val Kilmer, al weet ik niet of zij in die tijd al een grote naam waren.
Nu heb ik natuurlijk geen bezwaar tegen een topcast, maar ik vind het gewoon een beetje vreemd.
Brad Pitt heeft wel echt een fantastische bijrol, hij is niet veel in beeld, maar de momenten met hem zijn echt grappig.
Wel een beetje jammer van het happy end, als Tarantino de film zelf had geregisseerd zou het anders zijn afgelopen. Maar ik heb me toch wel vermaakt met deze film en daarom kan ik er toch een mooi cijfer aan kwijt.

avatar van lykathea

lykathea

Nomak schreef:

Samuel L Jackson's doorbraak moest nog komen, vrij weinig mensen hadden uberhaubt van hem gehoord in 1993. Niet zo gek dus ook, die piepkleine rol.

Je geeft dus eigenlijk zelf al aan dat het helemaal niet zo erg is dat ze Pitt zó gebruikt hebben. Kilmer ook, die rol hoeft helemaal niet zo groot en aanwezig te zijn. Beide waren trouwens wel al een "grote" naam, vooral dan, verrassend genoeg, Kilmer.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Dat is toch juist geniaal? Dan denk je: "Hé dat is Samuel L. Jackson!" En hop, dood issie weer. Zolang de rest maar goed acteert toch?

avatar van lykathea

lykathea

leidsehoodie schreef:

Onbedoeld geniaal, dat dan wel, maar oké.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Goede misdaadfilm met een geweldige cast. Het verhaal is op zich niet super, maar de film verveelt op geen enkel moment en is gedaan voor je het weet.

avatar van Hip-Hop Drunkie

Hip-Hop Drunkie

Fantastische film die zich in het begin in het geweldige Detroit afspeelt.

En verder is die Alabama toch wel een hete chick, zeer goede actrice ook!

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Uitstekende misdaadfilm met een vleugje romantiek en humor.

Er doet een heel blik bekende acteurs aan waarvan de meeste een zeer beperkte rol hebben. Belangrijkste rollen zijn voor Christian Slater en Patricia Arquette, die ik beide vrij goed vond acteren. Ze worden natuurlijk geholpen door een fantastisch script.

Er zitten enkele leuke dialoogscènes in (de "Sicilianen stammen van negers af"-scène, geweldig!) en toffe actie-scènes (de hotelkamergevecht-scène tussen Alabama en de maffioso en natuurlijk de eindscène). Heb me uitstekend vermaakt met deze film!

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

0,5* verhoging na herziening.

avatar van Salto

Salto

Geweldige dialogen zoals we ze alleen van QT kennen. Geweldige over the top scenes waarbij je aan de buis gekluisterd zit. Geweldige film dus.

Ik moest af en toe denken aan Guy Ritchie. De mensen die de film hebben gezien weten wat ik bedoel.

avatar van Bla

Bla

Christopher Walken, Dennis Hopper, Gary Oldman, Brad Pitt en Tom Sizemore/Chriss Penn.

avatar van Bla

Bla

Oja, Slater voor het eerst in een goede rol.

avatar van MasterRRR

MasterRRR

Wat dacht je van zijn eerste echte rol in The Name of the Rose..? Dat is pas een goede rol (en film)!

avatar van decicco

decicco

Prachtige film, met een super goed verhaal. Mooi om te zien hoe verliefd het stel op elkaar is en er alles aan doen om bij elkaar te blijven. Het begin vond ik wel een beetje raar want ja als je een meisje net kent en je komt erachter dat het een callgirl is zou ik in principe niet meteen voor haar door het vuur gaan. Bijv. zoals in de film te zien is meteen naar de pimp toegaan en hem en zijn andere ''homies'' overhoop knallen maarja dat zijn films. Verder niets aan op te merken deze film was zeer goed en zeker de moeite waard om nog een 2e keer te bekijken.

avatar van Rebel80

Rebel80

lykathea schreef:

niet helemaal juist, Brad Pitt speelde voor deze film voornamelijk in TV series, door deze film is die juist bekender geworden, ook al was ze rol klein.

avatar van Mr. Olaf

Mr. Olaf

Rebel80 schreef:

Volgens mij is dat van Brad Pitt al gebeurd bij Thelma & Louise. (Van Ridley Scott, what's in a name? ) Daar speelde hij zich voor het eerst echt in de kijker in een film.

On topic: schitterende film deze, absoluut mijn favoriet van Tony Scott.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

"Sicilians were spawned by niggers." Die kop die Walken daarna trekt is gewoon goud. "Come again?!" Beste scène ooit in een film. "I love this guy, aaaiilveeehdis guy."

avatar van TonyCamonte

TonyCamonte

ja dit is echt 1 van me favoriete scenes ooit hahaha

avatar van Joakiem

Joakiem

Wat een prachtige film, de invloeden van Tarantino zijn duidelijkt erug te vinden.

Toen ik de titel hoorde dacht ik dat het echt zo'n wijvenfilm zou zijn, maar na het lezen van de omschrijving en het zien van de ABSOLUTE sterrencast (a lá Pulp Fiction) met Slater, Arquette, Kilmer, Brad Pitt, Walken en zelfs een miserabel bijrolletje van Samuel L Jackson wilde ik hem persé zien

WAT EEN TOPPER!! Doet me qua stijl een beetje denken aan Reservoir Dogs

het enige nadeel is het einde, eind goed al goed, alles opgelost en samen een nieuw leven tegemoet, dat was een beetje te nep;)

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Joakiem schreef:
Toen ik de titel hoorde dacht ik dat het echt zo'n wijvenfilm zou zijn, ...
Kan het me nog voorstellen ook, maar toen ik deze voor het eerst zag(minstens tien jaar geleden), was de titel 'True romance ... Hard violence'(of 'Hard violence' was een tagline o.i.d.), dat sloeg de spijker wél op z'n kop.

Joakiem schreef:
Vind ik juist erg goed passen, de hele film heeft toch al zo'n over the top-gevoel, en de hoofdrolspelers verdienen het ook gewoon, na al die misère... Ik doe er dan ook nog maar een halfje bij.

Zeker haha Zo vet!

Ook zoveel top acteurs in deze film, veel cameo rollen.

En de muziek is ook vet

avatar van sethone81

sethone81

say no more

avatar van Rickazio

Rickazio

TonyCamonte schreef:

ja dit is echt 1 van me favoriete scenes ooit hahaha

Slaat nergens op lol. Wel mooi hoe die Boss erop reageerde.

Gevecht op het einde vond ik te onrealistisch voor worden,

en het einde sloeg ook beetje nergens op...

alsof ze er toch nog mee ontsnapte.

Maargoed toch wel aardige film 3*